Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 6 Augustus 2012

23 reacties

 1. Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

 2. Begon rampzalig met minirimpels rond 7, uurtje later kwam er wat meer hoogte in gelukkig, toch nog voldaan ondanks de ongemakken van het teruglopen met een longboard terwijl je gezandstraald wordt.

 3. Er zaten onverwachts leuke golfjes tussen vanavond in scheveningen..

  Maar dit moet ik toch even kwijt..

  Om de haverklap kwamen er windsurfers of je afgestormd terwijl je aan het inpaddelen was, zowel van voren als van achter. Een paar keer bijna een botsing gehad zonder dat ik uberhaubt een golf had. Een windsurfplank met volle vaart tegen je kop en je kan het wel vergeten, levens gevaarlijk dus. Alle keren dat ik er wat van heb gezegd werd ik uitgelachen/uitgescholden of compleet genegeerd. De meeste surfers keken elkaar aan met een blik van WTF.
  Anyway, Ik ben absoluut niet de enige die er last van heeft en het is gewoon ronduit gevaarlijk, het lijkt allemaal alleen maar erger te worden terwijl het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Golfsurfers links, kiters/windsurfers rechts. Ik krijg de indruk dat de hele windsurf/kite scene een compleet andere wereld..
  Golfsurfers gaan juist respectvol met elkaar om.

  Is het niet een idee om waar vroeger het strek dammetje lag een rijtje aan kleine oranje geankerde boeien te plaatsen. Op die manier is de lijn tussen golfsurf gebied en kite/windsurf gebied beter zichtbaar en zijn er minder misverstanden. Zou een hele boel frustratie en ongelukken schelen in het water.

 4. Wat een heftige stroming op Scheveningen zeg! Zelfde geldt overigens voor de heftige ‘vriendelijkheid’ van de windsurfers. Lig ik vooraan, expres om niemand in de weg te zitten omdat ik even erg moe was, word ik verzocht naar de haven te verhuizen omdat ik daar als golfsurfer niks te zoeken heb. Maar wat ik me nou wel afvraag, was het niet zo dat die gele paal op Scheveningen er juist was om de kiters/windsurfers van de golfsurfers te scheiden en ik dus gewoon prima op de juiste plek lag? Lees: recht tegenover Fonk…Ik vind dit levensgevaarlijk zo. De vriendin waar ik mee was werd bijna doormidden gespleten door een kiter…Wie is hier verantwoordelijk voor? Gemeente? Waterpolitie?

 5. Wat een fijne dag, vanmiddag kunnen kiten op Noord en tot zonsondergang nog wat golven kunnen pakken. Toch zit ik hier met een naar gevoel, aangezien er plotseling een kiter over een golf kwam varen die ik net duck. Het scheelde letterlijk een haartje met z’n vinnen en mijn hoofd en had slecht af kunnen lopen. Z’n reactie ‘ik zal hier nooit meer varen’ was oprecht, maar geeft toch aan dat mensen het risico niet kunnen inschatten en tot het randje gaan. Je kunt niet zien wat er achter de golf zit als je er overheen springt . Blijf dus alsjeblieft netjes uit de buurt en ga niet boven de golfsurfers liggen, ongeacht niveau. Waarschijnlijk de zoveelste x, maar het is op deze manier wachtten tot het gruwelijk mis gaat en de scene unpleasant veranderd.

 6. Uitkijken gasten…Neemt nu vormen aan dat surfers in ’t water het hebben over auto’s van windsurfers en kiters ff onder handen nemen..

 7. Houd allemaal eens op met zeuren en zeiken. Jullie creeren op deze manier een probleem waar diensten maar al te graag op voortborduren; dat is het laatste wat je wilt!

  Gewoon elkaar wijzen op ‘gevaarlijke’ situaties en verder surfen i.p.v. de ‘geschrokken surfer’uithangen. Beetje ballen aub

 8. In Wijk aan Zee hebben we ook regelmatig het kite en windsurfer aanvarings probleem. Ik stel voor dat we allemaal paintball guns kopen en gewoon op lastposten gaan schieten …

 9. Gaat ie weer, schieten, nieuw beleid(dure handhaving dus gaat niet komen) , het is inderdaad wachten tot het eerste geval van blijvende verminking, veel succes&plezier met jullie blamegame

 10. @ ed

  de golfsurf scene is één en al respect? af en toe iemand op zijn bek slaan als die op je golf zit is ook respectvol?

  het is allemaal gelul, de zee is van iedereen er valt weinig te claimen. qua veiligheid is dat misschien niet zo handig soms maarja.
  de meeste pijn ooit heb ik toch gekregen van iemand met een shortboardje die zijn punt vol in mijn bovenbeen prikte.. litteken zit er nog steeds.
  zorg gewoon dat ze weten waar je ligt.

 11. Je kan de archieven er op nazoeken, elk jaar rond juli/aug is dit hetzelfde liedje hier op surfweer. Ik ga geen oplossingsrichting aangeven. Het enige positieve dat ik hier als weerman kan melden is dat het nog maximaal een maand wachten is op het moment dat het voor de meesten alweer veel te koud is. Zowel voor de wind/kitesurfers als voor de gewone surfers (om nog met harde wind te golfsurfen). Probleem grotendeels weer opgelost..

 12. gasten met vliegers of masten moeten gewoon gewoon uit de buurt blijven bij piertjes en havenhoofden. ze zijn een gevaar voor zichzelf en meer wind dan op het open water vind je daar niet. simpel.

 13. Over kiters en normale boarders: kap is met dat gezeur over niks. Gewoon uitkijken voor elkaar en gaat het net goed een kleine sorrie is genoeg, anders ene oor in andere oor uit want je maakt je alleen maar drukker dan nodig… Zee is voor iedereen