Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 11 Oktober 2013

82 reacties

 1. De boeiwaardes zien er ongekend goed uit. Bijzonder is dat 185cm wordt gemeten in de 30-100 mhz band. Normaal zijn er al goede golven als hier 30cm staat. Bijzonder is ook dat de band daarboven ook 185cm geeft. Oftewel: het is alleen maar swell wat uit noordwestelijke richting komt. Logisch, want de wind is oost!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/1011440210101.jpg[/img]

 2. eyeball zuiden nu:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG-20131011-WA0002.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG-20131011-WA0003.jpg[/img]

 3. Eyeball Zandvoort.

  Met het 1e licht nog vrij rommelig, pittige peddel out. Alleen de achterste bank af en toe mooie lijnen. Hoge golven, wind iets te cross shore. Het lijkt nu al wat beter te worden.

  Nu maar even ontbijten..

 4. He Tobias, Ik zou verwachten dat de 30-500 mHz 278cm voor een hoop rommel zou zorgen, maar dat blijkt dus niet het geval… Waarom niet? Door de offshore?

 5. Tobias, dit lijkt er toch op dat Texel de mazzel pakt (tov zandvoort en wijk) qua wind..
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image.png[/img]

 6. @ reprisal: Daar moet je helemaal niet zijn met deze heftige condities. De pier is een magneet voor een dubbele stroming en slaat je zo tegen de palen. Je zit er ook niet beschut. Met zo’n onshore stroming condities moet je beschuttig opzoeken of de baai opzoeken.

 7. @ the bodhi

  met deze condities bedoel je de wind? niet de swellrichting?
  vanavond zijn we terug van plan daarheen te trekken als de wind wat vermindert.

  wat is dan wel een betere locatie met die condities?

  greetz

 8. Hoe zit het met de temperatuur?

  Is het nog te doen met 3/2 of liever 3/2 met botje of beter 5/4 met botje?

  thx

 9. @ reprisal: the search is on … op wanna surf vind je al heel wat info tussen de Belgische spots …

 10. @ wetsuit
  Als je de berichtgeving van gisteren leest krijg je antwoord op je vraag. Uitgezonderd van de persoonlijke voorkeur e.d 😉

 11. Scheef Zuid was vanmorgen vroeg hoog en clean. Niet altijd even makkelijk te pakken omdat je soms lang moest wachten en net op de juiste plek daarvoer moest zijn. Soms ook net niet hol genoeg om te kunnen pakken.
  Sommigen van de aanwezige surfers hadden echter wel mooie ritten.

  @ Wetsuit: Watertemperatuur is uitstekend (warmer dan lucht). 3/2 gesealed was prima te doen! Nog geen schoenen/handschoenen nodig.

 12. LVS bij schemer erin gedoken op mijn webbertje 6.3 en eerst 100m rommel maar de achterste 2 banke frankrijk 2m-2,5m super cleane lange lijnen…..
  Heb er even gelegen ( paar golven gepakt) en toen toch maar meer naar voren gaan liggen …. Ik was tochbang dat ik naar buiten zou drijven in mijn eentje …:)
  Vanmiddag herhaling!!

 13. zou er maandag/ dinsdag nog wat over zijn van al dit moois want het hele weekend werken …grrr gelukig nog steeds stoked van gisteren

 14. Hoe betrouwbaar is die windkaart van buienradar? Want volgens het meest recente kaartje is er nu überhaupt nauwelijks sprake van off shore nu.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/windkaart.png[/img]

 15. Zandvoort was geweldig vanmorgen van 7:45 tot 9! Superstoked! Dikke cleane bakken van een metertje of 3! Op een gegeven moment werd wel de wind meer side- dan offshore maar alsnog cleane bakken! 🙂

 16. Check de bovenste link met de windvoorspelling links, staat dat er van 11.00-15.00 onshore wind is, en daarna weer off-shore…

 17. Hopelijk draait hij vanmiddag nog bij. Had me erg verheugd op een lekkere offshore sessie. Iemand een vooruitziende blik in deze?

 18. Castricum was niet normaal goed vanmorgen van eerste licht tot 10.00, hoog, af en toe hol en het mooiste was dat ik de enige persoon in het water en op het strand was! Legendarisch! Vanmiddag word iets minder hoog maar zeker het water in met laag!

 19. Scheveningen was niet zo bijzonder vanmorgen. Rommelig, toch de wind die licht onshore blies. Misschien later vandaag beter

 20. Wat een super ochtend op de Zuid!
  Tussen 10 en 12 minstens schouderhoog. Clean met regen maar boeien.
  Contrast was er weinig alles even grijs. Stilte in de line up opperse concentratie.
  Goede sfeer! Genoten :-D.

 21. Je zal maar in je 1tje met brute golven bij Paal 2 (Zandmotor Noord) liggen. Hoog, clean, spit, schuifbak, hol ik heb alles gezien en gesurft!

 22. Volgens knmi.nl/actueel nu windkracht 6 offshore op wijk, ziek… Webcam ziet er ook alweer wat rommelig uit.

 23. Helaas richting laagwater…maar toch lekker langs de pier..
  Beetje slome bakken achterin maar ook supermooie shorebreak
  Straks weer!

 24. Nice pic. Danny, vanochtend ook wat van dat gescoord in Cadzand, met lager water werd het snel minder.

 25. Niet zo heel denderend bij Zandvoort, veel stroming, erg ver peddelen voor weinig denderende ritjes. Was ik maar eerder gegaan…

 26. Zijn er nog mensen die volgende week op Terschelling te water gaan ? Ik heb verplicht 12 dagen eiland bezoek met met werk dus kan het mooi combineren dan …..

 27. Egmond vanmorgen aardig wat hoogte maar niet zo veel kracht. Vanmiddag overal kak in nhn. Crossshore verpest het een beetje en de golven waren niet meer dan hoge schuivers. Geen holle bakken meer helaas. Dan maar met biertje het weekend inluiden en nagenieten van vooral gisteren 🙂

 28. Contiki beach was snelle stroming richting scheveningen, maar behoorlijk snelle, holle en zuigende jetsers van een goede meter + niet makkelijk om een goede take off the maken, aangezien ze snel dichtsloegen.
  3 man in het water + een zeehond!
  na 4 rondjes had ik het gehad….
  op naar more….

 29. Wijk was een grote vuilnisbak. Visboot geleegd leek het op. Dode vissen, krabben, veel andere rommel en enorme stank!

 30. Ook in België wordt het nu echt wel mooi!
  20 min ago

  [img]http://i44.tinypic.com/2z3wg2o.jpg[/img]

 31. Het loopt nu nog zo dik dat er morgen zeker nog wel wat Swell over blijft met hoog water!
  Twee super sessies gehad vandaag!

 32. Morgen middag/eindmiddag rond scheveningen of iets zuidelijker of mee noord de moeite waard om een paar uur met de trein te reizen?

 33. Pardon? Het was superclean en goed hoog en hol op Zuid. Van 8 tot 12 erin gelegen…

 34. maasvlakte was lekker vandaag , ben zelf niet zo goed maar toch wat lekkere ritten gemaakt ! morgen weer !!! STOKEDD !
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_DSC0073.JPG[/img]

 35. Wijk aan zee noordpier deze ochtend…Geef die boxer een wetsuit ! Hehe, Dan heeft ie t nie zo koud als ie naar elke surfer die eruit komt charged.. Wat een lief beest btw! 😉

 36. LVS was nogal een klotsbak van 17:00 tot 19:00. Er stond maximaal windkracht 3, dus ik begrijp niet zo goed waarom het niet wat cleaner/meer uitgeleend was. Er viel door aardige hoogte en kracht nog best wat te surfen, maar of het die kostbare verlofuren waard was? Helemaal achterin (op bank nummer zoveel) waren de golven trouwens wel dik en clean heb ik me door een andere surfer laten vertellen, maar zo ver bracht mijn peddelconditie mij helaas niet.

 37. Ter Heijde 15:00 – 18:00.
  Voorin 1 grote rommelbak.
  Een pittige peddel naar achter en je zat tussen de dikke, holle en cleane bakken van een anderhalve meter.
  Inderdaad vreemd dat het voorin zo’n zooitje bleef. (wind was praktisch nul en offshore)
  Maakte het bijna onnodig zwaar en uitputtend allemaal.

  Neem aan dat de swell morgenochtend nog wel een mooie sessie op kan leveren(?). Zat vandaag nog zat in het vat.

 38. Genoeg holle dikke bakken gezien vanmiddag op de Slufter, wel hele sterke stroming en paddle-out

 39. Dizzy: LVS is met zulke hoge vakken altijd rommel tot de laatste 2 banken …… Wil je clean moet je ff de sportschool in hahaha….of je gebruikt de mui rechtvoor de ingang die trekt je echt zo naar buiten…:)

  Ik heb nog een idioot mooie middagsessie op bloemendaal parnassia meegepakt!
  16:00 erin ( net voor laag) en het was clean hoog krachtigen met mooie vette lip…..2e sessie met opkomend was zwaar haha puf was eruit…..

  Morgen duik ik er weer om 7;45 in op LVS!!

 40. Nog eentje van gisteren (Roy van Eijk) waar de energie van af knalt!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/roy21mm33024314.jpg[/img]

 41. Topdagje op Domburg, net na laag, niet veel stroming en mooi golven! Tegen hoog water was de 2de sessie er te veel aan hogere golven maar minder clean en armen die niet meer wouden, Top dagje!!

 42. Vanochtend op de Pier geweest. Helaas de laatste keer, want hij is voor eigen veiligheid nu permanent afgesloten. Wat een mooi zicht op de golven dat verloren gaat. Hier een niet helemaal correct uitgevoerde duckdive..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/pier21mm15024317.jpg[/img]

 43. @Dizzy

  De vlaggen hingen muisstil op lvs en achterin klapten ze snel dicht. heb voor morgen wel hoge verwachtingen!

 44. …en ik kwam door de branding!!! Daarom alleen al stoked HAH ! Het was VET in Noordwijk, dikke bakken zonder wind, plezier voor de mazzelaars die morgen gaan, helaas zit ik stuck op werk grrr

  X

 45. Toevallig nog iemand die mij voor morgen ochtend kan vertellen of er nog merkbaar verschil is tussen wijk en scheef?

 46. de moeite waard om in de trein te springen voor een paar uurtjes, en rond de middag/eindmiddag vandaag nog te gaan in de buurt van scheveningen?

 47. Mooie plaatsjes, misschien zie ik wat over het hoofd maar het lijkt me dat je meer dan drie fotos hebt gemaakt van gister? Kunnen we die ergens terug zien?