Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 6 januari 2016

46 reacties

 1. De wind uit zuidoost geeft niet alleen maar golven uit zuidoost, maar weet ook af te buigen in de goede richting (meer oostnoordoost). Hopelijk is dat morgen bij ons ook het geval.

 2. Volgende week veranderd de drukverdeling ingrijpend. Hogedruk boven de oceaan i.p.v. stormdepressies. Bij ons zou de stroming dan noordelijk moeten draaien met veel meer golven en ook een iets frisser weertype met lucht uit Polaire streken.

 3. De wind donderdag op vrijdag. Dit zou best eens een hele leuke swell op kunnen leveren 12 uur later!

 4. Wijk 8:30-10:00 – De beste sessie van 2016… het was dan ook m’n eerste ;). Maar zonder gein, tussen 8:30 en 9:30 liepen er erg mooie knie- tot heuphoge lijnen bij de tweede windmolen (vanaf de pier geteld) terwijl het er waarschijnlijk flat uitzag op de webcam (die richting de pier staat). Was verrassend goed lo(n)gboarden.

 5. Ik geloof je wel hoor. Zag wel wat op de webcam en dan is het altijd al snel meer dan het lijkt.

 6. Sowieso bizar het verschil tussen beeld en realiteit. Ik ben net terug van 11 dagen Dfrost in Marokko en zit nog even de archives te bekijken op de marokkaanse versie van surf-report.fr

  Deze foto was van de laatste dag, afgelopen zondag met 5,5 ft swell van 16 seconde. Op het plaatje lijkt het een klein golfje. In werkelijkheid was het 2 meter hoog gemiddeld met 4 meter hoog op de sets. Anchor point ging af, maar dat ligt ook iets meer in de swell direction dan dit strand. Voor de meesten was er op de spot van deze foto geen doorkomen aan. Ducken tot je een ons weegt, maar je kwam niet buiten.

 7. Toptijd gehad daar, Tobias?

  Geeft Dfrost Marokko ook mogelijkheden voor een beginner (op leeftijd.. ;))? Lijkt me heerlijk om eens een relaxed surfweekje te boeken met elke dag leuke condities…..

 8. @Dre , ik ben er verleden jaar als beginner op leeftijd (35) geweest en had er een geweldige tijd. Er zijn spots voor elk niveau, de leraars zijn goed en het publiek is behoorlijk gevarieerd

 9. Mooie spot idd. Het was de eerste dag dat ik er ging kijken tijdens mijn Taghazout tripje in mei 2014 veel te hoog en hol en druk voor mijn niveau. Dag later ging het er vele malen rustiger aan toe, en lag ik er lange tijd zelfs in mijn eentje in. Was toen wel heel lang wachten op een set die surfbare golven gaf, maar zeker de moeite waard. Entree vond ik wel wat spannend, en toen ik een andere surfer bij de exit van de rotsen zag vallen door een onverwachte set, ben ik maar helemaal naar het strand gepeddeld om eruit te gaan…

 10. Peddelen van killer tot aan een strand ..tis wel ff een eindje maar altijd beter dan klimmen of vallen en je voet open halen zoals vele daar en vervolgens een week aan de kant moeten zitten .nee dat is mij niet overkomen maar de helft van de gasten bij dfrost wel dus mocht er nog iemand gaan is dit mijn tip van de dag.

 11. haha, mijn tip van de dag is gewoon 2mm schoentjes aan doen. Merk je niets van en ook handig om naar de spot toe te lopen van het dorp. Volgens mij heb ik een supertiendaagse gehad met elke dag 2 meter hoge golven en af en toe 4m. Maar nooit was het te veel van het goede, alleen wel lege armen op de hoge dagen.. pfff
  Nu weer terug in NL flat, maar heb nog altijd heel veel zin om hier weer het water in te gaan, ook al is het steenkoud. In marokko waren mijn sessie rond het middaguur ook wel frisjes. Surfde steedse met boardshort, omdat 3/2mm te warm was. Stond namelijk nooit wind en luchttemperatuur is zo’n 27 graden. Beste neem je dus ook een shorty mee of een hele gare 3/2mm. Je 4/3mm kun je sowieso thuislaten. Wel slim is om voor je trip te beginnen met pro-biotica en daarmee door te gaan tijdens. Heeft me een hoop ellende gescheeld, want nu maar een ochtendje op de wc gezeten en meteen weer hersteld. De rest van de crew is toch zo’n 1 a 2 dagen niet in staat geweest om door de hoge golven te komen door een te slap gestel. Niet dat iedereen ziek wordt, maar het komt wel veel voor in Africa.

 12. De vraag is of vrijdag de swell uit nw nog door die zw wind kan komen rond of even voor hoogwater. Op zich is wind uit zw of zzw geen probleem voor de cleanheid op sommige spots. Ben benieuwd!

 13. Genieten dat bericht van je. Ik zit er nu zeker aan te denken om een trip richting France in de meivakanite te verleggen naar Noor-Afrika. Ziet nu achter mijn pc met stiekem een big smile en met de gedachten van dikke surf en bakkje humus in de pauze.

  Adios amigo

 14. Ik denk dat ik bij golven van 4 meter ook last krijg van mijn darmstelsel maar dat dat niet met probiotica is op te lossen.

 15. Inderdaad best iets meepakken tegen darmklachten. Hoe mooi de golven ook zijn en hoe gaaf het huis en de crew van Dfrost… Afval verzamelen doen ze in Taghazout voornamelijk in beddingen en droogliggende riviertjes. Riolering loopt ook zo de zee in. Heb daar 1 dag regen meegemaakt en de zee kleurt dan bruin afgewisseld met kleurig plastic 🙂

 16. Het is nog maar afwachten wat dat laag doet. In de nacht van donderdag op vrijdag iig genoeg opbouw van WNW swells. Hoe hard de wind er vrijdag weer inkomt hangt af van de verdere uitdieping van het laagje. Hoewel dat laatste er ook weer voor kan zorgen dat de swell ook zaterdag binnenkomt!

  Vrijdag 18u UTC:

 17. Beste medesurfers ,

  ik zit met een probleem , een tijdje terug heb ik een vlucht geboekt met klm omdat men surfboard hier mee mocht in plaats van een surfboard. Ik heb er een paar weken geleden nog voor gebeld dat dit zeker kosteloos mocht, er werd mij bevestigd dat dit geen enkel probleem is. Nu bel ik daarnet om het board te reserveren zoals mij is gezegd toen ik er voor belde , blijkt er nu 100 euro heen en 100 euro terug bij te komen voor het board omdat het langer is dan 107 cm.

  Zijn er hier mensen die nog met klm en surfboards gevlogen hebben en kunnen bevestigen dat dit werkelijk zo is of wordt ik er op gezet ?

  detail : er worden vluchten uitgevoerd door delta , maar dit was mij niet megedeeld wanneer ik de vlucht boekte.

  Hopelijk hier iemand met een antwoord.

  als ik er echt 200 euro voor moet betalen doe ik men board niet mee en koop ik er een ter plaatse. Dus mijn volgende vraag : wat is de beschikbaarheid van 2dehands surfboards in costa rica en wat is de kostprijs

  grz

 18. Hi jlo,

  Ik snap de verwarring,
  ik ben zelf laatst nog vanuit Kaapstad naar Amsterdam met KlM gevlogen en heb het surfboard gratis mee kunnen nemen. Het kan dus wel, maar als je het board gratis mee wilt nemen dan is dit in plaats van jouw ruimbagage. Al jouw kleding moet je dus bij de handbagage of in de boardbag doen.

 19. KLM rekent 100 procent zeker geen kosten meer voor boardbags indien die binnen de toegestane gewichtsklasse valt. Als je twijfelt even een berichtje op Facebook plaatsen aan KLM zijn zullen dit bevestigen

 20. Boek geen verblijf van te voren. Het halve dorp bestaat uit huurverblijven. Bij aankomst zullen er letterlijk 5 mensen aan je komen vragen of je een slaapplaats nodig hebt. Voor een 2/3 persoonsappartement met uitzicht op zee en Anchors betaal je iets van €120/week.

  Voor €6 pp heb je een goede warme maaltijd. €2 voor pannenkoeken en wat fruit voor het ontbijt. Of broodjes van de bakker voor bijna niets.

  Boven de vismarkt zijn leuke appartementen te krijgen. Met wat geluk kan je daar vanaf het balkon zien hoe de locals elkaar met messen te lijf gaan.

  Sta vroeg op en surf voordat de busladingen met ‘surfdudes’ arriveren

  Februari is ’s ochtends pleuriskoud: goede 4/3 plus boots

 21. En je kan er niet pinnen! Dorp stukje terug richting vliegveld wel. Kom je direct langs een gigantisch project met duizenden vakantiewoningen in aanbouw 😜

  Nationale huurauto is een Dacia Logan diesel en wordt je in grote getalen aangesmeerd op straat, kost ca 15,- per dag en is zeker de moeite waard om eens een aantal dagen te doen.

  En vis eten chez Achmed in bekende hippiespot (ben ff de naam kwijt). De meest sympathieke Marokkaan die ik ken met kraakverse dorade en een home-made grill. Respect!

 22. Handige tips guys en de surf ziet er echt fantastisch uit met een goede variëteit in spots. Vooral Anchors en Killers zien er bruut uit als ze een dikke swell ontvangen. Het enige wat nog resteert is een gevulde portemonnee om het tripje te financieren. Hopelijk lukt het al in april. Toch nog een beetje stoked-ness op deze grauwe donderdagochtend.

  Wolla

 23. La Source vond ik zelf ook een hele mooie spot in Marroko. Afgelopen herfstvakantie daar heerlijk gesurft.

  Nu de focus op dit weekend laat de swell maar komen :D.

 24. Bij La Source is het wel opletten bij laagwater. Ging er net wat te laat uit en had daardoor moeite om tegen de stroom in tussen de scherpe, net onder het wateroppervlakte verscholen rotsen te laveren.

 25. En nu we vanwege de flatness toch vakantietips aan het uitwisselen zijn: ik wil begin mei met mijn zwangere, niet-surfende vriendin en zoontje van 2 naar Andalusië. Paar dagen Sevilla en paar dagen strand.

  Dus: weet iemand een leuke intermediate (shortboard)surfspot langs de kust van Andalusië waar het ook voor niet-surfers goed toeven is, liefst met accommodatie op loopafstand van de zee?

 26. Hallo surfers,

  Ik ben van plan mijn ASI 1 diploma te halen en werk te zoeken bij één van de Nederlandse surfcamps in Frankrijk/Spanje. Iemand die hier ervaring mee heeft? Verdien je buiten het feit dat je onderdak hebt en veel kan surfen hier nog wat aan?

 27. Forum! Je zou er een moeten maken Tobias ze geilen op verhalen! Vandaag is flat morgen surf! Wind/surf is er nog niet voor t donker

 28. Forum moet je maken Tobias ze geilen erop! Vandaag flat t is donker als t gebeurd! Morgen 💪

 29. Ik zit de komende tijd veel in de buurt van Bloemendaal voor mijn werk. Weet iemand of er daar gesurft kan worden. Zandvoort kan natuurlijk wel, maar dat is toch weer wat verder rijden en ik heb al zo weinig tijd voor het donker.

 30. @tim:
  Ja echt belachelijk om op een surfwebsite informatie met elkaar te delen.supersjagerijnig word je ervan.
  Maar, 1ding,een handige tip: je kunt het ook níet lezen.

 31. Aangezien de comment-sectie nu vol staat met surftripverhalen, hoop ik dat jullie mij kunnen helpen! De eerste 3 weken van februari heb ik vrij en ga ik op surfen. Ben al in Marokko en Nicaragua/Costa Rica geweest; zit nu te kijken naar Sri Lanka. Heb alleen, na wat onderzoek, wat twijfels over de surfkwaliteit. Ik weet dat ik in deze periode in het zuidwesten moeten zijn. Mijn beeld is warm water, average maar wel consistente surf en drukte in het water. Anyone?

 32. Ja pernassia bij bloemendaal kan mooi lopen ga alleen niet die strandtent in om maar iets te vragen daar zijn ze niet zo gezellig

 33. Hopelijk komtt ermorgen nog wat binnen rollen dan kunnen we het weer over surfen in nl hebben