Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 17 januari 2014

75 reacties

 1. Klein lijntje op Scheveningen en nog niemand gezien.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01170132.jpg[/img]

 2. Vanaf 1 april mag je in Katwijk weer het strand op. Tot die tijd is het “ten strengste verboden het strand te betreden” (volgens de bordjes).
  Vanaf de zuidkant verder naar het zuiden mag het overigens wel.

 3. Da’s nou jammer. Ik had net besloten dat mijn knie goed genoeg was om dit weekeind in het water te plonzen… Zijn er ‘ineens’ geen golven meer. Grrrr.

 4. Gvd…… Het lijkt niet voldoende te worden voor me ….mag het een meter+ zijn please….:)

 5. Iemand al een eyeball van Wijk? Op de cam lijkt het vrijwel flat te zijn…
  Misschien loopt er wel wat bij de 1e P?

 6. kijk eens in Scheef webcam (zeewebcam); ziet er heel longboardig uit. nu maar hopen dat het morgen niet verdwijnt

 7. Leuke ritje s pier velsennoord vanmorgen

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01172915.jpg[/img]

 8. Wil heel graag in Februari 1 of 2 weekjes naar Marokko (bestemming staat nog open). Heeft iemand leuke ideeën of goede tips waar te verblijven of beter auto huren en daarin overnachten? Hoe is de surf rond deze tijd, misschien heeft iemand daar ervaring mee? Weet dat het al een keer eerder is besproken maar kon het helaas niet terug vinden op surfweer.

 9. Prima golven in zandvoort, metertje+ offshore briesje, lefthandertjes, heerlijk, wel behoorlijke stroming, dus ik kwam uit in Bloemendaal, kreeg gelukkig een lift terug van een medesurfer. Werd eigenlijk alleen maar beter met de vloed, dus nog een rondje gepakt, nog steeds goed btw

 10. Perfectie op texel. Best wel dikke sets van schouder tot overhead peaks en heel veel lijn. Was echt een heerlijke dag. Wel veel stroming maar met deze golven maakte dat mij niets uit. was echt AAN

 11. Zeker oppassen als je een plank van een ton hebt dit zou de interesse van de haai kunnen trekken

 12. – Maasvlakte laatste parking: golven tot 13:00 en dan teveel stroming
  – Dan cleane golven 150m voor de boei iets ten zuiden van de blauwe palen op Maasvlakte tot 15:00 (alleen bereikbaar met kite of windsurf)

 13. Marokko is gelsoten tussen 3 feb t/m 7 maart in verband met schoonmaak werkzaamheden. Beetje gek, maar dat doen ze al jaren. Om teleurstelling te voorkomen, kijk gerust eerst op magicseaweed.

 14. Serieuse flatspell in het verschiet precies. Dahm…

  Still stoked about last sunday @ domburg 🙂

 15. Ik vertrek volgende week voor 2 weekjes naar de Canarische Eilanden, beetje eiland-‘hoppen”… Gran Canaria-Tenerife-La Gomera en terug via Fuerteventura.

  Iemand tips over niet te missen spots? Of ben je ook in de buurt en heb je zin om samen dingen te ondernemen, let me know !

  Thanks…

 16. Vorig jaar ben ik de eerste twee weken van februari naar Taghazout gegaan, bij Africa Extrem surfcamp. Het is wel zo dat ten opzichte van nov/dec/jan de golven minder groot en krachtig zijn (maar dat was voor mij prima, ik was het toch aan het leren). In ieder geval zijn er spots genoeg daar in de buurt om vrijwel altijd wel ergens golven te kunnen pakken. Het beviel zo goed dat ik dit jaar voor kerst weer een week ben geweest. Veel plezier, waar je ook heen gaat!

 17. Gisteren was het op Velsen Noord heerlijk longboarden (15:00-16:30). Cleane lijnen, mooie ritten.

 18. De noordkust van Fuerteventura heeft een aantal hele leuke spots dicht bij elkaar zitten. Je moet er alleen wel vroeg bij zijn voordat de wind opsteekt, of hopen dat de wind aflandig blaast(iets dat niet heel vaak voorkomt in Fuerte aan de noordkust!)

 19. Texel was weet aan vanochtend. Hele lange cleane lijnen van 1m+. Stoked op de volgende sessie

 20. Wijk was ook super op de sets…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01180042.jpg[/img]

 21. Dan maar op mijn longboard op wieltjes
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-159.jpg[/img]

 22. Ik zit nu in Marokko bij Surf Star in Tamraght, wat naast Taghazout ligt. Heel chill all-inclusive. Heel fijn voor iig de 1e dagen om het gebied te leren kennen en evt reis- en kamergenootjes voor de rest van je verblijf. Have fun! Owja, gister 4m golven, maar vandaag alweer surfbaarder naar 2-3m.

 23. Iemand wel eens in Batu Karas, West Java geweest? Ik ga daar met gezin heen eind april begin mei. Ervaringen of tips zijn welkom!

 24. Ik ga vanaf half februari 2 maanden naar Zuid Afrika om te surfen, nu weet ik dat het echte seizoen pas in april/mei is, al is er natuurlijk in februari/maart ook genoeg te surfen. Heeft iemand tips waar ik het beste kan beginnen?

  Wil sowieso de bekende spots rond Kaapstad, Cape St. Francis, J-Bay en Durban meepakken en verder daar zelf wat rondzoeken. iemand nog meer ervaringen/tips?

 25. Ben twee jaar geleden paar dagen bij batu karas geweest. Lekker surfen daar, lange langzame golf, ideaal om te longboarden. Je loopt aan de rechterkant van de baai het water in en kunt na een rit van 300 meter op het strand van je plank afstappen aan de andere kant van de baai.Veel lokale toeristen, weinig toeristen. Goede sfeer

 26. Ben anderhalf jaar terug rond deze tijd in Pangandaran geweest, dat licht aan de zelfde baai. Leuke beachbrake en zeer goede sfeer. Niet veel surfboard keuze als je wil huren. En als er geen surf is, zijn er genoeg andere leuke dingen te doen. En elke avond met de locals Arack drinken op het strand met een sfeervol vuurtje en live muziek. Zou zo terug willen!

 27. @henk
  @j-bay boek dreamland appartments. de gastheer (thomas) neemt je mee naar spots als jbay niet loopt.

 28. wijk liep echt wel vrijdag lag er in van 11.00 tot 15.00 bij de bunker,het liep echt lekker en op mooie wantjes gereden, veel beter dan richting de pier, want hoe verder je naar wijkdorp ging hoe hoger de golven en langer de lijnen zeker na 12.45 met opkomende tij .
  ik lag daar vrijwel de hele dag alleen …. snap het niet dat iedereen dan voor aloha gaat liggen terwijl het 700meter verder 2x zo hoog is .
  Een nadeel was, het stroomde behoorlijk bij de bunker maar dat mocht de pret niet drukken .

 29. Ik was in november bij Victoria Bay, een van de beste point breaks tussen Kaapstad en J-bay. Supermooie plek ook, zou ik zeker even checken als je kan.

 30. Bedankt voor de tips!! Is J-Bay trouwens erg crowded rond maart/april? Heb Uluwatu gesurft in juli, bijna onmogelijk om daar een golf te pakken met die crowds. Wel een sicke spot!

 31. @wat doet t ertoe

  Ik ben 2,5 jaar geleden een week in Batu Karas geweest en was top! Zoals gezegd een lange longboarders pointbreak met een heerlijk sfeertje. Veel lokale toeristen die (soms in de weg) zwemmen, maar verder top! Geslapen in Java Cove hotel (http://www.javacovebeachhotel.com/) wat toen prima goedkoop was (20 euro per nacht voor 2 personen). Uitzicht op de golven vanuit je kamer. Wel gestoken door een japans oorlogschip kwal dat was wel even matig! Is de reis ernaartoe zeker waard!

 32. totaal onverwacht kwamen er lijntjes swell binnen@Cadzand. was niet zo groot als vorige week maar toch lekker op de malibu clean en nog ff het zonnetje… toch lekker

 33. Er staat momenteel een behoorlijke zuidooster storm die golven de Noordzee uitblaast. Toch lukt het soms door een refractie van 180 graden dat hiervan ook een paar golfjes afdeinen. Morgen kan nog wel eens 2 x hoger worden gezien de spectra metingen:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01195004.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01194827.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01195058.jpg[/img]

 34. Spots in Zuid-Holland, Zeeland en Belgie pakken deze noordoosters nog het beste op en dan vooral met opkomend/hoog water. Zoals deze namiddag op Hoek van Holland:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01195543.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01195554.jpg[/img]

 35. Zou dit lagedrukgebied zorgen voor wat swell?

  [img]http://www.ecmwf.int/products/forecasts/d/getchart/catalog/products/forecasts/medium/deterministic/msl_uv850_z500!Wind%20850%20and%20mslp!216!Europe!pop!od!oper!public_plots!2014011900!!chart.gif[/img]

 36. Hopen dat die refractie morgen ook nog zijn werk doet:) vandaag toch nog heel wat ritjes kunnen maken.

 37. tobias ik zal die noordoosters in de gaten houden voortaan..was toch ff leuk vanmiddag ……..ik lust elke golf Circus hatsse flatsse!

 38. Hoop hoop hoop op een paar leuke golven voor as zondag de 26…mn bday EN Xooka Get-Together in Wijk aan Zee, CHICKS ONLY 😉 voor meer info check Xooka Facebook of http://www.xookazine.nl, be there! (Or be sorry you’re not;))

 39. @ wat doet t er toe: Ben 3 jaar terug 7 maand in Bandung geweest, en vanuit daar vaak naar Batu Karas geweest. Erg relaxte pointbreak, makkelijk te surfen. Paar honderd meter verderop een holle reef break, en meer spots in de buurt (vraag aan een visser of een local, die kan je ergens naartoe varen).
  Qua overnachting kan je het best en goedkoopst ter plekke regelen, maar wil je zeker zijn van een plekje kan je boeken, bijvoorbeeld Java Cove (Commercieelste toko van het dorp, vlakbij de pointbreak), of Villa Monyet (vlakbij reef break). Ik sliep zelf boven een klein restaurantje Jesfa, 20 meter van het strand voor 6 euro/nacht (2 pers. kamer). Maar met een familie zal het wel anders zijn!

  Zelf ook een keer gevlogen vanaf Bandung naar Pangandaran met Susi air, erg vet met een propeller vliegtuigje! Scheelt je 7 uur met de hete bus…

 40. CHICKS ONLY ! Dat laat ik me geen 2 keer zeggen, dat is het verschil tussen een ui en een ei.

  Remco bellen, surf, jam and live in a, C”ravan achter Statler en Waldorfsalade stallen, Kookazine en wij zijn daar natuurlijk bij!