Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 8 juli 2015

53 reacties

 1. Het ziet weer rood&paars van de swell donderdag op de Noordzee!
  Golfhoogte in meters.

 2. En omdat het nu tussen Groenland en het noorden Noorwegen ook waait, blijft er swell binnenkomen tot en met zaterdag. Wel een heel stuk kleiner natuurlijk en dan vooral goed te doen in het midden en noorden. Het zuiden mist de boot, maar daar kan het zondag wel weer leuk worden als de west tot noordwester opnieuw begint met waaien.

 3. Toch zie ik voor vrijdag alleen in de late avond een tikkie offshore, zie ik iets over het hoofd?

 4. @Tobias,
  Enkele modellen geven duidelijk een gebied met weinig (2-3 bft) wind voor ZH vanavond. Andere modellen, bijvoorbeeld onderstaande geven dit gebied met weinig wind ook, maar daar ligt deze veel verder landinwaarts. Heb jij een idee wat de wind doet later vanavond in ZH?

  http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/

 5. Wind neemt nu al iets af, zie het alleen niet 2-3 bft worden, 4bft misschien.

 6. Als dat neerslaggebied recht over de provincie komt te liggen, kan het er inderdaad even helemaal uitgaan – die wind. Nat worden we toch al!

 7. Vrijdag.
  Ligt er een beetje aan waar je woont inderdaad, maar timing en spotkeuze is met deze wisselende windrichtingen wel cruciaal ja.

 8. Even een vraagje boys:

  Mag je eigenlijk met een jetski overal de noordzee op?
  En dan gelijk de bijhorende vraag hoe zit het met tow surfen?

  Mag je als je een jet ski hebt een touw en een board lekker spelen in de branding of wordt de reddingsbrigade dan gek?

 9. @ Q&A: Tenzij je naam Laird Hamilton is, denk ik dat niet alleen de reddingsbrigade gek wordt…

 10. Q&a: a joh gewoon doen!! Vinden de mense fijn!! Maak je veel vrienden mee..

 11. Als je duidelijk wil zijn over dit soort dingen kan je dat het beste eerst proberen zonder druipend sarcasme right of the bat…

 12. @Question&Answer: waarom wil je het weten?
  Is het (ooit) nodig in de Noordzee?
  Good old peddelen is toch voldoende. Beter ga je kitesurfen op een dergelijke dag. cheers!

 13. Wijkiki was genieten. Uur of 18:00 erop met de SUP en toen was het eigenlijk al aan en het werd alsmaar beter. Alleen die wind: het begon met een windje 4 dat nog over was en behoorlijk clean, uiteindelijk was het rond 20:00 tóch weer dik windje 6 en choppy.
  De wind heeft het dan uiteindelijk ook van me gewonnen tegen 21:00

  Morgenochtend weer!!

 14. Wijk 19:00-21:00 – Ik had dikke klots verwacht; was dus best aangenaam verrast dat het aardig liep…voor de wind die er stond best cleane lijntjes van een dikke meter. Benieuwd wat de boei van IJmuiden morgen laat zien.

 15. Iemand ervaring met de haren vd bastaardrups in zijn pak? Vrees dat ik deze anders moet weg doen! Vond alleen iets vd ggz maar…? Zie hier onder.

  Kleren wassen die in aanraking zijn gekomen met brandharen van de bastaardsatijnrups
  Wie in aanraking is gekomen met de brandharen van de bastaardsatijnrups heeft de haren ook vaak in zijn of haar kleren zitten. Daar zijn ze niet gemakkelijk uit te halen en veroorzaken dus constant klachten. De enige remedie die kan helpen is om de kleding op hoge temperatuur te wassen (60ºC). Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot 2 weken vanzelf. Bij hevige jeuk kunnen middelen tegen de jeuk, zoals een crème op basis van menthol…

 16. Je pak een nachtje in een bak met heet water met wasmiddel laten staan werkte in mijn geval prima tegen de brandharen. En je ruikt daarna naar bloemetjes!

 17. In het noorden lijkt mij de vrijdagavond het cleanst te worden. Daarvoor de hele dag gewoon ZW-wind

 18. Aanlandig maar eindelijk beetje actie dus gewoon gaan i guess

  Nog even doorzeuren over jetski, volgens mij was er vroeger verhuur van jetskis bij de pier tot er 2 mega op elkaar zijn geknald en toen meteen verboden voor zover ik dit me goed herrinner.
  Even navragen bij bijv de reddingbrigade of gemeente dan vermijd je boetes en hoop gedoe lijkt me.

  Samen genieten in de golfen is beter dan elkaar afzeiken, respecteer de zee en geef elkaar de ruimte in en buiten het water, mahalo

 19. Hoop dat er nog wel een schuimkraagje vanaf gaat bij Wijk. Ziet er nu als gemixte cappuccino uit :/

 20. iemand een idee wat scheveningen zuid doet op een dag al vandaag?

 21. Domburg was af en toe best leuk deze ochtend. Eerst wat lager met minder wind en daarna wat hoger met meer wind…..

 22. 08:00 tot 10:00 gesupt bij IJmuiden.
  Eerst naar Wijk gegaan maar dat was me een partij klotsbak met 7 bft.
  Doorgereden naar IJmuiden: wel lijn, iets minder hoogte en sideshore! Beter..
  Het was oké, beetje krachtloze kortbrekende golven en alsnog veel wind natuurlijk, die soms een beetje wegviel, maar rond een uur of 09:00 werd het ineens toch wel erg goed (midden van opkomend natuurlijk), ze trokken mooi hoog en hol, paar goede ritten kunnen maken en de windsurfers hadden het ook erg naar hun zin. Was toch wel een klein feestje.
  10:00 uur leeg.. er moet nog gewerkt worden 🙁

 23. Heeft iemand zin om bij wijk of ijmuiden of zandvoort even te gaan surfen?

  alleen is toch maar alleen… haha

  Later

 24. Iemand een idee hoelaat het op scheef vandaag het beste zal zijn? Zag er eind van de ochtend met hoog water goed uit…

 25. Yooo, waar kun je morgenochtend het beste het water in gaan? ik zat te denken aan wijk maar ik las dat dat vanochtend een klotsbak was? Ik wil rond 10en het water in zijn!

 26. Hoogwater weer. Dus in de avond. Pak even de getijden erbij. Ik ga ergens op een wat rustigere plek.

 27. dat het vanochtend klotsbak was zegt natuurlijk niets over morgen. Wijk zal morgen best clean zijn met zzw wind.

 28. Scheveningen vanmorgen was dikke shit, helaas rook het water af en toe ook naar dikke shit. Iemand een idee hoe dit komt?

 29. Ik heb een vraag zou het vanavond een beetje mooi zijn in hoek van Holland ?

 30. vanmorgen rolden de golven in Ouddorp lekker door de wind heen. Niets mis mee. Het lijkt wel of het nu harder waait. FF wachten op vanavond en anders zeker op vrijdag (offshore)ochtend. Prima zo, veel beter dan een hittegolf!

 31. Klotsbak of niet heeft grotendeels te maken met de richting van de wind aan de kust waar de golven breken. Aflandig (of windstil) zorgt meestal voor ‘cleane’ golven en aanlandig (zoals vanmorgen) voor een klotsbak. Overigens gaat die regel niet altijd 100% op; het heeft ook met de grootte van de swell te maken, de afstand die de swell overbrugd heeft en hoe hard de (onshore) wind daadwerkelijk is… ook natuurlijke ‘windbrekers’ – zoals de pier bij wijk – hebben invloed.

  Voor een aardige indicatie kijk je dus hier: http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort (tabje ‘Vind’)

  10:00uur is een mooie tijd om op te staan… maar als je graag uitslaapt en toch wilt surfen dan zou ik er dan eerder voor kiezen om later die middag te gaan. Alternatief is om wakker te worden als de vogeltjes nog niet fluiten.

 32. Deze morgen met HW in OOSTENDE soms best wat hoogte maar de wind zorgde ervoor dat er weinig lijn in zat. Toch lekker gesurft ! Vanavond hopelijk wat meer lijn…

 33. Blijft er morgen nog wat over van deze schuimmassa of is het dan alweer gedaan met de pret?

 34. @ oostende

  hoe zat het met de stroming? viel dit mee?

  ik twijfel voor vanavond tussen blankenberge en oostende….

  surf wel liever in oostende

 35. …het wetsuit advies op Zeewebcamscheveningen.nl zou die ook echt surfen in de Noordzee. Vandaar een shorty lijkt me toch wat koud. Of deze nou blindgestikt is of niet..

 36. Gisterenavond (hoogwater) in Blankenberge. Sets van een meter. Wel giga veel stroming.

 37. Thanks @jeroen! Gistermiddag was echt een klotsbak maar gisteravond was het magisch op scheveningen. Lekker sfeertje ook.