Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van vrijdag 8 november 2013

69 reacties

 1. Zondag zit de meest wind juist in het zuiden met mogelijk even 30 knopen noordwest in de ochtend. De windrichting is dan meer noordelijk waardoor er nu ook in het zuiden hoge golven blijven binnenkomen. Helemaal wanneer het tij er in komt later op de middag. De periode blijft allen wel laag, omdat het windveld zo dichtbij zit. De kans dat er veel swell overblijft voor maandag is dan ook erg klein. Wel gaat de wind maandag weer terug naar het zuiden en worden de condities eventjes heel clean.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11085320.jpg[/img]

 2. Hey Tobias, denk je dat er zaterdagvoormiddag valt de windsurfen in Domburg? Of is alle wind daar om 10u al weg?

 3. Om 7 uur waait het in ieder geval nog van de planeten getuige de onderstaande isobarenkaart. Het frontale systeem boven Bretange zit echter heel dichtbij en haalt de wind er eind van de ochtend helemaal uit. Richting het noorden is de invloed van die occlusie van minder invloed op de windafname.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11083810.jpg[/img]

 4. Ik heb even een vraagje, in biarritz is het kleine touwtje waaraan je leash aan vast zit helaas gebroken. Hoe kan ik dit het beste oplossen? En zijn hier speciale touwtjes voor? Ik ben zelf niet zo’n klusser dus al het advies is
  welkom

 5. Jong ga voor het beste, want je surfplank laat je niet schieten. Ga voor paracord, het liefst dezelfde als het leger gebruikt…
  Geniet daardoor van de optimale leashcontrol!
  Surfs up!

 6. Weet iemand of je op de kop van westenschouwen ergens goed kan surfen met een shortboard? Ik ben daar morgen en ik vind Domburg te ver rijden? Tobias, wat denk jij? Ik heb de spot nog nooit in je sms gezien?

 7. Dat kan ook niet Hans. Alleen als het stormt uit het noorden. Meest dichtbij is anders Ouddorp. Bij Renesse is helemaal niets.

 8. Nieuwe runs druppelen binnen en de wind wordt al veel eerder zuidwest (vooral in Zeeland). Dat is gunstig voor de golven, want de wind is dan veel minder nadrukkelijk aanwezig. Laat je zeiltje maar thuis in Domburg met de kaart van 10 uur. Van 7 tot 9u heb je nog wel kans op een goede windkracht 6.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11081802.jpg[/img]

 9. Die secret spot van je, is dat toevallig die pier in velsennoord waar ik vandaag dat imbeciele stuk houten plank met een muis met kanopeddels erop getekend zag staan.
  Wel eens overwogen om jezelf te laten nakijken?
  Of gewoon de IJmond in te peddelen met je kaanooooo en zo de mensen inde line-up te verlossen van je overdreven ge-yahooo en je nogal aanwezige storende in de weg liggende gedrag?

 10. @thijs

  jungle fix voor een gebroken leash:

  droog en schone gebroken leash
  maak een mes gloeiend heet in een vuur of het fornuis(roodgloeiend)
  druk de 2 stukken van je leash aan weerszijde tegen het lemet (mes)
  je ziet het polyurethaan smelten en borrelen
  dan de 2 einden stevig tegen elkaar aandrukken
  randen bij opstijfen samendrukken

  dit houdt jaren, een nieuwe leash ook

 11. Thnx voor de reactie Tobias. Mijn ervaring is dat Ouddorp met ZW totaal niet oppakt vanwege de bank die ervoor ligt. Mensen andere ervaringen hiermee?

  MV2 misschien nog een idee voor morgen? Of staat de wind daar te veel onschore?

  Domburg in de middag is denk ik niet mooi genoeg om 1,5 uur extra voor in de auto te karren.

 12. Bij de surfshops verkopen ze touwtjes voor een euro. Lusknoop in maken en evt met behulp van een dun stukkie draad of een sateprikker door je board trekken.

 13. De voorspelling ziet er goed uit om vanmiddag een eerste lesje te geven, maar dan zou het wel mooi zijn als die golven inderdaad kleiner gaan worden doordat de wind wegdraait. Want 2m golven zoals nu op de boeien staan, vind ik wat al te gortig. Nog even fingers crossed en de boeien blijven checken… ben benieuwd naar de middag

 14. Hoi tobias, nog een last minute update voor de beste golven + wind? Ga jij er nog steeds vanuit dat zuidelijk de wind er het snelst uit gaat? Neem zelf kites mee en twijfel tussen kijkduin en MV2. Ouddorp zoals hierboven al geopperd is volgens mij vooral leuk met ZW als er 25+ knopen staan bij de zandbank. Dank!

 15. Msvlakte zou ik niet doen tenzij je schuin aanlandige wind zoekt..

  Vanmiddag komt trouwens weer een nieuwe storing met eerst nog lichte regen onze kant op. Dan trekt de wind ook weer aan naar 20-25 knopen. Juist als eerste in het zuidwesten.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11090727.jpg[/img]

 16. Ik zit te twijfelen tussen noordwijk en wijk aan zee vanmiddag, wat denken jullie dat beter surfbaar is? Wijk ziet momenteel uit als een klotsbak

 17. Geen idee waar jij hebt gekeken, van 07:30 t/m 10:00 er in gelegen met nog meer surfers.
  Het waren niet de beste golven van het jaar maar ik heb leuke ritjes gehad hoor. Bij gebrek aan beter door deze wintertijd was Domburg prima te doen!

 18. Het was inderdaad niks vanochtend @ domburg 😉

  [img]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/601129_10151650235031324_246056244_n.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/G0140397.jpg[/img]

 19. wat een mooie shot danny, mooie groene klatser…………net zo groen als de mouw van die wetsuit…

 20. Bloemendaal van 13.00 tot 15.00 was niets. Klotserig en veel stroming. Jammer op naar volgend weekend nu het weer zo snel donker is 🙁

 21. Idd. goede vraag…

  Morgenochtend heel vroeg hoog tij in Domburg en ook nog veel wind.

  Is het de moeite om rond 06.30 uit bed te komen of weer maar eens een snipperdagje plannen van de week?? Wie het weet mag het zeggen…….

 22. Het tij zit niet gunstig, maar in de middag staat er genoeg wind voor redelijk hoge golven uit het noordwesten.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11091048.jpg[/img]

 23. @ waveski

  Is de zee van jou Dude?

  En als iemand nou op een boomstam of opblaaskrokodil wil surfen
  en hij van blijdschap Yihaaaaa wil uitschreeuwen wat ga je eraan doen Dude!

  Jij ligt in de weg Junior!

 24. Lekker foto’s van Domburg, maar waarom is het water daar altijd groengeel? Doe mij ook maar wat van dat hier in Den Haag!

 25. Hoek van holland was alertwaardig rond 1 als je het mij vraagt! Na 2en even een dip maar rond drie cleane lange sets heup tot schouder hoog. Zwaar zwaar genoten

 26. Petten was jammergenoeg niet best (understatement). Wat een pokkeweer trouwens. Hagel, Regen, Windhoos, Windkracht 6, Koud…Nou ja…morgen weer beter hopelijk.

  Ciao.
  L@rs

 27. De voorspellingen kwamen inderdaad goed uit: in de middag werden de golven inderdaad kleiner en rolde er precies genoeg schuim om een eerste lesje te geven. Helemaal goed. Ondertussen genoeg mensen mooie ritten zien maken op Scheev.

 28. Zo zie je maar ..
  Een filmpje van mijn surf momentjes in Brazilië is bij gopro opgemerkt.
  (geen idee wat het precies is..) maar ben gevraagd “beta tester” te worden .. Zie hier af en toe hele mooie filmpjes van liefhebbers – zet er een paar go pro tags bij, ze spotten dus op internet naar nuttige mensen ..
  dit was mijn leven 3 weken geleden
  http://youtu.be/fXEwbqPNByc

 29. @poseidon

  Klopt, de zee is van iedereen.
  De golven wat mij betreft niet.
  Als een golf eenmaal van jou is, stomweg omdat je volgens de geldende surfregels voorrang hebt en er peddelt vervolgens zo’n kook met een kano met je mee, die terwijl hij je ziet vol op je indropt, dan praat ook jij wel anders over die kanoman. Vooral als hij het meerdere malen bij je doet. Die waveski heeft stomweg geen enkel besef van hoe hij zelf overkomt en hoe irritant hij is.
  Ik surf overigens ruim 20 jaar, bepaald geen junior dus, en lig nooit iemand in de weg, maar in al die jaren ben ik zelden zo’n irritant figuur in het water en daarbuiten tegengekomen als hij.
  Poseidon, Laat gerust weten wie je bent en waar en wat voor board je surft dan kom ik je bij uitzondering wel een keer in de weg liggen.

 30. had je afgelopen dagen frankrijk met de go-pro moeten proberen dan was
  je filmpje nooit op internet gekomen…

  Zie je in het water : ))

 31. Dan ben je zeker niet opgemerkt vanwege je skills!;-)
  Wat een overbodig armgezwaai, gisteren ook weer.
  Hopelijk kun je wat kritiek wel hebben.
  Eerst maar eens proberen goed te leren surfen in NL zou ik zeggen.
  Een stap terug wat betreft board gaat je daarbij helpen.

 32. @@ Tim wat een nono reactie zeg. Tips zijn goed voor iedereen maar de toon maakt de muziek.

  Jij bent natuurlijk heeeeeeeel erg goed gast, maar vergeet niet in het buitenland ben jij ook maar intermediaite. Nerd!

 33. Ok hij zwaait wat me de armen maar het valt wel mee. Daarom zeggen datie (1) eerst maar goed moet leren surfen in (2) nl vind ik overdreven. (1) Als je al turn(tjes) maakt dan ben je wel goed bezig naar mijn mening. Aan je armen en stijl werken is trouwens niet eenvoudig. (2) Mijn ervaring is net dat je veel sneller progressie maakt in het buitenland dan enkel op je homespot te surfen.

 34. Zit gewoon lekker gevoel in je filmpje Tim (goede edit) wordt er erg blij van op deze regenachtige zondag morgen Thanks!

 35. Hè wat gezellig weer hier.
  Dat soort kritiek (@tim.) stimuleert mensen lekker om te gaan surfen en beeldmateriaal te posten hier….
  Dat is dus niet hoe je mensen (opbouwende) kritiek geeft.
  Dat is gewoon afzeiken.
  Een kleine aanpassing aan de toon en het zou een prima, en toch kritische, reactie zijn.
  Maar goed, het moet natuurlijk weer lekker lomp. Want iemand zou het maar naar zn zin hebben in het buitenland zonder perfecte-surf-skills…

  Tim, blijf vooral gewoon lekker surfen (ook in het buitenland) en laat die filmpjes maar komen!
  Ik geniet er, ondanks het armgezwaai… 😉 , wèl van.

 36. Wat een heerlijke klotsbak op wijk, was nog best lekker alleen moet heeeel nodig weer eens waxen, gleed alle kanten op. En het schiuim smaakte niet echt best overigens

 37. Ha ha.. heerlijk die jaloezietjes ..
  Ben benieuwd naar je filmpje om jouw skills te zien, wie weet leer ik er wat van!

 38. Weinig reden om jaloers te zijn op jouw gepruts.
  Mensen die echte skills hebben halen hun stoke puur uit de surf en hebben die zelfpijperij met een gopro niet nodig.
  Mooie aan zo’n gopro is wel dat het zowel bij een beginner als een gevorderde er werkelijk niet uitziet. Behalve als je diep in de barrel staat misschien.
  Al kreeg ik hem gratis dan monteerde ik hem nog niet op mijn board. Zonde van m’n tijd.
  Laat jezelf vooral eens filmen vanaf de kant. Dan zie je pas werkelijk hoe je surft

 39. @tim, mooooi filmpje!!!

  Ik kom hier in de reports graag kijken en lezen vanwege de positieve sfeer.