Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van woensdag 30 Juli 2014

134 reacties

 1. Er zit een beetje swell aan de overkant. De https://surfweer.nl/spectra/ geven niets, maar dat is ook
  logisch omdat die meer in het oostelijke deel van de Noordzee liggen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07303825.jpg[/img]

 2. Golven van 4 tot 6 meter hoog. In het meest gunstige geval komt 10 tot 20 % hiervan aan na de meer dan
  1000 km lange afstand die de swell moet afleggen.

  De ervaring leert dat 30-60cm groundswell golven oplevert van heup tot navelhoog en vaak lekker krachtig
  zijn. Surfen in boardshort!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07304822.jpg[/img]

 3. Tobias, denk je dat de hoogte hiervan voldoende zal zijn in Domburg rond hoog water om 17u?

 4. 4 tot 6 meter!!! dat is lekker.
  Kom maar door. Camperdungeons in de maak.
  Wel ff sparen voor een boete, maar wat is het mooi

 5. @Tobias die swell waarover je in dit stukje praat van 4 tot 6 meter. Is dat de swell die vandaag aan gaat komen? (Heuphoog)

  Groet Sjoerd

 6. Ben inderdaad benieuwd of het iets gaat worden in Domburg! Ik ga nu al eens over de dijk kijken wat er al staat!

 7. Op Actuelewaterdata kun je de golfhoogte langzaam zien stijgen maar de wind houd me tegen om te gaan rijden.

 8. Ook op de spectra K13 nu. Maar het lijkt allemaal net te laat te zijn voor het vroege hoogwater in Zeeland en Belgie. Daarboven (Z-H * N-H) dus betere kansen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07302754.jpg[/img]

 9. Hoi tobias denk je dat er vanavond nog wat te longboarden/softtoppen valt in schev?
  Hoor het heel graag ben aan het werk dus ik dacht ik vraag het maar zo.
  Veel dank. Grt bert

 10. Windkracht 1 uit het zuidwesten zoals het er nu voor staat. Maar je weet het nooit. Misschien komt het maandag.

  Mijn ogen zijn nu nog gericht op de geboorte van swell een heel eind noordelijk van ons! Het is het oog van de depressie waar de lucht en wolken omheen draaien. Laat het er maar een flinke zwengel aan geven, dan is de swell ook sneller hier 😛

  http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/latestImages/EUMETSAT_MSG_RGB-airmass-westernEurope.jpg

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07300726.jpg[/img]

 11. So far pretty flat in Domburg, hopelijk stijgt het nog wat rond hoogwater, wind is duidelijk aan het minderen…

 12. Lijkt op de zuid meer beweging in te zitten dan de noord…maar ik sla ff over, misschien wat later…
  Maar een nat pak halen is zeker al te doen als je echt moet, liggen 3 man in…

 13. Cam van Wijk vind ik er ook nog niet heel hoopvol uitzien. Moet vanuit Utrecht komen, dus als iemand een eyeball op wijk heeft heel graag, dan kan ik de auto nog in springen na het eten!

 14. Banana, stel je niet zo aan man. Geziek over stront, gewoon je mond dichthouden en kiwi’s eten t.b.v weerstand.

 15. @Jeroen Met jouw reactie verdien je het om een keer een nachtje op de plee door te brengen. Als het water vies genoeg is dan kan je je mond dicht houden wat je wil. Die shit komt je lichaam toch wel binnen. En die kiwi’s van je gaan er een stuk sneller uit dan ze erin zijn gegaan.

 16. Vanavond de moeite waard om erin te gaan bij Domburg? Of is het dan al te laat?

 17. Ik denk dat je jeroen met de kleine j bedoeld, alleen de reactie over de cam was van mij 😉 zit kennelijk nog een Jeroen op dit forum. Ik heb een keer 3 weken met een zwaar ontstoken oog rondgelopen door dat vieze water, dus ik deel je mening banana/anonymous

 18. Getij wordt geregeld door de maanstand. Dus een betere vraag is: heeft de maanstand invloed op wind. Ik heb het antwoord niet, maar denk het wel. Maanstand beïnvloed zelfs het moment waarop vrouwen ongesteld zijn. Dus dan is de invloed op wind ook wel waarschijnlijk. Maar wat die invloed is…

 19. Wanneer de luchtdruk afwijkt van een gemiddelde waarde wordt het zeeoppervlak uit zijn ruststand gehaald. Lage barometerstanden geven aanleiding tot een verhoging van de zeespiegel, hoge barometerstanden tot een verlaging. bron: http://www.keesfloor.nl/artikelen/zenit/opzet/opzet.htm

  Andersom zal dat met hoog en laagwater dus ook zijn: hogere luchtdruk gedurende vloed en lagere luchtdruk met eb. Bij aanlandige windrichtingen zou je dus heel lokaal meer wind hebben tijdens hoogwater. Terwijl het dan bij aflandige wind juist minder waait. De lucht stroomt immers van hoog naar de laag, heel simpel gesteld. Misschien moet er nog rekening gehouden worden met de corioliskracht. Ook al heeft die weinig invloed op kleinschalige gebeurtenissen, want wanneer het hoogwater is bij IJmuiden is het alweer laagwater in Zeeland…

 20. Good call Tobias.. Lekkere sup-sesh op Wijk, helaas eindigend in mineur…..

  Eikelbijter heeft weer eens mijn tas(je) meegenomen. 3e keer alweer, afgelopen twee keer liep af met een sisser, maar nu maak ik me meer zorgen aangezien m’n Gopro erin zat.

  Wat is dat tóch met mensen. Ik bedoel het strand was nog best druk en het water lag behoorlijk bezaaid met surfers. Dan laat je die shit toch gewoon lekker liggen, welbedoelende oplettende burger… Dat, of hij is deze keer gewoon écht gejat.

  Anyway, als iemand hem heeft meegenomen en of iets heeft gezien;
  Het betreft een blauw rugtasje met draadjes voor om je schouders (zo’n heel licht dingetje), met daarin een ander (camera-)tasje met inhoud en een fles drinken.

  Heel graag: dirkologie@hotmail.com

 21. Echt he.. tobias; je begint de week bijna standaar optimistisch en bouwt dan langzaam af. Eerst: za ochtend misschien alerts! Nu: waarschijnlijk wel swell want nunisber niet

 22. ja circus hb @ en tegen 21.00 leek het iets hoger te worden ik lag er van 18.00 tot 22.00 in en heb me ook prima vermaakt dus (al weet ik nog steeds niet wie er achter het pseudoniem circus hb schuilt?[]-)

 23. Circus hb is ingmar van ingen……

  met die caravan combinatie….

  en je mist er niks aan 😉

 24. Jazeker ben er gisteren net voor hoog ingegaan, sessie van anderhalf uur want toen was de waterstand alweer veel te laag.
  Was niet echt vet, maar net genoeg om te longboarden, dus heb op een zomeravond nog best veel plezier gehad 🙂
  Beter in than out zeggen ze dan…

 25. @Dirbee. Vervelend voor je man maar ik vind het wel een beetje dom dat je dat risico neemt met een gopro in je tas kerel. Kan je hem niet beschut in de duinen leggen of onder een strandtent? Dat deed ik vroeger ook altijd. Een camera zou ik echter nooit in mn tas laten zitten. Hoop dat je m terugkrijgt.

 26. Gisteravond 20 – 22 uur Egmond aan zee, er ontstond een tweede bank waar golfjes waren 0.5 tot 1 meter erg lekker water, paar mooie ritjes. Af en toe wat grotere pieken aan het eind, lekker!

 27. De noord was heerlijk longboarden gister tussen 17u en 19u. Veel lol gehad in de zon en af en toe nog heup hoog. 🙂

 28. WAZ inderdaad best lekker gisteravond. De cam leek niet veel maar de keuze om weer gewoon de voorspelling van Tobias aan te houden was wederom prima !

 29. Gisteren heb ik op basis van de nieuwe Wijk aan Zee webcam besloten om niet te gaan. Een verkeerde keuze zo te lezen, dus de laatste keer dat ik de sms van Tobias in twijfel zal trekken… Direct maar een jaartje bijbesteld 🙂

 30. Wijk was idd best ok gisteren. Maarrr… het kan natuurlijk altijd beter!

  Om altijd de beste golven te kunnen surfen, hebben we samen met Instant Sport uit Spanje het initiatief opgepakt een Wavegarden te realiseren.

  Vul de surfers poll in op http://apps.facebook.com/my-polls/zfmhcz (kost je maar een minuut) en vergroot de kans dat we ook kunnen surfen als het flat is!

 31. Ik ben ook nav de nieuwe cam van wijk niet gegaan. Had m’n hele middag en avond vrij gehouden. Staat de cam op een ander deel afgesteld ofzo? Wil deze fout niet nog eens maken 😉

 32. Zandvoort was leuk van 20 tot 22. Beetje klots, maar af en toe best leuke ritjes van heuphoog.

 33. Ja Circus HB dat zijn wij, spraken zij, druk op den gehighlighte naam en gij zult vinden en het was moi die je sprak Mark,

  Wij schrijven hier nooit anoniem. @@mark, dank voor de reclame voor ons 🙂

 34. Ik meen me te herinneren dat er een organisatie is die specifiek was opgericht om allerlei verschillende soorten boards te testen. Ik dacht in Scheef.

  Kan iemand me verder helpen?

 35. Iemand enig idee of het op wijk vandaag een beetje loop en of het vanavond nog wat gaat worden? Wil graag weer ff het water in!!

 36. Gister avond scheef was top. Voorspellingen voor vanavond leken beter, maar nu lijkt het nog weinig. Wat denken jullie? Vanavond nog kans op lekkere sessie?

 37. goed dat ik er vanmorgen nog ff in heb gelegen op wijk, tis nu weet zo plat als een pannekoek…

 38. @ariel:
  Hey kleine zeemeermin!!! Ik kan helaas niet, dus geniet ervan!
  Veel plezier!

 39. Zo straks voor hoog nog ff in blote bast de shorebreak van ijmuiden gesurfd……. Was echt net te doen maar een goeie peddel voor dit weekend

 40. Wijk was wéér erg lekker.. Uur of 17:00 erin bij de eerste windmolen. Lekkere regelmatige setjes met goede hoogte. Langzaam steeds meer opgeschoven richting pier waar het ook lekker liep, maar wel weer behoorlijk druk was.
  21:00 er weer voldaan af. Laat maar komen die groundswell 😉

 41. Deze zomer een 9 ft softtop aangeschaft voor m’n zoon en daar vanavond zelf dolle pret mee gehad op wijk 🙂

 42. Deze zomer een 12,1 Sup tuflite aangeschaft voor m,n zoon en daamee zelf veel plezier gisteravond mee gehad op Wijki! Hahaha!

  1700 erin tot 2100 wat een feestje!

  Super chilly golven en zomersfeertje daar!

  Bertski!

 43. Er staat idd wat onweer op de kaart, maar je moet wachten tot begin van zaterdagmiddag of het daarna ook nog aan de kust aanwezig zal zijn. Misschien blijft het onweer vooral in het binnenland actief. Maar het is natuurlijk altijd oppassen!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08011819.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08011619.jpg[/img]

 44. Welke spot in de UK kon ik ook alweer checken op Windguru die een beeld geven van de swell/metingen die onze kant op komen?

 45. Guys/Girls,

  Heeft iemand nog tips voor een leuk onderkomen in Bretagne.

  Ben op zoek naar een plekkie om in september met vrouw en twee kids (3jr en new born 2mnd) nog even van een week rust te genieten en toch nog een golfje te pakken.

  Heb zelf geen ervaring met Bretagne, Dus iedere info is welkom.

  Bedankt, JW

 46. Niet om het één of het ander maareh… kan dat groundswelletje wel tegen deze zuidenwind opboxen? Wie gaat het winnen?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Capture.JPG[/img]

 47. Camping de lanven in plomeur, goedkoop en hebben ook bungalows, zeer rustig, wel 2km van spot la torche

 48. Hoi Tobias, komt er nog een sms?? Moet toch een keer plannen gaan maken voor morgen;-)

 49. In de surf sms ontbreekt Ouddorp is dit omdat er geen surf is morgen?
  Ouddorp is voor mij veel makkelijker aan te rijden als de Maasvlakte daarom deze vraag

 50. Valt de hoogte van die swell nou tegen? Of lag dit binnen de verwachting?
  Anasuria komt, op dit moment, nog niet veel verder dan een kleine anderhalve meter…
  J6 nog maar een klein metertje…
  Wat blijft daar dan van over als dat eenmaal bij ons aankomt….?
  De lange periode maakt misschien wat goed, maar ik hoop toch wel echt dat het niet weer alleen maar een longboard/sup-feestje wordt…….

 51. Reken dsar maar wel op….. als het überhaupt doorkomt. Zuidwest wind waait er aardig doorheen…

 52. Lezen, Glurie….lezen…..
  Dacht al zoiets te hebben gezien, maar kon het niet meer terug vinden….

  Tobias said:
  “De ervaring leert dat 30-60cm groundswell golven oplevert van heup tot navelhoog en vaak lekker krachtig
  zijn. Surfen in boardshort!”

  🙂

 53. Mogelijk is de vraag al een aantal keer gesteld, maar waar kan ik de “nieuwe” webcam die de wijk aan zee goed laat zien vinden? Sinds de cam van Aloha down is gegaan heb ik geen andere gevonden.

  Thanks alvast

 54. Hou er wel rekening mee dat de cam niet goed afgesteld staat. Zijn afgelopen woensdag (waaronder ik) aantal mensen ingetrapt om niet te gaan omdat het flat leek. Achteraf hoorde ik van meerdere kanten dat het goed surfbaar was. Eyeballs FTW!

 55. @JW: Bretagne: Charcuterie Surfhouse, erg netjes, super vriendelijke mensen en top gelegen bij non crowded spots, zoals plovan, baies des trespassed etc.

 56. Tobias.. je pushed het wel hoor de laatste tijd.
  Ik zie elke andere forecast laag aangeven en jij bent vervolgen ZO optimistisch dat ik weer voor niets ben gereden.

  En dan nog meer geld vragen ook. Je gaat klanten verliezen als je dit vol gaat houden.

 57. Superclean, alleen nog veel te klein om wat mee te kunnen, wel drupje regen tegen de drukte;)

 58. Hier een foto van de wijk cam…… Longboard heaven!

  Please laat mijn oppas kunnen vanavond!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-211.jpg[/img]

 59. oef,gelukkig niet om half 5 de wekker gezet en van ver gereden…de eerste swell is in elk geval nog niet aangekomen. Schev Noord nog flatter dan de laatste (alert-loze)dagen.
  elk nadeel heeft z’n voordeel

 60. Tobias.. je pushed het idd wel hoor de laatste tijd.
  Ik zie je elke dag forecasts geven en volgens mij ZO veel tijd en liefde er in steken dat ik 9 van de 10 niet voor niets ben gereden.

  En dan zo weinig geld vragen ook. Je gaat klanten winnen als je dit vol gaat houden.

 61. eyeball Petten: Flat, niet surfbaars, mede door hoogwater maar ook weinig deining.

  eyeball punt Camperduin: Knie, max heup op de verdwaalde sets, te laag en te hard offshore om een boete voor te riskeren.

 62. deze morgen vroeg uit de veren voor Domburg, niets te beleven.
  Graag nog wat richtlijnen Tobias ?

  Of gaat dit enkel nog via betaal sms ?

 63. @zandvoort Als jouw TomTom linksaf zegt, ga je dan ook altijd linksaf? Liggen er niet nog een paar boeien zo her en der? Trieste gast ben je. Krijg er bijna ook een ochtendhumeur van.

 64. Wil jij van dit pseudoniem afblijven rijdende Pipo? ‘Zandvoort’ is voor locals only!

 65. Het zijn er aardig wat. Maar ik vraag me af of de haters vanochtend gekeken hebben.
  Zandvoort was heeel erg clean. Maar ook heel af en toe een heel klein golfje. Moet toegeven dat er niet veel was, de sms zat er voor 06:30-11 iig heel ver naast:D

 66. waarheid hoeft niet ontkend te worden!..
  pessimise is niet het zelfde als een gevraagd realisme!

  voorspellingen zijn voorspellingen en kunnen soms er enigszins naast zitten.

  maar met ‘alerts’ (waar je voor dus wel BETAALD Dirbee1971!!) verwacht je gewoon OF een vrijwel grote zekerheid als ze worden uitgegeven (van dat ‘weeralarm’ wordt ook iedereen terecht moe als er niets alarmerends gebeurd)
  OF
  dat ze met grote terughoudendheid worden gegeven. bvb “kans dat de swell wat eerder komt check de cams om 5:00 uur voor de zekerheid”.

  het betreft hier wel een BETAALDE service en niet een bericht op SURFWEER.NL (overigens fijne! dat wel-) gratis service

 67. Tobias, bedankt weer voor de top surfsms. Het was inderdaad niet hoog, wel superclean en genoeg kracht voor hele fijne ritjes in WaZ! Precies zoals voorspeld!

 68. @kolki
  Officieel niet nee, vorige week paar surfers uitgetrommeld, €150,00 boete de man maar als je je auto verder op parkeert en hard kunt rennen mag het wel….

 69. WaZ was heerlijk clean vanochtend tot na hoogtij, toen kakte het in en werd het slapper. Heerlijk kleine cleane setjes gereden, board met veel volume ging goed helaas voor het radicalere werk 😉