Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 8 mei 2015

57 reacties

 1. Gisteravond waz gezellig druk af en toe wat grote golven drie waveski riders dus big fun

 2. onverwacht heel lekker. Paar mooie heuphoge zeer cleane lange golven gereden 🙂

 3. @Allard headhigh gaat hem niet worden ben ik bang, hoe graag ik dat ook zou willen… NHN nu goede heup, vanmorgen vroeg hetzelfde maar te hoog water

 4. @Dave Jammer, krijg net wel berichten door van Terschelling van die hoogte…zit al op de boot 😉

 5. Het lijkt wel alsof de swell nu pas bij anasuria oploopt. Bij scheef neemt hoogte alleen maar af. Komt er nog een nieuwe bv sms Al?

 6. De swell is nu pas bij anasuria, j06. Weet iemand wanneer die dan in scheef is? Polshoogte Europacup zakt alleen maar in. Komt er nieuwe sms?

 7. Heeeel onverwacht idd! Totaal onaangekondigd ook en onder de radar door was het daar ineens.
  Lekker he?!

 8. Wijk 6:00-9:00 – Wekker om 4:15uur, orange juice erin en gaan met die banaan (ik had een banaan meegenomen). Om 6:00uur zonder leash erin… 30 minuten later terug naar de auto gesprint om de leash te halen vanwege de drukte. Ik geloof niet dat ik het al ooit eerder zo vroeg zo druk heb gezien… maar dat had een reden; cleane heuphoge lijnen om je rails bij af te likken.
  Nu met frisse tegenzin weer aan het werk. Veel plezier in zee vandaag!

 9. Twijfelen tussen schoentjes huren of zonder schoentjes.. wel in 5/4 pak… iemand al zonder schoentjes gegaan?

 10. Lekker he die rust. Vooral berichtjes erover posten dan wordt het vanzelf druk

 11. De condities voor hemelvaart in Frankrijk zien er mega goed uit! Ik ben van plan woensdagavond weg te rijden en zondagmiddag terug te vertrekken. Last-minute de forecast checken moet uitsluitsel geven over de precieze locatie.

  Low-Budget, High-Stoke tripje. Eventueel is er nog plek in de auto voor andere shortboarders. Als je meewilt, stuur even een berichtje naar bellenge.n [at] gmail . com

 12. @ Nino,
  Waar in Frankrijk zijn de condities (mega)goed dan?
  Ik zie veel swell staan voor volgend weekend, ja, maar ook veel onshore wind….

 13. Wijk was fantastisch. Wat een heerlijke dag. Wel een beetje jammer dat ik mijn GoPro verloren ben in de strijd. Dicht aan de kant, en dicht bij de pier……….mocht ie aanspoelen. De eerlijke vinder wordt beloond uiteraard.

 14. Ben aan het denken om domburg van de weekend eens te testen.
  Iemand een idee welke getijden daar het best werken?

 15. wijk 8.00 (veelste vroeg voor deze oudeman )tot13.00 maaar het was een feest …en twerd steeds beter, zeker richting de 2de molen waar het ook lekker rustig was.

 16. En mijn devies is om minder sms-berichten te sturen en minder gedetailleerd. Kan iedereen zelf uitzoeken waar en wanneer ze erin gaan. Zorgt ook voor betere spreiding.

 17. Texel was zeer krachtig headhigh.
  Kon helaas niet in de ochtend maar goede sessie ondanks ongustig getij.

 18. Ook ik zou wel willen weten waar het in Frankrijk dan zo goed gaat worden? Misschien dat Tobias of Allard ons hier echt verder mee kan helpen. Het is pas over een week maar ook ik zie nu veel onshore wind en swell (ook wel gewoon kutweer met dikke bakken).

 19. Wijk aan zee/Velsen Noord was een heerlijk cadeautje vandaag. Onwijs lekkere golfjes kunnen pakken. Fijne vibes in het water met een lekker zonnetje erbij!

 20. Wijk was vanavond kneiterlekker: mooie lijnen die heuphoog doorkwamen. Het wachten is op zondag nu!

 21. Wie heeft do. Avond de verkeerde excel schoentjes meegenomen uit de stalling bij WAZ. Ik heb jou schoenen waarschijnlijk! Wie kent een surfer met een heel groot surfboard met wat figuren erin op zijn rug getatoeëerd?

 22. @off topic stormy day

  Over twee weken vlieg ik naar Bali. In het verleden heb ik in kuta en canggu old man’s gesurft en wil deze keer een nieuwe spot uitproberen en medewi lijkt mij wel wat.
  Ik ben beginnerling (ruim een jaar gesurft, waarvan 6 mnd bijna dagelijks in Bali).
  Iemand heeft ervaring met Medewi?

  ..en ik wil ook een nieuwe board kopen.
  Heb mijn huidig board laten kopen door een lokal in Kuta voor ca. €180 (lengte 6,8, en mijn lengte is 157 cm). Het was een nieuwe board, geen tweedehands.
  Ben best tevreden met mijn board. Wel het is nu lek en een fin kan ik niet los maken.
  Wil alvast een reserve kopen voor het geval dat….
  Ik zit te denken om wat smaller board te kopen want het gaat gemakkelijker met sjouwen.
  Maar twijfel een beetje want ik ben bang dat het minder fun wordt met een kortere board.
  Heeft iemand ervaring met board kopen in Bali?
  En wat wijsheid om de lengte van board te kiezen (gemak versus fun)?

  … en ik wil ook leren scooter / ‘motor bike’ rijden (ja ja, ik heb zo veel te willen…).
  Heeft iemad hiermee ervaring?

  Ik ben beniuwd naar jullie input. Vast dank!

  Vast dank voor jullie reacties!

 23. Waz Inside liep verrassend lekker afgelopen twee dagen toen de schemer inviel en de surfende meutes allang klaar waren. Rete clean en tussen heup borst hoog!

 24. ik ben een weekendje in Middelburg. Iemand een eyeball of een tip voor een goede spot nu? Domburg? Of met deze wind ergens anders kijken?
  Superbedankt.

 25. Gewoon je oude board laten repareren. Bespaart je geld en board weer zo goed als nieuw Smaller board ivm makkelijker sjouwen? Ik zou voor lekker surfen ipv lekker sjouwen kiezen.
  Medewi lekkere longboard spot, nog breder en langer board ;-). Gaat prima op scooter trouwens. Veel plezier.

 26. Vlieland was vrijdagavond en zaterdag zeer goed, headhigh en krachtig. Bij lange paal (dam 30), circa 2 strekdammen zuidelijk van de strandopgang liggen een paar zieke banken. Breekt prima op alle getijden, vooral midtij. Blijft opvallend dat lange paal (dam 30) 2 x zo hoog en veel krachtiger is ivg met locatie strandhotel. Daar ligt wel een leuke bank die van mid-hoog leuk breekt.

 27. @Wil

  Kijk eens op de site van Redz in Canggu. Vorig jaar online board bestelt en op de dag dat ik aankwam op Bali afgeleverd bij hotel. Hebben duidelijke info m.b.t. Afmetingen en modellen die evt. bij je passen. Wel iets duurder dan€180,00. Was rond de € 350 kwijt voor board compleet met fins en boardbag.

 28. @wil
  Heb meerdere keren op Medewi gesurft, door de locals is er regelmatig een nogal gespannen sfeertje en wordt er veel gesnaked en ingedropt door diezefde locals. Voor de rest is het een goeie surfspot. Als je toch die kant op gaar zou ik zeker Balian aandoen, kom je langs als je naar medewi gaat, goeie spot met bijna geen locals en daarom een veel ontspannener sfeer.

 29. Vrijdag gekozen voor een rustige spot, Wassenaarse Slag. Was nog rustiger dan gedacht: ik was de enige surfer in de wijde omtrek…. Bleek ook een reden voor te zijn. Ging er om 13:45 in en toe bleek de achterste bank zelfs te slap te breken om met een 9’2 weg te komen. Toen maar naar de ondiepe shorebreak waar het wat rommelig en kniehoog brak. Hoger ging close out. Belabberde sessie dus, tot ik om 15:15 toch nog een keer naar achteren peddelde. Daar bleek het ineens wél te zijn gaan lopen. Mooie lange heup tot schouderhoge lijnen rolden clean over de bank. Ik had intussen helaas pap in de armen maar toch paar heerlijke ritten gemaakt. Om 16:00 alsnog voldaan eruit. Nog altijd geen andere surfer te bekennen… Hele sessie trouwens lichte onshore wind, geen offshore helaas. Zeewind doordat de zon was gaan schijnen?

 30. Vooral doen Balian vaak zo rustig dat niemand door heeft dat je verzuipt…..medewi top longboarden kan heel hoog worden..,.gewoon busje huren en touren..

 31. hoorde dat he morgen wel epic zou worden?? Hoe komt dat zo?? hoelaat gebeurt dat in omgeving zandvoort ?

 32. Ia Scheveningen nog oké komende drie uur? Heb geen toegang tot webcam…

 33. Best niet met scheur/gat in board surfen. Vermijden dat er nog meer water in komt. Om te repareren moet een board ‘droog’ staan. Dus eerst laten ‘uitlekken’

 34. He waar zijn nou al die topfoto,s van Wijki van gister om mijn vrienden jaloers te maken?

 35. ben ik de enige pijpzijkert die surfweer wat laks vindt geworden? vroegah dagelijkse updates en uberstokedheid over mini kakswell.
  Nu een bericht voor 3 dagen..
  hoe meer sponsor adds hoe minder updates??

  XXXjes een azijnzeiker

 36. Ik vind morgen best lastig voorspellen. Ik heb het idee dat de ochtend het hoogste is en de middag het meest clean (al vraag ik me af hoeveel swell er dan nog staat). Volgens mij hebben de waddeneilanden de beste kaarten voor morgen. En ik denk dat het om 21:00uur in West Denemarken ook wel eens leuk kan worden… maar ja, daar hebben we hier niet zoveel aan.
  Volgens mij wordt het geen herhaling van vrijdag omdat de periode nu korter is en de swell van minder ver komt (met een kortere fetch).
  Ik gok op opkomend 6-8 in Noord Holland voor dat beetje extra push. Maar wellicht dat afgaand vanaf 13:00 toch beter blijkt met laagwater en meer aflandige wind.

  FF de boeien bekijken morgenochtend en dan op hoop van zegen…

 37. Ha surfers,
  Bedankt voor alle reacties.

  Toch maar allebei Balian en Medewi uitproberen, naast de vertrouwde Kuta en Canggu.
  Ben toch in de buurt.

  @Bruce,
  Handig site is Redz.
  Vind een paar leuk ding.
  Twijfel of ik bij hun koop of zo’n model zoeken in Kuta met veel lagere prijs 😉

 38. Piet, Noord was rommelig maar wel lekker hoog en krachtig. Ik wil die foto’s die gemaakt werden vanaf t havenhoofd wel zien

 39. Zijn er hier mensen die morgenochtend van Rotterdam omgeving richting maasvlakte rijden en plek hebben voor 1 + shortboardje?

 40. Denk dat de vroege ochtend het beste is gezien de korte ‘ fetch’ wind valt reuze mee 3 bft, ’s middags meer zuidwest