Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van vrijdag 2 November 2012

12 reacties

 1. Een lonely surfer in Wijk aan Zee. Je ziet hoe het waait aan hoe schuin hij/zij loopt…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2012-11-02_10-41-52.jpg[/img]

 2. @tobias heel attent van je dat je die kiters/windsurferiks dat verzoek doet hopelijk tjekken die jongens deze site ook …ik had maandag namelijk weer z’n gast die het heel stoer vond om naast/boven mij een stunt te doen en vervolgens opz’n bek ging en 2meter naast me smakte hij neer,ik schrok me de tering helemaal omdat er maar 4 kiters waren enalleen ik( op wijk ) je zou toch denken” ruimte genoeg “

 3. lekkere frisse ochtend sessie in dmbg, niet bijzonder hoog, maar korte lijntjes en niet al te veel stroming

 4. Idd goed idee om de kiters dat verzoek te doen. Veel van die gasten hebben geen flauw benul van (ongeschreven) regels… Of houden zich er gewoon niet aan. Geldt btw ook voor veel beginnende surfers, die doodleuk indroppen, inpeddelen voor je neus als je al bijna aan het eind van je rit zit of niet zo handig uitpeddelen… O well

 5. @ tobias

  de link van hier die je hebt gemaakt is niet echt wat ik wil..
  liever nog iets kouder water en dit:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/ocean beach sf.png[/img]

 6. Vandaag was weer super op Wijk! En ook nog eens lekker met z’n 2-en dezelfde golf af (surf en kitesurf) 🙂

  En lekker rustig natuurlijk, zal morgen wel weer anders zijn…

 7. Dit ziet er in ieder geval goed uit, @Erik!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm11017052.jpg[/img]

 8. @Tobias en Erik. Ben die wind- en kite surfers ook zat. Heb ze wel eens aangesproken. Meeste hebben het simpelweg niet door. Tegenwoordig is de parkeer situatie anders en de opslagplaats is verplaatst. Een rechte lijn naar het strand leidt tegenwoordig naar het golfsurf gedeelte.

  Een keer een windsurfer op 30 – 50 cm langs me heen, ondanks hard schreeuwen van te voren. Meerder kitesurfers die naast me neergekwakt zijn. Een kite surfer die volle vaart valt op een golf en recht op me af komt stuiteren. En…….Ach, heb er al meerdere ZW dagen om laten liggen, druk in de hoek of vogelvrij aan de rand.

  Heb een pamflet gemaakt om uit delen, was op ZW wind aan het wachten. Nu is de tijd.

 9. Niet alle kitesurfer zijn hetzelfde hoor. Ikzelf kite altijd in zuid-holland, maar ben zelf meestal strapless aan het kite en let echt goed op dat ik uit de buurt blijf van de surfers. En die keren dat je toch in de buurt komt ben je gewoon voorzichtig. Maar kitesurfers brengen onderling ook frustraties uit hoor. Er varen gewoon veel mensen rond die maar wat doen.
  En als strapless kiter ben ik zeer blij met deze site ,dus het kan wel goed gaan

 10. Soms is het met wat hogere golven en korte periode kan het lastig te zien dat er iemand in de line up ligt. Ook het zeil belemmert wat zicht.
  Zelf eigenlijk nooit problemen gehad.

  En tja je hebt altijd wel een paar die minder ervaren zijn of maling hebben aan regels..

 11. @ alle watjes in het water… Gewoon 1 keer je plank naar zo’n debiele kitelul gooien en het is opgelost. Praten, is al lang gebleken, helpt niet met debielen. Het vraagt wel veel oefening om met die wind raak te gooien, het is me nog niet gelukt, maar afstand houden ze dan wel.