Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 9 Januari 2013

55 reacties

 1. ECMWF, met ingetekend een pijl waar de wind (en golven) vandaan zouden kunnen komen a.s. dinsdag. Het rondje geeft aan nul wind en dus ook geen golven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/update10mm32018114.jpg[/img]

 2. Wijk aan Zee, helemaal niets tussen 09.00 – 11.30. Op de webcam zie ik ook geen verbetering ten opzichte van vanmorgen.

 3. Ok, bedankt voor de reports. De fut is er nu ook al weer zo te zien op de golfhoogte meting. Te hoge piekfrequentie, te late periode…

 4. Laagje dat do/vr voor swell zou moeten zorgen ziet er trouwens wel mooi uit op de satelliet. Daar is dan ook alles mee gezegd op dit moment. Eerste windmetingen en golfhoogtes van dat laag zijn nog niet beschikbaar.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm29018129.jpg[/img]

 5. Lekker koud op Scheef!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/photo.PNG[/img]

 6. Das was serieus de eerste keer dat ik een Gopro filmpje leuk vond om naar te kijken! Kan naast foto’s knallen ook nog een leuk filmpje in elkaar draaien die Danny.

  Hopen op een surfbaar golfje morgen!

 7. Liggen nu 3 man in op Wijk aan Zee. Golven zijn niet de moeite, het weer wel. Ik zie nog wel wat oplopende golfhoogtes en periode op de boeien in het noorden dus ws. wordt het nog wel iets meer dan dit en kan het in Zuid-Holland ook net surfbaar zijn. We moeten het er maar mee doen. Na deze swell van vandaag en morgen-ochtend zit er helaas niets meer in het vat. Dat wordt schaatsen volgende week!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm04018152.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm41018153.jpg[/img]

 8. Thanks voor alle goede reacties op het filmpje! al 1300 keer bekeken dus gaat lekker. M’n eerste echte filmpje dus er kan nog veel verbeterd worden, edit is gedaan met het simpele windows movie maker, dus ook m’n editing software moet verbeterd worden

  laat er nu maar weer wat golven komen!

 9. Forecast voor 21 januari
  Of het zo gaat gebeuren is natuurlijk altijd de vraag..
  Maar wellicht blijft er nog wat over voor ons kleine landje.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Facebook-1.png[/img]

 10. Grappig tobias volgens mij zie ik mijnzelfe op de cam ,maar twas later wel de moeite waard op wijk maar met zo’n bericht blijft het natuurlijk wel lekker rustig op wijk tewijl er zeker van 11.00 tot 14.00 best leuke golven waren met een longboard zeker, en ik heb toch een lekkere surf dag gehad ,zon op je kop en af en toe een leuke golf best lekker zeker.als je weinig surf in het vooruitzicht hebt hier in nl

 11. Staat nu nog wel wat op de boeien. Wel heel erg noordelijk (zelfs noordoostelijk), maar hoogte zou voldoende moeten zijn voor een hele hele kleine sessie. Ga het toch zo nog even proberen met opkomend/hoog. Beste opties in Zuid-Holland. Belgie/Zeeland maken ook wel een redelijke kans op net surfbare golven.

 12. Off-topic: kan iemand mij helpen aan een adres van een shaper waar ik in Nederland een longboard kan laten maken?

  Ik kom op internet vaak de naam Abezat tegen, maar dat lijkt allemaal gedateerde informatie (2009).

 13. Hi Jeroen,

  Weet niet of die ook longboards maakt …maar Ruben Mook is een shaper uit Den Haag die ik zeker kan aanbevelen! Maakt boards zowel Epoxy als Balsa. Super daarzaam, en top afwerking!

 14. @iris: dat verklaart een boel 😉
  Heeft Ruben Mook ook een website? Ik zie eigenlijk alleen een facebook pagina…

 15. heb nog een longboard blank staan en kan er zo een voor je toveren, alleen nog nooit een longboard gemaakt…. label: happy holland surf club

 16. Heb het nog wel geprobeerd vandaag. Maar was eigenlijk niet de moeite. Zelfs niet met de meest dikke fish die er maar is. Sup was beter geweest. Zuid-Holland ook…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22mm38018175.jpg[/img]

 17. Noooooh ik ben nat als ik water zie.. Kom op golven… Ik wil surfen… ik wil de wave.. Genoeg gezeten. Tijd voor actie.
  :(((

 18. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm08018189.jpg[/img]

  Geen golven maar met die oosten wind en laag water kan je wel weer mooi ff de banken engaten checken

 19. hoppa laat die vorst maar komen. nieuwe handschoentjes besteld en binnen 2 dagen op de deurmat. xcel infinity houdt mij wel warm voorlopig. wat een topmerk en topwebshop!!!!
  ik heb er geen aandelen maar check even: http://www.4surfers.nl/

  nu de beentjes trainen met schaatsen en wachten op swell.
  misschien dat er donderdag wat in zh aankomt.
  grtz

 20. Laat weergoden deze voorspelling vasthouden en ons donderdag het surfweer geven wat ze voorspellen……

 21. Onverwacht toch heerlijk gesmurft vanmiddag (zaterdag) van 13 tot 15 uur. Zon, offshore en enkelhoge golfjes met pefecte vorm en spray!. Soms dik kniehoge uitschieters (jaja)Heerlijk lange ritjes op dik longboard. Zonder cap prima te doen ondanks koude wind. Stiekum toch een beetje stoked!!

 22. @ jeffrey

  in las palmas is een beginners strandje, niet te missen. vandaar uit kan je een rif zien liggen met laag water.. die kan lopen met hoog. ( la barra)
  El confital is echt een onwijs mooie right, voor de channel moet je een stukje naar links lopen als je met gezicht naar het water staat.
  Iets meer naar het zuiden kan mosca point met ono swell een mooie linkse laten zien.

  maar zeker ook bij el fronton gaan kijken..

 23. Bedankt voor alle tips van en over shapers! Omdat ik niet echt in de ‘scène’ zit, vind ik het moeilijk om een keuze te maken. Ik zou het wel prettig vinden als de shaper ervaring heeft met het maken van longboards (ik zie dat er met name veel shortsboards en fishes worden gemaakt)… maar dat is op basis van de websites lastig in te schatten.