Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 20 September 2013

76 reacties

 1. Weerkaartje voor dinsdag aanstaande:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/hu13mm28023886.jpg[/img]

 2. Tobias, is het de moeite waard om morgen nog een kniehoog longboardgolfje te zoeken in de kop van noord-holland of is het ook daarvoor te klein?

 3. Hi together,
  just wanted to ask, if there is the possibility to find some waves tomorrow in the area around scheveningen?
  I don’t care if its small, as long as there is surf 🙂

  Would be very happy about an answer!

 4. Hoewel niet echt surfgerelateerd, even een inspiratie momentje:

  Surfin is like playing cards, (Dmajeur)

  You got to know when to hold ‘em, know when to fold ‘em,
  Know when to walk away (flat) and know when to run.(Epic!)
  You never count your stokeds when you’re floating’ in the water.
  There’ll be time enough for countin’ when the surfing is done.

  Now Ev’ry surfer knows that the secret to survivin’
  Is knowin’ what wave to throw away and knowing what wave to keep.
  ‘Cause ev’ry wave’s a winner and ev’ry wave’s a loser,
  And the best that you can hope for is to die in your sleep.”

  Vannacht in Wijk gebleven,nu flatness all over, that”s all folkes.

 5. Zandvoort @ Rapa Nui / za 7:00 – 9:00 > kniehoog clean, te doen met longboard al brak ’t wel dicht op de kant

 6. wijk vrijdag tussen 11.00 en 15.00 was zeker lekker en super lange ritten gemaakt van de een naar de andere golf vanaf de achterste bank en alleen erin !(op 2 shortboarders na die in de beachbreak lagen die heel rommelig was) en zag alleen bertski in de verte .
  wel dikke klots met toch ook af en toe een dikke lijn en na 5 dagen surfen behoorlijk stoked

 7. @Mark: Laat me raden.. Rood longboard? Dat waren idd lange ritten. Je bent gespot en vastgelegd..

  Het was voor mij gisteren niet te doen met de SUP. Rommelige beachbreak vindt ik nog niet eens zo erg, maar door die toch wel pittige aanlandige wind was er geen doorkomen aan. Jammer, want daar achterin liepen ze af en toe écht lang en behoorlijk clean.

  Dus.. Alternatieve hobby beoefend. Check it out, misschien kom je jezelf nog tegen.

  http://www.youtube.com/watch?v=do4QsCiayQ0&feature=youtu.be

 8. Leuk filmpje Dirby 1971 kijkt lekker weg en laat goed zien wat surfen in Nederland inhoudt. Goed nummer ook als achtergrond muziek. Welke band of artiest is dat?

 9. Kon je alleen me broertje wel filmen en mij dan weer niet?! Jammer hoor! Neee weer eens een goed filmpje van wijk zonder gopro actie

 10. Thankx.. Leuk om te horen, was ook leuk om te doen!
  Artiest is Piers Faccini. Checken, lekkere chille muziek.

 11. Ok Sorry waveskyridder ik zie je vaak maar ik weet nie hoe je echt heet?
  en @dirbee, supertof filmpje en echt leuk om mezelf eens te zien!
  Ik kan nog wel wat aan men soeplese werken hahaha en tof dat mn neef er ook op staat die Man met het gele board en de andere ouwe rotte van wijk .
  hier wordt ik blij van :-))))) Bedankt!!

 12. Mooie goudeerlijke beelden. En er werd zo te zien nog lekker geript in die bruine klotsbak. Respect!

 13. @ Tobias: Even buiten NL: Zou het de moeite zijn om af te zakken naar de Landes de komende 5 dagen? Forecasts geven toch een 1-1.5m met een hoge periode, of gaat het daar echt veel te klein zijn? Heb weinig ervaring met zo’n kleine swell dus weet niet goed of het met dergelijke periode wel of niet iets gaat worden?

 14. I.t.t. Vdz en zeesurfwebcam heb ik op vrijdag niet zo lekker gesurft op Scheef Noord.
  Over het algemeen korte schuimritjes terwijl ik toch diep lag. Slechts af en toe een lekker ritje.

 15. De verwachte 1 tot 1,5m met een periode van meer dan 10s is perfect voor de exposed beach breaks van het zuiden van Frankrijk. Meer moet je eigenlijk niet hebben, want dan closed het vaak out of moet je op zoek naar een van de spots waar dat niet het geval is (en dus vaak drukker is). Zie ook de aanbiedingen bij http://www.facebook.com/BoardnBreakfast voor deze maand.

  Hier in NL blijft het nog even flat. Die boeimetingen registreren de golven die van het midden van de Noordzee naar het oosten van de Noordzee gaan. In Denemarken en heel misschien de wadden is het nog wel te doen. Bij ons niet veel meer dan een schuimkraagje voor de surflessen. Beter iets dan niet. Hopelijk dat uit de frontale zone die midden deze week boven de Noordzee ligt nog een mooi indraaiertje ontstaat. Vanmorgen zag je dat nog bij een heel aantal modellen verschijnen. Nu alleen nog bij de Navy kaarten. Maandag-avond maar eens kijken hoe het er dan voor staat.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm31023925.jpg[/img]

 16. kom net van wintersport paar dagen geleden. voordat ik weg ging flat en nu ook. mag echt niet te lang gaan duren… Iemand idee hoe lang het gaat duren?

 17. Iemand ervaring met surf rondom de Cook islands? Voor zover ik kan vinden, lees ik er niet de beste verhalen over. Maar ik ben dan ook niet op zoek naar stand up barrels en ondiepe reef breaks

 18. Op het laatste nippertje niet vertrokken, en nu zie ik dat het prachtige lijnen zijn op alle webcams in de Landes…Damn!! Toch bedankt voor de info Tobias, de volgende keer zal ik niet meer twijfelen!!

 19. Tobias, in september heb ik nog niet zoveel berichtjes ontvangen als verwacht hoewel de pics er redelijk uit zien, op 2 september alleen, is alles ok met service in Belgie?

 20. @J….bestemmingen als Cook Islands zijn niet echt geschikt als je niet in de markt bent voor ondiepe reefs en tenminste overhead surf.

  Verder is cook island eigenlijk een groot atoll. Dat betekend dat er geen beachbreaks zijn en reef je enige optie is. Verder is het er in onze wintermaanden niet erg consistent (southern hemi summer).

  Cheers,
  L@rs

 21. Thanks voor de info so far!
  Laat ik de vraag dan anders stellen, ik heb ongeveer 6 weken de tijd en een budget van, zeg 5000 euro (inc verblijf eten drinken etc.).
  Ik zoek intermediate surf en warmte! (Bali houd ik al aanbevolen)

 22. J zoek eens op surfline.com, daar heb je heel overzichtelijk een menu met waar de beste swell is in welk seizoen. Vervolgens kun je dan kijken in hun spot-omschrijving wat het meest geschikt is voor jouw niveau.

  Met 5000 euro voor 6 weken kun je vast wel een mooi tripje vinden;-)

 23. Idd Costa rica is the shit. Lekker rustig daar. Costa rica beste surf gehad en de eenzame surrspots liggen voor het rapen! Golfo Dulce is de max zeer lange ritten daar en telkens maar met 5-10 in het water. Voor regular surfer best aan de overkant van Pavones! Ook mega natuur daar enige nadeel moeilijk te bereiken.
  Bali is een mierennest. Veel te crowded of je moet buiten het seizoen gaan, dan valt het mss wel mee.

  Nadeel Costa Rica = het prijskaartje

 24. Thumbs up! Surfline.com geeft inderdaad een mooi overzicht.
  Ben wel van plan meerdere spots te gaan bezoeken (zou zonde zijn anders).

  Twijfel sowieso enorm tussen de hoek van indo (fillipijnen, fiji etc.) of Centraal Amerika (panama, Costa rica, etc.)

 25. Heb een tripje naar Texel staan dit weekend met zowel golf als windsurf spul. Vooralsnog ziet het er erg matig uit zie ook uit naar de surfweer update van Tobias!

 26. Ik kan wel iets zeggen over aankomend weekend, en wel als volgt:
  Aankomend weekend valt op een zaterdag en zondag.

 27. @ tobias waar blijft de swell man komt er nog iets aanrollen ? of wordt het zoals msw zeg echt een week flatness?
  bedankt

 28. Ik heb een flex ticket naar Biarritz om de asp pro tour te zien. Even afwachten wanneer ze van start gaan, dit weekend niet echt goede voorspellingen……@ Tobias, moet ik nog een spandoek meenemen met surfweer.nl 😉

 29. het rudie prima maar ik heb linker fins over. dus als je je bodem bekijkt vanaf de tail gezien; links. dus als je surft is het de fin die onder je rechter rail zit 😉 mochten we het over dezelfde kant hebben; hesoner@hotmail.com

 30. Iemand die nog volk zoekt voor een surftripje? Periode: oktober, november, … FR, UK, …?

 31. @sens
  Helaas, dan gaat het om de rechter vin. Iemand anders misschien een rechter vin over?
  Dank is groot

 32. Mooi die tegenstelling de een gaat voor 5 ruggen 6 weken weg en de ander probeert een vin van een paar euro te bietsen.

 33. Hahaha inderdaad, geef die gast even een vin, dan hou je nog genoeg over voor een jaartje te gaan surfen

 34. Als je alleen bali pakt, kan je inderdaad wel een tijd vertoeven. Maar plak er nog 2 of 3 andere tropische bestemmingen aan vast rennen de centjes hard weg;)

 35. rekenen:
  5000
  min ticket 600
  4400
  delen door 365 dagen
  12,- per dag

  ik ben voor minder indo of sri-lanka door getrokken

 36. Op alleen bali kan je inderdaad wel even verblijven voor dat geld, maar plak er nog 2 of 3 tropische bestemmingen aan en het gaat hard met de centen

 37. 5000 voor zes weken :O Eet je drie keer per dag buiten de deur ofzo? 😉 Als je dat geld hebt zou ik zeker naar Zuid-Amerika gaan.

  Tobias, heb je al goed nieuws? 🙂

 38. Tip om ook op naar vakantie te gaan: Zuid Afrika. Gruwelijk mooi land, vooral als je in Kaapstad begint (surfspot: Fish Hoek(inclusief een Sharkwatch)) en een karretje huurt en langs de kust (via surfspot Jeffreys Bay en walvisplaats Hermanus) richting Durban tuft, waar het lekkerbekken is. Voordeel is ook dat het daar zomer is en rond de 30 graden 😀 Tevens is leven in Zuid Afrika zeer goedkoop, je kan met zn vieren voortreffelijk uit eten voor het bedrag dat je hier aan 1 persoon kwijt bent… Was het leven hier maar zo mooi (:

 39. Ga mss richting zuid afrika – hoe heb je rondgereisd? Met auto van stad naar stad of camper? Nog tips?

 40. @@wouter Ik ben (toen nog met mijn ouders) naar Kaapstad gevlogen, een auto gehuurd en eerst aan Clovelly Road, vlakbij Fish Hoek, Simon’s Bay en Muizenberg (surfspot weet ik niet zeker meer, ik dacht Muizenberg, zou je voor zekerheid even na moeten kijken), in een B&B gezeten. Daar 5 dagen vertoeft en toen via Hermanus (walvisspot), Knysna (geen aanrader, veel sloppenwijken) Jeffrey’s Bay (supersurfspot, waar ook surfwedstrijden gehouden worden) en Plettenberg Bay (mooi natuurpark) naar Port Elizabeth gereden. Vanaf daar weer teruggevlogen naar Kaapstad en vanaf daar weer naar Amsterdam. Later ook nog een keer naar Durban geweest, wat natuurlijk bekend staat om het surfen. Wel druk, maar prachtige rollers.

  De Bed and Breakfasts waar ik in gezeten heb waren allemaal perfect, als je goed zoekt vind je prachtige huisjes. Je kan ook in Hotels verblijven (met jouw budget), maar de warmte van de locals ervaar je dan minde, plus je mist de heerlijke verse zelfgemaakte ontbijten van de gastheer/vrouw. Het eten is zeer goedkoop. Je wordt alleen als “blanke” wel als rijk gezien, dus pas ’s avonds in het donker een klein beetje op wat je doet. Ik heb nergens last van gehad, maar je kan maar beter voorzichtig zijn.

  Aanraders:
  -Brass Bell in Kalk Bay, fantastisch restaurant aan het water.
  -Dunvegan Logde in Clovelly: villa B&B met waanzinnig uitzicht (ga ’s avonds in de jacuzzi en geniet van uitzicht over de baai.) Eigenaren zeer gastvrij en een werkelijk subliem (engels) ontbijt.
  -Surfen in Muizenberg tussen de locals
  -Nachtje in Hermanus blijven en walvissen met jongeren zien spartelen (wel even navragen of het het goede seizoen is)
  -Natuurpark bij Plettenberg Bay bezoeken

  Hoop dat je nu wat inzicht hebt, dit zijn natuurlijk mijn ervaringen en kan bij iedereen verschillend zijn. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag