Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 3 januari 2014

64 reacties

 1. Golfhoogte loopt netjes op en de periode ook (grafiek schuift naar links).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01032900.jpg[/img]

 2. In de ’tang’ tussen het warmtefront en koufront zondag. Dat zal de wind flink naar zuidoost doen krimpen en meestal is de wind dan ook minder dan verwacht. Hoe minder, hoe beter de golven uit het zuidwesten nog blijven doorkomen dus laat de wind dan maar tegenvallen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01033718.jpg[/img]

 3. Ging heeeeeerluk los op wijk. Lekker floaten tussen de windsurfers.. Steady peaks. Klein regenbuitje.. Genoeg kracht en scherpe lijnen, je moest wel linksaf slaan voor de goede ritjes. Oja en er was niemand :())))

 4. Voordat de wind rond 13:00 begon aan te trekken, was het aardig
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMAG1653.jpg[/img]

 5. Hallo,

  Ik ga in februari 10 dagen naar fuerteventura. Ik wil daar zelf een auto huren. Heeft er iemand tips voor een relaxt surf huis/hostel waar ik kan verblijven (samen met mijn vriendin dus geen bunkbed)?

  Plus andere must do’s / sowieso te surfen spots…

  Thanks alvast! 🙂

  Sjef

 6. http://www.surfingcolors.com/

  Dit is echt een aanrader, afgelopen zomer weekje gezeten. Aardige mensen en relaxte sfeer. Bij het hotel zit een surfschool waarmee je iedere dag naar de beste spot kan rijden. Prijs kwaliteit verhouding is ook goed.

 7. @ Fuerteventura surf

  Van verblijf weet ik niet erg veel, wij hadden een huis gehuurd en dat is wat aan de duurdere kant.
  Voor surf kan je ong overal terecht en vooral in het noorden is het ook goed.
  Een must do is de boot nemen naar Los Lobos, ga er vanuit dat je kan surfen.
  Heerlijke rechtse point.
  Ik was er ook in feb en er was dikke swell dus bijna alleen maar los lobos gesurfd.
  Je hebt daar ook een protest surf school, kwartiertje rijden van het strand dus je kan daar ook nog een betje vragen naar spots, zij weten een aantal super goede reef breaks waar ook bijna niemand komt.
  Veel succes!
  Grt

 8. Hoi tobias, eigenlijk begint schev nu pas een beetje te lopen met hoog getij.
  Je voorspellingen zijn vaak niet echt van toepassing op scheveningen, op de wat mindere dagen dan, voor de rest zijn ze top.
  Ik ben erg benieuwd of het morgen dan ook wel echt een beetje te surfen wordt.
  Hoor het graag van je!
  grt

 9. Natural surfcamp lekker goedkoop bij hem kan je ook een auto huren waarmee je over de northshore kan blazen 🙂

 10. @tobias,
  zoals flo al zegt, je voorspelling 9-12 scheef van gisteren voor vandaag was niet helemaal juist. Ik ben er om 12 in gegaan en toen was het vrij klein. pas vanaf 13.30 begon de hoogte echt te te nemen en lagen we op een gegeven moment zelfs buiten de pier. Uiteindelijk een prima sessie, dat wel.

  @fuertesurf
  inderdaad, surfingcolors, top! Huur een auto, kost je ook niet veel. Ik heb gehuurd bij sunnycars en dat is goed bevallen. Een auto (of andere vorm van geregeld vervoer) is wel een must op fuerte, als je het mij vraagt.

 11. Ik kan beamen dat Scheef tot 13:30 niet veel was. Lag erin vanaf 11:30 met een longboard en toen rolden er alleen nog enkel tot kniehoge, slappe lijntjes binnen. De golven leken niet tegen de stevige off shore wind op te kunnen. Wilde er om 13:30 eigenlijk uitgaan, maar ben blij dat ik er na het stroomopwaarts teruglopen nog een uurtje in ben gedoken bij het havenhoofd. Zaten een paar lekkere lange en redelijk krachtige ritten tussen (heup tot schouderhoog). Na 15:00 nog wat foto’s gemaakt, maar volgens mij was de lijn er toen inmiddels wel grotendeels uit.

 12. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-147.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-148.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-149.jpg[/img]

 13. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-147.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-148.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-149.jpg[/img]

 14. ja! Tobias..
  Wwordt morgen nou wel wat of niet wat, de tekst is nogal ongelukkig bewerkt, eerst schrijf je geen golven, daarna het bericht van gisteren dat er wel golven zijn maar onbekend wanneer…
  w

 15. op basis vd cam besloten niet nr WAZ te rijden vanmiddag, voor de mensen die er wel waren: was het wat? (just curious)

 16. @Dizzy79

  bedankt dat je er toch weer terug inging, ik lag te twijfelen, eruit en er weer in of lekker nog een stukje afdrijven en einde sessie… maar jouw re-entry deed me besluiten dat ook maar te doen.

 17. cadzand was weer lekker, beter dan gisteren…de beste tijd om er in te liggen was een uur voor hoog water..na hoog kakte het wat in. toch weer lekkere ritjes gehad..niet veel stroming trouwens!

 18. Hoop dat ik binnenkort weer kan surfen. Mijn moeder begeleidt me op fysiek (heb longproblemen) vlak maar kan wegens omstandigheden nu niet helpen. Daarom kan ik nu niet surfen. Wordt echt gek! Ben wel meer gewend dan gister, maar toen iik scheveningen gister zag met zulk mooi weer en golven weet ik niet of ik het uit kan houden. Wil zo graag surfen….

 19. Spots van noord noord Holland zijn mooi clean door de harde sideshore maar te klein en lopen niet goed genoeg om te surfen

 20. IJmuiden was van 08.30 tot 10.00 erg leuk, redelijk clean, mooie lefts en rights, ongeveer 1 – 1,5 meter hoog, offshore, niemand in t water allen soepstengel et moi. Jammer mijnheer de Zwager, volgende keer minder drinken en laat de dames nou eens met rust. Surf gaat voor!

 21. Was weer een top sms, Tobias. Heerlijk gesurft op Parnassia van 9.00 tot 11.30. Niet zo hoog maar wel lekker hol door de side-off shore. Geef mij maar altijd dit soort dagen in NL!

 22. Censuur? Ik probeer alleen om andere mensen ook het fijne gevoel van zelf ontdekken te geven…

 23. IJmuiden van 8.30 tot 11 was top! Van 15 tot 16.30 was het ook heup tot schouder, maar veel minder lijn. En niemand in het water.

 24. Ze gaan Ierland van de kaart spoelen lijkt wel.
  De NAVGEM kaarten voorspellen voor maandag daar voor de kust een gebied ter grote van Frankrijk met swell van meer dan 48 ft. Nog een categorie extremer dan de waardes van afgelopen December.

 25. Sterker nog , het is de eerste keer dat de voorspellingen zo extreem zijn sinds ik ze volg, ook wat betreft piek periode tijden van meer dan 20 seconden.

  Magic seaweed ” And as the mercury plunging pattern continues, the forecast is set to hit new highs on Monday, delivering a swell which is somewhat of a step into the unknown.”

  Voor Nazaré voorspellen ze 29 ft , 21 sec. De wind zal daar maar net op dat moment even gaan liggen of off-shore worden! Dat zal dan zeker een nieuw record gaan opleveren in de category “biggest wave ever surfed”. Het is echter niet waarschijnlijk dat de wind gaat meewerken.

 26. nazare 29 ft max, mulmaghore heads is maar 22 ft ofzo, nog steeds kneiter hoog natuurlijk maar 48 ft wordt het sowieso niet

 27. Katwijk ten noorden van uitwatering liep lekker tussen 10 – 12:30 uur. Mooie lijnen +- 1 meter hoog. Doe mij nog maar een paar van die sessies!

 28. @ Flx
  Die 48 ft gaat op voor het deel van de North Atlantic vlakbij Ierland , op volle zee. Dat gaat niet op voor de kust van portugal.
  Wanneer die 21 seconden 29 ft golven de diepe onderwater canyon bij Nazaré in lopen bij weinig wind of off-shore wind dan ontstaan er daar aan de kust wave-faces die veel hoger zijn dan die 48 ft.

  De enorme golven die we in oktober zagen bij Nazaré waren naar schatting (de meest terughoudende) zo rond de 70 ft . En toen liep er swell vanaf zee die minder hoog was als die 29 ft en een kortere periode had dan de 21 seconden die nu voorspeld is.

  De zeebodem bij Nazaré heeft een unieke vorm , het is er diep tot vlak voor de kust. Hierdoor blijft er heel veel van de golfenergie tot vlak voor de kust behouden om daar vervolgens tot enorm hoge golven uit te groeien.

 29. Heeee, heeft iemand hier ervaring over de lenco sportcam-100? Ik wil namelijk al een tijdje een watercamera kopen maar ik heb hier niet te veel geld voor over daarom ook geen GoPro. Of heeft iemand er iets over gehoord?

  Groeteee

 30. Thanks voor de suggesties guys. Ik denk dat het surfing colours gaat worden, ziet er goed uit ! Nou hopen op wat mooie swell maar komt vast goed 🙂 Cheers.

 31. Hallo mede surfend Nederland/Den Haag/Westland,

  Afgelopen nacht stap ik uit van Tram 2 richting Kraaijenstein, bij halte Buitentuinen rond 0:10u. Helaas heb ik mijn tasje net nieuw gekochte surf schoentjes + handschoenen in de tram laten staan..!

  Ik hoop dat de chauffeur of iemand ze aan kan geven bij gevonden voorwerpen of hier. Op de tas staat ook nog mijn telefoon nummer…
  Klantenservice van HTM is pas vanaf 16:00u maandag weer open…

  Kunnen jullie mij helpen? Iemand wat gezien?

 32. Dan is er weer zo een mooie zondag met een zonnetje. Zien de golven er wel erg klein uit op de cam.

 33. hey is een 5.4 wetsuit warm genoeg voor de winter ik surf alleen in de zomer surf al jaren maar eigelijk nooit in de winter tips welkom wetsuits heb al paar uur pakken gepast maar 1 te groot ander te klein maar wat is nu beste voor de winter dikte echt warm blijft

 34. @jef

  ik zelf heb ook een 5.4 en surf er mee in de winter, is prima te doen. Echter raad ik je wel aan handschoenen, schoenen, en een surfcap aan te trekken anders hou je het alsnog niet heel lang vol.

 35. Ik surf nog steeds in mn 4/3. Totaal niet koud. Wel schoentjes, cap en handschoenen. Ik blijf er net zo lang in surfen tot t te koud wordt en dan mn 5/4 aan, maar als je die niet hebt kun je prima nog in een 4/3!