Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 18 Juli 2012

59 reacties

 1. Dus Tobias….kunnen we vanavond weer net zo lekker los als maandag op Wijk?
  Of blijft de wind teveel ZW, waardoor het niet de pier omrolt?

  Thanks.

 2. Meestal word je helemaal weggeblazen met deze wind bij Wijk, gekkehuis met al die kiters en windsurfers!

 3. Als de voorspellingen gunstig blijven ben ik voornemens om zaterdagochtend ergens langs de kust het water in te duiken. Vertrek uit Utrecht Oost +/- 7:30. Terug in Utrecht omstreeks 12:30. Wil er iemand meerijden? Is gezelliger en scheelt benzinekosten. Planken kunnen op het dak.

 4. Mensen zodra dit ZWestertje uitgaat, zijn er geen golven meer!

  Vandaar dat het maandag dan ook zo rustig was in het water waardoor er genoeg dikke bakken voor mij doorkwamen!

 5. lag er in op wijk 10.00 tot 14.00 alleen ! heel af en toe een verdwaalde lijn maar ook veel klots toch nog aardig wat gepakt na 13.00 was er te veel wind en niet meer te surfen ook omdat ik tussen de kitters lag wat niet fijn was die gasten moeten op houden om vlak langs je te knallen je kan geen kant op met die snelheid die ze hebben en bij de pier liggen was geen optie daar waren al helemaal geen golven dus aan alle kitters en windsurfers hou ajb een beetje afstand bij golfsurfers!!

 6. heb van 12 tot een uur of 16 bij wijk gelegen. Vond het best wel lekker te doen. tenminste meer dan genoeg kracht en nog best wel lijn er in ook

 7. weet niet eens waar ik moet beginnen met je post…

  lees je post over vijf jaar nog maar eens terug….

 8. 2 uurtjes op de noord gelegen vanavond. was wel leuk ondanks de wind 🙂
  Zat ook nog wel lijn in..

 9. was niet te doen met mijn shortboart vandaag op wijk 1900 tot 2100. een enig rommelpist. volgend keer weer voor mijn fish kiezen. maar lijn was best weel in.

 10. @Dizzy

  Aanstaande zaterdag kan ik helaas niet, maar ik zou in de toekomst graag wel is meerijden. Mijn email is Sjors_hoek91 (apenstaartje) hotmail.com

 11. Wijk was matig vanavond. Ik ben een beginnende surfer en had er helemaal niets te zoeken vandaag. Volgende keer met harde zw-wind gewoon weer lekker naar scheveningen!

 12. Wijk was rete-onstuimig met al die wind en veel windsurfers weer. Jammer dat er zo weinig kracht achter zat. Hopelijk deze week later beter!

 13. Scheveningen was ook slecht gisteravond dus ik zou lekker naar Dombi gaan.

 14. Scheef was idd niet al te best gister en daarbij heb ik me gister ook mateloos geergerd aan de kite- windsurfers. Omdat het Jumpteam is verhuisd richting het havenhoofd hebben de mannen en vrouwen volgens mij geen zin meer om te gaan lopen naar het startgebied wat voor hun ligt rechts van de golfbreker. Hierdoor wordt het wel erg druk in het “aangewezen” golfsurf gebied en heb ik al een paar vervelende aanvaringen gezien…meer mensen die hier last van hebben gehad? Het is gewoon een kwestie van iets verder lopen maar dat zal wel te zwaar zijn…..

 15. Domburg was gisterenavond idd erg fijn tot er, ik schat, een 25 – jarig knulletje met krullen kwam zeggen dat de spot (oase) “locals only” was. Ik dacht dat ik het zowat ging besterven van het lachen al was huilen ook niet misplaats geweest. Na meer dan 20 jaar surfen (en in Domburg wegens gevestigd in Antwerpen) nog nooit meegemaakt. Welja, occasioneel in een mooie baai in Baskenland, maar in Domburg waar er zo veel mogelijkheden zijn om alleen te surfen?!! Dat het jongetje ook haast kon recht staan op zijn board maakte het misschien nog triester. Jammer want zulke jochies zetten de o zo vriendelijke Domburg locals in een slecht daglicht.

 16. We staan er klaar voor. Wat een armoe al die wind de laatste dagen maarre…. vanavond gaat ‘ie eindelijk er uit!
  Komende dagen lekker knallen en hopelijk vanavond al!
  Updates blijven doorkomen vanuit Ouddorp.

 17. Waarom handelen die curaboys op Scheveningen alsof ’they own the place’ Heb respect voor alles en iedereen in het water en niet meteen je vinnen in iemand zijn rug zetten als hij dreigt op je golf te peddelen.

  Verder waren de golven gister OK!

 18. is het niet handiger om iemand daar persoonlijk op aan te spreken ipv anoniem op het internet wat te gaan lopen mauwen.

 19. ja n-h was super clean hol en met hoogte.
  alleen heb denkl 6 kilometer ofzo gelopen.

 20. Misschien is het eens tijd dat iemand van HSA naar bestuur van jumpteam scheveningen stapt om te overleggen wie waar gaat surfen. Golfsurfers hebben de laatste tijd erg weinig ruimte met de wind- en kitesurfers bij het havenhoofd. Golfsurfers van havenhoofd tot strekdam zeg maar en de rest andere zijde strekdammetje.

 21. Klopt, linke soep ook. Niet kijken en gewoon overal doorheen knallen met die kite. Heel irritant.

 22. Dat viel me de laatste tijd ook al op! Ik heb zelf al twee keer meegemaakt dat een kiter over een golf heen kwam op ooghoogte terwijl ik in de shorebreak surfde. Toen ik er iets van zei kreeg ik een grote mond en was het volgens hem mijn eigen fout…

 23. Even over de prikkende ogen waar een aantal last van hadden de afgelopen week:
  Lijkt mij een combinatie van zout water en wind. Het waait ten eerste recht in je oog. En ten tweede verdampt er meer water door de wind, dus de zoutconcentratie wordt wat hoger in de druppels op je gezicht, waardoor het gaat prikken als die druppels in je ogen komen.

  Ik had er zelf ook last van gister, maar het water was wat mij betreft juist heel mooi schoon.

 24. Het zijn vaak de bezoekende branding plankzeilers en vliegers (en in mindere mate de Jumpteam leden) die er een zooitje van maken, daar het vrij parkeren en strand opgang nu ook verplaatst is van vrijparkeren bij de vuurtoren naar de strand doorgang bij Hart/Fonk.

 25. Ik begrijp ook niet waarom alle windsurfers en kiters (op een kluitje) bij het havenhoofd varen met laagwater……….. Tussen de strekdam en de keizerstraat lopen de golven met laagwater juist beter en veel meer ruimte.

  Met hoogwater is het bij het havenhoofd beter, maar als je in de buurt van de strekdam windsurfed / kite is er volgens mij ook niet zo veel aan de hand.

 26. @fillip & @Curaboys Crybabies

  Gewoon gaan longboarden, dan kijken ze wel uit 😉

  Ik surf nu 12 jaar op de Noord maar er nog nooit last van de “locals”
  alleen lullo’s die zonder leash gaan surfen als het druk is snap ik niet helemaal…

  vorig jaar was er een gast die zonder leash surfde en zijn plank op het strand moest gaan halen omdat er iemand toevallig in de weg lag, die gozer werd de huid volgescholden omdat hij is de weg lag…

  Ik heb die gozer zonder board toen maar de huid volgescholden dat ie maar beter met een leash kan surfen of moet leren sturen……. toen had ie niks meer te zeggen LOL…

 27. @Curaboys Crybabies: gaan we nu namen geven aan iedereen met een ander kleurtje? Je hebt van je moeder toch een mond gekregen? Praat het gewoon op een normale manier uit in het water als je last hebt van iemand, i.p.v. hier met modder te gaan gooien. De zee is van iedereen, deal with it en keep the happy vibe

 28. Over happy vibes gesproken, wat een fijne plaat weer van Danny. Doe mij dit weekend ook zo’n golf :-)!

 29. @Nellie dat bedoelt ie niet met cu ra boys. Tis een stel jongens uit Curaçao die de curaboys genoemt worden. Gaat dus helemaal niet om kleurtje.

 30. hoe dan ook het blijft vrij gay om anoniem op internet te gaan lopen janken, grow a pair en spreek iemand er op aan

 31. Net op de Noord, redelijk druk maar veel wel mee.
  Ik blijf geen fan van de zuidwester swell op noord maar het was wel weer ff lekker.
  Shifty peaks en classic inkakkers. Hopen dat er morgen stiekem nog een beetje noord sell overblijft.

 32. gaat weer lekker hier …..
  lag er weer alleen in op wijk! tussen 10.00 en 14.30 waar was iedereen ? heb hele lange ritten gemaakt en er waren af en toe mooi lijnen wel een flikke paddeldag tegen de wind in maar zeker de moeite waard. beter dan gisteren,
  hopelijk als de swell blijft en de wind dropt wordt het feest maar tot 15.00 bleef het flink waaien toen moest ik weg en gelukkig waren de kite/wind surfers ver weg bij wijk dorp

 33. @ Mees & mensen met last van prikkende ogen: door het water en de wind raakt de traanfilm van je ogen beschadigd, hierdoor kunnen je ogen ook gaan prikken. Oogdruppels gebruiken na het surfen helpt tegen de klachten en voorkomt een hoop ellende

 34. Scheveningen noord was heel gezellig vanmiddag,en prima golfjes!! Ruim een meter,had ik niet verwacht…heerlijk!!!! Bye the way,de meeste locals in scheef zijn superaardig..als er iemand vervelend doed,heeft het niets met scheveningen te maken…klooioos heb je overal 🙂

 35. Wijk gisteravond echt wel lekker met het longboardje beschut bij de pier :)…hoop regen dat wel hehehe…hopelijk morgenochtend vroeg nog wat meepikken 😉

 36. Ik lag er bij Scheef in van 10:30 tot 13:00 ongeveer, prima golven en prima mensen wat mij betreft. Paddelen via de mui werkte prima, door de golven heen was voor mij geen beginnen aan. Ben zelf beginnend, maar de mensen zijn over het algemeen wel chill en de enkele keer dat ik nog in de weg lig totaal niet zeikerig ofzo. Regenbui met die wind was alleen echt niet fijn, voelde als hagel.

 37. Vanmorgen in Noordwijk te veel aanlandige wind. De hoogte zat er wel in, maar geen lijn te bekennen.

 38. Lijnen op Domburg! 🙂 half 6 vanochtend. Superleuk!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2012-07-20%2005.32.09%20-%202.jpg[/img]

 39. Wat is er met de boeien? Metingen tot 15.20 gisteren. Wie geeft er een schop tegenaan?

 40. Wat was dat lekker clean vanmorgen. mooie meter en helenaal alleen in het water 🙂

 41. Wijk was matig. Rommelig, maar een paar lekkere golven. Nu met winnaarsgevoel op werk!

 42. om 5:30 als eerste erin op de Noord in Scheveningen. Lekkere hoogte, maar wel klotserig. De banken liggen niet helemaal gunstig, maar er kwamen mooie lijnen door!

  Iedereen die na 7:30 erin kwam heeft in vergelijking met 2 uur eerder naast de pot gepist…. wat een verschil!

  Zeer voldaan!

 43. om 1700 hoog water in Noordwijk dan zal het waarschijnlijk wel lekker te doen zijn vanmiddag. Iemand mee?

 44. Was ook in scheveningen om 05.30, geen lijnen gezien, golven waren meestal close out op een paar ritjes na…………Dikke vette klotsbak met te veel onshore wind, en toch lag er op een gegeven moment 100 man in……………..

  Ben er dan ook maar in gegaan omdat ik 2 uur in de auto heb gezeten voor 4 goede ritjes 🙂 tof he windguru, 5 knopen my ass

  Keeping the stoke alive