Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 15 Augustus 2014

71 reacties

 1. Het mag dan vrijdag en zaterdag (te) veel waaien. Check dit voor zondag.
  Windstoten van 30-35 knopen en gemiddeld zuidwest 7 in het noorden..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08144103.jpg[/img]

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2014-08-15 at 00.44.38.png[/img]

  iemand een idee wat ze hier aan het doen zijn?
  Zijn volgens mij met netten bezig…

 3. Tobias,

  Is het ook mogelijk een App én een SMS te ontvangen? Wil hier best wat extra’s voor betalen (zeker wanneer er kans is op alerts).

  Kijk uit naar de forecast voor morgen!

  Co

 4. Wijk aan zee: 6:00 – 8:00 was wat mij betreft een alert waard, ik ben wel eens voor minder zo vroeg m’n bed uit gekomen. Na 8:00uur werd het minder… toen was het tijd voor pain au chocolat bij de Spar.

 5. Die fin is vast verbrand.

  Cornwall vorige week was bij tijd en wijle erg prettig toeven. Dus zo zien barrels er ook alweer uit.. Heeft helaas wel een gebroken board opgeleverd en van mijn andere board leash geknapt.. Dat wordt weer sparen.. (voor mij voorlopig geen pain chocolat van het Sparretje.. )

  Heb lol iedereen en denk aan je finnen!

 6. Die fin zal dan wel ver afgedreven zijn. Cornwall kom ik ook net vandaan als daar wat meer swell binnenkomt is het daar zeker heel relaxt. Echter nu was het matig 3 4ft maar desalniettemin zeer de moeite waard en goed weer gehad maar denk in de herfst zeker beter voor surfdoeleinden.

 7. @Elwin, was iid goed in Cornwall vorige week. Waar heb jij gesurft, ik in St. Agnes en alle spot daar ten Zuiden van (St. Ives liep het beste in combinatie met de wind).

 8. Thanks @Jandeman, gebaseerd op de cam toch maar besloten niet te gaan. Weekend maar even aankijken 🙂

 9. Ook deze week goed in Cornwall. Harlyn bay liep een paar dagen goed en vandaag Constantine bay ondanks de wind ook niet onaardig…

 10. zag gisteravond na een topsessie nog een zeer jonge zeehond in de shorebreak op waz.. zwom in 40 cm water. wel cool, maar leek me niet helemaal op zn plek zo in die drukte

 11. Scheveningen naast haven, 11:00-13:00 de zee riep mij, t zag er veelbelovend uit, maar was het niet op dat moment.

 12. was voornamelijk aan sennen gebonden vanwege die kleine van me. ga zeker nog een keer terug zonder aanhang.

 13. verwachten jullie dat het te klein is voor MV2? Zou half uur brandstof sparen mocht er een ervaringsdeskundige zijn die het kan inschatten op basis vd cams 🙂

 14. Whaaa do aaf suuuupergoeie sesh in Noordwijk, van 7 tot 9,aan t einde werd het wel steeds meer shorebreak natuurlijk maarrrr nog nooit zoveel gesurfd in 1 sessie, tripje naar Frankrijk en Fuerte deze zomer hebben vruchten afgeworpen…en ja ook een paar dikke tetsies…op mn hoofd, man man man, wat een avond, met hoop op meer:)

  Tjusss

  Ohja…WHOOOP

 15. Was best nog nice in cadzand van 6:30 tot 9 was wel een beetje rommelig. Later werd het wat cleaner maar ging de hoogte er ook uit

 16. Kom er net uit 10 tot 11 de beste golven daarna kwam de wind er in zetten snelle close outs. Maar wel lekker hoor!

 17. Met afgaand en laag tij staat de getijdenstroming richting het zuiden, met opkomend of hoog tij richting het noorden. De getijdenstroming bij afgaand heft de stroming die veroorzaakt wordt door de zuidwestenwind een beetje op, dus nee! Gaan zou ik zeggen 🙂

 18. ´T was het toch niet helemaal vanochtend op Bloemendaal.
  De memorabele cleane avondsessie van Donderdag werd helaas niet herhaald.
  Rommelig, weinig lijn en een nare close-out shorebreak.
  Paar dikke bakken kunnen scoren op de buitenste banken, maar minimaal.
  That was it…

 19. Ik vond scheveningen net ook niet heel veel ( 12 – 14h)
  rommelig, slap en erg druk.
  Gisterochtend was een stuk beter.

 20. LVS van 7uur-9uur gesurfd en van 8-9 was de eerste bank heel mooi!
  1,5-2m hoge beukers en geen last van wind (die was er bijna niet).

  Het was weer druk met zijn drieen hahaha

 21. Tussen 12:00 en 14:00 was scheef noord erg onshore en rommelig, maar zaten toch wel leuke shortboard-bare holle golven tussen hier en daar.

  Foto: Scheef noord (13:30?), geen idee wie het is.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/DSC04444.JPG[/img]

 22. Zo, vanmorgen (Wijk 10:00-11:00) was wel even andere koek dan vrijdagochtend. Daar sta je dan met je noserider op de kant (foutje)… maar blijkbaar werkt die ook prima op overhead bakken, al heb ik die niet vanaf de neus kunnen bewonderen.
  De herfst is blijkbaar al begonnen!

 23. Tobias, kun jij zeggen of het morgenochtend nog een beetje de moeite waard zal zijn en dan vooral wat betreft de wind?
  Ik vind het nogal lastig in te schatten.
  Thanks!

 24. Scheef noord was echt super lekker van 6:30 tot 9. Steil en behoorlijk wat hoogte. Na die tijd kakte het snel in.

 25. @ gekke gerrit: weet t niet? Aan de ene kant van de fin 2 pinnetjes en aan de andere kant een schroefje om m vast te zetten. Kleur maakt niet uit 🙂

 26. @scheveningen die surfer op de foto is Vincent Hollemans. Echt een hele goede surfer. Vind het raar dat hij nog geen sponsorcontract heeft. Hij maakt superveel dikke chippers, is heel fotogeniek en zijn haar zit ook altijd goed!