Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 6 Februari 2013

53 reacties

 1. De wind bovenin de Noordzee donderdag om 12utc is een beetje op dus de ‘motor’ valt al vrij vroeg stil. Wellicht dat het in de ochtend nog meer dan heuphoog. Beetje afhankelijk dus wat de wind blijft doen donderdagmiddag. FNMOC Wave Watch komt met 3-4 ft, maar die link van jou zit er meestal wel goed op.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm06018587.jpg[/img]

 2. En je moet natuurlijk kijken wat hier gebeurd.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm59018591.jpg[/img]

  Dit was vannacht om 01:00 uur. Ook niet slecht. Batterij is in ieder geval vol geladen voor de komende 36-48 uur. In het noorden gaat het met deze lange afstand swell inderdaad wel meer zijn dan heuphoog (vooral de wadden). Helaas is de wind daar NNO 4bft en heb je er niets aan (zooitje).

 3. Kan iemand aangeven of het vrijdag en zaterdag het beste is bij hoog of laag water? ben nog niet helemaal thuis in de golf wetenschap…

 4. Maakt dan niet zoveel uit tenzij je in Belgie / Zeeland gaat surfen. Daar is hoogwater bij lange swell wel zo’n beetje een must.

 5. Thanx Tobias! Wordt HvHolland of Domburg.
  Heb ik goed onthouden dat jij ook cursussen geeft over voorspellingen? Waar kan ik info hierover vinden? (nav discussie vorige week: beetje reclame mag best met alle goede info die je geeft!)

 6. Slecht filmpje van het uitpeddelen. Misschien goed voor spots waar het minder druk is, maar voor scheef en wijk is het niet handig (zeker voor beginners) te laten zien dat je makkelijk de branding door komt door je board te laten gaan.

 7. Idd matig filmpje omdat je eigenlijk niet leert hoe en wanneer je duckdived of eskimoroll moet timen en pas achteraf vertelt Tim dat als je je board loslaat je op de andere surfers moet letten voor hun veiligheid-dit moet natuurlijk altijd eerst!!
  Dus op drukke plekken als Schev niet handig op zijn manier.

 8. Ik heb vandaag maar weinig ’t water in zien gaan, maar rond 12 in Noordwijk was toch best plezierig met een heug hoop gollfje!

 9. Kan iemand mij vertellen hoe de maasvlakte loopt met laagwater en swell uit het noorden. Of gaat er nog een alert uit voor vrijdag Tobias? Wegens werk in het buitenland heb ik de laatste tijd niet in NL kunnen surfen. In de 3 weken dat ik nu thuis ben zou ik graag een mooie NL sessie meepakken.

 10. maasvlakte is nog steeds afgesloten vor bezoekers helaas! gaat in 2014 open.. Scheveningen of wijk moet je zijn

 11. De zuid kant van Walcheren in de gaten houden , daar zou het goed kunnen gaan lopen morgen ochtend rond hoog water(11:00 uur) en off-shore wind.

 12. Mijn voorspelling is dat Hollum Ameland vanaf 15.00 uur met een NO briesje helemaal afgaat. Wie volgt?

 13. 10.30-12.00 best wel wat aardige bakken tegengekomen hier aan de Zeeuwsche kust. Wel wat wind, maar niet storend, af en toe zonnetje erbij, Shortboard weer eens goed nat kunnen maken, kortom: prima sessie.

 14. Wat is het beste tij bij IJmuiderslag? Iemand daar gesurft vandaag, niet te vol met wind- en kitesurfers?

 15. @Danny Bastiaanse
  Wil je zo graag niet herkent worden dat je zelfs tijdens je rit ff dat handje voor je gezicht houdt. Privacy is king natuurlijk.;)
  Lekker hoorrr golfie!

 16. Zuid was big&messy , maar wel lekker rustig 🙂
  Af en toe een goede rit als je geluk had
  op naar morgen!!!
  Bums for life!!!

 17. ..golven? Schev. Zuid ca. 12:30 wel af en toe ruim overhead en ook lekkere bumpy rides maar in elk geval geen kamikaze golven. Op Texel wel??

 18. ik vond de zuid wel leuk van 15 tot 17 uur…paar lange ritjes gescoord. Na half vijf was het best er wel vanaf.

 19. Update voor morgen en weekend??

  Wordt niet heel veel wijzer uit: ”De wind is op vrijdag nog een beetje sideshore en daardoor is het nog niet overal helemaal clean. De swell is dan wel iets beter (heuphoog). ”