Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 24 April 2013

54 reacties

 1. Op de boeien iets ten noorden van Nederland even een piekje, maar neemt nu alweer af.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm38020914.jpg[/img]

 2. hoi tobias, ben voornemens dit weekend naar frankrijk te gaan. Nu zie ik dat de wind een redelijke spelbreker kan zijn. Heb je nog tips waar je het beste kans hebt op cleane golven?

 3. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/4.PNG[/img]
  Ziet er idd niet slecht uit op scheef. lopen mooie lijntjes (niemand in het water?)

 4. Scheef 10.30 – 11.45 miniminimaal maar wel lekker zonnetje en de eerste keer weer zonder handschoenen en cap.

 5. Rond 10.30u klein en op de eerste bank af en toe een brekend setje
  om 11.30 draaide de wind met een stevig briesje naar ZW en kwam na een uur de mist opzetten.

  Was met de zon erbij genoeg reden voor een zoute plons.

 6. toenet toch nog een paar leuke lijntjes gepakt;
  erin gegaan om 19:40 met slappe bak, maar een half uurtje later kwam er iets meer aan kracht en lijn in, om 21 was de pret alweer voorbij.
  Zoals zo vaak hier in Z , helemaal alleen (kites niet meegeteld).

 7. De Z van Noord-Holland?

  Wat betreft Frankrijk vrijdag t/m maandag denk ik dat je de onshore op vrijdag en zaterdag gewoon voor lief moet nemen. Je kunt wel denken ik ga naar zuidelijk Bretagne (want daar is wind uit het noorden offshore), maar dan zit je daar zondag en maandag weer minder goed. En dat zijn juist weer de dagen in het zuiden. Je kan natuurlijk ook in 2 etappes doorrijden afzakken naar het zuiden. De boot bij Royan is altijd een leuke pauze!

 8. yep, de Z van NH, voor het NH hotel 😉
  waar het vorige Zaterdag eens drukker dan normaal was.

 9. Scheef was lekker spelen in het zonnetje gister van 10 tot 12. Toen kwam de wind er in en was het klaar.. Top begin van de dag!

 10. @Lionk

  Over Zandvoort hoef je toch niet zo geheimzinnig te doen!? Zaterdag was het inderdaad relatief druk maar super verspreid

 11. @Reprisal: ik zou inderdaad een foto maken en sturen naar bijvoorbeeld: dingdoctor.nl of surfboardreparaties.nl (beide omgeving Den Haag)

  Woon je in de buurt van Zandvoort / Hoorn, dan doet Van den Berg ook reparaties: vandenbergsurf.nl

 12. ik zal vanavond eens zien voor een foto inderdaad,

  slecht nieuws voor mezelf, ik woon in belgie 🙁 tegen de franse grens in West vlaanderen…

  ik ben wel van plan om volgend weekend of 2-3 mei richting scheveningen te trekken

  zou noordzeeboardstore dit ook doen?

  groeten

 13. Ouddorp vanmorgen picture perfect mooie golfjes met offshore. Alleen jammer dat het maar enkelhoog was. Absoluut niet surfbaar (misschien net aan met een SUP).

  Op naar het weekeinde!

 14. Eigenlijk is elke wind goed in Peniche. Genoeg baaien om ongeacht de windrichting offshore wind te hebben. Alleen W is moeilijk. Met NNW loopt Supertubos en het strand daarboven (ben even de naam kwijt) goed, dit is daar offshore! Als je in dat tentje op het strand eet daar: doe de groeten aan die lekkere chick! Portugese schone! Trouwens hele goede vissoep voor een paar euro.

 15. @TJ

  was toch niet echt geheimzinning?
  Ik ken maar 2 Nederlandse plaatsen die met een Z beginnen aan de kust. (Zuid niet meegeteld). En in Zarauts of Zavial was ik helaas niet 🙁

  En inderdaad, het publiek verspreid zich goed als het drukker wordt in Zandvoort.

 16. wijk tussen 10.30 en 14.00 was leuk best te doen met een longboard aardig wat golfjes gepakt ik heb me prima vermaakt en het was WARM HEERLIJK ZONDER CAP !!!!!

 17. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-5.jpg[/img]

  Dit ziet er gezellig uit!

 18. Hé Zoutelande daar ben ik vorig jaar een keer geweest. Tijdens de warmste en daarmee drukste stranddag van het jaar. En het was toen zo plat als een pannenkoek. Niet helemaal een goede indruk van gekregen dus.

 19. Kustweerbericht geeft 60cm, Windguru 90cm. Iets tussenin misschien? NO-N-wind, dus zal alleszins niet vrij clean zijn denk ik.

 20. Vanaf 6.00 lijkt er op Anasuria een rode piek te zien… Golven voor vanmiddag/ -avond?

 21. Ja, die swell daarvan komt nog wel binnen. Probleem is echter de wind. De golfhoogte is niet voldoende om de wind ‘de baas’ te kunnen zijn en het is ook niet hoog genoeg dat het bijvoorbeeld mooi binnendraait op die spots die met noordenwind beschutting bieden. Beste optie is natuurlijk wel de middag en avond, ook omdat dan de wind iets lijkt af te nemen.

 22. Volgende week woensdag ziet er leuk uit! Of is dit nog te ver weg en daarom te onzeker? Hopen dat het net zo mooi wordt als 29-04-2012.