Nuttige surfweer info:

Het surfweer van vrijdag 15 Mei 2015

43 reacties

 1. De Anasuria zit nog steeds op voldoende hoogte voor de hele dag swell uit het noorden.

 2. Kaartje volgend weekend, zaterdag 08:00 uur:

  Hopelijk staan alle seinen op groen zodat er een calls kunnen worden gegeven voor diverse wedstrijden in zowel België als Nederland.

 3. Zaterdag, morgen? Of 23/05, maar heeft een voorspelling voor binnen 8 dagen zin?

 4. Ja, zaterdag 23 Mei. Tot 10 dagen vooruit kijken heeft zin als de weerstemen een grote omvang hebben. In dit jaargetijde hebben ze dat meestal niet dus is het een stuk minder betrouwbaar.

 5. Lekker waveski ritten gevaren best lange tot op het strand vanaf de kraan pier vn

 6. Oostende was nog eens goed, al zakte het tegen hoog water in. Gelukkig er om 10 u in gegaan. Eerste uur geen volk en de beste golven

 7. weet iemand of het morgen/zondag wat wordt op ameland?
  een break in dit familie weekebd kab ik wel gebruiken? iemand ook rips waar te surfen?
  thanks!

 8. Is het morgen (zaterdag) een beetje te doen? Hopelijk wel want need a break van exames

 9. Wijk aan zee/Velsen Noord was onwijs onwijs onwijs (ja 3 x) fijn (middag van +- 2 tot vlak voor 5en).
  Enorm genoten van de sessie. Lekker zonnetje erbij, gezellige mensen in het water en een enorme glimlach van oor tot oor!

 10. Morgen ochtend wil ik er een paar gaan pakken in Zandvoort. De wind staat hard maar heb het idee dat het opzich wel kan. Goede keuze of morgen skippen en zondag gaan?

  Thanksssss alvast

 11. Heeft er al iemand zijn surfboards vervoerd in een dakkoffer?

  Lijkt mij handig, kan je ze mooi inknuffelen met bagage, maar ik weet niet of de temperatuur op een mooie dag te hoog wordt in zo’n box?

  Iemand ervaring?

 12. Morgen skippen en zondag gaaN . als je liever swel. Wind anders gister en morgen niet

 13. Gekke vraag, maar dat gigantische windmolenveld wat er ineens toch schuin voor de scheveningse kust ligt..wat er na alle poeha toch gewoon doorheengedrukt is,Kan dat swell uit het noorden gaan blokkeren? Met helder weer kun je het goed zien liggen, en ik schrok ervan toen ik het zag.giga groot is het.

 14. Binnekort liggen er nog vele windvelden extra en ook dichterbij de kust.
  Niet alleen gigantische zichtvervuiling maar ook een golfblokker 🙁
  Dus geen groene stroom meer voor mij!

 15. Gelukkig kun je CO2, NOx en andere vervuilende / broeikasgassen niet zien met t blote oog. Lekker doorgaan zoals het nu gaat, idioot!

 16. Afgaande op de “surf-reports” ga ik er maar van uit dat niemand gesurft heeft vandaag…

  Morgen zal wel een klotsbakje worden vanwege de pal onshore?
  Of kan ik nog hopen op een surfbaar golfje ergens?

 17. Het zal volgens mij wel meevallen met de invloed van het windmolenpark op de golven. Golven worden verstoord door objecten die dezelfde orde van grootte (of groter) zijn als de golflengte (afstand tussen twee toppen) van de golven. Nou weet ik niet wat de gemiddelde golflengte van de golven op de noordzee is, maar de toppen liggen op open zee in ieder geval nog verder van elkaar dan zoals wij ze zien verschijnen in de line up, dus daar past makkelijk een windmolen tussen.

 18. Inderdaad. Daarnaast staan er sinds een aantal jaren al windmolenparken. Die hebben geen enkel nadelig effect gehad op de golven tot nu toe. Wellicht remmen ze de wind voor de kust iets af, maar dat is voor golfsurfen alleen maar goed. Swells ontstaan veel verder op zee of zelfs helemaal in de Noorse Zee.

 19. JA maar als we het dan toch over kosten gaan hebben, enig idee wat de werkelijke kosten zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen? als je de milieuschade en schade door klimaatverandering ook meerekent.

  Zal de fossiele brandstof die door de fossiele-brandstof-lobby instant wordt gehouden ooit door gezond verstand worden ingehaald?

  Lekker off-topic trouwens, tijd voor nieuwe swell!!

 20. @Glurie, Ik heb wel gesupt zaterdag. Was niet makkelijk want de periode was erg kort. Maar lekkere power en windje naar het strand. Ging eigenlijk helemaal niet slecht tussen de kiters.

 21. Windmolens zijn foei lelijk en hebben invloed op mijn gevoel van vrijheid. Nergens in de wereld staan die krengen voor populaire kustplaatsen. Vreselijk en binnenkort achterhaalde techniek.

 22. @windmolens vs fossiele brandstoffen vs jammer van de kust.

  Wow, kortzichtig…

  Nee, dat Velsen Noord heeft een lekkere backdrop… en toch wen je daaraan. Maar verandering is zo eng he?! Jij surft ook nog op je houten kano toch?

  Tijd voor surf…

 23. hoop vanmiddag weer op een leuk golfje rond hoog water.

  Persoonlijk heb ik best wat geld over voor een beter milieu dus windmolens mogen van mij best wel wat meer kosten. Bovendien zijn de kosten relatief. is de olie duur, dan zijn windmolens relatief goedkoper. Is de olie goedkoop, dan worden windmolens relatief duurder.

  Als ik moet kiezen tussen windmolens aan de horizon of die gore industrie die ik vanuit Scheveningen in het zuiden (R’dam & HvH) zie staan dan is de keuze niet heel moeilijk.

  Maar inderdaad, het is tijd voor swell als we de tijd nemen om hierover te discussiëren.

 24. schrijf jij nogsteeds zelf de surf voorspelling?
  lijkt een andere schrijfstijl te hebben opeens,

 25. Hi! Ik probeer hieruit wijs te worden of er vanmiddag nog gesurft kan worden, bij voorkeur in wijk aan zee. Is het te rommelig met de onshore wind?

 26. Gister lekker gesufd nadat de wind wegviel savonds waz goed te doen best leuke golven

 27. @Rosie…Ja, en ja.
  Ja er kan vast wel gesurft worden. En Ja, het is rommelig met de onshore wind.
  Daarnaast is de hoogte ook niet echt om over op surfweer te schrijven…
  Dus of het de moeite waard is ligt denk ik helemaal aan jezelf en wat je eruit wilt halen.
  Bekijk de cam anders en oordeel zelf…

  https://www.timboektoe.org/webcam/

 28. Scheef-N gisteravond, redelijke sessie, shorebreak maar niet close out, wel lekker nog ff in de avond. Tot nu toe nog te lui om uit me raam te kijken hoe het is.

 29. Gemiddelde industrie in de botlek maakt vrij weinig afval als je het vergelijkt met de industrie die jullie kalmeringsmiddelen maakt of erger nog ieder die lekker knorr blokje door zijn maaltijd mikt heeft meer afval op zijn geweten dan iemand die een volle tank diesel verbrand. Dus chill and take another pill en knorr hem door je eten…. #unileverlove

 30. Sorry dudes & babes.. mn laatste windmolen bijdrage: het is niet mn bedoeling geweest een pleidooi voor fossiele brandstof te houden..!
  Alleen, staar je niet blind op een windmolen. Er zijn zo veel betere technieken. Windmolens zijn de houten surfplank.
  Ik duik het frisse sop in zo! Met een, niet altijd zo gunstige wind maar met de zon (vol energie!) op mn bol.

 31. @allejandro
  ooooohhhhh allejandro, nu heb je tegen het zere (houten) been van de HWS surfers geschopt =0)
  Nu krijgen we vast een discussie over de milieuvriendelijkheid van eps/epoxy vs hout vs poly

  Ben nu trouwens druk bezig om een stringerless, eps core, bamboe sandwich, balsa rails board te bouwen. buitenkant glasvezel met epoxy. triplex vinnetjes er onder

 32. wijko 15.30- 18.00
  weiinig mensen in t water, heup tot borst hoog, wel met kracht, kortom stoked!!!
  vanaf het strand zag het er niet uit….

 33. @broer konijn, dat dacht ik al …toen ik de cam zag…… maar ik moest werken 🙁
  en mensen kappe nou met dat gezeik of die windmolens zo typisch Hollands altijd wel iets wat niet goed is …. get a live….ga dammen ofzo