Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 12 September 2012

21 reacties

 1. De verwachte wind vandaag om 19:30. Zoals te zien in Zeeland en Zuid-Holland zuid een stuk harder (groener), dan langs de kust van Zuid en Noord-Holland.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm24015699.jpg[/img]
  bron: http://rasp.kzc.nl/

 2. Nog een kleine update van het Red Bull Camp met de leftovers van gister. More to come morgen! Check de rest van de foto’s hier:
  [img]http://www.tacky.nl/m/201209/536787.jpg[/img]
  [img]http://www.tacky.nl/m/201209/536784.jpg[/img]

 3. Was hier, op de juiste plek in ZH, toch erg lekker vanochtend. niet teveel wind en hier en daar een mooi overhoofd golfje…

  @tobias
  erg goeie site, kzc, kan je daar het beste kijken naar de grondwind of de gemiddelde wind? dankie

 4. Weet iemand onder welke omstandigheden je qua golfkwaliteit net zo goed bij Wijk bunker kan gaan liggen als bij de pier? Heb dit nu een paar keer gedaan om de crowds een beetje te vermijden maar heb toch het idee dat de golven daar minder lekker breken (minder hoog en dichter op het strand). Zelfde geldt eigenlijk voor surfen ter hoogte van de vuurtoren van Scheef, ipv de noordpier. Heb op dit forum meerdere keren gelezen dat het in principe niet veel uitmaakt waar je ligt, tenzij de beschutting tegen harde wind nodig hebt. Maar is het niet zo dat bij de pieren van Scheef en Wijk de banken toch beter zijn? En dat het dus niet alleen een kwestie van kuddegedrag is dat vrijwel iedereen daar gaat liggen?

  By the way, afgelopen zaterdag heerlijk chill gesurfd op Vlieland tijdens ITGWO, op lage maar retecleane setjes.

 5. Tippie aan Dizzie: Vergelijkend warenonderzoek: Ga bij de 1e parkeerplaats vanaf het dorp fftjes ’t duintopje op (desnoods met verrekijker) en bepaal je stekkie. Golfkwaliteit v.s. surferkwantiteit.
  Heb lol!
  Elwin.

 6. iemand eyeball golven scheef?
  op de webcam zie ik; hoogte in de piek, maar daarna al snel kwabbelend beekje……

 7. Net een lekkere sessie op Noord gehad van 12 tot 2. Redelijk dikke bakken, zeker op de sets, maar een beetje overal en nergens. En dus niet gemakkelijk om die goeie eruit te pikken. Wel eindelijk een experimentele shape goed kunnen testen en de stoke is weer groot.

  Een goed begin van de surf deze week, ik heb fiducie in de komende dagen!

  pura vida

 8. Noord van 10:30 tot 11:30 uur best hoge drops (soms 2m+ faces op de sets). Soms ook nog iets van lijn. Echte ouwerwetse Noordzee surf. Dit alles wel op longboard….met iets anders was ik niet echt blij geweest…

  3/2 was nog nat van gister (vergeten uit te hangen) dus ff 5/3 gepakt. Advies aan twijfelaars….niet doen!!!

 9. @dizzy het maakt wel degelijk veel uit want bij de pieren is de stroming vaak heel anders dan bv bij de bunker en dus ook de golven die dan anders breken en omdat regelmatig het strand en de banken van vorm veranderen, zo is het zelden 1 dag het zelfde op wijk daar kom je alleen achter door er heen te gaan en goed tekijken en het water in te gaan

 10. Ok, thanx voor de reacties over de bunker/pier. Weer een beetje wijzer geworden.

  De surfsms die ik net kreeg voorspelt heel wat moois voor morgenochtend en middag. Overdag kom ik echter niet onder mijn werk in Utrecht uit. Tobias zou je me kunnen zeggen of het in de avond ook nog ergens langs de kust de moeite zal zijn?

 11. Ik zit komend weekend op texel en vroeg mij af wat de beste spot is. Nooit eerder daar gesurft. Iemand een tip?
  Ps Tobias bedankt voor iedere keer prima info!

 12. Check http://www.ozlines.com/surfkamp+texel/ Ecomare. Prima spot!
  Maar eigenlijk kan je overal surfen als het maar niet te veel zuidelijk of te veel noordelijk op het eiland is (veel stroming).

  Boei Europlatform liegt er niet om. Zoals een paar dagen gelden verwacht windkracht 7/8 en golfhoogte maximum bijna 400 cm nu!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07mm37015711.jpg[/img]