Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van vrijdag 31 oktober 2014

98 reacties

 1. Best nog wel wat SUP aktie mogelijk vandaag met af en toe een rimpel vanuit het noorden.

  De wind in de nacht van vrijdag naar zaterdag geeft weer een kans op echt weer iets
  surfbaars.

 2. Gaat iemand toevallig (of ken je iemand) die tussen eind november en eind december reist van cornwall naar Nederland? Heb een board besteld bij een shaper daar en verzendkosten zijn 100 euro. Hoop het goedkoper te doen. Uiteraard een passende vergoeding voor diegene die het board mee zou kunnen nemen!

 3. Wat doet die verdomde vissersboot nou steeds in het golfsurf gebied? Hij had toch eerst zijn netten uitstaan bij de blokken op noord??

 4. Wat zeur je nou over die ‘vissers? Ligt niet echt in de weg in die extreem drukke line up toch….

  Komt weer surf aan!

 5. Terschelling was vandaag mooi voor de longboard. Kleine meter en lange ritjes. Wel schoentjes temperatuurtje ist geworden 🙂

 6. Gisteravond schouderhoog en vanmorgen nog heuphoog…top moment! En heerlijk rustig in het water…

 7. @tobias…
  Dus volgende week word het kouder en word het weer tijd voor schoentjes en handschoentjes? Of valt het qua kou wel mee…

 8. wijk van 11.00 tot 14.30 met soms een verdwaald setje was grappig maar niet echt leuk,maar van 14.30 tot 17.00 bij de pier met heuphoge golven zo om de 5 minuten een mooi setje ,en op niet brekend lange cleane rollende golven met een beetje push mooie ritjes gemaakt, dat heb ik toch niet vaak meegemaakt in nh. en ook nog wat zon op je kop .
  op naar volgende week voor het ouderwets bikkelen op dikke bakke ik kan niet wachten

 9. ..dan wordt je goed genaaid…Max. 60 eur voor de verzending, tenzij je een longboard of sup hebt besteld natuurlijk.

 10. volgende week weer surf!? nog steeds 3.2 maar dan met schoentjes? of doen jullie al winterpakkie met schoentjes en handschoentjes

 11. Zou de linker piek nog iets te surfen opleveren (longboard)? of werkt de zuidenwind teveel tegen?

 12. Hogere periode dan gisteren, maar dat is alleen echt goed als de hoogte ook behoorlijk meekomt (in de range 200cm of meer). Wellicht dat de wadden de hogere periodes niet te veel afbreken.

  Gisteren waren de golfjes nog een restant van de wind van zondag op de Noordzee. Dat ziet er uit als een bredere rug in het spectrum meer naar rechts (omcirkeld in onderstaande plaatje). Daar is nu totaal geen sprake van.

 13. Volgende week is natuurlijk nog ver weg, maar met hoge druk ten westen van de Noordzee en lage druk ten oosten kan de lucht eigenlijk maar een kant op. En dat betekent een stroming uit het noorden, een lange fetch en dus al snel hogere golven.

 14. Hey 🙂
  do you think there might be some surfable waves in scheveningen tomorrow (morning?)?
  Its a 2h drive for me and I really want to get in the water again 🙂

  Thanks a lot!!!

 15. Eerst alleen golven voor donderdag en vrijdag voorspellen, waardoor je de golven van woensdag mist. En nu op de plat als een pannenkoek vrijdag zie ik ze toch weer binnenlopen op Scheveningen…

 16. 31 oktober ,cleane meter periode van 11 sec. offshore wind en zon op Ameland.
  Prettige middag gehad.

 17. Wat een verrassend leuke sessie in Katwijk.
  Erin om half 5, was een twijfelgevalletje, maar er kwam steeds meer hoogte in. Top leuke longboardlijntjes. Heerlijke sessie gehad. Helaas werd het donker.

 18. Mooie foto’s @Ed/Ard… Het leashless-surfseizoen is weer begonnen! Met een leash kom je ook alleen maar vast te zitten in dat net in de lineup (ligt daar nou serieus een staand wand op foto 9 en 10?? Pffff)

 19. Morgen wat te doen in de line up? Hope so…! Combi met mooi weer zou heerlijk zijn..!!

 20. Mooi om te zien Terschelling! Ik was dinsdag op exact die spot …fluppie zou het zandkasteel van mijn dochtertje zo gefotografeerd kunnen hebben.. Toen was het alleen heel veel koude mist en geen golven…

 21. Wat er uit het noorden kwam, wordt nu wel compleet geblocked. Helaas is die zuidenwind bij ons echter niet hard genoeg voor windgolven, maar zondag is die dat wel.

 22. Ik vraag me al een tijdje af welke combinatie de beste golven oplevert: swellrichting hetzelfde als de getijdestroomrichting, of juist tegengesteld. In het eerste geval zal er waarschijnlijk veel stroming zijn, maar levrert het ook significant hogere golven op en zorgt een tegengestelde richting ook standaard voor cleanere condities? Of is het sterk spotafhankelijk? Wie o wie (Tobias misschien?) kan me duidelijkheid geven. Alvast bedankt.

 23. Op Texel sideshore wind met af en toe een meter golf tussen 10 en 11. Niet geweldig, veel peddelen met de stroming, maar het zonnetje maakt veel goed. Grappig dat golven uit het zuiden minder als close out breken dan golven uit het noorden.

 24. Bedankt voor je reactie en dat snap ik, dan doe ik er ook alles aan om vrij te krijgen, maar dat is geen antwoord op mijn vraag. Ik heb het over de richting van de deining (of van de winggolven) in combinatie met de richting van de stroming die ontstaat door eb en vloed (van zuid naar noord met opkomend en andersom bij afgaand). Met andere woorden; maken we morgen de meeste kans op goede golven (uit het zuiden) met opkomend af afgaand getij?

 25. Vandaag mijn nieuwe go pro 4 binnen, dus hoop snel wat moois te kunnen posten. 🙂 stoked

 26. Maasvlakte was ok vanmorgen. Slalommen tussen de windsurfers en de kiters. Maar wel mooie sets. Later op de ochtend meer wind. Toch leuke sessie gehad.

 27. Wijk van 9:30 tot 12:00: heerlijke lijnen vlak naast de pier en dat met een lekker zonnetje erbij.. Top!!

 28. Wijk was leuk tussen de windsurfers en kiters. Rond 11en behoorlijke bakken bij de duindoorgang. Wel héftige stroming en hard werken met m’n sup, maar toch nog wat bakkies kunnen scoren. En wat een weer 🙂

 29. Mag ik me mengen in de discussie over roekeloze kiters?
  Nadat de zoveelste kiter recht op ons af van het strand het water op trok ging er een vlakbij onderuit. Voor ik het wist trok de wind hem mijn kant op en hij kwam tegen me aan. De schade bleef beperkt tot een klein pitje in mn board en een kleine snee in mn vinger maar ik was nog fout ook volgens die #$@^…
  Kijken ze niet eerst naar het water of varen ze met hun ogen dicht ofzo? Ik snap het niet…
  Verder wrl erg lekker gesurft op zowel Bloemendaal als IJmuiden.

 30. mijn rug doet pijn door surfen… zelfs met stretchen opwarmen en sex voor de match… iemand nog dit probleem? en misschien een oplossing

 31. Wat kiters betreft wilde ik graag neutraal blijven aangezien ik er weinig tot geen problemen mee heb gehad en een aantal maten ook kiten..

  Maar man man, wat een roekeloze, maar vooral domme egoïstische gasten zijn het in Wijk.. uiteraard niet allemaal, maar waarom zou je als kiter dwars door de line up van de surfers willen uitvaren.. Vandaag dus na het duckdiven van een set, is er bijna een op me hoofd geland, nog geen meter van me vandaan, hij zei netjes sorry, maar daar heb je niet veel aan als je een gat in je hoofd heb of schade aan je board..

  Het is een kleine moeite om gewoon uit de buurt te blijven, het strand is groot genoeg, 80% van de kiters varen verderop uit, dus waarom nog een klein procent die het mega gevaarlijk maakt voor een mede surfer.

  Gelukkig is dit op scheef beter geregeld en blijven de kiters op hun eigen gedeelte!

  Kan hier niet een klein artikeltje over geschreven worden in de volgende wind voorspelling in het surfweer/wind gedeelte?

  cheers! overigens mooie surfdag in N Holland, Scheef was zogoed als flat..

 32. Er is al veel over gezegd en ik heb niets tegen kiters (sterker nog had ik een goede knie was ik het zeker ook gaan proberen), maar zojuist op wijk toch ff flabbergasted: er liepen mooie golven in het kite gebied, meeste surfers hielden zich ondanks dat redelijk aan de “grens”, maar de kiters schoven steeds meer naar de pier toe. Toen ik er uit ging een kite-dame aangesproken waarom ze nou precies in het ” surf” gebied op haar plankie wilde stappen.

  Haar antwoord: “ja hehe daar verderop zijn er veel te hoge golven…..” het moet niet gekker worden, maar dat werd het wel want ze ging vervolgens naar het water om haar kite te laten crashen tussen een paar surfende kinderen (no kiddin’)! ik denk dan ga naar het IJsselmeer en laat ons de golven pakken!

  Haar vriendinnetje die al worstelend met een te grote kite ook naar het water toeliep werd gelukkig door een andere surfer op nette wijze vermanend toegesproken: kitesurfers surfen vanaf paal 2!

  Overigens ook nog 1 van de 2 ronddrijvende kiteboards uit het water gevist 30 min daarvoor. Bleek ook van een dame. Bedankje nee hoor alleen de opmerking dat ze nu gelukkig niet zover hoefde te zwemmen.

  Oh en de surfsessie zelf: zozo.

 33. Ik zie een hoop kiters die netjes met een grote bocht om je heen gaan, helemaal top! Maar wat nog veel meer gebeurd is dat een kiter een scherpe bocht langs of om me heen maakte of zelfs zo dicht langs me heen schiet dat ik letterlijk zijn water in mn gezicht kreeg…

 34. Wijk 8:30 – 11:00 – best leuke golven (heuphoge, behoorlijk cleane lijnen… als het geen closeouts waren). Veel Duitse (en Nederlandse) kiters; je zou bijna denken dass es auch eine Deutsche kite-SMS gibt.

  Liep inderdaad lekker bij de pier… de etikette liet daar soms wel wat te wensen over.

 35. Als er nog 1 kiter zo vlak langs mij gaat.Maak ik me leash los en gooi ik mn plank naar ze hoofd.Die gasten vragen echt om een paar harde dreunen!!

 36. Zojuist heb ik op de parkeerplaats bij het noordelijk havenhoofd van Scheveningen een mastverlenger gevonden. Mocht jij hem kwijt zijn, laat je contactgegevens hier achter dan neem ik contact met je op.

 37. Ziet er swell uit, is het zo dat het in nederland ook beter loopt met laag die z-zwesters, dus morgenvroeg eerste licht zou wel mooi kunnen worden dan?????

 38. Zijn idd nu wel genoeg woorden aan vuil gemaakt.
  Maar ik weet wel, aangezien ik zowel SUP als windsurf, dat het een compleet baggerjaar is, wat wind betreft, voor (vooral) de windsurfers en de kiters en dat we op dit soort dagen dús meer last van ze (zullen) hebben.

  Hetgeen niet betekent dat zij zich niet aan de regels hoeven te houden, natuurlijk.

 39. ..geloof me op Scheveningen is het net zo’n aso-gebeuren met vooraal de kiters en windsurfers..
  dwars door golven waar surfers op gaan en tussen sufklasjes en kids en alles.
  In Schev willen ze vooral niet 100m extra lopen tot de eerste strekdam (zoals aangegeven op de borden). en vooral voor de windsurfers is dat idd best een gedoe.
  En ja, gevaarlijke acties tussen surfers maken is dan veel makkelijker en “who cares” is de houding ook hier.
  MoFo’s!!

 40. @beachbum:

  Zuidwesters met laag kunnen het goed doen , maar het hangt ook nog af van welke spot (vorm van de kust-bodem waar de golven breken)

 41. Gister van 9 tot 11, tussen Zuid en Kijkdijn, heerlijke golfjes. Zo af en toe echt een mooie set al was het flink peddelen geblazen om op de juiste spot te blijven.

 42. …is nog hoog naar de Kiters/windsurfers.

  Beschadigde boards, lichaamlijk letsel, en niemand die op een Kiter in begint te beuken…

  Het is inmiddels ook zo gezellig op de parkeerplaats tussen Kiters en golfsurfers..
  Denk dat het niet lang meer duurt voordat er auto’s gesloopt gaan worden;-)

 43. Gister middag/avond tussen 5 en 6 WaZ, was epic, wat een lange lijnen! Werd steeds hoger en cleaner. Wind werd iets meer zuid en soms vrij dikke bakken tussen van 1,5m. Ritten van 30 meter waren geen uitzondering, zeldzaam goed voor NL! Ondanks dat het donker werd doorgesurfd, tot het te laag water werd. Wat een sessie! Stoked!!!

 44. @ koeien lap! Fok dit, en scheef was ruk rond dat tijdstip! van ellende biertjes gedronken in FAST….

 45. Gisteren het laatste 1,5 voor donker op Wijk was het super! Zelf met mijn shortboard wat leuke golven kunnen pakken. Helaas wel erg veel kiters en windsurfers dit totaal roekeloes tussen de vele surfers doorgingen. Ze surfen rechts op het strand af en springen over de golven heen. Ging een paar keer maar net goed met terug peddelende en duckende surfers. Tevens ook twee die vol in mijn golven gedropt en even recht op me af kwamen. Ik kan het niet begrijpen dat de zee zo groot is en mensen toch een gevaarlijke situatie creëren door niet in je zone te blijven!

 46. cam wijk ??? omver gewaaid ?
  iemand eyball ? cam noordwiijk ziet er niet verkeerd uit …… ik ga richting wijk en hopelijk valt de wind iets mee en kunnen we wat beschutting van de pier krijgen als de golven de hoek om kunnen komen altans zal een eyball report geven als ik er ben

 47. Top, ik dacht dat het vooral wat later op de middag mooi werd ivm de wind etc.. Maar laat die eyebal maar komen :)! Als ie goed is.. tot zo