Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 29 Augustus

20 reacties

 1. De hoogte zit er al een beetje in. Webcam Noordwijk Iemand surf-reports? Maakt niet uit vanaf
  welke spot zolang het maar in Nederland of België is.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Noordwijk2014-08-29 09_49_30.jpg[/img]

 2. Zondag ligt de kern van het lagedrukgebied in de Noordzee en komt er een kleine NW swell tot stand.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-08-29 09_29_26.jpg[/img]

 3. Geen NL maar in Oz -Ballina ….Leuk Wijk recipricol
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/wal sth wall.jpg[/img]

 4. @tobias of iemand anders

  Ik ga aankomende week richting Vlieland. Zag nog niets in sms voorbij komen. Maar enig idee of het nut heeft om funboard mee te nemen?

 5. Ligt er een beetje aan wanneer aankomende week precies is. Dit weekend zijn er namelijk nog golven en maandag de restjes. Midden in de week kans op een verdwaald lijntje van de IJsland depressie met de restanten van Cristobal. Swell van heel ver weg dus die vooral op Ameland en Terschelling meestal wel een funsurfje geeft. Daarna is het wachten tot de wind draait naar een meer noordelijke richting tegen vrijdag/zaterdag. Maar als je dan al weer weg bent, heeft dat misschien geen zin.

  Gouden tip in dit soort twijfel-situaties: http://www.surfschoolvlieland.nl/verhuur.html 😉

 6. MV in de bocht (tussen laatste en voorlaatste parking): van 11 tot 16uur: cleane golven tot 1m75 op de bank met 7m kite. Wel raar na 14uur: soms 5min maar 1m20 – Am40 golven en dan plots een paar reeksen van 3 met 1m75 – 1m90 hoogte en dan weer 5 – 7 min kleine golven. Om 16:00 hield ik het voor bekeken met sterkere stroming.

 7. Ik lag erin op wijk van 13.00 tot 16.30 alleen! met gevaar voor eigen leven . Bij de pier en de bunker was het een gekkehuis met kiter/windsurfers ,maar bij de tweede molen was het zeker rond 14.00 ergens nog te doen slechts maar een paar keer bijna geraakt door vliegers /lijnen en windsurf gasten .
  er liepen soms dikke lijnen en prachtige golven 1.00/1.50 m en soms uitschieters van 2.00m wel veel wind maar heerlijk gesurft ,na 16.00 uur werd het echt te gevaarlijk met die kit/windsurf gasten en stroomde het als een gek .wel jammer dat er niet meer golfsurfers waren want zo in je eentje tussen 100.000 kit/wind surf gasten is niet relaxt surfen en moet je ogen in je achterhoofd hebben. Ik moet wel zeggen dat er zeker in de voormiddag een hoop kit/wind gasten waren die wel rekening met mij hielden en soms ook sorry zeiden , later niet meer de rij dikke audi’s, volvo’s e.d sprak voor zich.

 8. Nou ik had vanavond va 19:15 tot zonsondergang(2 x downwinder+teruglopen) super veel lol! Lekkere krachtige bakkies hoor in Noortuk, idd metertje en megastroming, ging goeeed!!!
  Een en al stoked:)

 9. @Mark: Ontzettend vervelend, ik weet precies wat je bedoelt. Ik lag er vanaf 20 uur in en toen lieten de kite/windsurfers het gebied bij het havenhoofd wel vrij. Meer kun je ook niet verwachten denk ik.

 10. Laten we elkaars ruimte op Wijk een beetje respecteren. Golfsurfers in de kitezone is gewoon supergevaarlijk. Een sitting duck ben je als je daar ligt en een kiter komt met > 30 km/u aanzetten. Je kunt niet verwachten dat ze ineens kunnen uitwijken als er plotseling een surfer tussen de golven opduikt. Op hun beurt moeten kiters gewoon uit de buurt van de golfsurfzone blijven. Ook als het gras bij de buren groener is. Er varen er anders een keer een paar tegen elkaar aan en zover moet het gewoon niet komen.

 11. Rond midtij (17.30) tussen de surfers en kiters: totaal geen probleem. Zijn steeds dezelfde gasten/meiden die heen en weer varen en als die weten dat je er ook bent is het gewoon gezellig! Ze zien meer dan je denkt en met deze lage golfjes zien ze je echt wel van ver.

  Toen het rond 19.00 ook bij de haven begon te breken daarheen gepeddeld, en tot donker me prima vermaakt.

  Lekker begin van het weekend!

 12. Vanmorgen geheel naar buiten gepeddeld op de hoek van de pier vielen nog wat grote golven effe gezwaaid naar de boot uit Engeland tóen weer terug naar de branding niet spectaculair wel druk geen kiters in de golfzone vanavond beter misschien!?