Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 14 Februari 2014

38 reacties

 1. Leuke longboardlijnen. Inmiddels lijkt het alweer wat minder te zijn, maar het tij moet er nog wel inkomen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/02142009.jpg[/img]

 2. @huh :
  Could you make me discovering the joy of your Dutch surfcluture & secret ?
  How much for that ?? haha
  I will share with you mine secret in France & Spain 😉
  Also good one haha

 3. Zijn er nog mensen die er bij het eerste licht morgenochtend bij Cadzand-Bad in gaan?! Ik weet daar wel een spot die bij dit soort condities nog werkt.

 4. @reprisal: voor de blanketop. Daar staan de paaltjes op een soort strekdammetje die bij laag water boven water uit komt en dus de stroming remt. Ook ligt er een goeie hoop zand tegenaan. Ik heb het echt al gehad bij deze condities dat het daar als een point liep. Ik denk als opkomend eenmaal goed bezig is met deze wind, dat de stroming nergens meer te houden is. Dus zorg dat je niet te laat bent!

 5. @ nino

  met de stroming niet te houden, bedoel je dan langs de kust afdrijven of in zee afdrijven?

  klopt het dat laagwater om 8u is?
  zal dan proberen vanaf het eerste licht

 6. @breilkandis
  dude, with sw winds, you need shelter and there are quite a few, all big names, nothing secret, where are you? i will go to SCH De Noord tomorrow for sure, take something that glides over flatspots…
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/innegra board outline.jpg[/img]

 7. Met laag water loopt over het algemeen Danger het lekkerst, bij de groene paal liggen en dan richting strand 🙂
  Zondag is er een underground surf contest 🙂

 8. Vanmorgen lekker anderhalf uur gesurft. Was goed te doen watertemperatuur valt ook nog mee. Vanmorgen weer zeehond gezien die je dan zo aan zit te staren

 9. Technische vraag voor de suppers onder ons.

  Als je een golf frontside pakt terwijl je regular footed staat, is bijpeddelen gemakkelijk omdat je je peddle in de face van de golf kan steken, zeker als je halverwege of onderaan de face zit.

  Maar, als je een golf backside pakt terwijl je regular staat is bijpeddelen lastiger omdat je je peddle voor je in de ‘diepte’ moet steken. Tenzij je je lichaam op een hele bijzondere manier draait en je dus je peddle aan de linkerkant van t board in t water steekt. maar links peddelen met je linkerbeen voor is niet zo soepel.

  Hoe dan?

 10. Ja ik ben er zoiezo met nog een andere kerel. De spot die ik bedoel is op google maps 1 strand naar rechts op google maps. Ik heb het daarzo naast het haventje nog nooit echt fatsoenlijk en stijl zien lopen. Zondag een wedstrijd? Haha ben ik in!

 11. Wat is jullie mening hierover?

  Het KMI heeft code geel afgekondigd en waarschuwt voor rukwinden tot 80 per uur in het binnenland en tot 90 km per uur aan zee. Zaterdagmorgen kan dat oplopen tot 100 km per uur aan zee en lokaal tot 90 km per uur in het binnenland.

 12. @ nino
  welk strekdammetje bedoel jij? of bedoel je gewoon het paalhoofd zoals bij elk strand in cadzand? ik zal die spot eens in de gaten houden, maar kan je zeggen dat danger zeer goed kan lopen..en hele lange lefthander..

 13. hoi hoi

  even een vraagje over boards op het vliegtuig. Heeft iemand ervaring met singapore airlines ? Ik vind geen eenduidige info op het net, de eene site heeft het over gratis en de andere nogal hooge prijzen. Kwestie van niet voor verassingen te staan op de luchthaven 🙂

  Mvg,
  jonas

 14. nog even vermelden dat de vlucht van brussel naar auckland (nieuw zeeland) gaat 🙂

 15. He jongens ,

  Ik surf over het algemeen op de maasvlakte of ouddorp maar ik heb heel veel zin om morgen naar Domburg te gaan. Ben je een beetje local en vind je het leuk om met deze toerist morgen te surfen …. Laat dan ff een berichtje achter op fb!
  Facebook.com/Bart.slingerland1

  Thanks Bart

 16. @reprisal,,,, ik zou voor een zondagje danger beach gaan.! ik denk dat het zaterdag niet veel gaat worden in cadzand! de wind staat in de nacht van vrij naar zaterdag ZZW wat niet echt goed is voor Cz, en draait in de middag langzaam naar ZW. in de nacht naar zondag draait het WZW..ik ben geen tobias, maar ik denk dat je dan meer kans op surf hebt..zondag

 17. Nee met een strekdammetje bedoel ik een stenen verhoogde dam. Ik zal morgen wel wat fotos maken en hier posten!

 18. Ff soort van off topic heel klein vraagje, iemand ervaring met camping Berrua in Bidart, Frankrijk? Thanx alvast (mail4coco76@gmail.com)

 19. 11 bft vannacht in zuidelijke noordzee…pfoe…dat wordt een superblown out dagje morgen. Jammer dat het geen nnw 11 wordt. Alleen zuid holland en zeeland zullen plekjes hebben waar hetloopt.

  Cheers. L@rs

 20. Sodemieter stevige bries, zo richting domburg of cadzand was goed te doen vorige keer met deze condities! Surfs up!

 21. @J,

  Als je regular staat met been linksvoor en peddel inface en naar links de diepte inturnt dan moet je natuurlijk weer proberen je rechterbeen vooor zetten in regular om de face en peddelinsteek links te krijgen!

  Dat is natuurlijk in verhouding tot Gewoon surfen wat moeilijker omdat je, anders dan je lichaam
  richting de Face te draaien, moeilijker is omdat je je Paddle kwijt moet!
  Dus eigenlijk switchen tussen de stand van je voeten tijdens de turn!

  En dat is zeker niet makkelijk omdat je maar 1 peddelblad hebt!

  Waarom zeg ik dit?
  Ik Waveskisurf namelijk al jaren (12) op een CustomWaveski met een CarbonPaddle met aan beide kanten een Blad!
  Ik hoef daardoor niet met de peddel te switchen en kan gewoon net als de regularsurfer turns maken en insteken in beide Facekanten van de Golv!

  Daarom draag ik Supsurfen een warm hart toe omdat het weer net even anders gaat dan andere diciplines!

  Het klikt raar wat ik zeg maar je lost het probleem op door aan beide kanten van de SupPaddle een Blad te maken!!
  Dan steek je hem links in zonder overpak, maar dan moet je nog steeds overstappen!

  Jay! oefening baart kunst!

  Thats the art of Surfing!

  Sea you al op iJmuiden of Wijk morgen!

  Surfs Up!

  Bertski!

 22. De reactie van Poseidon op de sup vraag gaat werkelijk nergens over, als je geen zak snapt van een sport, antwoord dan niet.