Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 20 November 2013

51 reacties

 1. Het koufront ver op de Noordzee gisteren. Op het tweede zat pas echt een goede golfontwikkeling. Eigenlijk was het een trog, maar dat maakt in dit geval niet uit..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11190503.jpg[/img]

 2. De kleur van de golfhoogte bij de Shetlandeilanden paste niet meer in de schaalverdeling en is daarom een vlekje groen en dat zijn dus niet 0,5 meter hoge golven…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11193648.jpg[/img]

 3. zit vol met vergaderingen morgen dus geen surf voor mij. Iedereen die wel kan: heel veel plezier! Ik zal jullie met pijn in mijn hart tussen de vergaderingen door volgen op de webcam’s (digitale zelfcastijding)

 4. @jos : LVS is langevelderslag …. De enige commerciele strand opgang tussen noordwijk en zandvoort. Volg lisse / hillegom en dan rechtdoor naar het strand.

  Ik kan geen oppas vinden…:( denk niet dat ik er bij ben

 5. Tobias,

  laatste runs zien er toch wat minder rooskleurig uit voor morgen? Windveld lijkt niet echt op onze kust te richten. Of zie ik het verkeerd..

 6. Namiddag gaat wind naar 4 a 5 BFT NO draaien ipv de eerst gedachte 3 a 4 ONO!!! Maar een goede NO werkt op de Vlaamse banken ook altijd super 🙂 !!!

 7. @roy : 1,5uur voor hoog is vaak het beste tot halfuur na hoog
  Met totaal laag als de golven niet te hoog zijn ( max 1,5) is het ook goed achterin.

  Ik heb toch nog oppas kunnen regelen voor 1uurtje dus ik lig erin om 9:30-10:30 !
  Ik denk dat het morgen mits de golfhoogte hoog genoeg is zowiezo wel lekker surfen wordt ongeacht het getij….:)

  LVS kan er uit zien als rommel maar als je erin ligt en bij de juiste bank ligt vaak prima golven

 8. Was even lekker op de noord en zonder crowds 😉
  Zolangzamer hand al tijd voor de full winter gear, 6 mm suit =top, 7mm schoenen en cap is iets aan de warme kant (gelukkig)

 9. @jip

  Heb nog wel een oud winterpak (eind 2011) liggen.
  Xcel Infinity drylock 5/4 hooded

  Stuur je email adres anders ff

 10. Denk je dat het nog wat wordt morgenvroeg op scheveningen noord/zuid tobias? magicseaweed zegt op dit moment 1/2 ft, dat is niet echt de moeite, klopt dat denk je?

 11. goed afgelopen met die surfer/visser rond 16;30 op noord??
  4 x brandweer,1 politiewagen, reddingsbrigade truck en kustwacht-boot..

  waren flinke bakken en tegen donker af en toe zware close-out barrels en dus flinke stroming..

 12. knrmalarmeringen.nl

  1735099 16:34:22 20-11-13 Prio 1, Surfer in problemen / vermist, SCH1

  grote reddingsbrigade op de pier, scheveningen…
  Hopelijk goed gekomen en gered!!!

 13. Hoop dat de Noordwestelijke swell tegen de wind in komt vannacht. En anders is het wachten op de 2e swell die nu op Anasuria al wel te zien is links in het spectrum.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11201615.jpg[/img]

 14. De Noord was dik en af een toe een mooie lijn, wel matig vond ik zelf, van 3 tot 5, ondanks off side shore wind. Wat vond de rest? Er lag toch snel 40 man te ploeteren!

 15. @ Wouter
  ondanks mn geploeter en bijna afdrijven in de stroming heb ik toch echt een aantal heeeeel dikke bakken gepakt , mooi van shape, bijna off-shore geblazen en later in de shorebreak lange heftige wandjes.. tja, het kan nog hoger en zeker cleaner maar als je ze wist te pakken…

 16. Tja, opzich een goed idee zolang je maar zonder auto naar het strand komt…

  even in perspectief; zo’n blank weegt misschien 1 kilo. Stel dat je de besparing van één kilo op aardolie gebasseerd schuim vervolgens in je auto mikt in vorm van benzine of diesel, dan kun je met die bespaarde kilo precies één keer surfen als je binnen 7km van het strand woont.

  En de hars dan? We wachten op echt 100% biogebasseerde hars die de mechanische performance heeft van een goed epoxy en ook nog betaalbaar is….

  Een leuk initiatief, maar meer emotie dan dat het echt zoden aan de dijk zet, daarvoor moet er meer gebeuren.

 17. @Redmar, helemaal mee eens maar goed eerste stappen worden eindelijk gezet. En Synbra, het Nederlandse bedrijf dat hier aan meewerkt maakt ook schuimverpakkingen, daar van worden er net nog meer van gemaakt dan surboardblanks 😉