Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 23 September 2014

41 reacties

 1. Wijk was top vanochtend, wel vies water ! Vieze witte drap, vissensoep. Perfecte golven en bezoek van een zeehond, altijd gezellig !

 2. WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW Scheveningen vanochtend supermooi!!! Heb zelfs iemand een barrel zien surfen. Helaas kan ik dat zelf niet haha

 3. Wijk aan Zee / 7:00-8:30 – afgaand, dus iets minder push, maar toch lekkere ritjes gehad op m’n 9’6”. Heerlijk rustig met z’n tweeën en later vieren… heuphoge surf met een aardige zonsopkomst; goed begin van de dag!

 4. Iemand Een link naar een andere manier van meetgegevens uitlezen dan actuelewaterdata.nl ? Is nogsteeds niet helemaal lekker volgens mij 😉 zit nu op congres en als t ff meezit ben ik zo tussen 13 en 15 snel ff de zee in en dan weer terug met een blij zout hoofd 😉 is t de moeite? Omgeving Zandvoort .. Thx

 5. Kwam nog een foto tegen op facebook van Belgie vannochtend.

  En daaronder, silver linings op de webcam SchevN!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10710583_10154650374700187_9160593286278558211_n.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/22091120142338.jpg[/img]

 6. Sta ff onder mijn werk te kijken in zandvoort en loopt mooi clean nu!!
  De suppers en golfsurfersliggen te ver richting stad want richting richies holler en hoger zie foto
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-261.jpg[/img]

 7. Stellung Wijch am See 15.30:05 bis 17.38:08 u.

  das /der/die hochgeehrte cirkoezzzz Ha Bee war dabei zum körnacht

  mit aufkomend wasser, ganz toll, witze surf und spass gemacht .

 8. Gisteraaf wel redelijke dikke bakken in Noordwijk, alleen moest je eerst door dat vieze bruine stinkschuim peddelen, hoop dattik niet aan de race ga haha:) plassen in je wettie a la, maar als je aan de race bent wordt t een iets ander verhaal

 9. helaas niet meer gehaald heute.. thx all for the updates..I guess all that’s left to say is…I should have been there ;-(

 10. Komt een pittig stormpje over het verre Noorden aanstaande vrijdag. Wat gaat hiervan nog de Noordzee inkomen voor een heugelijk weekend? That’s the question.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/53092020142332.jpg[/img]

 11. wijk van 10.00 tot 15.00 sóchtends was het top ,zeker op de achterste bank na 13.30 werd het wel wat minder mooi en drukker ook, en alleen een shore break ,wel een heerlijk dagje gehad en super gezellig! bedankt mensen! …… moe maar stoked

 12. @Tobias of iemand anders die het weet..
  Waar is die zand aanbouw in Camperduin voor? ik zag de foto toevallig staan bij de vorige surf report en Tobias zette er bij, word vast interessant als we erop kunnen.. zoiets stond er?

  Wat bedoel je daar mee?
  En waar dient het voor?

  thanks 😉

 13. @ Tom

  Zijn zand suplementies, als het klaar uitgevlakt en weer toegangkelijk is kan het interessante golfjes opleveren.

  idem zoals Zandmotor tussen Ter Heijde en Kijkduin in den beginne.

  @@ Circus

  🙂 ja dat heet, mit blauwen smurfenFahrad.

 14. @Cirkoez en Tom

  Het is helaas wel wat meer dan gewone zandsuppleties en ook niet te vergelijken met de zandmotor.
  Alle uniek surfcondities van Petten en Camperduin zijn letterlijk onder het zand aan het verdwijnen. Door aanpassingen als vooroever suppleties kan het zijn dat er straks bijna geen surfbare golf meer te vinden is.
  Wij zijn, samen met de HSA, al tijden aan strijden om surfbelangen hier beter geborgd te krijgen. Met een paar aanpassingen kan je namelijk een soort superbank creeeren die en veilig is en vette surf geeft.
  Ondertussen loopt een Raad van State procedure om onze bezwaren aan te kaarten. Binnenkort meer hierover.

  Volg de voortgang op:
  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland
  http://www.facebook.com/RipSurfspotsNoordHolland

 15. Morgen (wind)surfbare wind? GFS lijkt donderdag het meeste te geven, terwijl de Europeanen voor vrijdag gaan.

 16. Weet iemand waar de cam van noordwijk is? Niet meer in bovenste links en ook niet bij webcams etc. Bvd

 17. @ strawberry

  Webcam noordwijk staat wel in het rijtje op de homepage (op surfweer logo klikken) maar niet in het rijtje als je de comments opent.

  ———————-

  Gisteravond op LVS leuk gesurft maar na 7en stak de wind wat en was t een bende van kleine piekjes overal. Toch soms nog wel een surfbaar lijntje te vinden op een 7′ funboard.

 18. Zat naar het Europeese kaartje te kijken dat Tobias hierboven heeft neergezet. Ga dit weekend naar Texel en zie slechts 0,6 meter in de wind Guru en magic seaweed voorspellingen langs komen voor zat en zondag. Is 0,6 een pessimistische voorspelling of is een Texelse 0,6 meter veel mooier dan een Zandvoortse halve meter?

 19. Ik zou uitgaan van een pessimistische voorspelling 😉
  wil je wat surfen of wil je wad surfen?

 20. @Surfrider Foundation

  Bedankt voor de heldere info, ik wist dat jullie je hiermee o.a. bezig houden.
  Mijn uitleg was wat summier maar wel begrijpelijk richting Tom, ervan uitgaande dat er wel een aanvulling op zou komen. 🙂

  Keep up the good work.

 21. Ja goed bezig surfriderfoundation. Ik denk dat ik dan maandag op 1 vdie aangelegde zandbanken heb gesurft. Het was idd best een eind verder op zee dan de strekdammen iets ten zuiden van de main strand toko daar. Was opzich prima. Vooral omdat de zandsuppleties op het strand iets noordelijker waren waardoor het de wind daar ook wat tegenhield en de golven vanuit het noorden iets daaromheen kromden.

 22. Alhoewle er ver in de verte idd zandhoppers los gingen. Dat was wel 1 km op zee schat ik, maar daar moet natuurlijk niet 1 of ander zand cordon komen..

 23. Super veel zin om morgen te kunnen gaan surfen. Alleen geen flauw idee of het de moeite waard is en waar ik hoelaat moet zijn.

  Anderen al wel de sms ontvangen?

 24. @ Arne. Die zandbanken zijn helaas nog niet aangelegd dus daar kan je nog niet op hebben gesurft. Op heel korte termijn horen of dit wel doorgaat en dan zullen we een update geven.

  Momenteel wordt er richting het zuidengewerkt vanaf standtent Struin in camperduin. Het nieuwe strnd wordt heel geleidelijk aangesloten op het bestaande strand van Hargen. Dit gaat dus helaas geen mooien point o.id. opleveren. Wij doen ons best er nog wat van te maken, maar het lijkt er op dat we niet meer dan een mooie surfzandbank kunnen verwachten. En zand spoelt natuurlijk vrij snel weer weg.

  we houden je op de hoogte.