Nuttige surfweer info:

Het surfweer van Woensdag 5 november 2014

76 reacties

 1. hee Tobias vraagje: welke link/model gebruik je hierboven en waar kan ik deze eventueel vinden?

 2. Heb afgelopen zondag een kiteboard (merk: North sail) in de line-up gevonden. Tegen betaling af te halen. Wie o wie?

 3. Stomme vraag misschien, maar suppen met een 3/2 pak, kan dat nog of is dat op een dag als vandaag te koud?

 4. ‘Medio volgende week gaat de stroming om en krijgt het zuiden juist de beste golven met wind uit het noorden. Zorg voor die tijd wel voor de juiste voorzorgsmaatregelen, want dat het weer uit een ander vaatje gaat tappen mag wel duidelijk zijn.’ LOL, misschien was dit een iets te optimistiche voorspelling.

 5. zo al een tijd niet geweest, kan niet wachten om het zout weer te proeven.

  moeten de schoentjes al aan?

  @kiteboard, mag hopen dat ie je alleen met een bedankje hoeft te betalen? beetje voor elkaar er zijn kan toch geen kwaad, aangezien we het water moeten delen!

 6. Gaat het nog wat worden Tobias? Al mijn zakelijke afspraken zo ingepland dat ik in de middag kan surfen maar als ik nu naar de webcam kijk krijg ik een slappe

 7. Aangifte verplicht
  Aangifte bij de gemeente of politie is in principe altijd verplicht indien u een voorwerp aantreft dat onbeheerd is achtergelaten. Dus inderdaad aangifte doen als u een portemonnee op straat vindt. Aangifte is echter niet verplicht indien u de vondst doet in een woning, gebouw, vervoermiddel (trein, bus). U dient dan wel de vondst te melden bij de bewoner, of exploitant van het openbare vervoer. Als de eigenaar bij u bekend is, hoeft u natuurlijk geen aangifte te doen, maar bent u vanzelfsprekend wel verplicht het gevondene terug te geven. Overigens bent u niet verplicht het artikel te vinden, dus je kunt die portemonnee ook gewoon laten liggen.

  Na één jaar eigenaar
  Als een voorwerp niet binnen een jaar wordt opgehaald wordt het eigendom van de vinder. U dient dan wel een jaar geleden aangifte te hebben gedaan bij de politie. Is er geen aangifte gedaan, (wat eigenlijk niet mag), dan wordt de vinder pas na 20 jaar eigenaar. De eigenaar heeft dan dus 20 jaar de tijd om z’n eigendom op te eisen.

  Bewaren in eigen beheer
  De vinder mag het gevonden voorwerp bewaren, als de dagwaarde lager is dan € 450,- totdat de eigenaar bekend is. Uiteraard heeft hij of zij de verplichting dat het voorwerp in goede staat blijft. Het is natuurlijk verstandig een bewijs te vragen van de aangifte voorzien van datum. Als zich na een jaar niemand heeft gemeld heeft u daarmee het bewijs in handen dat u de wettelijke eigenaar bent. Boven de € 450,- is afgifte verplicht. Als het gaat om paspoorten e.d. die staatseigendom zijn, is afgifte altijd verplicht.

  Vindersloon
  De vinder heeft recht op een redelijke beloning, dat staat in het Burgerlijk Wetboek. Wat redelijk is staat er niet bij, maar 10% van de dagwaarde wordt over het algemeen wel als redelijk beschouwd. Hoewel, als je iets van een miljoen vindt is 10% wel een beetje veel en als je iets van €100 vindt wellicht wat te weinig. Het Burgerlijk Wetboek eist wel, dat het voorwerp onbeheerd moet zijn aangetroffen; het moet echt gevonden zijn en er moet goed voor gezorgd zijn.

  Diefstal of heling
  Als u geen aangifte doet maakt u zich vreemd genoeg niet schuldig aan diefstal, maar wel aan heling als u het voorwerp op een gegeven moment doorverkoopt

 8. 1 tot 2 meter hoge golven vandaag? Verwachtingen hoog geschept.

  Tobias ik ben heel blij met je berichtgeving maar je optimisme is toch wel te groot.

  Meestal zijn de golven gewoon zo als windguru het aangeeft.. Dat is gemiddeld zo’n 50 cm onder wat jij voorspelt.

 9. Bloemendaal 9:00-11:45 – dikke mist, de derde bank was nauwelijks zichtbaar vanaf de kant vanmorgen. Ik ben er vrij lang in blijven liggen omdat ik iedere keer dacht: “Zodadelijk wordt het beter!”. Het werd echter niet veel beter, het was tussen knie en heuphoog (hetgeen op een longboard zo erg nog niet is) maar het leek wel alsof er ‘dubbele swell’ stond; voortdurend twee golven die erg kort op elkaar zaten waardoor ze niet prettig breken (dat en de close-outs).

  Happiness = Reality – Expectations , mijn verwachtingen lagen iets te hoog 😉

 10. Its pumpin like theres no tomorrow!
  Maar naar facial lobotomy(scapel) Frankenstien mag even niet nat worden
  Zo…Enjoy…en Kiteboarders-behave yourselves!

 11. Katwijk 9:45 tot 11:15 — dikke mist, en op de derde bank bijna opgevist door een kotter die heel ondiep zat de vissen. Ik zag hem pas op 50 meter afstand door de mist.

  Golven waren knie to heuphoog met lange periode, maar te klein om krachtig te breken op de achterste banken. Op voorste banken nog wel wat steile holle golven gepakt, maar al met al waren mijn verwachtingen iets te hoog denk ik.

 12. Oftewel; als je het dus niet doorverkoopt en ’t gebruikt is er niks aan de hand, want dan is het in deze context geen diefstal en geen heling.

  Zinvol man dat je dit nog even benadrukt..

 13. Uurtje gesurft op Langeld (12:30 -13:30). Golfjes kwamen mooi clean binnen met lekker wat kracht. Op de setjes de beste golfen. Ging lekker op de kleine plank. Was eigenlijk een perfect dagje voor 9 foto softtop. Hopelijk morgen iets meer hoogte. Cheers.

 14. Kijkduin viel erg tegen helaas, de uurtjes vóór de alert waren nog t best. Super clean maar weinig hoogte en golven kwamen niet goed over de banken. Bouwde vaak veelbelovend op om vervolgens snel in te kakken. Hopelijk morgen beter.

 15. Leer begrijpend lezen.. Aangifte doen is verplicht.

 16. Heb ook wel eens een kiteboard gevonden….gewoon een aantal posts gedaan op Kiteboard forums, de eigenaar moest het board kunnen omschrijven en heeft het gewoon kosteloos terug gekregen….eerder ook al zo een spiksplinternieuw windsurfzeil zo gevonden en teruggegeven. Ik heb gewoon gedaan wat ik hoop dat een ander doet als ik iets kwijtraak…. ik verwachtte er niks voor, maar in beide gevallen hebben ze mij een flesje drank cadeau gedaan. Het idee dat je iemand blij maakt door iets terug te geven dat ze zijn verloren en waarvan je weet dat het hen geld gekost heeft (lees werken), geeft meer voldoening dan snel ergens aan iets te verdienen waarvan je diep van binnen weet dat het niet van jou is….. iets met Karma… (-:

 17. Naar Zandvoort gegaan in eerste instantie. Was klein. Besloten er daar niet in te gaan. Doorgereden naar Wijk, bleek het in de ochtend supermooi te breken naast de pier, en daar wel de voorspelde hoogte. Dat werd duidelijk door een hoop anderen ontdekt want binnen no-time lag het vol. Even goed heerlijk gesurft.

 18. LVs van 8.30 tot 11.30 viel me wat tegen.
  Zelfs op de beste sets maar heuphoog. De scenery was natuurlijk wel geniaal vol in de mist, maar daar kwam ik niet voor.

  Wel vreemd want ook a12 geeft oplopende golfhoogtes vanaf een uur of 1 vannacht. Met een uur of 8 a 9 reistijd zou de swell toch opgemerkt moeten worden op bijvoorbeeld de Ijmuiden Munitiestort boei? Die blijft de hele ochtend maar hangen tussen de 60 en 80 cm..
  Wat houdt die Noorswell dan tegen om tot de kust in midden Nederland te komen?

 19. LVs van 8.30 tot 11.30 viel me wat tegen.
  Zelfs op de beste sets maar heuphoog. De scenery was natuurlijk wel geniaal vol in de mist, maar daar kwam ik niet voor.

  Wel vreemd want ook a12 geeft oplopende golfhoogtes vanaf een uur of 1 vannacht. Met een uur of 8 a 9 reistijd zou de swell toch opgemerkt moeten worden op bijvoorbeeld de Ijmuiden Munitiestort boei? Die blijft de hele ochtend maar hangen tussen de 60 en 80 cm..
  Wat houdt die Noorswell dan tegen om tot de kust in midden Nederland te komen?

 20. Noordwijk met die konjo Daan. Hoogte viel erg tegen, clean was het wel. Leuk surfje, maar niet meer dan dat.

 21. Ik denk dat de “swell” die we vanmorgen hadden alles te maken had met een windveld recht tegenover ons (HUMBER/THAMES) lang de Engelse kust. Daar heeft even tijdelijk NW 6-7 gestaan en die golven werden hier begroet door offshores. Heerlijk gesurft tussen 12.00 en 13.00 in NHN. Prima hoogte (Heup tot borst) en goed veel kracht. Na dat uur zakte het bizar snel in en bleven er alleen af en toe nog setjes binnen rollen.

  Ik vermoed dat de N-swell waar Tobias het over heeft echt nog moet komen (ook niet zo vreemd want windveld lag vannacht en deels vandaag op Noordelijke N-zee) en dat deze vannacht gaat binnenkomen. Hoe hoog het wordt is zeer de vraag want de richting is meer NNO dan NNW dus dat is altijd afwachten. Morgenochtend boeien checken voor je gaat is een must denk ik.

  Cheers,
  L@rs

 22. Scheev vanochtend was echt belachelijk clean, zeer goed vermaakt en was volgens mij niet de enige, vooral die blonde chick met dat zwart oranje pak was erg goed!

  hahaha

 23. Ik kom net uit het water bij LVS en het was te laag ja das waar maar rete clean…. In mijn eentje en seabert toch een paar mooie golfjes gepakt in de shorebreak…… En de hele tijd zitten dromen hoe Epic het geweest zou zijn als het wel 1,5m was hahaha.

  Tis een stuk kouder trouwens….. Ik ga toch maar een schoentjes aan doen met de buitentemperatuur 8gr nu…. 🙂

 24. Ben jaloers op iedereen die vandaag kon gaan surfen. Ruk is pas als je niet weg kan ivm werk.

 25. Denk je dat het waard is morgen voor of na werk naar Wijk aan Zee te gaan voor een surfsessie?

 26. Respect voor iedereen die, ondanks de drukte, indroppers en bijna aanvaringen, voor een gemoedelijke sfeer heeft gezorgd op Wijk vanmiddag. Daar kunnen ze in het buitenland nog wat van leren.

 27. Van 14 tot 1630uur heb ik mij best vermaakt op Wijk. Duurde idd soms een beetje lang voordat er wat kwam en ook vaak close-out of wegzakkend achter de bank, maar zo nu en dan een clean iets meer dan heuphoog diamantje die het goed maakte.

 28. Merci bien ergens op de wadden.. Die twee meter kwam gewoon door Tobias man man wat een golven, on Nederlands

 29. Wijk was belachelijk druk. Lang wachten en dan met zijn allen r voor gaan.

  Weinig mensen met een brede smile gezien. Nee geef mij dan maar afgelopen maandag!!

 30. Idd, ben naar huis gegaan vanmorgen, van 9:15 tot 10 zitten kijken maar dr kwam maar niks in Noordwijk…morgen weer proberen:) kusjes

 31. Wijk 15:00 -17:30 , prima vermaakt, bewust het kluitjesurfen niet opgezocht, tussen WM 2 en 3 was het prima te doen mt LB, lekker rustig 🙂
  soms ff wachten op setje maar ze braken dan wel krachtig ,

  Ook wel iets meer verwacht van de hoogte aldaar maar ala thats all part of the game.

 32. Die maan geeft nu behoorlijk wat licht. Zelfs zo veel dat de webcam de golven goed laat zien. Waarschijnlijk gaat er mogen nog een kortere periodeswell bij komen. Dan komen de golven makkelijker door en wordt het wederom een mooie dag zonder wind. Ook in BE zou er nu wel iets moeten gaan doorkomen dankzij de lagere periode en het bredere spectrum.

 33. wijko was heerlijk druk, sorry chris dat ik op je in dropte op mn backhand….voegde idd niks toe….

 34. tja…volgens mij is alles al wel gezegd.
  HvH was een beetje hetzelfde verhaal.
  Superclean, maar miste net wat hoogte. Duurde ook echt wel even voordat het überhaupt een beetje begon te lopen.
  En tussen de sets door zat je soms een flinke tijd naar een compleet vlakke grijze massa te turen…
  Maar als er dan een goeie set binnen kwam rollen dan zaten er soms wel echt prachtige golven tussen. Flawless.
  Helaas uiteindelijk toch met een lichtelijk teleurgesteld gevoel en lichtelijk gevoelloze vingers en tenen het water uitgegaan. (lag er veel te lang in zonder (hand)schoentjes, maar ik was gewoon te bang dat het nog mooi zou gaan lopen als ik er net uit was….)

  Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 35. Eyeball Nwijk, slecht zicht op strand. Maar wat ik zag was nog erg klein.
  Afwachten of de push van het getij meer hoogte brengt rond 12e.

 36. De boeien in BE gaven deze nacht een piek rond 12u, was dit éénmalig of mogen we opnieuw een piek verwachten bij HW om 12u?