Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van woensdag 5 september 2012

31 reacties

 1. Hieronder de windkaart van de gehele Noordzee voor vanmiddag 16u. Het waait niet erg hard, maar wel voor langere duur en over een grote afstand. Donderdagochtend, wanneer de wind wegvalt, zullen de golven aan onze kust zijn veroorzaakt door deze lokale wind.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm26015588.jpg[/img]

  De ‘echte’ swell met zeer lange periode, komt pas eind van de ochtend. Deze doet er dus een dag langer over om onze kust te bereiken. De reden hiervan is dat de oorsprong een stuk verder lag, te weten het zeegebied aangeduid met ‘S11′ op de kaart. In noord-holland kunnen de langere periodes in de ochtend wel al komen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm16015591.jpg[/img]
  bron http://www.yr.no/verkart/analysekart.html

 2. Tobias, vanaf donderdag 3am t/m de rest van de dag gaat de wind op de noordzee overal ten westen van GB redelijk hard vanaf het WZW waaien. Houdt dit de lange afstand swell vanuit het S11 gebied niet tegen? Of valt dat mee..

 3. grappig, volgens mijn is de lange afstand swell wel degelijk aangekomen als ik op de surfcalculator van surfabc (11.40) kijk: http://www.surfabc.nl/

  “Semi-flat (44cm) met een max periode van 17s bij een lichte aanlandige wind (3 Bft NNW, 4.6 m/s)”

 4. Dat zijn restjes van ‘Dionne’, het laag dat langsIJsland trok afgelopen zondag http://www.met.fu-berlin.de/de/wetter/maps/Analyse_20120903.gif

  Nog niet de swell van ex-Kirk systeem dus, maar het helpt de onshore van vandaag wel een beetje.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm39015592.jpg[/img]

  De stevige zuidwest komt morgen pas in de middag en waait alleen in de noordelijke helft van de Noordzee. De ‘batterij’ van het zuidelijke deel is dan al opgeladen en heeft voldoende voor de rest van de dag. Alleen vrijdag komt wel in de problemen wat betreft de noordelijke deining. De wind geeft vrijdag wel weer ok golven. Zaterdag en zondag geen wind en hopelijk komt er nog zo iets Dionne-achtigs door dan!

 5. Zou het zin hebben om mijn wetsuit mee te nemen naar Vlieland dit weekend, als ik daar ben voor het Into The Great Wide Open festival? Lijkt me wel lekker om zo tussen de optredens door even in een nat pak te halen.

 6. Als mn vergadering om 17:00 is afgelopen zie je volgens mij een stofwolkje en een nog neer dwarrelend bladje en zit ik al in de auto naar HvH/ Kijkduin…

  😉

 7. Tobias ff OfTopic als het mag?

  Dudes zet maar in je Agenda,
  Voor de liefhebbers van Bigwavesurfen!

  Discovery gaat vooralsnog weer 2 delen uitzenden over ” Stormsurfers”

  Die staan gepland voor Zaterdag 15 September om 13.20 uur en vlak daarna om 14.15 uur!
  Of de 2e een herhaling is van de eerste blijft onbeantwoord!

  De reden voor de onregelmaat in uitzending is aanvoer van de Serie.
  Zijn kunnen helaas hier maar 1 maand vooruit kijken in programmering.

  Ook informatie schiet te kort op bv Internet!
  Wordt aan gewerkt!

  Keep Stoked en Surfs Up!

  Bertski!

 8. Nice, ga de surfsms in de gaten houden dit Vlielandweekend! Vooral zaterdagochtend heb ik de tijd om het water in te gaan, want dan is er vrijwel geen festivalprogrammering. Windguru voorspelt dan ook minder wind dan vrijdag (3 bft tegen 5 bft) dus misschien zelfs een beetje clean? Wel minder hoogte dan zo lijkt het, helaas…

 9. @Bertski, vorige x maakte je ook melding (waarvan hulde) maar niets geen bigwavesurf op Discovery channel…
  Wellicht hebben we verschillende kabelaanbieders verschillende uitzendingen…

  Heb zelf 5 discovery channels maar niets nada noppus…

 10. Even off topic, maar zeker interessant voor surfers!

  Morgenavond niets te doen? Kom naar Pop Up Cinema op de Scheveningse pier.

  Kust & Zee voert campagne voor een Gezonde Zee. Op 6 september vindt in dit kader de eerste ‘Beleef de Zee’ filmavond op locatie plaats: de POP UP CINEMA. Samen met videoproductiebedrijf Studio BiB heeft Kust & Zee een selectie van interessante filmpjes met het thema vervuiling van de oceanen gemaakt.

  Je kunt plaatsnemen op een strandstoel en meer te weten komen over dit thema. Tussen de filmpjes door vertellen we ins & outs en is er ruimte voor vragen. De avond start om 21.00 uur en eindigt rond 23.00 uur.

  Lees meer op: http://www.kustenzee.nl/nieuws/fr_index.htm?/nieuws/popupcinema.htm

 11. Er viel vanmiddag prima te surfen in Noordwijk met opkomend. Stroming was er maar viel mee. Zin in morgen!

 12. Katwijk idem dito. Lekker kunnen surfen, hopelijk valt er nog voldoende te genieten voor degenen die er vanavond induiken.

 13. @Japser,

  Daar zat ik ook mee Dude!

  Ik heb gebeld met Discovery en
  meer info heb ik ook niet?

  Ik ben helaas de Baas van Discovery niet!

  Sorry!
  Afwachten maar!

  Laten we Surfen!!

 14. in het surfweerreport van vandaag:
  “er is zoveel ander moois te vinden in de regio. Surfweer.nl/sms/ kan daarbij een goede leidraad zijn”

  Betekent dit dat de rustigere spots en secret spots (voor zover die er nog zijn) nu ook worden voorgekauwd in de smsjes?

 15. Als er al een golfje staat op Vlie is het zaterdag wel ideaal. Swell NW en wind(weinig) ZW is daar cross(seeduyn) tot cross-off meer richting stortemelk. Wel betalen voor je plank op de boot, heen en terug.

 16. Heerlijk gesurft vandaag van 1700 tot 2030. 100% de moeite waard. Morgen ochtend en middag/avond weer

 17. Scheef van 17.30-20.00 was een klotsbak en stroombak, om nog niet te beginnen over de suïcide shore-break die er als enige optie was… Hopen dat t morgen wel weer genieten is…

 18. @david, wen er maar vast aan want het waren prima Nederlandse bakken ! Bovendien waardeer je dan weer de cleanere dagen.

 19. Cadzand geweest, te klein om goed te zijn. Hopelijk komt er wat van die lange periode swell bij ons toe morgenavond.

 20. Hvh was gisteravond klotsbak. Wel af en toe vette bakken. Stroming viel mee maar werd substantieel sterker naarmate de schemer dichterbij kwam.

  Nu Ouddorp checken