Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 4 Maart 2013

109 reacties

 1. De swell zit er vrij consistent in op de Anasuria dus buiten wat het getij doet, lijkt het er niet op dat de swell er na de ochtend meteen uit is. Helaas wordt het alleen nog wel erg lang wachten voor het weer hoog water wordt. Pas om 21u in Noord-Holland hoog water (al donker).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm51019155.jpg[/img]

 2. Nog ff wat kwijt…mijn middag kon niet meer STUK! In Noordwijk erin om 1500, idd longboardable en suppable ( heb een big 79, ben nog ‘kook’ hè haha) dus voor mij ook prima golfjes zat best kracht achter,op de achterste bank lekker metertje hoog, en het gaat steeds beterrrr! Ook nog bruinvisjes gespot, wel weer een ervaring dus ik was iig stoked! Weltruste

 3. Meter clean. It s gonna be a cold one!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/capture_06-1.png[/img]

 4. scheveningen N ziet er wel geinig uit, maar mij niet genoeg om met 15 man 2 net-niet pieken te willen delen.

 5. Parnassia van 7:30 tot 9:30 was het net niet. De golven kwamen niet over de derde bank, en op de eerste bank was het alleen maar shorebreak. Desalteniet wel wat leuk golven kunnen pakken. Hopelijk doet het getij wat meer met de 1m swell die op de boeien staat.

 6. Ziet er toch best oke uit op de cams, zou er rond 18:00 nog genoeg licht zijn vandaag de dag… ?

 7. Serieus aan het twijfelen op m’n werk; nu op Wijk inimini, maar ohhh wat een zonnetje!

 8. ‘Het tij kan wel een positief effect hebben, omdat de zandbanken voor de kust ineens een stuk dieper liggen en de swell minder blokkeren.’
  ..Had ik eerder moeten weten:)

  Gisteren tegen vriendinnetje vanuit warme strandtent:

  Ik: ‘Met Noorderswell werkt het hier in Zandvoort eigenlijk alleen goed met hoogwater’

  Vriendinnetje: ‘Oh.. waarom dan?’

  Ik: ‘Eh.. weet ik eigenlijk niet’

  Vriendinnetje: ‘Oh loser!’ (haha nee hoor dat zei ze niet echt hahaha. Ok, wel 😉

 9. waarom gaat hier niemand voor?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Untitled-2.png[/img]

 10. Ik ben over een uurtje met de Sup op de Zuid! Gisteren werd het nog flink hoger met opkomend tij, ik denk dat het nog beter wordt dan bovenstaand plaatje van Noord!

 11. wtf !!!! had toch een afspraak bij de tandarts moeten plannen voor vandaag of de griep moeten laten doorkomen !!!! ziet er allemaal beter uit als k verwacht had

 12. Gasten watskeburt?! ik zit me hier een partij op te vreten op me werk, terwijl ik deze units constant ongebruikt voorbij zie komen!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/04-03-13.png[/img]

 13. Barelfestijn ja, maar heel klein en in geen geval as good as it looks- althans NIET van 11:00 tot 13:15 op Noord toen ik met shortboardje op Noord lag. Lastig te pakken, korte ritten en op dat tijdstip niet “alert” waardig.
  Za en ook Vrij op Noord en Zuid heeel veel beter en veel meer golven/ langere ritten gemaakt op 5’10” shortboard. Dus tenzij je heel licht weegt en klein bent zijn deze barreltjes te maken.

 14. Kom er net uit. Swell is nog goed hoog en krachtig hoor. 5’11 ging prima. Zelfs twee barreltjrs gehad. En dat terwijl het tij er nog in moet komen. Straks derde sessie 🙂

 15. wauw, als jullie meerdere sessie doen op een dag, dan heb je wellicht ook een rits wetsuits droog en gereed…

 16. IK in elk geval! 6mm en 5mm:)
  @ Tobias: lekker voor je; mij lukte dat dus helaas niet

 17. Over koude gesproken, heeft het nog zin om voor dit seizoen 5mm (hand)schoentjes aan te schaffen, of wordt het zeewater nu snel warm zodat ik na een sessie mijn vingers en tenen nog voel in mijn 3mm neopreen verpakking?

 18. Waarom heb ik vrijdag vrij genomen ipv vandaag :S
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Naamloos-4.jpg[/img]

 19. Klein, maar fun en best clean op de noord van ongeveer 13.15-14:45. Het lijkt er nu met opkomend zeker wel beter door te komen als ik de webcam zie. Maar wie gaat klagen met de zon op zijn bol?

 20. NONDEJU!! Wat een ongelofelijk lekkere sessie op langvelderslag half zes tot 7u (toen was t wel echt donker). Voor mijn 7,10 nsp niveau he-le-maal super! Zie de golven maar zelden zo mooi lopen in Noordwijk. STOKED as hell!

 21. Supersessie op Zuid van 16.30-18.30, tussen heup en hoofd, superclean, barrels en krachtige golven. Beste sessie van de afgelopen 4 dagen!

 22. school (vanaf 8 uur- 5uur + Huiswerk) heeft het zeer hard verpest voor mij. Ik geniet nog wel van de laatste foto’s en berichtjes…

 23. sunset surf @Cadzand!! klein maar fijn clean en lijn maakt het weekend weer een beetje goed stoked!!

 24. Goedwerk gasten van saltyrootz.com!
  Op de website staan ook nog een paar hele dikke filmpjes! (en fotoos)
  Heerlijk om naar te kijken, echte dikke Hollandse surf (ers)

 25. wijk was leuk gisteren van 9.30
  to 14.30 erin gelegen sochtend was het klein maar mooi later werd het minder maar af en toe een mooi lijntje toch een beetje stoked na zon lange flatness en wat was die zon heeeeeerlijk op je kop

 26. Ik ben ook wel benieuwd naar de vraag van Jeroen, vanaf wanneer kan er weer een beetje comfortabel in t 3/2tje zonder (hand)schoenen worden gesurfd? april?

 27. Opzich wel zinvol daar je er logischerwijs volgend seizoen ook gewoon profijt van hebt, en een hoop zooi is nu in de sale.

  Enne J…vorig jaar was zelfs begin mei nog gewoon fullsuit…ligt er ook aan hoe bikkel je bent natuurlijk!

 28. Afhankelijk van hoe de watertemperatuur zich ontwikkeld, of er een zonnetje is en je eigen kou weerstand 😉
  Bij een zonnige dag en weinig wind is het zeker mogelijk in april, maar wordt het hierna weer kouder en schijnt de zon in heel maart niet meer, dan wordt het lastig…

 29. Thanx Saltyrootz. Fijn motivatiefilmpje om te blijven oefenen en oefenen en oefenen…

 30. als je nu met je 3/2 de zee in wilt ben je mongool. afkoeling in water gaat 30 keer zo snel als in lucht. de meeste warmte verlies je ook nog eens via je hoofd. Dus die actie van Nick? dit weekend op de maasvlakte om bij water temp 4 graden zonder cap te surfen was ook geen snuggere in mijn optiek. maar je moet het lekker zelf weten. als je in april (water temp gem zon 6/7 graden) naast me ligt in je 3/2 zonder cap schoenen en handschoenen laat ik je lekker liggen als je acuut de krampen krijg……

 31. ieder zijn ding , prima gesurft , cap in mn nek voor als ik het koud krijg …. zon op je bol en het is heerlijk ! mij hoor je niet klagen , gister trouwens een super sessie gehad met ondergaande zon op de maasvlakte !

 32. waarom zo bruut doen wanneer iemand een oprechte vraag stelt?
  misschien een beetje een beginnersvraag,maar iedereen is ooit begonnen,en beginners hebben logischerwijs ook meer vragen..
  anyway ik hou mn 5/4/3 aan tot einde april begin mei.daarna kun je meer dan 5maanden met je 3/2 lekker klooien,succes en veel plezier

 33. Wat een discussie op een simpele vraag. Ik zeg ook helemaal niet dat ik in me 3/2 t water in wil want heb een bloedje warme 5/3 o’neill RG8. Ik vind het alleen veul chiller zónder hoodie en handschoenen, zoals waarschijnlijl de meeste hier. En bovendien heb ik maandag met zonsondergang ook lekker even mn hoodie afgedaan met dat lekkere ondergaande eerste zonnetje. Dus trek niet te snel van die afkeurende conclusies

 34. Winter 5/4 lente herfst 4/3 zomer 3/2
  Als t te koud is voor mijn 5/4 ga ik er niet in. Alleen maar omdat een 6/5 zo moeilijk bewegen is.

  Ik heb alleen de zomer geen booties en gloves aan.
  Zo zonde om dr uit te gaan omdat je t koud hebt. Ga liever dr uit omdat de armpjes of benen t niet meer doen.

 35. hey tobias,

  PRACHTIG filmpje! Ik vroeg mij af of je chest of head strap hebt gebruikt voor dit filmpje te maken? Als je head strap hebt gebruikt, heb je geen schrik dat na een hevigere golf gopro en alles weg is?

 36. Lijkt erop dat morgenochtend wel iets moet doorkomen.
  De zondag ziet er sowieso lekker uit 🙂

 37. Het is nu onderweg met 15ft aan de ingang van de Noordzee, rechts van de Shetland Eilandengroep (boei 63112). Dus nog zo’n 1000 km bij ons vandaan en daar gaat ook nog zo’n 12 ft vanaf. Maar prima als er morgen 2 tot 3 ft overblijft, toch?!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/A09mm37019217.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/B09mm53019218.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/C09mm16019216.jpg[/img]

 38. …Het is je gegund hoor al die sessies die je meepakt, maar ik kan een mate van jaloezie toch niet onderdrukken als ik weer eens van 09.00 tot 17.00 op werk zit en er hier over lees!

 39. Ha ha, ieder z’n tijd. Ik heb 1,5 jaar met blessureleed te kampen gehad en kon toen lange tijd helemaal niet surfen. Maar wel elke dag het surfweer schrijven, natuurlijk. Ben blij dat ik het nu weer 3 x per dag kan doen!

 40. Gofjes lopen er nu al, vooral in het Noorden. Shortboarden zoals in dat filmpje, zal echter pas morgen gaan.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/s09mm01019209.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm03019225.jpg[/img]

 41. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/45425_10151487145160102_516658190_n.jpg[/img]

  Nog een foto van afgelopen maandag!

 42. **pakt popcorn**
  even genieten van dit ‘as the world turns’ geneuzel over hoe dik je pak moet zijn, zoals elke lente/herfst

 43. pff.. geen idee wouter (qua materiaal)

  maar die ‘super buzz’ van Stretch ziet er wel dope uit..

  B dus

 44. @Tobias, is er een simpele rekensom met de gemiddelde snelheid van een golf? Ik bedoel 1000km afstand doet er 9 uur over om NL te bereiken, zit ik dan ongeveer goed?

 45. Hier nog eentje van maandag 04/03/2013 heerlijke laagwater sessie!!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/surf_Ma_04032013.jpg[/img]

 46. Het is dan wel niet zo hoog, maar de lijn ziet er nog wel lekker in voor zover je op de cam kan zien

 47. morgenvroeg dus voor dag en douw maar een kijkje nemen, lekker dat het steeds vroeger licht wordt 🙂

 48. Ik sta net op de noord met mn zoontje naar prachtige kleine lijntjes te kijken,als ik die kleine baas niet bij me zou hebben,had ik ff mn longboard gepakt!! Best warme lucht ook buiten dus….iemand? Maandag is het weer -6graden,dus….

 49. Idd, Longboardfun!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/17mm57019242.jpg[/img]

 50. Tobias waar haal je die scherpe ‘bri’ webcam beelden vandaan? Is niet Scheveningen live toch?

 51. Inderdaad heerlijke longboard lijntjes op de noord. Er stonden nog een aantal mensen foto’s te schieten. Ben benieuwd. Zou top zijn er daar nog een paar van te zien!

 52. Ik ben ook benieuwd of het zaterdag al te surfen wordt of de NO swell pas vanaf zondag te surfen valt. Ik hoop in ieder geval ook op zaterdag te surfen 🙂 🙂