Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 31 Mei 2013

25 reacties

 1. Vanavond toch nog eens proberen met hoog in Domburg en hopelijk morgenvroeg ook nog de moeite daar.

 2. Goede vraag Eyal! Eindelijk 😉

  De weerkaarten van deze ochtend laten een evolutie naar zomerweer zien. Op deze kaart hieronder is zelfs heel Europa zo goed als flat. Nergens wind om iets van een golfje te creëren met alleen die H-tjes (hogedrukgebieden) op de kaart. Het weerbericht hierboven heb ik gisteren geschreven en toen zagen de kaarten er nog iets minder zomers uit. Vanavond nog maar eens kijken. Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar afwachten wat betreft de langere termijn. De scenario’s onder dit kaartje behoren namelijk ook tot de mogelijkheden

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ecmwf8juni2013.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/eps11mm16021585.jpg[/img]

 3. Daar komen de eerste golven al aan. Jammer van de getijstroom richting het zuiden straks (en de aantrekkende wind). Ook prima surfweer voor de surflessen!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/223931rederij.jpg[/img]

 4. Gaat het later op de dag nog iets minder rommelig worden op scheef? Of blijft de wind constant of neemt nog toe? Grtz!

 5. Is de cam van wijk aan zee te vergelijken met hoe het nu op zandvoort is?

 6. Klik op mijn naam voor de beelden uit Zandvoort. Of google op reddingsbrigade Bloemendaal beachcam.

  … of is het probleem juist dat je apparaat niet met MS Silverlight overweg kan?

 7. Vanavond om 20.00 uur erin in Bloemendaal, de wind is dan (ietsjes) minder, opgaand tijd waardoor de getijstroom de windstroom (ietsjes) remt, ondergaand zonnetje, heerlijk!

 8. Nieuwe weerkaartjes stromen weer binnen. Deze voor volgende week dinsdag wilde ik toch nog even posten. Mooi om te zien hoe dat windveld van oost naar west over de Noordzee trekt. Meestal is het namelijk van west naar oost, dus precies andersom.

  Voorlopig nog te vroeg om te zeggen of het goed of gewoon leuk gaat worden. Flat is het volgende week met dat zonnige weer in de verwachting in ieder geval nog niet.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm42021603.jpg[/img]

 9. Aloha, wegens cancellen surfbuddy, andere surfbuddy(ies) gezocht, die eind juni een week iets langer een Noord-Spanje trip willen maken? Of vliegen of indien iemand een auto heeft, auto en bezine splitten. Let me know 😉

 10. Gewoon omdat ik het water in wilde nog even gegaan in Kijkduin. Was rommelig, maar wel lekker verfrissend! 😉 Helaas is een deel van mijn tailpad losgegaan.. :s De golven waren trouwens aardig krachtig! Fijn om te zien dat het misschien niet helemaal flat word volgende week, met de le soleil! Dan is het natuurlijk helemaal genieten!

 11. Moguh,
  Ben ik de enge die vrijdag 31 mei beter vond dan vrijdag 24 mei?
  Ja, 24 mei scheen de zon, was het hoger en cleaner en misschien wel iets meer kracht. 31 mei was, afgezien van de stroming en wind, eigenlijk veel beter surfen. Ene golf trok flink hol, andere kon je juist lang mee rijden en golf vormde zich telkens opnieuw.
  Heb die 24e ook maar weinig mensen gezien die iets met die bakken konden, ’s avonds laat wel, maar toen waren de echte units al gedropt.

 12. Afgezien van de hoogte, de kracht, de lange lijnen en het weer vorige week heb je helemaal gelijk, panneKook…;-)

 13. Vraagje tussendoor, ik wil graag een Stomrider Guide kopen maar dan heb je “world 1,2,3 en ook europe. Omvat bijvoorbeeld “world stormrider guide 2 ” niet ook al europa?

 14. @g: World is naar mijn weten wat minder uitgebreid over de spots in Europa. De Stormriders Europe guide is iniedergeval wel een aanrader als je van plan bent veel te surfen in europa