Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Vrijdag 10 Augustus 2012

45 reacties

 1. Wat is het net RUK op zee. pfffff 🙁

  Oke 2 dagen geleden 2x achter elkaar gesurft. Maar ik ging net effen checken. Wat een bal zee.

 2. Lieve mensen, eind van deze maand heb ik een week vrij en ik wil weg om te surfen. Mijn surfbuddies hebben andere plannen. Ben in het bezit van een auto met tankpas, reizen kost mij niets. Wil voor weinig geld surfen in Frankrijk, maar liefst niet in de grote drukte.

  Kan iemand mij iets aanraden?

 3. @ Hooker
  Zoek je een surfkamp zodat je wat gezelschap hebt? Ik ben een paar keer in Star Surf Camps geweest. Erg internationaal en gezellig. Er is één vestiging in Moliets, waar ook flink gefeest wordt, en één vestiging in Carcans, waar je vooral kan chillen en waar je iets dichter bij het strand zit. Een week incl les kost 229+70 voor 3maaltijden per dag.

 4. @hooker
  Moliets heeft een kleine, leuke camping “Les Cigales”. Daar zitten een aantal camps, o.a. Wavetours (duits, engels), Star Surf Camps (vanalles) (met onwijs goeie fotograaf!) , Breakloose (NL en belgisch) en SurfandBeachCamps (NL en belgisch) zit daar. In Moliets zelf kun je op zich nog wel leuk stappen en de banken lopen best goed.
  Als je nog een stukje naar het zuiden rijdt kom je bij St. Giron Plage, daar is een kleiner camp van o.a. Breakloose. Banken lopen over het algemeen ook goed.
  Als je nog een stukje verder in zuidelijke richting rijdt, dan kom je langs Hossegor, een WorldTour plek, dus loopt best goed.
  Biaritz en zuidelijkere heb ik verder geen idee van. Als het toch geen geld kost zou ik misschien nog verder rijden naar Peniche en Aljazur.
  Happy Trailings!

 5. @hooker: ja. doorrijden naar spaans baskenland, mundaka (wel wat druk als het af gaat), bakio, of nog verder westwaards, san vincente de barquera( camping aan het strand)… go enjoy!

 6. Zijn de zandbanken in de buurt van Lacanau/Carcans alweer hersteld? Afgelopen maanden was het namelijk drie keer niks!

 7. mundaka?! wel wat druk als het af gaat?

  gast…..!! een nederlander krijgt geen golf op mundaka als het af gaat!!!((behalve TK)

  @ hooker: erromardie of lafitenia is leuk voor je….

 8. @hooker
  kijk ff bij Errant-surf.com daar kun je in Spanje ook wat boeken: een relaxt gasthuis in Loredo, ook erg gaaf.

 9. Ik zeg op naar Hoss-tha-boss. Le Penon, Gravierre en als het te hoog is naast de bunkers. Le Domain agreou is een prima verblijfplaats op loopafstand van Penon.

 10. @”@ken”
  Mundaka heb ik als Nederlander mijn mooiste golven gepakt! Net even naast de locals gaan liggen en als er een golf komt die net een halve meter kleiner is dan de rest, laten zij hem gaan en pak ik hem. Wel een kwestie van zorgen dat je wat respect kweekt door niet in de weg te liggen en gaan als je kan…. En geloof mij: de golven die zij laten gaan leveren mij de ritjes van het jaar op!

 11. @Hooker

  hou het bij noord-frankrijk. Komt veel swell aan, minder druk, veel mogelijkheden om uit te wijken voor de wind, wild kamperen, prachtige omgeving.
  Mundaka zal (waarschijnlijk) niet eens lopen…

  Ik vertrek dinsdag avond!

 12. Als je voor het surfen gaat, zou ik niet naar SurfandBeachcamps gaan!! Die gaan alleen maar voor het feesten en daar wordt weinig door de mensen gesurft… De camping cigalis of saint martin liggen er naast die zijn goed te doen als je voor het surfen gaat! Maar de fransen geven je de golven niet kado.. Ze kennen “de regels” niet, het is ieder voor zich, wie het eerst staat zeg maar. Schuif je idd paar meter op en pak je de kleinere golven dan kun je je prima vermaken daar! En Moliets is een leuk actief dorpje!!

 13. Is Frankrijk echt zo erg met de locals ? Ik ben er maar 1x een weekje wezen surfen. En serieus niks van gemerkt. Ik denk dat Nederland frustreerender is met al die mensen die er geen bal van begrijpen.

 14. Kom net terug van aantal weken Frankrijk. Franse locals zijn totaal niet erg mits je respectvol opstelt en je gewoon aan de standaard regels houdt. Zolang je de voorrangs regels na streeft en niet als een of andere debiel in het water gedraagt is er naar niets aan de hand

 15. Weet niet of dit de kust gaat bereiken…
  [img]http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/spec_k133.jpg[/img]

 16. Dat zijn helaas golven die richting Engeland gaan. Deze week ziet er zo slecht uit dat ik er eigenlijk nog niets over durf te zeggen 🙁

 17. He Toibias heb jij al een beetje zigt op hoe het vannaf volgende week maandag in frankrijk gaat zijn??

  Greets

 18. @ken

  Mooie sessies op Mundaka gehad, ook met +3,5 mtr swells. ALs je bereid bent veel te peddelen en af en toe een golfje op de kop te krijgen kan je zeker scoren. De hoofdpiek is geen optie als het afgaat, maar daarnaast blijft er veel over.
  mijn plek is tussen de hoofdpiek en de ‘inside’ in. keihard wegpeddelen als er een monster set aankomt en snel weer terug om de laatste golven van de set te pakken. Ritjes van je leven als je door zo’n lekkere lefthander gebarreld wordt…(of twee of drie keer op 1 golf) yeeehhaa 🙂

 19. Place to be, zeker als je goofyfooter bent… en na een goeie sessie als je helemaal kapot bent, lekker bij Txopos aan de tapas!

 20. Dudes, ik weet niet of het al vermeld was maar op
  Discovery Channel elke Donderdag 11.30 en Zondag 12.30 :

  “STORMSURFERS”

  Gaat over gestoorde SeniorBigwavesurfers die de hele wereld afzoeken met Helicopters en Jetski,s
  in Storm en levensgevaarlijke gebieden op zoek naar de Extreemste en hoogste Wavemonsters!

  Zeer spectaculair en op het puntje van je Stoel!!!!

  Ook veel Meteo info, Tobias!

  Greetzz
  Bigwaveskisurfer
  ( noordzeezwelletje dan)

 21. Ik ga zelf 2 x per jaar 3 weken naar lacanau ocean. Het is daar wel het juiste moment uitzoeken, maar dan kan het ook wel erg leuk zijn. De laatste tijd las ik wat negatieve berichten over mijn favoriete plek (maar dat is de combinatie van het heerlijke huis dat we daar huren en de vriendelijke mensen die we daar hebben leren kennen). Via http://www.lacanausurfinfo.com droom ik af en toe weer even weg en kijk op de “video’s van de dag” en de live webcam wat ik mis.
  Het filmpje van vanmorgen 08.30 uur kan ik jullie niet laten missen. (check de barrel op 1.45 min)

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KLlc5iBrgEw

  Ben zelf een longboarder en heb daar de ritjes van mijn leven gehad. Staand tegen steile wandjes, in (voor mij) mega hoge golven (3,5 meter) en afgelopen jaar m’n eerste cover-ups. Kan niet wachten tot half september. Voor iedereen die onze vlakke Noordzee achter zich laat; veel plezier!!

 22. Ik ben in de maand juli in Lacanau geweest, en het was niet goed. De golven waren, op slechts enkele uitzonderingen na, close-out shorebreaks.

  In al die weken dat ik er zat, heb ik slechts 1 echte goede surfsessie gehad. Ik hoorde dat het verderop, in Carcans, wel beter was.

  Ik heb daar zowel shortboard (retro fish) als longboard gesurfd.

  Hoewel de kinderen het fantastisch vonden, overweeg ik om volgend jaar ergens anders heen te gaan.

  @Pieter: heb jij dit jaar dezelfde ervaring, en is het in andere jaren of seizoenen beter daar?

 23. MSW en windguru zegen dat er woensdag en donderdag weer wat beweging is in de zee, zal het surfweer worden? Gr

 24. Desmodromic, ik zit daar al jaren in mei en september. Bij laag water, westen wind en hoge golven is het inderdaad vaak een lastige shore break. Maar dat is een kwestie van op het juiste moment (halverwege opkomend tij) gaan. Een makkie is het daar niet . Zeker met een longboard is het even pittig peddelen om bij de achterste banken te komen. Daar aangekomen vooral niet de golf helemaal uitrijden want dan kun je weer opnieuw aan de bak. Ik heb 2 ukkies van 1 en 3 jaar en helaas dus niet altijd de mogelijkheid om te gaan wanneer ik wil.
  Ben ook zuidelijker een aantal keer geweest, nadeel is dat je dichter bij Biarritz vaker bewolkte dagen hebt.

 25. Dit jaar (net als vorig jaar) in Lacanau gesurfd. Vond het ook tegenvallen dit jaar. Van de 12 dagen er 4 gesurfd. Er kwam een mooie swell binnen op een gegeven moment maar de banken konden het niet aan en alles klapte binnen 1 keer dicht. Zelfde verhaal de dag erna, toen de swell was afgenomen, nog steeds alles binnen 1 keer dicht. Het rare was dat de week ervoor we 2 prachtige dagen hadden met een mindere swell (met kortere periode).

  @: @@Back to surf: Geen surf in NL, donderdag ook niet. Ben wel heel benieuwd hoe je erbij komt dat er donderdag wel wat zou staan..

 26. Ik heb het precies hetzelfde, Ben in Lacanau vaak wat langer geweest, en het is minder relaxt surfen dan bijvoorbeeld zuidelijker. Teveel close outs and shorebreaks. Ben daar geweest in verschillende tijden van het jaar, en maar weinig leuke sessies gehad. In Capbreton heb ik namelijk wel supersessies gehad. Biarittz en bidart zelfde verhaal. Lacanau heeft te weinig keus en minder toegankelijk.

 27. Voorgaande jaren (eind juni begin juli) ook betere golven gehad in Lacanau. Dit jaar mindere golven omdat de banken anders lagen maar ook veel meer onshore wind.
  Paar goede stormen er overheen en volgend jaar liggen de banken waarschijnlijk weer goed!! Het blijft natuurlijk wel een hele mooie plek om naar toe te gaan!!