Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Woensdag 11 December 2013

25 reacties

 1. Een klein lagedrukgebied donderdagmiddag 12utc voor de kust van Noorwegen.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12110741.jpg[/img]

 2. Berekeningen voor zondag zijn overigens niet echt overtuigend betrouwbaar. De pluim voor Noord-Holland geeft een bandbreedte van windkracht 4 tot windkracht 8. Meest waarschijnlijke is de stippellijn, het gemiddelde dus maximaal windkracht zes.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12114941.jpg[/img]

  Eigenlijk is de zekerheid slechts geldig tot zaterdag. Daarna beginnen de lijntjes steeds verder uit elkaar te lopen. Dit alleen wat betreft de wind. De windrichting blijft zuid tot zuidwest dus qua temperatuur geen onzekere verwachting.

 3. Lang weekeind baskenland… Klinkt als paradise. Helaas knie is nog niet sterk genoeg. Maaruh, wat moet ik me daarbij voorstellen? 1300km enkele reis, vrijdag t/m zondag surfen, 1300km weer terug?

  Kun je een ca. kostenplaatje schetsen? Niet voor nu zoals duidelijk moge zijn maar ik ben in theorie in een dergelijke trip tzt wel geïnteresseerd…

 4. @ Tobias: Hoi is de temp van het water 9-10°C nog normaal voor de tijd van het jaar. Heb indruk dat het paar graden warmer is dan de vorige jaren. Nog eens tijd voor de water temp. curve. Nu het toch flat is 😉

 5. Ik kan ivm enkels en tentamens wel volgend weekend? Gaat dat je ook lukken?

  Als ik nu de swell daarvoor check in hossegor zou die goed moeten zijn!!

 6. Tegen beter weten in hoop ik toch dat er zondag nog ergens in NL een golfje te surfen valt. Mijn pak staat alweer veel te lang droog en zaterdag is voor mij no go.

 7. @ anonymous: idem za of zo
  Ik bedoelde een jaaroverzicht van de watertemp samen met de voorgaande jaren !!!! effe geleden dat we die gezien hebben !! x)

 8. Tobias,

  Ik ga deze winter voor de 3e keer een weekje surfen in Marokko. Nu kijk ik naar de swell maps op msw en nu heb ik de indruk dat Marokko over het algemeen toch niet zo veel swell oppakt? De meeste swell lijkt over het algemeen richting portugal en ierland te lopen en alles wat er tussenin ligt. Maar de swell lijkt boven Marokko te blijven. Weet jij hier iets van? Is dit een algemeen beeld of is dat toevallig nu een tijdje het geval?

 9. Ik heb pas in Rabat (noordelijk) twee dagen gesurft op het longboard, op msw stond toen 1-2 Ft maar dat was heel lekker surfen!

 10. @grote Hans

  Alle grote swell gaat deze nieuwjaar naar Domburg.
  Alleen kabouter golven in Marokko deze winter!

 11. Weet niet hoe hoog je het wilt hebben in Marokko maar pakt voor de “normale” surfer toch meer dan genoeg swell in deze maanden. Kunnen natuurlijk mindere of bijna golfloze dagen tussen zitten. Komende week is de hoogte in Marokko in ieder geval ruim voldoende lijkt me.
  Ierland vaak te veel van het gioede wat mij betreft, of je moet van big wave surfen houden.

 12. @WouterOosting & @@WouterOosting

  Indien er nog voldoende swell staat zie ik tripje wel zitten
  Kan weg vanaf 18/12 tem 24/12

  PM of friend me op FB en dan bezorg ik je mijn tel en (deftig)email

 13. gaat niet meer naar Frankrijk van 13 tm 18 december, en ook niet later.
  maar leuk om te weten dat ik hier animo kan vinden voor een volgende keer!!