Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 5 Juni 2013

48 reacties

 1. Hopelijk een morgenochtend-voor-het-werk-sessie! ’s Avonds avondvierdaagse verplichtingen met de kids…

 2. morgen denk ik mijn eerste ochtend- voor-het-werk-sessie ooit. toch maar is proberen of ik ook me bunker uit kan rollen:) ook al staat er niet veel.. toch lijkt t me lekker:)

 3. Ga je de v-h-w sessie op de MV doen? Ik begrijp uit je berichtjes dat je daar vaker komt.
  Kun je na afloop snel posten hoe het was? Mijn sessie staat 2e helft van de ochtend gepland.

 4. Beste Tobias,

  Over het algemeen houd ik wel van optimistische mensen .. maar wat betreft surfvoorspellingen houd ik persoonlijk meer van gematigd optimisme -lees realisme- dan te veel hype.
  Vooral als de zekerheid het laat af weten.. het blijven voorspellingen dus ik begrijp de onzekerheidsfactor maar wat mij betreft kun je het beter “onderdrijven” dan overdrijven want je schreef enkele dagen geleden nog:
  “In ieder geval krijgen we dinsdag en woensdag volle bak golven uit het noorden”..

  Ik moet bekennen; wel vaker vind ik dat je voorspellingen ietwat te positief klinken in relatie tot de vaak slappe realiteit vd golven..

 5. True!

  Maar wanneer je je homespot een beetje kent, dan weet je ongeveer wel hoe het zit toch?
  Zelfde geld voor webcams… Wanneer er in bijv. scheveningen goede golven staan, betekend dit niet dat er ook in Ter Heijde goede golven staan. O.a. door getij werking, enz.

  Go and you know… Life’s one big f#cking ride. 🙂

 6. Liever een iets te positief bericht en in het water liggen met wat tegenvallende golven. Dan een iets te negatief bericht en thuis zitten terwijl er toch wel wat loopt!

  Dus ik zeg zeker zo doorgaan

 7. Jeetje wat een gezeur. Onwerkelijk! Ik val bijna van mijn stoel.

  Leuk toch dat optimisme/positivisme! en als je zelf een beetje nadenkt en eigen onderzoek doet, dan kun je de voorspelling zelf wel inschatten. alle informatie en mogelijkheden zijn voorhanden voordat je besluit richting het strand te gaan.

  Wees blij (lees dankbaar) dat iemand de moeite doet om jou te informeren over hoe de situatie (kaarten) er op dat moment uit ziet en ja Nederland is nou eenmaal qua voorspelling onzekerder/veranderlijker dan bijvoorbeeld de zuidelijke landen.

  Ik vind het zelf juist vermakelijk die positieve berichten. En ja dat het resultaat soms teleurstellend is, moet je dan maar mee leren omgaan. That’s life!

  Dus Tobias kom maar op met die positieve, vrolijkmakende berichten.

  Enough said!

 8. Is dit een duidelijke vorm van Thermiek waar we mee te maken krijgen?
  Of vergis ik mij.

 9. ieder z’n stijl, love it or not

  Deze huidige noordoosters zijn idd een vorm van thermiek.

 10. en positieve voorspellingen zijn nu eenmaal beter voor de verkoop van de diverse sponsoren van de site. Als er niks te surfen valt, word er ook niets verkocht!.

  wel snel dit bericht weghalen he!!

 11. Ik heb nog nooit spijt gehad dat ik in het water lag. Woon dan ook vrij dicht bij zee. Maar heb liever dat ik er inlig en het wat minder blijkt, dan dat ik in surfreports terug moet lezen dat het eigelijk mooi was.

  Samengevat door positieve berichten mis ik niks. Good vibrations Tobias

 12. Ik vind ze heerlijk, die positieve berichten. Keep them coming!

  OFF TOPIC eventjes:
  Ik zou graag een blank (fish) kopen om ‘m dan zelf helemaal af te maken. Weet iemand waar de beste prijs-kwaliteit blanks (klinkt wat zielig, maar ik heb namelijk niet zo veel geld te spenderen) te verkrijgen zijn? Liefst niet zo ver van de Belgisch-Nederlandse grens.

  Dankjewel!

 13. Groot gelijk. NL is een ideaal land voor een Wavegarden…maar nee, elke week is wel goed te doen toch?…yea…

 14. @@A_N: ik werk in Delft dus weet nog niet waar ik heen ga. Sowieso wacht ik de surf sms van Tobias van vanavond nog even af voordat ik me definitief vastleg op een v-h-w sessie en al helemaal op waar ik dan eventueel heen ga.

  Dat gezegd hebbende, de logische kandidaten zijn MV en HvH, evt Ter Heijde.

  Mocht ik idd in het water terecht komen dan zal ik proberen een indruk te geven van de condities.

 15. Ga d’r in liggen. Dan weet je het zelf!

  Ter info: ik heb ze al wel gezien zonder allerlei gear. Afhankelijk van het weer vind ik op zn minst schoenen wel erg prettig. En als het hard waait een cap ook nog wel.

 16. Bedankt alvast!
  Laten we hopen dat de golfgoden ons goed gezind zijn…

 17. BE was best nog fun (klein en lijn). Yeeaaaaaah Ben super optimistisch heb zelfs goede lijntjes kunnen scoren.

  Ik ben er super goe mee dat iemand zich bezig houdt met deze voorspellingen omdat het heel andere koek is dan de landen onder ons !!!! Keep up the good work Tobias.

  Ondanks de mindere frequentie in tegenstelling tot Frankrijk heb ik al super leuke en goede sessies gehad in BE en NL. Maar ook al in heel wat mushy shit gelegen. But PARKO Says: There’s Always a wave in a session that makes a session.

 18. Viel me eigenlijk meer dan mee zojuist op Noord van 15:30-17:00, nog aardige hoogte ook, wel hotse klots, maar zeker voldoende kracht in de golven, helemaal prima!

 19. HvH 11 – 16,
  Hoopte op wat kleine cleane golfjes…
  Maar toch weer net iets te veel (side/onshore) wind.
  Daardoor klein klotsend rommeltje…

  Maar man man man wat is het lekker aangenaam.
  3/2 en schoentjes vanwege mn slecht doorbloedde voeten.
  Maar je kan prima zonder. (schoentjes dan… 🙂

 20. De man heeft ergens wel een punt hierboven maar stuit hier op wat weerstand.. komt waarsch omdat er mensen regelmatig epische headhigh golven surfen op dagen dat de significante golfhoogte rond de meter schommelt. maar keep it up hoor, niet flauw bedoeld. zo maar weer even longboarden en inderdaad; cap + handschoenen totaal niet meer nodig!

 21. gister avond op zuid 2,5 uur zonder hand+schoenen. de gedachte alleen al dat ik naast mn vriendin zou kruipen hield me ook warm…

 22. ps) Tobias ik krijg een dag salaris van je!
  Want vorige week smste je me dat het vandaag mooi zou worden en dat ik maar beter vrij kon nemen.
  En aangezien jouw woord heilig is en jij de wind en het weer in Nederland regelt, is het jouw schuld dat het toch tegen is gevallen.
  Met dat positieve gedoe van je!….

  😉

 23. Echt een super vette spot! Vorig jaar naartoe geweest en echt de tijd van m’n leven gehad. Iedere dag met minder dan 6 mensen in het water, echt sick! Absoluut een aanrader!

 24. hee, morge dagje strand, morgen ochtend ben ik er 10:00 tot 18:00 . verstandig om morge me 1e surfles te nemen goede dag daarvoor?

 25. MV2 was maar ‘zo-zo’.

  Ik lag er van 6.30 tot 8.00 (=LW) in wat natuurlijk heerlijk wakker worden is. Maar veel kracht/ hoogte zat er nog niet in. Prima longboardable overigens als je op de achterste banken gaat liggen. Ik heb op mn minimal een handjevol ritjes gemaakt van een metertje of 20 a 30.

  Was een beetje windchop maar als je meer richting P2 gaat neemt die af. Lijn zat er best aardig in. Alleen energie miste het nog een beetje. Misschien beter als het hoogwater wordt?

  Al met al iets minder dan verwacht maar een heerlijk nat pak gehaald en een paar geinige ritjes dus mij hoor je niet klagen. 😉

 26. Gisteren tussen 16:00 en 17:00 liep ’t best leuk in Zandvoort (met een longboard); heuphoog met af en toe best wat lijn.

  Voor wat betreft de surfvoorspellingen, ’t blijft een model en daarbij wordt de onzekerheid gewoon groter met de tijd (in de toekomst). Ik vind het wel fijn dat Tobias ons al zover vooraf wil inlichten, want daarmee kan ik mijn werkgever vast ‘voorbereiden’… en als het dan ’tegen valt’, dan ga ik gewoon werken.

 27. Haha Peter, bedankt voor de video! Was nog best lekker gisteren rond hoogwater. Even al dat gezeik van me afgespoeld 😉