Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 13 December 2013

23 reacties

 1. Er wordt al een goede swell uit het noorden gemeten op de boeien buiten de Noordzee.
  Maar of het goed naar beneden komt, is de grote vraag..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12121211.jpg[/img]

 2. Eerste kaart, de wind voor de nacht naar zondag

  Tweede kaart, de wind zondag-overdag 12Z uur (tegen de wind in fietsen is niet echt een probleem zo te zien..)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12121623.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12121643.jpg[/img]

 3. Redelijk cleane longboardgolfjes scoren dus zondag? Daar doe ik het wel voor na twee weken droogstand en veel te veel pepernoten.

 4. Twee weken droogstand? Waar was je vorige week zaterdag t/m maandag dan? Op het goede moment was het de beste swell ooit!

 5. @joe
  werk, vrouw, kinderen, sociale bezigheden… genoeg (goede en minder goede) redenen waarom een droogstand kan optreden. In mijn studententijd lag ik ook, als er golven waren, 7 dagen per week in het water, maar die tijden zijn voorgoed voorbij

 6. 7 dagen matige golven of 1 a 2 x per week de goede golven pakken. Dan maar iets minder in het water. We hebben allemaal evenveel tijd is alleen kwestie van inplannen. Keep the stoke alive.

 7. @Bruce
  Helemaal mee eens, zo plan ik mijn sessies tegenwoordig ook. Al red ik de één keer per week niet altijd. Naarmate je beter leert surfen levert een heuphoge slappe golf ook niet meer zoveel stoke op als dat het vroeger deed.
  Maar tegenwoordig heb ik met twee kinderen, een vrouw en een baas die ook vind dat ik 40 uur in de week aan hem moet besteden, het niet altijd meer voor het zeggen wanneer ik het water in ga. Helemaal niet nu het zo laat licht en zo vroeg donker is. Maar je hoort mij niet klagen hoor. Er zijn meer dingen in het leven dan surfen

 8. @Bruce: dat is nou juist het lastige van surfen, het laat zich zo slecht inplannen,. Zelfs met de voorspellingen van Tobias op deze site en de surfsmsjes weet je vaak pas op het laatste moment of het de moeite gaat zijn om een halve dag van huis te zijn, en dan kunnen reeds gemaakte afspraken met partner, vrienden en werk etc. niet altijd meer wijken. Nou ja, als surfen de hoogste prioriteit in je leven heeft kan dat misschien wel, maar zo niet, dan sta je soms twee weken (of langer) droog… So be it…

 9. @ Harg Dat is dan weer mijn voordeel, ik raak nog steeds stoked van een heuphoge slappe golf 🙂 Laat maar komen zondag!

 10. Alles draait om de balance in het leven.
  Soms moet je netjes je plicht doen..ook al is tegenwoordig alles zo corrupt als de pest en soms mag je je best flink uitleven en genieten! Ikzelf kan van de kleinste rimpel al helemaal happy worden,waarom..gewoon omdat ik geniet.

 11. hoi tobias komt de swell uit het nrd nog door of is het meer van beneden? veel dankjes!

 12. Lijkt wel wat te aan te komen (links in de grafiek), maar er staat ook een flinke tegenwind. Morgenochtend even goed in de gaten houden. Getij zit iig goed.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12131015.jpg[/img]

 13. Welke debiel gaat er nu surfen met die kou? Je kan wel zeggen dat het water 10 graden is maar je zit toch 90% van de tijd met je hoofd boven water.
  Dit moest ik gewoon even zeggen.

 14. You should try it …. Misschien vind je het wel lekker.
  Ik wel … zo es even kijken … en dan erin als er wat staat.