Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 22 januari 2014

37 reacties

 1. Eerste kaartje is de NW-er in de nacht van Donderdag naar Vrijdag.

  Tweede kaartje is de NW-er in de nacht van Zaterdag naar Zondag. Wanneer de hoogste golven zullen binnenrollen zal geen verassing zijn..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01222615.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01222514.jpg[/img]

 2. Mooie opname van afgelopen maandag. Altijd leuk om te zien als je er die dag ook in gelegen hebt.

 3. Omdat het land en het strand kouder zijn dan het zeewater op dit moment, dun laagje relatief warm zeewater op het strand neemt gewoon de temperatuur over van het land en koelt dus af, in de zomer is dit andersom.

 4. Wat peddelt die gast extreem relaxed in! En mooie shove-it (heet dat bij surfen ook zo?) ook aan het eind (2:29)

 5. Tobias, ik heb het plan om komende maandag naar de Canaries te vliegen.. Ik zie alleen dat door het Hoog op de Oceaan dat er veel wind blijft staan, en dat je t/m donderdag beter in marokko kan zitten. Ik kan nog switchen maar peil graag even jou mening?! Het ziet er naar uit dat dit Hoog na donderdag ‘aan de wandel’ gaat.. Waardoor er waarschijnlijk gunstigere windcondities ontstaan boven de Canarische Eilanden.

  Verder lijkt de Swell-motor in het Noorderlijke deel van de Oceaan door te gaan door de Jet-stream waar we de afgelopen maanden ook al mee te maken hebben gehad..

  What’s your take ?

  Thanks….

 6. @Surfen in California!!!

  Wat wil je hier nu mee bereiken? Weet je waar het over gaat? Hoe de een GM-teller werkt? of wat GM betekend? Hoeveel counts een Bq is? waar die meter op is gekalibreerd? Of zand misschien een hogere achtergrondstraling heeft als grond/aarde?
  Als je d’r zinnig op kan antwoorden heb ik nog wel meer linkjes voor je om de surfwereld bang te maken… Tenzij je d’r verstand van hebt natuurlijk en al die crap ook voor waar aanneemt, van die extreem slimme amerikanen die het schijnbaar altijd bij het rechte eind hebben als ze iets posten..

  Misschien een zoek tip voor jou om eens zo’n onderzoekje van Europese bodem te vinden en die te posten, zonder allerlei complot theorieen en een mening over iets wat eigenlijk hun pet te boven gaat..

 7. Die Azoor blijft ook op termijn als een enorme puist daar op de Oceaan steken. Veel wind dus op de Canarische Eilanden, maar ook langs de Portugese westkust bijvoorbeeld. Beter zit je dan in Marokko of op de Azoren zelf 😉

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01235934.jpg[/img]

  De stevigheid van het Azorenhoog zorgt er evenwel voor dat wij dit kwakkelweer blijven houden met net geen winter over de grens. Kaarten voor donderdag en zaterdag avond zitten nog steeds vol met wind uit het noordwesten. De verschillen in hoogte zijn tussen beide dagen wel minder geworden. Nadeel daarvan is alleen dat het vrijdag-ochtend nog niet meteen offshore is overal terwijl dan juist de waterstanden wel de juiste zijn.

  Wind donderdagavond blaast nu over een groter deel van de Noordzee:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01230313.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01231128.jpg[/img]

 8. Ik ga ervan uit dat jij wel thuis bent in de nucleaire wereld, denk jij dan niet dat je over enkele jaren niet meer zal kunnen surfen aan de West-Kust van N-Amerika, zonder het risico besmet te worden? Voor zover mijn beperkte kennis van de materie reikt, lijkt het mij dat al die radioactieve materie die in de oceaan gelekt is daar vroeger of later toch wat radioactief roet in het zeewater zal strooien? Of is dat dan doemdenken?

 9. Ja ik ben wel thuis in de nucleaire wereld, maar op jou vragen kan ik geen goed antwoord geven.
  Ik heb te weinig gegevens van bijvoorbeeld de lekkage hoeveelheid en de nuclide-samenstelling van fukushima (kan wel gokken maar dat schijnt in de nucleaire wereld uit den boze te zijn). Ook heb ik te weinig verstand van de zeestromen om te zeggen of uberhaubt de lekkage daarkomt.

  Ik weet dat als je die metingen hier in Nederland op strand uitvoert je ook zulke waarden krijgt. Ik weet ook dat 5 keer meer als de achtergrondstraling helemaal niet veel is! Dit is namelijk het verschil tussen de achtergrondstraling in Noord-Holland met de zandgronden en Limburg met de gesteente/ leisteen in de grond daar. In Frankrijk is de achtergrondstraling langs de kust bij de rotsformaties weer 100 keer hoger dan de achtergrond straling langs heel de Nederlandse kust! Is dat schadelijk of erg? Nee, gaan er Fransen dood doordat ze daar wonen? Nee,krijgen ze daardoor kanker? Nee, krijgen toeristen daar iets van? Nee, Gaan er mensen dood in Japan? Nee, Is er al Kanker aangetoont bij de 100 helden van Fukushima? Nee, Is het schadelijk, ontiegelijk veel liters water verder op, zeg bijvoorbeeld een west-kust van N-amerika, Nee..

  Wat denk je eigenlijk zelf?
  De oceaan is best groot, en door al die (wereld) zeestromen zou het best wel eens kunnen dat het wordt verdund. Maar goed dat is maar een complot theorie.

  Slotconclusie, je bent aan het doemdenken!

 10. @levon:
  Rustig aan,straks gaat je reactor nog lekken.
  Discussies zijn leuker met zn 2en ipv in je eentje.

 11. @lev, ja doe eens relaxed 🙂

  ik ben het met jullie beiden eens. Echter alles afschuiven als doemdenken is ook wel erg makkelijk want Lev, ook jij weet net zo weinig van de metingen die in dat filmpje gedaan worden als de poster van het filmpje dus jullie staan beiden aan een ander eind van het spectrum, maar beide zonder kennis van zaken.

  De ramp in Japan heeft (denk ik) veel grotere gevolgen dan wij (leken) nu weten of mensen met kennis van zaken durven toe te geven of misschien ook nog niet weten, maar dat is nog geen reden tot paniek.

  Feit is wel dat daar iets ergs is gebeurd wat nog steeds niet over is, getuige het feit dat er nog steeds radio actief afval lekt en de manier waarop momenteel besmet koelwater wordt opgeslagen ook niet helemaal jofel is. Zoek dat maar verder op op google.

  hier een afbeelding van de golfstroom, je zult zien die loopt direct van JP naar CA.

  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Circulacion_termohalina.jpg

  doei

 12. Het is toch interessant om alle kanten te bekijken. Je hoort idd die berichten dat er per dag (nog steeds?) 1000-en liters radioactief koelwater in de Pacifische oceaan stroomt. Dit moet sinds die ramp in 2011 toch zijn gevolgen hebben zou je dan denken… Ook zijn er al die zeedieren die uitsterven, radioactieve tonijn die gevangen wordt in california, vissen die bloeden uit hun kiewen, massale zeester-afsterft rond Seattle… Zou allemaal aan Fukushima gelinkt kunnen worden. Langs de andere kant zijn er voor al die verschijnselen blijkbaar wel andere oorzaken.. De oceaan is ook zo groot, wie weet kan hij wel wat radioactief water hebben. Doemdenken of niets aan de hand, er is een grijze zone tussen zwart en wit!

 13. Oke…
  Sorry, ik heb de post van Surfen in California!!! verkeerd begrepen. Ook had ik geen vragen moeten stellen en geen vragen moeten proberen te beantwoorden. Zal me voortaan rustig en relaxt houden zoals me wordt opgedragen. Ik beloof beterschap en zal niks meer spammen of een discussie te starten of aan te gaan op deze site.

  **gaat in een hoekje zitten tot dat er morgenochtend kan worden gesurft**

 14. het is niet voor niks dat we niks horen van Fuck hu shima dit is omdat het wel degelijk mis is daar. dit wordt stil gehouden door de Japanse regering maar een ding is zeker dat de ramp die daar gebeurd is groter is dan die van Tjernobyl. blijkbaar is het zo dat het koelwaterbad waar de gebruikte selenuim fuel rods in liggen opgeslagen niet goed op zijn fundering staat waardoor de rods niet verwijderd kunnen worden. deze rods mogen niet in aanraking komen met zuurstof. japan ligt op een locatie waar veel aardbevingen voorkomen en de vrees is dus dat een volgende aardbeving ervoor kan zorgen dat het koelbad nog verder beschadigd en zo zorgt voor een totale meltdown via een kettingreactie van al die rods die daar liggen opgeslagen. nu is het zo dat Tepco zeer incompetent is in het ontmantelen van instalaties als deze en de Japanse regering geen gezicht wil verliezen en hierdoor wil doorgaan met een ondoordacht plan om dit koelbad te ontmantelen wat veel risico inhoud voor de wereld bevolking das een ding dat zeker is. ik wil niet zeggen dat ik verstand heb van dit soort zaken maar ik kan op ze minst zeggen dat wij aan deze kant van de wereld ons blijkbaar niet druk hoeven te maken over wat er aan de ander kant gebeurd.

 15. Inderdaad! Als je een beetje weet hoe de media in elkaar steekt weet je ook dat het zeer verdacht stil is momenteel. Het makkelijkste antwoord is natuurlijk om te zeggen dat er niets aan de hand is, maar helaas is dit tegelijkertijd vaak het domste antwoord. De huidige situatie aldaar is zeker een groot risico voor de hele mensheid (!) en niet iets wat afgedaan moet worden met ‘doemdenken’.

  Dat is je kop in het zand steken m.i., op korte of lange termijn moeten we sowieso de prijs betalen voor onze omgang met de aarde en haar grondstoffen zoals we dat nu doen. Face it.

 16. Gestolen! van mij, in Wijk. 🙁
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_0189-2.JPG[/img]

 17. Verdacht stil is inderdaad verdacht.

  Maar om toch enigzins voor Levon op te komen: op vele fronten wordt er aan bewuste misinformatie gedaan. Ongetwijfeld gebeurt dat aan de japanse ‘ach joh, maak je niet druk’-kant. Maar ik ben ervan overtuigd dat er aan de andere kant van het spectrum (anti atoom energie lobby) alles aan wordt gedaan om deze tragedie zo hard mogelijk in te zetten voor hun kant van het verhaal. Paniek zaaien gaat dan gemakkelijk (want het is dood eng en niet altijd even gemakkelijk te begrijpen).

  Voor beide type verhalen geldt: wees kritisch op wat je geloofd. Ik zou dergelijke discussies graag aan de hand van (onafhankelijke) verifieerbare data willen voeren.

 18. @zirkoeshassybassysan Ha die heb ik van de zomer wel eens zien staan op zijn eigen parkingspot erg grappig, mijn dochter vond m ook top! zonde dat ie weg is!

 19. Hey Pro-Nuke Climate Scientists—Note the Global Terror at Fukushima 4

  Four climate scientists have made a public statement claiming nuclear power is an answer to global warming.

  Before they proceed, they should visit Fukushima, where the Tokyo Electric Power Company has moved definitively toward bringing down the some 1300 hot fuel rods from a pool at Unit Four.

  Which makes this a time of global terror.

  In response more than 150,000 petition signatures from http://www.nukefree.org and others will be delivered at the United Nations this Thursday, November 7, asking for a global response to this disaster.

  Since March 11, 2011, fuel assemblies weighing some 400 tons, containing more than 1500 extremely radioactive fuel rods, have been suspended 100 feet in the air above Fukushima Daiichi’s Unit Four. “If you calculate the amount of cesium 137 in the pool, the amount is equivalent to 14,000 Hiroshima atomic bombs,” says Hiroaki Koide, assistant professor at Kyoto University Research Reactor Institute. Former US Department of Energy official Robert Alvarez, an expert on fuel pool fires, calculates potential fallout from Unit Four at ten times greater than what came from Chernobyl.

  Tokyo Electric Power says it may start moving these fuel rods as early as November 8. Using computerized controls, such an operation might take take about 100 days. But because of the damage done to the assemblies, the fuel pool and the supporting building, the job must be coordinated manually. Tepco says it could take a year, but that requires an optimism the company’s track record doesn’t warrant.

  The assemblies were pulled from Unit Four’s core for routine maintenance just prior to the disaster. When the quake and tsunami hit, the pool lost coolant.

  Reactor fuel pellets are encased in long tubes made of zirconium alloy, which is extremely flammable when exposed to air.

  The United Nation’s International Atomic Energy Agency has confirmed that at least some of the rods caught fire. There’s no hardened containment over the Fukushima fuel pools, so substantial quantities of radiation were spewed directly into the atmosphere.

  Fully aware of its corrosive effects, Tepco had little choice but to pour in seawater. The fuel rods are almost certainly embrittled and crumbling. Random debris has been seen in the pool.

  Unit Four’s structure is buckling from the quake and from an explosion possibly linked to hydrogen. The building is tipping and sinking into the sea of mud created by massive quantities of water which has been flowing down from the mountains and carrying contamination into the ocean. A typhoon has just dumped ten more inches of rain onto the site. Yet another is apparently on its way.

  The site has been thankfully spared another massive quake since the big one thirty-two months ago. But should the Unit Four pool crash to the ground, or an assembly be dropped, or a fuel rod crumble or break in transit, the ensuing releases could cripple critical electronic equipment and require evacuation of all workers. Humankind could be left standing helpless, as almost happened when Tepco contemplated abandoning the site altogether as the disaster began.

  There are some 11,000 fuel rods now scattered around the Fukushima site. More than 6,000 sit in a pool just 50 meters from the base of Unit Four.

  The exact location and status of the melted cores from Units One, Two and Three remain uncertain. Millions of tons of water have been poured into their proximate location to keep them cool. Much of that contaminated water is being stored in more than a thousand leaky tanks that could not withstand a strong earthquake.

  Japan’s Prime Minister Abe has finally asked for global help in dealing with Fukushima’s water problems. US Energy Secretary Ernest Moniz has offered America’s help.

  But nothing short of a full-on global presence will do. The bring-down of the fuel rods from Unit Four is a terrifying unknown. There’s no precedent for an operation of this scope, precision or potential fallout.

  At very least it demands fullest possible attention from all the world’s best scientists and engineers. The global media must power through the Abe Administration’s crack-down on the flow of information. And we must all direct our full awareness to what is about to happen at Fukushima.

  Unfortunately, it’s no exaggeration to say that our survival may depend on it.

  It’s also clear that before anyone advocates MORE nuclear power, they should take a good long look at what’s going at Fukushima. And if they are claiming atomic expertise, maybe they should jump in to help.

 20. Van de week geen tijd om de ‘radiation” discussie te lezen, nu wel 🙂

  Dat er radioactieve poep aan de aardoceaanknikker is lijkt me wel duidelijk, dat er meer aan de hand is dan aan de grote oceaanklok gehangen word dat gevoel heb ik wel ja.

  Over Doofpot:

  (GB) Premier Chamberlain zei in 1939 bij terugkomst uit Berlijn: Burgers ga maar weer lekker slapen ik heb hier een persoonlijk geschreven briefje van A. Hitler dat er geen oorlog komt.

  Welterusten!

 21. Beetje raar om levon af te schilderen als een Pro-Nuke Climate Scientists, maar dat terzijde. volgens mij is in het engels een opsomming van wat er is gebeurd in fukushima. vreselijke aardbeving en een tsunami die de wereld heeft geschokt met een nucleaire ramp tot gevolg. daar zijn heden ten dagen nog steeds niet veel dingen over duidelijk. ze hebben dat ook nog niet opgelost. maar de discussie ging toch over het filmpje van surfen in californie.. zo ver ik kan zien. wel grappig om te lezen dat via dat filmpje de discussie afdwaald 😉 die gozer probeert alleen maar wat sceptisch beeld te scheppen bij onze standpunten en daar een toelichting vanuit blijkbaar zijn vakgebied te geven. Ach ja Tjernobyl is ook nog niet opgelost, dat houden die russen ook verdacht stil..