Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 8 januari 2015

100 reacties

 1. Ik vind helemaal mooi! Dit heb ik echt even nodig na gisteren mijn scriptie in te hebben geleverd.

 2. Vandaag wordt alleen meer zwoegen dan voor je scriptie. Golfhoogte is 3m. Tenzij je nu in Zeeland gaat, want daar is de wind al offshore en zijn de golven ong 1m.

 3. Zin om nog een scriptie te schrijven 😉 ;-)??? Deze bittere pill is nog knap lastig. Alle de hulp is welkom.

  Adios amigos

 4. En waar Domburg net iets te ver rijden is van waar je woont. In NH nog steeds windkracht 5 uit west…

 5. Aangezien ik ook een scriptie zit te schrijven en het zwoegen zat ben. Verwacht je dat het in de loop van de middag wat minder zwoegen wordt ?

 6. Nog even geduld jongens, de swell neemt rap af en de wind draait naar zuidwest. In de middag zeker minder zwoegen.

 7. Correctie wijk:
  Aardig wat klots.
  Heel veel schuim.
  Sessie bestond meer uit: peddelen en zoek naar iets wat met schuim nog grappig surfen was.

  Tobias je zou een euro in de pot moeten doen voor het roepen van die alert:p Hoogte zat er wel in dus hopen dat het vanmiddag wat beter wordt.

 8. Jannenman, heb je voor ons nog een eyeballetje van het mooie Knokke? ben benieuwd hoe de zuidelijke kusten deze swell oppakken?

  Greeetzz

 9. Oh wacht, laat maar. Deze cam beelden zeggen al genoeg. Ziet er heerlijk voor een longboard. Zalige lijntjes. Jammer dat BE alleen zo ver rijden is…………….

 10. Beetje rommelig net op scheef, maar er zaten zeker mongoolfjes bij… (golven met dikke lippen)

 11. Scheveningen was classic! Dikke bakken, zware peddel, heerlijk surfen! Windje mooi side offshore..
  Prima alert voor hier hoor

 12. Wow, HvH ziet er epic uit op die foto. Bijzonder camera-standpunt ook. Vanaf een containerschip???

 13. En zie nu pas de foto van Domburg. Ook niet gek… Nou ja ik ga maar weer met de kleine naar speeltuin. Hopelijk krijgt pappa binnenkort ook weer de gelegenheid om buiten te spelen op een dag als dit.

 14. IJmuiden vanochtend (uur of 11) was op zich oké en vooral ver buiten waren dikke bakken te suppen, maar toen de wind meer ZW werd werd het een zooitje.

 15. Mee eens over Domburg, begon erg piekerig maar bij hoger water steeds meer lijn en kracht. Erg lekker!

 16. You lucky bastard. Altijd aanwezig op de goede dagen. Jij moet geldwolven zoals ik niet zo jaloers maken ;-). Dikke duim voor je top foto’s. Dat maakt het leven dan toch wel iets mooier. Hopelijk scoor ik dit weekend nog wat enkelsnappers.

  Pssss en dat zonnentje, daar wordt ik heel blij van.

 17. Piet, je had zo te zien toch naar Hoek moeten gaan 😉
  Wijk 11:30-12:30 – klotsbak… wind bleef maar pal onshore staan ondanks dat Hirlam en DMI aangaven dat deze een stuk zuidelijker zou worden… dus tja, als de realiteit zich niet houdt aan de weermodellen, dan houdt geen enkele voorspelling stand.

 18. Domburg was vrij ok. Waren in het begin redelijk wat pieken. Zelf wat problemen om buiten te komen en een goede golf te pakken maar dat lag meer aan de surfer dan aan de golven. Goed begin van 2016!!

 19. Zit de hele dag in het ziekenhuis met mijn jongste.
  Deze sessie heb ik dus moeten missen maar dat haal ik zondag wel weer in

 20. Damn dat was lekker! Cadzand ging behoorlijk af. Met laag water in de ochtend trok het goed hol. Middag met swell en side off windje, heerlijk.

 21. @maarten, vanaf een schip inderdaad, maatje is loods en attendeerde mij op de surf. Later op de dag was het er wel uit zei hij, toch dat getij (ingewikkeld combineren met het werk).

 22. wijk 12.00 tot 16.00 was dik aan zeker nadat de wind meer richting wz ging en het hoogwater werd , werd het steeds beter, dikke bakke en vette lijne achterin,maar wel veeeel peddelen om door de break heen tekomen en om een goeie positie te vinden maar als je er had , was het supervet . ook weer eens flink op mn bakkes gegaan en goed door gespoeld
  maar superstoked!! topdagje

 23. @ Dtown :

  203 graden is voor de kop van walcheren “side off shore”
  De kustlijn zelf zit namelijk op een graad of 220.

 24. Opmerkingen als heerlijk zitten genieten van de webcambeelden kunnen echt niet….als ik op werk zou zitten zou ik mezelf iets aandoen..okee het was weer eens te surfen.zeker niet hoog zeker niet krachtig..(gesurft hvh van half 12 tot 4).er waren golfjes ja..maar laat die overdreven shitt voor je gewoon.het is echt bullshitt..als ik grappige dingen zou gaan citeren kan ik echt een surfweer kooktalk calender maken..deze ff van laatst”zelf ben ik een beginnend surfer ik surf 4 jaar,maar respect voor de 4 koningen die erin lagen..hahaha hoe kan je dan beginnend zijn…wat me stoort is het volgende.ga gewoon surfen stop de coole nerdopmerkingen.het is hinderlijk

 25. @Goos je lijkt wel de zandmotor met al dat zand in je doos.

  HvH was lekker! Zeker net voor hoogwater even super clean en mooie lijnen!

 26. Wijk was nog best leuk tussen windmolen 1 en 2. Af en toe een lijntje.
  Paar mensen in het water, goede sfeer. Prima.

 27. @Geirriteerde goos

  Zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden: Als je geen kokosnoot op je hoofd wilt moet je ook niet onder een palmboom gaan zitten

 28. @goos: sjagerijnig worden van het plezier van anderen is een akelige conditie, ik hoop dat het snel beter met je gaat, goos!

 29. Laat even weten wanneer de surfweer kooktalk kalender te koop is, lijkt me echt hilarish om op de WC te hangen 😀

 30. Goos, je kan beter gaan voetballen met je stoere taal. Surfen is een sport die je een goed gevoel moet geven bij welke conditie of skill dan ook. Dus Goos niet zo boos.

 31. Vanaf nu! Of specifieker, dat verschilt elk jaar, maar zodra de water temperatuur onder de 12 graden komt is het wel lekker. Meestal kan je tot november door met een 4/3.

 32. Wow die foto’s van Dave. Voor mij een duidelijk gevalletje te vroeg en verkeerde plek geweest. Alert ging voor het zuiden dus zeker op. Hopelijk morgen nog wat leuks!

 33. –_–‘

  Heerlijk genieten als ik je bericht lees en dan de reacties daar weer op. Ik vind het grappig:D Maar zeg even eerlijk boze Goos.. waar maak je je zo druk om?

  Ruzie in de familie?
  Jaloers dat je toch via de webcam moest kijken?
  Gefrustreerd omdat je niet door de branding kwam?
  Of gewoon lekker anoniem zitten klagen op een forumpje?

  ps: kookuitspraken kalender lijkt mij ook vet 😀

 34. Zou ik morgen in de zee gaan het is koud en nat en wat voor pak moet ik aan en is de kleur belangrijk en zijn er meer mensen die twijvelen en moet ik wax gebruiken en welke dan en als ik ondersteboven gespoeld wordt hoe kom ik dan weer boven water zonder mijn plank te verliezen wie gaat er mee secret spot velsen noord first light .,,.,.!?

 35. Wijk was klein maar fijn vanmiddag. Alleen jammer van de troep die achterblijft na de Egmond-pier-Egmond.. Dit vond ik op 400m strand.. (En in zee..)

 36. JR, je hebt helemaal gelijk! Organisatie egmon-pier-egmond al op de hoogte gebracht? En, by the way, wat moeten mountainbikes op het strand??? Maar dat terzijde….

 37. Eigenlijk heb je nog gelijk ook. Het zijn altijd de zelfde kooks die hier op dit fora reageren. En idd 9/10 kan geen normale golf pakken. Er zou eigenlijk een beveiligingsmechanisme moeten komen op surfweer dat er voor zorgt dat overdreven nutteloze kook berichten automatisch verwijdert worden.

  Groetjes,

  De anti kook brigade

 38. @ Anonymous… (“Domburg was vandaag Locals only”)…

  Ik mag hopen dat dit een grap is? … mogelijk echter niet… Aan foto’s elders op internet te zien, was deze auto inderdaad van een surfer (er werden enkele surfboards uit gehaald).

  Zaterdag was ikzelf in de buurt, bij Noordduine, en daar was en net een raam van een Duitser ingetikt.

  … gaat lekker daar – goed voor toerisme (not)… (Ik heb zelf een aantal jaar in de buurt gewoond maar ben verkast naar Scheveningen)…

 39. Is een grap(je). Domburg is in de winter meestal leeg en verlaten. In de zomer wil het nog wel eens druk zijn met surfers uit Antwerpen e.o.

 40. Laat ik daar dan maar vanuit gaan…

  Dat ingetikte raampje van gisteren bij Noordduine stond nog iets te scherp op m’n netvlies denk ik.

  Inderdaad, erg rustig en verlaten, dus ik vond het nogal triest om te zien dat er iemand is geweest die die Duitse toeristen een akelig weekend heeft bezorgd….

 41. Altijd weer die fietsers…
  Kunnen ze de organisatie best een boete voor geven en al die fietsers op het strand is ook geen gezicht.
  Ben benieuwd hoe zeeland er over een paar jaar vanaf het water uit zal zien?
  Ze zijn echt gek geworden!

 42. Ik zou dus best ook eens uitkijken naar een 5/4 (vanuit BE). Ik dacht nog Jan met een 4/3 & ondervestje te doen

 43. De verwachting voor maandag/dinsdag lijkt nu wel redelijk zeker. Wat gaat dat voor de golven betekenen? Zit eraan te denken om dinsdag een keer richting Scheveningen te gaan.

 44. Wijk 1500-1700 was zeker goed, vooral in t begin. Er was wind, gezelligheid , een nieuwjaarsborrel, Walden, gekkigheid en af en toe een dikke kletser. Woensdag weer, gelukkig nieuwjaar !

 45. Domburg was inderdaad in orde. Lang wachten soms, maar mooi zonnetje. Alleen jammer dat ik om een uur of 11 mijn handschoentjes (weer…) op het dak van de auto heb laten liggen. Auto stond bij de Oase onder de Hoge Hil. Mogelijk hebben die pyromane locals ze in de fik gestoken, maar misschien heeft iemand ze wel gevonden. Als dat zo is, hoor ik het graag. Het gaat om Excel handschoenen met bamboo lining.
  m666rcel@gmail.com

 46. Fietsen op het strand is erg leuk! Conditioneel top en je vind nog wel eens een plek waar het niet druk is! Ik snap dat het voor sommigen om de looks gaat en dan zullen smaken wel wel verschillen, of het er uit ziet of niet….

 47. wanneer je naar 5/4 zou moeten is als je 4/3 koud word!

  En dat is best persoonlijk..Dus als jij het nog goed te doen vind in je 4/3 (met onderhesje) zou ik lekker je centjes in je broekzak houden 😉

 48. Meeste MTb-ers zijn ook natuur liefhebbers (door bijv. Tracks in bossen en hun omgeving schoon te maken e.d.), dus weet zeker dat de meesten van hen dit afkeuren. Wellicht deze foto naar een magazine als “fiets’ sturen oid, om wat aandacht voor deze zaak te vragen, dan zal er best wat mee gedaan worden. In de organisatie en deelnemersveld vd strandrace op Brouwersdam zitten veel surfers trouwens…

 49. Eyball wijk flat… met een paar enkel snappers 1ste parkeerplaats ziet er iets beter uit misschien met een longboard grappig maar ik haak af 😡

 50. Oh en strand wordt door vrijwillers na de race opgeruimd, dus misschien hadden ze dit stukje nog niet gehad en heb jij zo je steentje ook weer bijgedragen, lekker bezig!!

 51. Stelletje geirriteerde paardrij-nichten!!dit s toch dat forum waarop Je gewoon meekan kletsen als je een beetje enthousiast zijn!!ALLRIGHT mede paardrijnichten.
  Weten jullie een goede plek om paard te rijden..beter niet al te crowded..en niet al te snel..ook houdt ik niet zo erg van paarden,maarja heb wel de nieuwste van dit jaar.moet alleen nog beetje leren.net als degene van dit paardenforum..je bent echt slecht in de voorspellingen tobias..laatst had je een hele mooie bak aangeraden toen was het daar superrrr drukkk en de paarden super slap!maar gelukkig waren de verhalen op dit forum wel weer tof dat maakte mijn steeds fictievere dag wel weer sick!veel vette dingen gelezen.en natuurlijk een vet verhaaltje gepost van mij en me nieuwe equipment en shitt..maarja het s wel tof om mee te doen en dan te kunnen reageren op dit paardrijforum