Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 31 Juli 2013

38 reacties

 1. Dirk [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm37022895.jpg[/img]

  Bron: http://wind.met.fu-berlin.de/wind/main.php?lId=400

  Vandaag komt het warmtefront vanaf het zuiden dichterbij en vanaf morgen zitten we twee dagen lang ‘gevangen’ in de immens grote warme sector tussen het koufront en warmtefront in. Goed te zien hieronder.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm15022896.jpg[/img]

  Dat wordt puffen en zweten zonder enige golven binnen bereik. Gelukkig gaat de pijn bij ons niet al te lang duren. Het koufront komt zaterdag al over ons heen en dit gaat gepaard met een stevige wind uit het zuidwesten. Of dat in de middag of avond zal zijn, is nu nog lastig in te schatten. Hopelijk is het niet midden in de nacht, zodat we er weer niets aan hebben..

 2. hallo met wie kan ik keer mee rijden wijk aan zee heb helaas geen auto kan aleen ymuiden komen bus wijk aan zee is probleem klein busje rijdt gaat lastig om board mee te nemen zit in haarlem en met de fiets ook best nog ver trappen voorheen jaren ging dat wel goed moet ook dat hele stuk lopen met mijn board wie een tip

 3. @jesse Kom op man! Kunnen er in ieder geval een paar punten in je bericht? En als je niet weet waar, is het misschien tijd voor wat meer school en minder surf:))

 4. Wijk laten voor wat het is.

  Zeeweg affietsen en te water gaan in Bloemendaal of Zandvoort.

  Of anders gewoon een andere hobby zoeken…

 5. Heeft iemand een idee welk tijdstip er nog de meeste kans is om een golfje te pakken? Ik neem aan dat het iets beter kan gaan lopen naar laag toe… Maar ik kan even niet goed inschatte welke rol de wind speelt qua tijd….

 6. Ha Tobias,

  Komt er nog een aanvullende sms over de avondcondities, nu blijkt dat de wind toch nog wat aantrekt eind van de middag? Twijfel nog of het de moeite van de autorit vanuit het midden des lands waard gaat zijn (met een longboard).

 7. Volgens windfinder gaat vanavond de wind liggen. Opkomen water zorgt misschien wel voor een lekker surfsessie!

  Scheveningen of Zandvoort… Tja… ik kies voor Noordwijk 🙂

 8. Wijk waz lekker 12:00-14:00 voor 8.2, lekker rustig golfhoogte tja wat zal het zijn geweest, 50-60 cm en oh ja ik vond nog een nat-pak, de (vriendin van) eigenaresse heeft zich al gemeld.

 9. Iemand de zuid gezien? Er loopt een rimpeltje op de noord,maar het komt uit het westen,dus wie weet?

 10. In IJmuiden was het spartelen in een Oud-Hollandsche klotsbak vanavond tussen 19:45 en 22:00. De onstuimige windgolven kwamen van alle kanten, maar ik had wel het rijk alleen. En het viel me uiteindelijk mee hoe surfbaar het nog was met een longboard. Er zaten best een paar leuke pieken tussen met aardig wat hoogte en kracht. En alhoewel enige lijn meestal ver te zoeken was zat er heel soms zelfs een wat langer ritje in. Maar het waren vooral de onzomerse drops die het de moeite waard maakten. Tegen verwachting in dus toch nog voldaan (stoked zou een beetje overdreven zijn). Wat is die parkeerplaats daar trouwens belachelijk duur!

 11. von rein, zei op 31 Juli 2013 om 19:32
  Messanges (zuid frankrijk) vanmorgen, was top !

 12. Heeft iemand een idee over de verwachtingen voor terschelling aankomend weekend? En als het al een goed weekend wordt, wat is de beste lokatie om daar het water in te gaan?
  Ik hoor het graag!

 13. Terschelling ligt net te veel weg gedraaid van het windveld (ZW 6 bft) dat er zaterdag-ochtend 8u lijkt aan te komen op het onderstaande windkaartje van het KNMI:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm00022944.jpg[/img]

  Iets meer kans heb je dan op Texel of op een van de vele stranden in Noord-Holland of Zuid-Holland.

 14. @Tobias,

  Dank voor de update, ik zie dat het niet veel zal worden.
  Jammer, dan maar bier drinken op het strand

 15. Zandvoort gisteravond bijzonder relaxt bij opkomend tij!
  Zaterdag weer harde wind en lijkt daarna in de avond af te nemen. Zelfde condities mogelijk? (alleen tij valt dan eigenlijk niet goed)

 16. Hallo iedereen,

  vandaag in het nieuws:Invasie van kwallen aan de kust+rode vlag op sommige plaatsen.

  Is dit ook het geval voor Zeeland?
  Iemand iets gemerkt?

 17. 12 t/m 16 aug wil ik gaan surfen. Doe het nog niet zo lang en heb dus ook (nog) geen eigen board. iemand tips waar ik heen kan?
  Noord frankrijk? Ik lees veel over wimereux, yport en etretat. Kan ik daar spullen huren?

 18. he!

  ik vlieg volgende week naar Santander met Ryanair.. Weet iemand hoe lang je board mag zijn?? ik kan het nergens meer op de site vinden.

  Iemand toevallig nog pas met ryanair gevlogen?

 19. Ryan air is prima met surfboard….. Koop zo’n surfbboard bagage ticket …€100,- ( niet goed koop helaas) en op de site staat gewoon de max lengte erbij.
  Wees slim en neem geen koffer mee maar stop je kleding in je boardbag ( toch zat kilo’s) bescherm je het board ook gelijk.

 20. Dat gaat wel lukken vandaag. Nu al een paar golfjes. Met opkomend, afgaand en helemaal laag natuurlijk wel iets beter dan dit:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm19022965.jpg[/img]

 21. @ S. Ben oktober 2012 in die hoek van France geweest. Hadden eigen spullen bij. Heb niets gezien waar je eventueel spullen zou kunnen huren. Wil natuurlijk niet zeggen dat er niks is, maar aanbod is wel schaars iig.

 22. @S, er zijn alleen golven in wimereux en yport als er veel zuid of zuidwestenwind is (of net geweest is). In augustus is er niet veel kans
  dat je daar iets van surfbare golven vind.