Nuttige surfweer info:

Het surfweer van Vrijdag 27 April 2012

52 reacties

 1. Hoppa, lekker weekend! Tobias, ik had nog een vraagje: is er eigenlijk een makkelijke manier waarop je bij de golfspectra ook kan zien uit welke richting de golven komen? Of kan dat alleen via de mhz en dan kijken naar het aantal graden?

 2. Dat is een manier. Verder kan het voor een aantal boeien ook met deze java applicatie: http://www.hmcz.nl/applets/golfspectra/golfspectra.html

  Naar het noorden toe gebruik ik meestal dit onderstaande kaartje om de richtingen te ontcijferen. Die site werkt alleen niet altijd helaas. Wat je ook kunt doen is de swellkaartjes er naast leggen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/boei09mm54013589.jpg[/img]
  bron: http://cefasmaps.defra.gov.uk/wavenetmapping/StaticMapPage.asp?CD=/wavenet&CP=default.htm

 3. Jammer dat je dan naar Frankrijk vertrekt en het hier net mooi weer wordt! wordt het daar nog wel beter??

 4. Hmmm regio Zandvoort altijd lastig of het nou noord Holland is in de voorspellingen of Zuid Holland?
  Zaterdag of zondag? Iemand tips?

 5. Voor mooi weer is dit denk ik niet de juiste website…
  Zandvoort is meer N-H, dus zou hem zaterdag nemen. Kan je altijd nog de zondag er bij pakken ook 😉

 6. Misschien off-topic, maar in Katwijk ligt er weer een breed net in het water, zo’n 100 meter van de hoogwaterlijn bij Paal 15. Zelf vind ik het levensgevaarlijk. Heeft iemand een idee of dit legaal is en wie ik hier over kan bellen?

 7. Ik kreeg van de Katwijkse Opsporingsambtenaar het volgende te horen: Netten zijn legaal (pas sinds kort), maar moeten goed zichtbaar zijn, en mogen niet langer zijn dan 50 meter. Hij adviseerde om altijd direct te bellen als er een net ligt, zodat zij dan kunnen controleren of de netten geen gevaar vormen voor watersporters.

 8. Sowieso bizar dat je legaal een net van 50 meter zou mogen plaatsen in watersportgebied…

 9. Enig idee of de N-swell vandaag nog aan gaat komen? Vind het moeilijk inschatten mbv golfspectra door die ZW die waarschijnlijk nog aan het nadeinen is.

 10. Het lijkt of de J6 boei de swell ondanks de wind nu oppakt, maar de wind is overheersend (grotere golfhoogte). Zeker weten doe ik het niet, want ik heb ook geen richtingsparameters van die boei. Anyone?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/14mm04013613.jpg[/img]

 11. De golfhoogte 30-100 mhz is volgens kaartje hieronder van http://www.meetadviesdienst.nl/applets/snelpeil_kust/ nu 145cm. Een boei iets meer naar het noorden meet bijna 200 cm. Als dit klopt, dan moet dit wel de swell uit het noorden zijn. Swell uit het zuiden zit niet snel onder de 100 mhz. En daarnaast zie je die rug over de hele linie rond de 150mhz zitten.

  Vanaf de J6 is het nog zo’n 4 uur tot onze kust. Have fun!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/14mm23013617.jpg[/img]

 12. Ik dacht precies hetzelfde, ik weet het ook niet zeker. Misschien even wachten of K13 het ook laat zien, deze ligt iets zuidelijker.

 13. En inmiddels alweer een stukje gestegen. Metingen zijn in ieder geval realtime!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/14mm41013618.jpg[/img]

 14. Dankje Neppie voor deze info, daar heb ik zeker wat aan. Vanavond maar ff een kijkje nemen en morgenochtend dawnpatrol!

 15. Off Topic
  Surfer Magazine
  Volgens oprichter van Patagonia
  “”Surfing is one of the most useless of sports””

 16. Hey tobias, ik heb je een mail gestuurd over de meteo training maar krijg geen reactie?

 17. Kan ik ook sms’jes nemen voor enkele dagen. Heb namelijk een weekend nederland gepland en vraag me af wanneer het waar te doen zal zijn!

 18. Dude op de webcam ziet het er altijd kleiner uit dan dat het is. En het is supermega clean!!

 19. Golfhoogte domburg volgens de boeien: 80 cm, dat is een verdubbeling vergeleken met vanmiddag.

 20. Webcam wijk zie er echt wel leuk uit nu hoor, laag of niet. Vanmiddag om 5 uur petten en et’s gechecked. Petten was nagenoeg niet surfbaar en ET’s brak slecht. Callantsoog begint nu ook leuk te worden

 21. Looking Goood!

  BTW, Zijn er mensen die morgen voor 9en in Zandvoort gaan surfen/moeten zijn vanuit Den Haag/Rotterdam. Moet daar zelf zijn rond die tijd en zoek een ride vanwege werkzaamheden NS. Tanx a lot

 22. noordwijk was zeer lekker, mooie lijntjes. niemand wou mee dus heb een onervaren surfster mee genomen, wat zullen die jongens gebaald hebben hij was top! op de retro

 23. Noordwijk was zeker leuk,, Zeker 10 man gezien en reports dat er meer in zijn geweest, weet niet waar jij het over hebt.

 24. Zmotor en Kijkduin waren clean maar een toch wel een beetje aan de kleine kant. Leuk voor longboard, minder voor shortboard

 25. Katwijk was ook nog goed te doen vanavond, als moest je wel erg lang wachten op een degelijke golf.

 26. Nog even mbt tot het net langs de kust. Deze zogenaamde staand want netten zijn inderdaad legaal, maar niet helemaal zonder controverse. Stichting de Noordzee heeft hier al vaker aandacht voor gevraagd, er worden namelijk ook wel eens bruinvissen etc in gevangen. Een melding bij hen kan dus geen kwaad. http://www.noordzee.nl/

 27. @wouter:
  Ja, die windmolens zijn heel vaak goed te zien. Misschien op zo’n regenachtige dag als vandaag niet. Overigens ook vanuit zandvoort nog zichtbaar. Dat is pas het begin van de ellende, want op meerdere plekken langs de kust zijn concessies uitgeschreven voor parken, tot op ongeveer de helft van de afstand van het park in Egmond (dat is wat je in Wijk ziet). Lees bijvoorbeeld ook op Zandvoort.com

 28. Bizar lekker gesurft gister. In langevelderslag loopt de eerste bank lekker met vloed. Best wel clean, best wel hoogte het was super. Voor het eerst dat de eerste bank met vloed lekker loopt daar, 3e jaar dat ik surf. Zin in de Zomer!

 29. @noordwijk. ik bedoel dan van de maten waar ik altijd mee surf. er lagen inderdaad nog veel andere in