Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 10 juli 2015

91 reacties

 1. Jammer, 5bft uit ZW in noord holland nu, blijft weinig over van de mooie omstandigheden, toch maar weer stukkie op de racefiets

 2. Top sessie vanochtend van 7.00 tot 9.30 op Bloemendaal! Toen ik eruit ging kwam de wind erin en dat ging ten koste van de lijn.

 3. Vanmorgen vroeg was een intens lekkere sessie bij Wijk met het zonnetje erbij. Het had geen beter begin van de dag kunnen zijn!

 4. Hoe laat is de surf het best in wijk aan zee? En is het met de wind nog de moeite waard?

 5. @ rik: ben het wel met je eens ja. Had ook wel iets meer van verwacht. Desalniettemin prima pre-werk sessie

 6. Had graag bij de Peter Volwater memorial geweest, maar ga 18.00 niet redden.

  Peter… You will not be forgotten….

  Pak vanavond een mooie golf voor je!

  Iso

 7. @ Tobias, op welk uur is die foto in BE getrokken? Het ziet er hier nu in ZH niet zo goed uit …

 8. TAV de longboarder uit WAZ die vandaag mijn boardje raakte: stuur aub even een mailtje naar pcvanmotman @ gmail.com, kunnen we het snel afhandelen. Dank!

 9. Er kon gesurfed worden in Schev bij laag water 🙂 wel wat winderig. BE bij HW ging niet lukken

 10. Ondanks het getij best lekkere sessie op een mega longboard in Scheveningen tussen 2 en 3! Lange lijnen heuphoog en weinig takers.

 11. Ben zelf in Zandvoort geweest. moest daar om 7 beginnen. Was liever naar hier gegaan!

 12. Zo zeg, heerlijke sup-surf op Wijk. Uiteraard druk met parkeren, dus opgestapt bij de duindoorgang waar de windsurfers meestal opstappen tussen de 2e/3e windmolen. Ook daar gezellig druk in het water, lekkere sfeer, lekker zonnetje en constante aanvoer van pretgolven.

  Op gepaste afstand de ceremonie voor Peter Volwater bekeken. Mooi gebaar en een mooi afscheid voor een groot Nederlands watersporter.

 13. Wijk 16:00-18:00 – Leuke middagsessie gehad, maar we kunnen – aan de foto’s te zien – wel stellen dat het zuiden deze dagen de betere kaarten heeft gehad.

  @Tobias, is dat puur de wind geweest… meestal komt NW swell toch juist iets minder goed door in het Zuiden omdat de ondiepe Noordzee de swell daar meer ‘afremt’?

 14. 1e bank zandvoort was het helemaal vanavond.
  Lag op achterste bank in mijn uppie te balen: “De echt goeie surf is vast al geweest want er is helegaar niemand op de plank”.
  Bij terugpeddelen naar de kant kwam ik gelukkig tientallen andere surfers tegen. Toen snapte ik waarom ik alleen buiten lag, op 1e bank was het stukken beter. Volgende keer bespaar ik mezelf die peddel naar achteren.

 15. MV2 vanochtend voor het werk (6.30 – 8.30) viel wat tegen; toch wat rommelig en teveel wind.
  Scheef zuid tegen de avond was slap en af en toe mooi opgelijnd.

 16. Scheveningen ziet er nu enkel- tot kniehoog uit op de cam, maar het breekt niet lekker zo te zien. Zou dat beter worden met opkomend? Iemand een eyeball op de zuid?

 17. Erg cool drone filmpje!!
  Meer van dat, boven t Katwijkse strand op een mooie surfdag 🙂

 18. gisterenavond tot half 11 doorgegaan en ik zag alleen maar blije en vermoeide gezichten om me heen, het bleef maar lopen!

 19. Wijko was drie dubbel feest! 20.00 tot donker! Tientallen pret golven heup tot borst hoog!
  Weinig mensen in het water want die waren op de party!

 20. Wijk gisterio, 18:00- 20:00 WM 3,2,1 (stroming) begon wel lekker, hoogte goed,maar golven braken steeds meer (afnemend tij) heftig ala shorebreak op de 1e bank, daardoor vond ik ze moelijk te pakken, dat ligt ook aan mijn lbtechniek, maar zag anderen met kortere boarden ook niet bijzonder veel ritjes pakken. (behalve Dirbee op zijn Sup 🙂

  Vroeg me af hoe het bij de pier was, broer konijn zijn verslag lezend, wel beter gok ik zo.

  Saillant golfkrachtdetail 1 golf sloeg de beenzoom uit mijn shorty en toen ik boven water kwam zat ie om mijn arm 🙂

 21. Scheef was gisteravond erg relaxed! Super mooi dronefilmpje by the way! En topmuziek eronder!

 22. Egmond was absolute mini perfectie vanmorgen voor de Sup. 2.5 uur sessie in kniehoge peelertjes met af en toe heuphoog setje.

  Cheers. Lars

 23. Zandvoort 9 – 1200 zeer vermakelijke setjes. Mooie lijntjes en een klein beetje hoogte mooi op de lange plank. Zonnetje erbij , dag met een gouden randje !

 24. Al het moois van afgelopen dagen gemist. Maar vandaag nog prima sessie gehad van half 11 tot uurtje of 2 met de langplank. Heuphoge perfectie😎Ergens in het Westland🏄

 25. Zoelen (Wipeout) – vrijgezellenfeest en balen dat deze longboard enthousiast vanmorgen niet in de Noordzee kon liggen 🙁

 26. Hi tobias,

  hoelaat denk je dat ik zondag het beste kan gaan leren surfen?

  Ik wil het in zandvoort gaan doen…

  thnx

 27. Zo vroeg mogelijk, want in de middag gaat het steeds harder waaien wat minder geschikt is voor golfsurfers (des te beter voor kite/ wind surfen!)

 28. Ik vraag me af of het voor mij als beginner morgenvroeg nog wat kan worden op bijvoorbeeld wijk aan zee of misschien dichter bij huis op katwijk ofzo.

 29. Tobias,

  Je sms’en zijn een zegen! Bestaat er ook een soortgelijke service voor Franse golven te scoren? Bv vanaf Nantes tot Biarritz?

  thx

 30. Om maar vast op de zaken vooruit te lopen, windvoorspelling volgende week zondag ziet er goed uit voor de opbouw van swell…

 31. zaterdag ochtend superleuke sessie met mn kids mooie cleane lijntjes en met zn drieen in een golf hoe gelukkig kan je zijn :-)))) met 2 kids die na drie uur in het water er nog niet uit willen en achter elkaar golven pakken de volgende generatie surfers komt er aan!!!

 32. Hey Mark. Ik ken dat gevoel. Vorige zomer met kids in Biarritz voor de eerste keer in de lineup liggen wachten op golfjes samen met andere surfers. A dream came true. Zo eenvoudig\simpel maar mijn dag kon niet meer stuk. ;-)))
  Cheers Jan 45 j – kids 10 en 12j

 33. Allen,

  ik ben donderdag met the epic surf in bredene mijn gopro verloren, het is natuurlijk jammer van het device mr wat me meer tegen steekt zijn de beelden die van te voren en op de dag zelf die nu in het water liggen.
  Als iemand hem vindt kan je hem altijd afgeven bij de beachmaster van Bredene, die heeft mijn nummer.

  Thx

 34. Lazy Boy! Je hebt internet om te interpreteren niet om te spieken…
  Vallen en opstaan…
  Je moet ook een keer die hand los laten wanneer je op andere plaatsen bent!

 35. Hi all! Wat een lekker weekend surf (en zon) zeg, (na)genieten! Helaas wel mijn zwarte QuickSilver horloge verloren.. Iemand toevallig iets gevonden bij WaZ? Goeie werkweek all!

 36. Wordt het nog wat gedurende de week, of is het beter te wachten tot het weekend?

 37. Meer en meer zie ik de beelden en foto’s van de GoPro’s voorbij komen, geweldig ! Maar meer en meer zie ik ook de verhalen van verloren GoPro’s…..?? Worden deze ( toch niet goedkope) apparaten niet gezekerd op de surfboards ?? Ben zelf Bodyboarden / Snowboarder en gebruik ook de GoPro, maar deze is ALTIJD extra gezekerd om verlies te voorkomen !

 38. Hoi Tobias,

  welke avond deze week zou het beste zijn om te gaan leren surfen denk je? Zat er over te denken om naar te zandvoort gaan?!

  Hoor het graag,

  Sophie

 39. @ Circus HB

  ik zag jouw en je bassie mobiel weg rijden toen ik aan kwam!
  ik lag niet naast de pier en ook niet in de inside…..ik lag ver rechts vanaf Aloha…daar was bijna niemand en een enorme speeltuin, aan rete cleane heup tot borst hoge golven, sommigen liepen in de vorm van een halve maan, machtig mooi dus….om een halve cirkel af te surfen…

 40. Weet niet welke kaarten tobias gebruikt, maar Domburg was zieke zieke shit daarnet

 41. Alleen daar kwam de harde wind op tijd en stonden er golven voor donker. Elders kwam het te laat. Of heb ik het mis? Zal zo een nieuwe forecast makem.

 42. Als ik zo de cams van Scheveningen en Bloemendaal bekijk dan denk ik dat er vanavond met een longboard nog wel gespeeld kan worden. Zeker bij afgaand tij bij bloemendaal moet er dan wat lopen.

 43. Ergens in Oktober wil ik met mijn vriendin een week of 3-4 op reis. Ik neem graag mijn eigen board mee om af en toe te surfen, maar verder willen we mooie natuur. Bali en Lombok zijn we al geweest. Het lijkt ons dit jaar misschien wel leuk om naar Zuid Amerika te gaan, maar andere tips zijn welkom.

  Budget voor 3-4 weken incl. tickets ca. €7000 voor 2 pers.

  Een campertje huren is natuurlijk ook een optie, maar zie zo snel alleen maar de grote campers die wel erg duur zijn.

  Wie heeft er goede tips

 44. Vorig jaar california gedaan in pktober. Check escape campervans california. Star san fransico einde la. Droomreis.

 45. @ tips voor trip buiten Europa
  Zuid Afrika overwogen? Prachtig land en veel surf gelegenheden en niet duur.
  Wat er binnen je budget past weet ik niet maar je kan natuurlijk ook gewoon een auto huren en in hostels, hotels en B&B’s slapen. Heb het 4 weken gedaan in 2008 met mijn vrouw en het is de reis die we zeker nog een keer over gaan doen met de kinderen erbij.

 46. zuid en midden Amerika backpacken. Bolivia (no surf hihi), Peru, Colombia vrij cheap in zuid en Costa Rica en Nicaragua favorites in midden.

 47. Panama prachtige natuur en veel mogelijkheden om de Stille en Atlantische oceaan te surfen, mooi budget voor top trip

 48. Super al die tips! Meer ideeen zijn van harte welkom.
  NZ ben ik al geweest en tickets zijn relatief duur voor als je slechts 3-4 weken gaat.
  Zuid Afrika ook al geweest, maar misschien nog eens kan geen kwaad.

  Andere tips ga ik mij binnenkort in verdiepen. Klinkt heel leuk allemaal! Bedankt en nogmaals, meer tips zijn welkom!! Vooral met een betaalbaar campertje lijkt me heel leuk. Als ik backpacken ook prima.