Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 6 December 2013

87 reacties

 1. in hoeverre komt er soms door ter hoogte van Breskens of daar boven? naar analogie met bijv dishoek maar dan met windcondities die voor die kant interessant zijn.

 2. ja, denk best de moeite waard om te checken. Ook bij Breezand ligt zo’n georiënteerd strandje, waar normaal alleen wordt gewindsurft. Jammer dat Zuid Holland niet van dit soort stukken heeft. bij de vorige storm ben ik nog gaan kijken bij de Mud Spot, maar die was niet meer. Ws. verdwenen na de aanleg van de 2e Maasvlakte. Of zou die het nu wel doen met springtij en meer swell uit pal noord?

 3. Zaterdagochtend misschien even een winddip?
  Windkracht 3 offshore voor een paar uur,volgens windguru..

 4. Breskens is zeker interessant om in de gaten te houden met dikke swell en zw wind. Ik ga er morgen ff checken hoe het daar loopt, als het clean is maak ik wel ff fotoke.

 5. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surfweer.bmp[/img]

  Morgenochtend ziet er bueno uit. Hier geen pittige uitdaging met 2/3 meter hoge golven??

 6. @Johnny Utah, Merci. Misschien ga ik ook eens kijken. Als het niets wordt kan Belgische kust ook nog…..

 7. @wfr, normaal is hoog water nodig zodat de swell goed over de banken komt, nu met deze uitzonderlijke swell zal het minder uitmaken. Hoop echt dat de wind licht offshore zal staan in breskens en het dus aardig clean kan worden.

 8. @scheefie:
  Inderdaad,ik vergat er scheveningen bij te schrijven..
  Ziet er toch prima uit? Soms is die zuidwest net offshore in scheveningen.
  Zoieso weinig wind,dus bueno!

 9. Ja bij de panoramaweg kan je mooi met de auto tot bijna op het strand. Als het niet clean genoeg is surf ik gewoon in mijn hometown Cadzand:)

 10. Ja het breekt wel op het strandje in de haven. (maar niet te surfen ).
  Ik heb alleen aan de noord kant gecheckt.

 11. Dit is een beetje off-topic maar ik ben zojuist naar de huisarts geweest en die heeft een beginnend surfers oor bij me geconstateerd. Wat zijn goede oordoppen voor tijdens het surfen om dit tegen te gaan?

 12. @Sjors

  Je hebt toch een capje op nu? Als het goed is heb je dan helemaal geen last van water in combinatie met wind in je oor.
  Het is vooral in de herfst erg slecht voor je oor als je in het water ligt terwijl er een harde wind langs je oor giert.
  Een beetje water in je oor kan hij wel tegen..

 13. Ik heb EQ seals gekocht bij hartbeach..50 euro dus niet goedkoop maar ze houden het water goed buiten, zitten stevig en diep in je oren dus je raakt ze niet kwijt en zitten bovendien erg comfortabel.

 14. @sjors,
  Ik ben langs geweest bij de Specsavers, daar zit ook een audicien op sommige lokaties. Ik heb voor 30 euro totaal op maat gemaakte oordopjes laten aanmaken. Ik surf nu 3 jaar en de audicien zag bij mij ook de beginselen van surfersoor.

  DIe zitten lekker en er stroomt geen water meer mn oor in en uit.
  Maar idd nu met je cap op heb je ze niet meer nodig. Water in je oor is niet erg, koud water in je oor wel. En zomer’s is het water ook koud genoeg. Dus altijd die dingen dragen, dan kan je idd beter maar investeren in wat goeds.

 15. Als je echt iets tegen surfers ear wilt dan moet je bescherming kopen die je hele gehoorgang afsluit dus niet iets wat je diep in je oor steekt. Je kunt idd voor 30 euro bij bijv. ‘Beterhoren’ op maat gemaakte doppen kopen, die zijn goed. Volgens mij is een cap echt niet genoeg om het water uit je oren te houden in de winter.

 16. @west diep

  Ik ben er al es geweest enkele maanden geleden(10/10/2013) bij NNW-wind. Rechts van de veerboothaven is het zeker niets. Links ervan zijn er wel golven maar volgens mijn ervaring niet goed om te surfen. Ze komen omhoog op enkele meter voor het strand en dumpen dan gewoon op’t strand. Dieper in zee breekt er niets.

 17. Vraagje heeft er iemand een medium wintersuit voor mannen te koop 2dehands? heb namelijk geen pak om met dit weer tr surfen en ben het beu om niet te kunnen gaan maar heb ook niet het geld voor een nieuw pak tot februari.

 18. Zover ik het begrepencheb heeft surfers ear ook wat te maken met de zogenaamde penetratie theorie. Je lichaam houdt alles warm, maar telkens als je oor in contact komt met water koelt het tijdelijk af (uit evenwicht) waarna het weer snel opwarmt om weer op temperatuur te komen. Maar telkens weer tijdens het surfen moet het oor op temperatuur gebracht worden. Het lichaam lost dit op met kraakbeen groei als isolatie om deze temperatuurschommelingen te verminderen…
  Zelf isoleren lijkt de way to go, om zo de penetratie diepte/tijd te verkleinen…..

 19. kek het ziet er on wijs lekker uit in ZH! Ben nu in rotjedam bij me vriendin, balen dat ik mn wetsuit ben vergeten, (had er niet meer opgerekend) die ligt nog in Amsterdam….
  wie o wie heeft nog een wetsuit overrrr?

 20. Bedankt voor alle tips voor oordopjes/surfers oren!

  Ik moet zeggen dat ik zelden zulke uitgelijnde swell in Scheveningen heb gezien

 21. eens, begrijp niet waarom iedereen niet naar scheveningen gaat, de rest van de kust is volledig ruk in vergelijking

 22. WAZ was te hard side veranderend in onshore. Behoorlijk klotserig en stuiteren over de golven. Maar echt heerlijk grote golven. Al met al een goede sessie.
  Ben benieuwd wat morgen brengt. ….

 23. Wijk; er zaten leuke golven tussen tot een uur of 12 daarna steeds meer shop, was redelijk schuimbad. Hoogte was goed, maar zuidholland zeker een betere optie.
  Voor Noord Holland iets te veel niet uitgelijnde swell.

 24. Wind heeft niet ZW gestaan maar zelfs ZO vanmorgen, kwam alleen zelf net aan de late kant toen hij al ging draaien. Maar wel enorm veel hoogte en lijn! Toch weer even een lekker nat pak gehaald!

 25. Was een mooi dagje op Scheef Noord, achterin braken zo nu en dan hele lange rollers. Maximaal turns oefenen!

 26. Vanochtend gemist pleuriszooi. Hopelijk wordt het morgen wat.

  Kom je tijdig met een sms Tobias :-)?

 27. Prima sessie gehad in Wijk 12:30 – 15:00 , op 8.1 lekkere hoogte, kwam aardig ver in de branding draaien, peddelen, klots, wasmachine, SURF, etc maandag was lekker, maar deze wilde condities …. i luve it.

  1x keer snoeikeihard in een maffe oceaan breker door het volle wasmachine programma gegaan armen en benen in spagaat, ik kwam er zondevrij weer boven water als een blank gewassen babyschaapje.

  1 golf zo hoog, dat ik blij was dat ie onder me doorging, wat meer per ongeluk ging dan gepland.

  Ztookie.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_1874.JPG[/img]

 28. Praise all those brave boys and girls hitting the messy surf in Scheveningen this afternoon!

  [img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/1465103_202383179945905_965011710_n.jpg[/img]

 29. @DajoG

  Ik heb hier nog een 2e hands winterwetsuit liggen in goede staat M die ik niet meer gebruik!!
  Stuur maar een berichtje met je nummer enz!

  grt

 30. Jongens jongens,ik bedoelde gewoon als de voorspelling was zoals gisteren zw was,dan hoeft het nog maar iets verder te draaien en het word offshore…en dat was dus het geval.ik hoop dat jullie lekker gesurft hebben..de windrichting is niet als een laser.

 31. Vraag me ook weleens af waar al die drukte van afgelopen zomer gebleven is! Derde keer op rij dat ik er met (redelijk) goede condities in mn eentje in het water lag.. Opzich natuurlijk fijn die rust en ruimte maar om elkaar in de gaten te kunnen houden is ook wel zo chil

 32. Ik was er om kwart voor 8 en er was niemand de hele ochtend. Door de ZO wind waren de surfcondities ongekend goed. Zo hoog clean en zulke barrels heb ik in Nederland nog nooit gezien. En inderdaad….. Er was verder niemand dan 2 vrienden van me. Maar dat was niet zo gek aangezien er ZW voorspelt was . Als er ook echt ZO voorspeld was … Was het vast heel druk geworden. :p

 33. Aha hum ik was afgedreven naar ter Heide ook wel good dik hoog en sterk. Als ik beter had opgelet hadden we er met ze drieeen in gelegen op de MV. De een zegt te rustig de ander die denkt dat ie heel goed is klaagt over druktes en broekies die in de weg liggen zonder zelf een golfje te pakken. Maar op de MV denk ik ook wel eens te rustig.

 34. Dat is vreemd was ook op de Maasvlakte samen met een maat. Niemand gezien? Waar lagen jullie dan MV 2?

 35. HvH ging helemaal los vanmorgen! Aardige peddel maar achter de break hele dikke cleane units. Zou t zelf niet geloven, maar zoals op de foto heb ik ze bijna dubbel overhead gereden zien worden. Helaas geen barrels maar wat een vertier!

 36. Ik was er vanaf 10.15 ongeveer, was een surfer aan het weggaan, die had er in gelegen met twee maten, dus dat was een van jullie? Maar toen ik erin ging lag ik dus alleen. Werd helaas wel steeds minder met de golven. Daarna het voorlaatste strand nog geprobeerd, maar daar stroomde het nog harder. Achteraf had ik er dus eerder in moeten liggen, meer aflandige wind en meer surfers in het water

 37. @MV2 Minder uitslapen meer surf pakken. Maare ik surf al jaren alleen maar denk soms ook wel eens het kan ook wel eens misgaan. Dan zou het wel goed zijn als het wat drukker is. Maar vergeet niet dat het ook een vrijhied is die jij wel hebt en sommige mensen niet.

 38. Rond de klok van half 10. Wij waren wel op het strand wat zuidelijker. Niet de gebruikelijke spot bij de blokken.

 39. Ik was bij de blokken. Om 10 uur ben ik weg gegaan . Daarna ging die wind er ook op staan. Daarvoor offshore. Die jonge die er nog was ( in die blauwe bus was idd een vriend van me)