Nuttige surfweer info:

Het surfweer van vrijdag 16 augustus

55 reacties

 1. straf windveld zondag, vooral in de nacht (wat een voordeel is)

  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/wigo_10.jpg[/img]

 2. @Tobias: bod staat nu op 1800 euro – als we allemaal een eurootje inleggen hebben we een kek mobiel apparaat voor de surfwaarnemingen en -webcams!?

 3. Weet iemand of wijk aan zee met laagwater te doen is straks of wordt de swell teveel geblokkeerd door de pier?

 4. Wijk is natuurlijk het mooist met opkomend, echter iets meer van de pier loopt het dan ook al top. Hoef je niet helemaal naar camperduin te rijden!

 5. Hey mr cam!! Ik heb die mxplayer geinstalleerd!!
  Eindelijk werkt het,mooi beeld!! Toppie,thanx!!

 6. Bretagne ging af met een longboard vanmiddag! Heerlijk sessie gehad op Walden Mega Magic 7’2″….! Komende vier dagen gaat het nog beter worden! Secret spot Bretagne rockt!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-89.jpg[/img]

 7. Wijk was lekkel hoor, 18:00 – 19:30 laagtij, achter windmolen 2 , mijn secret spot die ik hier natuurlijk nooit zal vermelden, 🙂 uit de luwte van de Piel lekkere lijntjes +_ 60 , 80 cm en heleeemaal alleen naja wel kiters/windsurfers natuurlijk.

  Niet Epic, gewaun lekker.

  And remember do it toe the wave before the wave doet het toe joe.

 8. helaas was wijk later op se avond niet zo spannend meer. na 21 uur was het wel over. Hopen dat het morgen ochtend beter wordt!

 9. weet er toevallig iemand hoe de swell kaartjes nu werken op FNMOC, vroegerkon je de swell zien voor de hele week, dit vind ik niet meer terug, scheveningen ziet er wreed uit 🙂

 10. Mn nieuwste aanwinst uitgeprobeerd (van een funboard naar een 6.4) op de Noord en ging lekker! Wel veeeeel stroming achterin bij havenhoofd, vooraan was fijner, maar ook veeeeel drukker 😉

 11. lekkere ochtend sessie gehad @ Cadzand 8:30 11:00 eerst was het nog niet echt goed.. hoe later het werd hoe beter toch een paar lekkere bakken gesurft op het einde.. lekker hoor!

 12. Inderdaad ging petten helemaal los…. met stroming en korte golven :).
  Heb gisteren half uur staan kijken naar 8 man op een piekie van buik hoog en 5 meter lang. Gezellig!

 13. Schevenoord 13/15uur: is dit nu wat ze bedoelen met crowdsurfing?
  Met de muziek van 2unlimited van het volleybalveld!
  Jakkes!! Wel paar lekkere slalomritjes gehad..mja…
  Mag je nou over zo’n klasje heen,of niet?kunnen we daar iets over afspreken?
  De schuldige partij,lijkt mij toch degene die er het meest aan verdient..sorry!

 14. Mijn ervaring is dat als je last hebt van de klasjes dan zijn de golven niet hoog genoeg. Aan de andere kant, 100m verder naar links/rechts is het vast goed genoeg voor surfles en beter dat dan de “peak” (voor wat het waard is) wordt gemeden door de surfinstructors…

 15. Beste Frans,
  Bedankt voor het nieuwe argument in de “scheveningen is zo druk -discussie”. Degene die er geld verdienen moeten we aanpakken. Net als die wegwerkers met hun files, aanrijden die gasten!

 16. wegwerkers verdienen er geld mee,hun brood zeg maar..surfklasjes betalen ervoor,ook respect voor..maar verdien je er je brood mee,plaats die mensen dan niet in gevaar,gisteren heb ik wel 20’bijna’ ongelukken gezien..vroeg of laat gebeurd er iets ernstigs.zal je zien,word surfen ineens verboden ofzo.of moet je verplicht een helm op.
  Iedereen mag van de zee genieten,maar misschien iets overafspreken,bv alle leerlingen een helm op? Haha

 17. Waardeloos argument! Wegwerkers dragen in opdracht van de samenleving iets bij aan verbetering van de infrastructuur op de lange termijn, zij doen dit bij voorkeur s’ nachts, in rustige periodes om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen. Ze denken dus wel degelijk aan de weggebruikers.
  Ik zie geen enkele parallel of bijdrage van de surfklasjes, die gewoon op de piek gaan lessen. Je kunt toch met droge ogen gewoon iets verder naar rechts gaan lessen, waar het schuim ook prima is: goed voor de veiligheid, bewustwording van de nieuwe surfers die je ‘opleidt’ en zo min mogelijk hinder aan de overcrowded surf populatie! Stel je voor dat je 100 meter moet lopen, WAKE UP surfscholen!!!

 18. @Frans: het zijn meestal de gasten die nog niet zo lang surfen die het hardst lopen te zeiken over surfklasjes..Er zijn namelijk ook andere plekken / tijden om het water in te gaan waardoor je hier minder last van hebt.
  En wanneer je wel in de zomer op zondagmiddag om 12.00 uur bij Scheef noord in het water wil liggen, dan weet je dat je rekening moet houden met surfscholen en heeeel veel andere surfers die nog niet zo enorm goed zijn als jij…

 19. …Het is toch juist leuk om te zigzaggen door de mensjes.

  Die verschrikte blik als je op ze afkomt en vervolgens met een topturn ervoorlangs gaat!

 20. Scheef Noord was idd best druk. Begin van de ochtend goeie dikke bakken. Door stroming en drukte moeilijk te pakken. Achterin waren de hoogste golven Later in de ochtend/begin van de middag ging het inkakken. Ondanks dat toch een paar lekkere jetsers gehad en gefilmd. Zie foto.

 21. ehh maarten; het is logischer dat je als klasje of als beginnenling juist de drukte een beetje mijdt lijkt me… Als je met “de grote jongens/meisjes” mee wilt doen moet je je aan de regeltjes houden. En al helemaal als de shorebreak loopt. Ik had er zelf geen last van gisteren maar ik ga mijn oude vertrouwde spots niet vaarwel zeggen omdat er veel beginners liggen. Lijkt me een beetje de omgekeerde wereld. Zo werkt het in het buitenland op de betere spots toch ook niet?

 22. @ snes: helemaal mee eens. Ik voind het ook vaak veel te druk, maar moet ik die er al 20 jaar surft, nu gaan plaats maken voor die broekies?

 23. @maarten, het gaat niet om wie de goeie of beginnende surfer is,Iedereen moet lol kunnen hebben van de zee.. gewoon alle leerlingen een helm met een zwaailicht op hun hoofd,sumopak aan..zoiets lijkt me al een stap in de goede richting..
  Samen komen we er wel uit..

 24. Precies, lijkt me toch heel redelijk. Beetje je plek verdienen in het water door de regels te kennen en anderen niet in de weg te liggen is toch niet te veel gevraagd. Zo werkt het in het verkeer immers ook, of moeten ervaren automobilisten ook uitwijken naar stille sluiproutes om de lessers niet tot last te zijn?

 25. Juist jongens blijven jullie allemaal maar op Schevenoord. Dan heb ik de rest van zuid Holland tot mijn beschikking.

  Jammer dat het getij vanavond ruk is. Anders kon het leuk surfen worden.

 26. Ben ik de enige of krijgen er meer mensen al last van hun nek haren van termen als je moet je plek in het water verdienen…? 😛 Graag wil ik ook weten hoe je meteen als goede surfer ( bij voorkeur slater material) te wereld komt!? schijnt toch regelmatig voor te komen op de nederlandse bodem.. 😉 wil ook voorstellen om spots woongebied afhankelijk te maken, paspoort mee en controleren maar, je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben 😛

 27. Nee, je bent niet de enige. Beetje meer tolerantie en communicatie en minder arrogantie zal al veel schelen. Een ervaren surfer is ook een beginner geweest. En je hebt beginners met talent en ervaren surfers die nog steeds veel moeten leren. Maar als je van de zee naar huis toe rijdt met een glimlach, dan heb je het goed gedaan ;).