Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 27 Februari 2013

36 reacties

 1. Een van de redenen dat het in Belgie bijna altijd flat is met laag water is goed te zien op de onderstaande luchtfoto. De zandbanken voor de kust laten de golven daar al breken. Met hoogwater liggen deze banken zo’n 3 meter dieper waardoor de golven pas op de kust breken.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/noordzeezand.jpg[/img]

 2. zou het in belgie mogelijk zijn om met behulp van een boot dan te surfen met laagwater op deze zandbanken ?

 3. ugh, ik vond windfinder altijd een van de meer betrouwbare sites voor voorspellingen (no offense tobias) maar dat is nu helemaal niks meer.

  Naja,
  terug naar windguru i guess…

 4. Windfinder is hetzelfde model als windguru (GFS, amerikaans en gratis).

  Ik vertrouw meer op de Europese. Die zijn moeilijker te vinden, maar doorgaans betrouwbaarder. Een aantal van deze zie je hier links in de sidebar en op https://surfweer.nl/webcams/

  Voor android is er een goede app waar je de ruwe weerkaarten van alle modellen heel mooi kan bekijken. Helaas is die er echter niet voor Apple IOS. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meteociel.fr&hl=nl

  @oelalala Dat is inderdaad het geval in Zeeland op een aantal plaatsen. Ik weet niet of dat in Belgie ook het geval is, aangezien die banken niet helemaal droog komen te staan met laag water.

 5. Kan het zaterdag voldoende hoog worden. Kust weerbericht geeft een 50cm en gene meter. Wel voldoende deining. Windguru 1m en die hoogte klopt nooit in Benelux moet je altijd ongeveer 50cm vanaf tellen. Hoop dat het surfbaar wordt want de wind gaat naar 3bft

 6. Zoveel wind staat er niet zaterdag. Swell van ver heeft het altijd moeilijk wat betreft de Belgische kust, maar ik denk dat het wel tussen de 50cm en een meter moet kunnen worden bij jullie. Richting het noorden eerder een meter en op de wadden 1,5m swell.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22mm15019012.jpg[/img]

 7. Wat is dat met die zeehond bij zuid? Ik hoorde iemand er de 25e over, ik zag er gister 1 en vandaag dus weer iemand!

 8. Maar te ver naar het noorden, dan valt het hoogwater aanstaande zaterdag te laat… Kwestie van ergens tussenin een leeg strandje zoeken!

 9. wellicht dat dit je helpt:
  het zijn zeehonden,
  die leven in de zee, (net als dat surfers surfen op zee)
  de zuid is een spot die aan zee ligt,
  iemand was de 25e bij zee, keek en zag een zeehond,
  je was bij zee, keek en zag een zeehond,
  iemand anders was ook nog bij zee, keek en zag een zeehond.

 10. ik ging eens.
  naar terschelling
  ik keek
  en surfde
  ook ik zag en keek
  zei keken ook
  nog een en nog een
  er keken ereen heleboel
  zij zwommen ook in de zee
  kwamen er elke dag net als ik
  ja het waren zeehonden
  zij zwemmen in de noord zee
  de zeehonden

 11. Zondag voor het eerst een bruinvis gezien. Eindelijk na 15 jaar surfen hier in de Noordzee. Zeehonden daar heb ik er al honderden van gezien, ook heel dichtbij. En daar haal ik m’n neus niet meer bij op. Dat er een Potvis aanspoelt is wel weer bijzonder. Ik zag er een afgelopen december tijdens een rondje kitesurfen op de Razende bol onder Texel. Tegelijk aangespoeld met Bultrug Johannes, maar die leefde toen nog.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm15019016.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm00019015.jpg[/img]

 12. gave fotos, brengt je wel op ideeen een foto van zo’n kite boven een gestrande walvis.. misschien wat voor de volgende keer : een gigantische kite om zon beest terug het water in te slingere 😉

 13. Het waait vrijdag in de Noordzee zelf ook behoorlijk pittig. In een klein gebied zelfs windkracht 8 uit Noord. Golven met een kortere periode weten de Vlaamse kust makkelijker te bereiken. Een ritje naar Zeeland is dus niet noodzakelijk, maar kan natuurlijk altijd wel leuk zijn.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm54019022.jpg[/img]

 14. Bij wijk zie je ook regelmatig zeehondjes, vooral ’s winters..
  Ze komen heel graag achter ongestelde meisjes aan, geen grap .. was laatst een meisje die gillend rond peddelde met een zeehondje op de hielen .. heel lollig

 15. Doe mij maar de zeeschildpadden die in Sri Lanka om je heen spartelen, al moet je niet je tenen in hun bek steken (maar dat geldt voor meer zeebeesten). Mooie (maar natuurlijk ook treurige) potvisplaat Tobias!

 16. @anoniem, LOL.

  @Tobias, hoe laat is goeie surf? ivm tij etc etc? ik surf vaak op wijk!

 17. Als ik een zeehondje zie,krijg ik altijd het gevoel dat de zee nog best gezond is.

 18. zal het maandag ook iets worden in belgie ? of moet ik richting nederland om wat moois te scoren ?