Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 27 September 2013

40 reacties

 1. Jammer dat de webcambeelden niet helemaal scherp zijn, anders was dit een super plaatje geweest. Richting het zuiden waren de golven hoger. Uitleg van Ome Jo hieronder.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm02024039.jpg[/img]

 2. Jezus wat was het goed gisteren avond ….LVS rockt!…
  Heup tot schouderhoogte en glassy en power… Super lekker gesurfd!

 3. Katwijk was ook super mooi tussen 6 en 7, toen kwam het tij in en ging het hard stromen, weg golven. Iemand verklaring?

 4. Omdat de golven gister uit noordelijke richting kwamen en de stroming rond die tijd naar het noorden stond word de energie die er in de golven zit ook als het ware mee genomen (als je een steentje in een rivier gooit zie je de golf ook minder snel tegen de stroon in reizen dan wanneer hij met de stroom mee gaat, soort doppler effect) wat in dit geval tot resultaat heeft dat de golven minder worden, in jou geval weg waren. Het verandert als de golven uit het noordwesten hadden gekomen, dan was er geen(minder) reflactie geweest maar waren de golven recht op de kust gekomen en had je vooral de piekje zien verplaatsen omdat dan de hele energielijn van de golf met de stroom mee gaat waardoor het wel goed te surfen is.

  Het windveld waar de golven vandaan kwamen was relatief klein, daarom was er ook in een tijdsspan van +- vier uur goede surf en nam de golfhoogte in de avond zo ie zo al iets af.

 5. BAM Scheveningen kwam er lekker in van half 6 tot 8. Na 7u zwakte het wat af ivm hoog water. Top avond

 6. @Joe… In Noordwijk tzelfde geval, ik kwam natuurlijk ook weer net te laat (7uur)
  Dus alleen vooraan nog paar hele kleine korte golfjes kunnen scoren, heb wel nog wat geleerd en lekker gepaddled, en was zowiezo weer gezellig met mn surfvriendinnetje 🙂
  Het barrelde wel mooi trouwens!

 7. Hoezo te laat? vanaf 7 uur trok t juist helemaal clean en kwamen er heerlijke brede rollers binnen op LVS. Super langboarden!

 8. Welke pannenkoek is er in wijk van zee door een boot van het loodswezen uitgehaald?
  Je lag 1 mijl op zee…Denk je dat hier de golven breken? Denk het niet…
  Surflesje nodig? Denk het wel!

 9. Ik ga volgend weekend naar Imsouane, Marokko (boardxhouse) voor een week! Iemand surf/praktische tips voor daar?

 10. De €5k, 6 weekse trip is bekend! Maleisie, Bali, Sri Lanka en Malediven!
  Iemand ervaring met het meenemen van surfboard op de ”binnenlandse” vluchten?
  Weet nog geen vliegtuigmaatschappijen, maar is het verstandig een board mee te nemen, of is lokaal huren een betere optie..

 11. J. in indo beter huren man, anders zit je board vol met deuken, etc niet zo soepel! ze zijn daar niet zo zuinig op je spullen, want het woord fragile boeit ze niks…
  ( me maatje is pilot bij lion air in jakarta vandaar)

 12. Genieten. Heb er vorige week nog een topdag gehad. Well zo vroeg als mogelijk gaan want om 2 uur begint het behoorlijk te waaien. Swell loopt nu ook weer lekker binnen hier. Wel sinds gister uitgesurft met 13 hechtingen in m’n oor maar ga morgen toch naar huis.

 13. jowww

  iemand veel verstand van het surfweer? wil zondag graag gaan surfen, windguru geeft goed aan maar rest niet iemand tips?

  thanks!

 14. Op wijk ook. Even voor de beeldvorming:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/23mm11024054.jpg[/img]

 15. @J nou echt! Ik klets geen koek! Het was alleen vooraan nog leuk… Kom volgende keer wel naar LVS dan…:)

 16. Yo,

  Is het morgenmiddag rond half 5 een beetje de moeite om te gaan? Zouden er wat golfjes binnenkomen in Scheveningen?

  Thanks!

 17. Nu is het getij om nog wat golfjes te hebben. Om half vijf is de stroming van het getij de andere kant op en zijn de golfjes waarschijnlijk nog meer golfjesachtig.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm31024059-1.jpg[/img]

 18. off topic:
  wie kent ene Kidane die een Stewart Gun Log heeft, omgeving Rotterdam, ik wil dat board overkopen [9ft+ longboard voor Guethary]

 19. belgie was best ok, redelijk clean, veel lijn en soms uitschieters tot heuphoog en meer, goede voorspellingen 😉

 20. OOstende was deze morgen zoals beachbum het beschrijft. Dus SUPER gesurft en wat wilt een mens meer met dat weer en zulk warm zeewater!

 21. Ollies:ben je zeker dat je in oostende gesurft hebt???
  super surf was het allesinds niet en warm water nog minder…

 22. Zal het donderdag ochtend nog wat kunnen worden? Ik ga dan namelijk met school surfen. Lekker mn moves showen

 23. In het IJsselmeer gaat het donderdag wel wat worden. Vooral richting de afsluitdijk ‘great lakes’ windswell. Check Stavoren, de moeder aller binnenwaterwavespots. Ik weet alleen niet of daar ook surfles wordt gegeven. Aan zee is het met zuidoost 6bft zo goed als flat.