Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van woensdag 23 Oktober 2013

47 reacties

 1. Swellkaart voor volgend weekend barst bijna uit haar voegen. Soms is het toch maar goed dan Engeland in de weg ligt. Anders was het met dit soort wind en swell onmogelijk surfen geweest. De 7-9 foot in dit kaartje is al meer dan genoeg voor een perfecte zuidwest sessie.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10221750.jpg[/img]

  In het zuiden van Frankrijk zijn dit soort swells alleen nog te surfen in de meest beschutte baaien. Bijvoorbeeld Hendaye. Of iets over de grens bij Spanje in de havenspots van middelgrote steden.

 2. ok merci, laten we hopen dat dit verandert, of is dit een stabiel lage druk gebied en hebben we soieso prijs?

 3. stabiel zijn ze nooit, maar de aanvoer is wel standvastig met laag na laag. Of het epic gaat worden op blown-out hangt een beetje van exacte ligging van de lagedruk af. Je hebt dus idd sowieso hoge golven daar in het zuiden van Frankrijk volgende week. Of het te surfen is zal ws. van dag tot dag of zelfs van uur tot uur beslist worden.

 4. Volgend windguru geen strandweer as. maandag

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22-10-2013 13-15-20.jpg[/img]

 5. iemand al ervaring met Wales, mss dat dat een optie is, aan de kanten van porthmadog…… of iemand die weet waar je een bungalow of zo kan huren aan die kanten?

  thanx

 6. Hoe reeel denk jij dat 42/65 knt is?
  Zou voor het eerst sinds jaren weer een orkaan worden 🙂

  Groet

  Pieter

 7. Het neemt vast en zeker wat in kracht af, maar je kunt er niet om heen dat dit er imposant uit ziet

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wind_benelux156.png[/img]

 8. Hoi Tobias,
  sorry maar ik heb niet helemaal uit het bericht kunnen opmaken of het morgenmiddag nog wat gaat worden in Zuid-Holland? Schev?
  Hoor het graag van je.

 9. Met die wind gaat het wel goed komen met de golven van vanmiddag. Dus, Yihaa!

  Die storm voor maandag is vooralsnog een storm in een glas water. Het zou heel spectaculair kunnen zijn, maar ook net zo goed niet. Dit is wat het Europese model berekent voor maandag.

  De runs van morgen 12utc geven pas zekerheid over wat gaat komen. Dan pas ligt de kern van het lagedrukgebied dat de storm zou moeten veroorzaken op de oceaan en kan er goed aan gerekend worden door de modellen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10233754800.jpg[/img]

 10. ik wil ook wel een kijkje gaan nemen rond 4 uur maar het probleem is dat ik meer dan een uur moet rijden van antwerpen. Weet iemand of het toch de moeite ga zijn om zo lang te zijden vandaag?

 11. @Tobias
  Draait die webcam van Wijk aan Zee nou bewust niet naar het zuiden (de Noordpier), omdat daar geen golven zijn, of is dat nog een instelling van eerder deze week?

  Kan me voorstellen dat de swell direct naast de Noordpier niet doorkomt en dat het daar flat is, maar als daar wel golven doorkomen, ligt je naast de Noordpier nog enigszins uit de harde wind…

  Anders gezegd: als ik zo wil gaan surfen, is dat dan überhaupt een goed idee (Yihaa!?) en zo ja, waar?!?

 12. in de planning korte trip van donderdag aaf tm zondag avond, goed idee om richting france te gaan of wordt het te heftig?

 13. Je kunt beter niet in scheveningen gaan surfen nu!!
  Want ik ga zo al!

 14. Tot hoeveel feet kunnen de beach breaks in een rond biarritz hebben? Ik zit er volgende week en het wordt ongeveer 3 m met 15 sec, moet ik dan de eerder genoemde baaien gaan zoeken of valt het allemaal wel mee?

 15. Haha dan hoop ik dat je meerdere boardjes en leashes bij je hebt want 3 m en 15 sec is daar best wel heavy.
  Hoe staat de wind?

 16. wijk ziet er nu best aardig uit
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Slide1.jpg[/img]

 17. Er was net toch echt hele dikke klots op de noord!!
  Goed voorpeld tobias!! Precies op tijd,had precies maar een uurtje de tijd..
  Thanx!

 18. Goeie golven maar echt een te sterke stroming, was echt niet uit te houden! Ik lag binnen 10 seconden alweer 20 meter verderop. Hopelijk zondag beter.

 19. Bij die condities in Biarritz kun je het beste naar Hendaye verkassen.
  Of guethary avalanches gaan surfen als je dat kunt.

 20. Ja eerste dagen aanlandig helaas.. daarna schuin afhandig
  en ik als ik me board breek is dat weer een mooi excuus om wat beters te kopen 😉

  En ik zal hendaye zeker overwegen! Thanks

 21. Grappig. ECMWF wil weer niets weten van een storm op maandag terwijl GFS daar vrij consistent mee blijft komen. ECMWF nu wel voor zondagmiddag en avond tijdelijk stormachtig tot storm. Daarna neemt de wind maandag-ochtend al snel weer af en staan er ws. supergolven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/NSea_2013102312_wind10m_102.png[/img]

 22. Prima de luxe sessie @ Wijkio 16:00- 18:30,

  Lekker knokken door de branding, pal achter de pier ging het nog, prachtige lange lijnen van tientallen meters lang. Dacht eerst nog naar IJmuiden te gaan, maar Wijk was de betere keuze.

  Staked

 23. he he, eindelijk heeft ECMWF ook de storm in de kaarten staan, maar pas voor maandag-avond. Even de pluim afwachten dus.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/BeNeLux_2013102400_wind10m_114.png[/img]

 24. Ik ben dit weekend in terschelling, uitje van mn werk. Ben er nog nooit geweest, neem surf en kite spullen mee, maar ga natuurlijk liever surfen, iemand enig idee hoe het daar zal zijn dit weekend, en waar ik moet zijn om te surfen?

  Thanks

 25. Tobias, bedankt voor de tip gister over het vervoer. 15.45 in castricum erin en 18.00 in egmond eruit. Prima te doen. Alleen af en toe even buffelen om weer naar buiten te komen.

 26. Word er in de sms van vandaag al iets meer inzicht gegeven wat betreft ’t weekend? Heb er al wel een idee van maar je sms is toch altijd mijn leidende handvat!

 27. Hi Tobias…

  Heb jij een contact om te vragen of de webcam op Wijk aan Zee teruggedraaid zou kunnen worden naar de oude positie. Nu zie je niets meer van de surf op de plekken waar men “erin gaat”..

  Bedankt alvast !

 28. Hallo

  Ik wil deze week een minitripje maken naar frankrijk, regio Brittanië.
  Zou het de moeite waard kunnen zijn? ondanks er nog wel wat wind gaat waaien…

  Ik wil dit weekje vakantie goed benutten dus tips of suggesties naar andere plekken zijn zeker welkom..