Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 8 Februari 2013

67 reacties

 1. Linkje naar deze goed scorende windkaarten is te vinden hier links als eerste hyperlink. Klik na het klikken op ‘Vind’ voor de windkaarten, want het is een Deense site. Ook wat betreft neerslag (Nedbør) is dit doorgaans een zeer betrouwbare site.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm34018644.jpg[/img]

 2. Ik sta nu op langevelderslag (noordwijk) en ik zie een hoop close out, had er iets.meer van verwacht

 3. Scheveningen noord. 0745-0845 viel tegen. Klotserig en geen lange ritjes. Daarna tot 0945 werd het steeds beter en het zonnetje er bij deed wonderen. Denk dat het over uurtje helemaal top is!

 4. Overigens een fin er uit gereden vanochtend. Als iemand een quad setje fcs over heeft en die wil verkopen geef even een gil!

 5. Webcams in België zien er super uit. Place to be !!!! Zit hier op kantoor. Hoop dat er morgen nog iets over is tussen de 50 en 80 cm !!!!!!!!!

 6. Waarom is het morgen alleen met afgaan te doen? Is er na 11 uur met opkomend niets meer te surfen? Meestal geeft opkomend tij nog een beetje extra hoogte toch?

 7. Terug komend op mijn eigen commentaar; om half elf toch er in, haat aan het strand staan met een droog pak. En alsnog een geniale sessie gehad! werd inderdaad helemaal schoon na half elf met opgaand tij! zonnetje, weinig wind, geen stroming!

 8. Lekker stoked aan de koffie!

  Wind was er nauwelijks, swell kwam daardoor bij hoog water met mooie lijntjes binnen in Cadzand. Heerlijk fishbaar, met afgaand water werd het wat minder. Laat de zee maar weer snel opwarmen zodat het capje, boots en gloves weer lekker uitkunnen.

 9. Is morgen vroeg de poep nog een beetje aan? Kan vandaag niet en zit godver mezelf op te vreten..

 10. Op de cams ziet het er niet uit,maar als je erin ligt,niets mis mee!!! Jammie op de noord,zonski was er ook nog bij…volgens mij hebben we de winter overleeft.

 11. Domburg was goed vanmorgen, was er net een uurtje te vroeg. Om 10u eff een eyeball genomen; nog wel wat sideshore wind die de kwaliteit deed minderen.
  [img]http://i48.tinypic.com/1ynvbb.jpg[/img]
  [img]http://i50.tinypic.com/35iztxv.jpg[/img]

  Omstreeks 12u ging de wind liggen en werd het clean, veelal heuphoog met uitschieters tot headhigh. De hoogste golven hadden echter zelden lange lijnen te bieden. Tegen 13u was ik half bevroren en moest ik helaas door, nog snel even wat fototjes genomen.

  [img]http://i45.tinypic.com/2e34vfs.jpg[/img]
  [img]http://i45.tinypic.com/vx1dnl.jpg[/img]

 12. Damn.. had een training op mn werk… Ziet er toch wel echt mooi uit @ Domburg :/ ik hoop op een restje morgenochtend

 13. Waarom hebben mensen toch die meldingsdrang om spots te noemen?!

  Zodat ze over drie jaar kunnen zeuren dat het te druk is?!

 14. Zandvoort was great! In Zandvoort hadden we een dikke meter, die nog even lekker ging aanzetten met hoog! (Dit was dus in Zandvoort, ter hoogte van de grote flat) het was wel bloody druk, we lagen er in met 4 man, die te pas en te onpas bij elkaar indropten. Ook lag er steeds een bloody NOOB in de weg (ach een zeehondje). Al met al een top sessie in ZANDVOORT!!

 15. Noord was lache eind van de ochtend, maar liep niet als een trein
  Zuid in de namiddag was super fun

  Ya know that feeling when you’re stoked and you wanna be the most obnoxious person in the world?
  Shaka brah….i got noodle arms

 16. @zandvoort:

  Dat was de Zandvoortse senioren sub top waar je mee in het water lag makker! Was leuk, jullie maakten mooie ritjes. Altijd leuk om van dichtbij te zien en wat op te steken.
  Kan mij alleen niet herinneren dat we ingedropt hebben, of ik heb iets gemist.
  ,s ochtends btw was niet goed, close out en weinig lijn, werd pas mooi toen we erin gingen om 1130 tot 13: 15 was uiteindelijk meer dan ik verwacht had.

 17. Met Nswell is er geen echte vaste piek waar iedereen ligt (op t goede getij), dus een piekje voor jezelf is altijd te vinden, zelfs in Wijk. Op een pointbreak is t met 5 man al crowded.

 18. wijk was top van 10.00 tot 13.00 leuke sessie gehad en lange ritten gemakt vanaf de eerste bank tot op t strand

 19. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20110331-DSC_1977-2.jpg[/img]

  Zandvoort gisteren

 20. @ brownie : het lijkt me dat je er idd net iets te vroeg was. Vanaf 13 u was het toch aangenaam surfen.
  Het leek wel een zomersessie in de winter…
  Stoked!

 21. Top sessie NH vanochtend! (Longboard) Vooral eerste uur vanaf 730 was super! Geen wind, perfecte krachtige piekjes, geen stroming, schitterende zonsopgang, wit strand en super rustig. Na 830 werd het minder hoog. Op de terugweg in de auto als bonus een epic “shufflende” ipod (kan ook aan mijn stemming gelegen hebben) Nu snel stoked naar het werk!

 22. sfeerimpressie vanochtend
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ScheefSurf090213.jpg[/img]

 23. Yo,

  Ik ga binnenkort naar Centerparcs Zandvoort en neem uiteraard het plankie mee. Wie kan mij even vertellen waar in Zandvoort ik moet zijn ten op zichte van het strand waar Centerparcs ligt voor de beste golven? Moet ik ver lopen (noordelijk of zuidelijk) of kan ik in één sprint vanaf de duinen rechtstreeks de zee in.

  En zijn er nog andere noemenswaardige dingen, stroming/muien etc., die wat aandacht nodig hebben?

  Thnx alvast!

  Cheers

 24. Loop een kilometer of 10 naar het noorden en zwem dan van de ene naar de andere pier.. dan blijft onze spot zoals die is 🙂

 25. oh ja… nog te vertellen.. onwijze stroming, levensgevaarlijke zeehonden en agressieve locals 🙂

 26. @tobias surfweer… Wanneer mogen we officieel stellen dat het een waardeloze winter is qua golven. Weinig noordswells en lastig te voorspellen kaarten, ook dinsdag staat er weer slapjes bij.

  Ik heb genoeg flatness gezien de afgelopen tijd, op naar bakken!

 27. @ Toverhaas. Gewoon de binnendoor wandelroute nemen richting circuit, langs het kleine kinderboerderijtje. 10 mn lopen max. Gewoon westwaarts laufen. Daar ist prima te surfen.. Verder noordelijk ook(via de boulevard), tot en met bloemendaal aan zee ongeveer. Succes!

 28. Vanochtend nog even op de maasvlakte geweest een half metertje en clean nog net te doen met Longboard

 29. @ Seb! Top, thnx! Dat gaat goedkomen lees ik al!

  @@Toverhaas: Wat denk je nou zelf als je zoiets getypt hebt? Denk je dan niet, waar ben ik nou eigenlijk helemaal mee bezig? Ik mag hopen dat jij niet de gemiddelde surfer in Zandvoort vertegenwoordigd, maar dat zal ik gaan ervaren 🙂

  En nu ga ik even verder bidden dat er weer wat goede swell mag komen op de moment dat ik kan komende week!

 30. @Toverhaas

  Je begrijpt, find out for your self! maar het schijnt thv de flat goed te zijn…
  Oh, en op een random dag kan het zomaar flat as a pancake zijn… check dus of de plank meenemen de moeite waard is, tenzij je sowieso wat paddletraining gaat doen.

 31. @Weerkaartje DMI hier boven. Voor wie er oog voor heeft: dikke noord-swell op de Baltic-sea. Reefbreak alarm voor Zuid Zweden: het Walhalla voor de fresh-water-barrels freaks en de lange mid zomer nacht surf.

  fine-tuning op de DMI link van hierboven (deze gebruiken wij hier in Denemarken)

  http://ocean.dmi.dk/anim/index.php (Havprognoser – plots og animationer
  5 dage frem i Universal (Greenwich)
  (ijsdikte en golfhoogte)

  også:

  http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/farvandsudsigter.htm (Farvandsudsigter, (vaarwaterprognose) voor Tyske bogt, Fisker etc.

  pics
  http://ripandsnap.blogspot.nl/2011/11/big-wednesday-in-sweden.html
  http://ripandsnap.blogspot.nl/2012/12/christmas-session-with-usual-suspects.html
  http://hartkopp-hartknocks.com/storm-leftovers-2/
  http://ripandsnap.files.wordpress.com/2013/02/71p1342.jpg
  http://ripandsnap.files.wordpress.com/2013/02/71p1521.jpg
  http://ripandsnap.files.wordpress.com/2013/02/71p1296.jpg
  http://ripandsnap.files.wordpress.com/2013/02/71p1376.jpg
  http://ripandsnap.files.wordpress.com/2013/02/71p1349.jpg

 32. @ Toverhaas:

  Gemiddelde surfer in Zandvoort is chill..
  De beruchte ‘flat’ die genoemd werd; aka Palace Hotel is vanaf Centerparcs 10mn zuidwaards lopen op de boulevard..
  Maak je geen zorgen over locals of whatever in Zandvoort, die zijn er bijna niet. Er is zoveel ruimte dat het nooit crowded kan worden. Dus post ook lekker wat je wilt. Ik vind het alleen maar gezellig als er meer mensen naar Zandvoort komen. XD En houdt http://www.surfweer.nl in de gaten

  Oh ja de getijden via http://www.magicseaweed.com opzoeken voor de desbetreffende dag en dan ist optimaal met opkomend tij en afgaand. Voor de rest is Zandvoort best kutje.

 33. Iemand nog een goede tip voor betaalbare accommodatie wat het gehele jaar open is in de buurt Anglet/Capbreton/Hossegor/enz? Alvast dank!

 34. ooit op een surfcamp geslapen ook geen optie daar anglet in een tent mij niet meer gezien iedereen zit aan je spullen board nee gewoon goedkoop hotel nemen of zo hossegor ga jij met de auto dan naar hossegor na jaar wel betere golven daar