Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 3 Juni 2013

14 reacties

 1. Heh. Maandag = parttime dag precies voor dit soort dingen… Kon het niet laten om naar MV2 te gaan en de golven te checken. Nou dat bleek niet verkeerd. Niet zo mooi als gisteren maar zeker tot net na HW eigenlijk heerlijke ritjes gemaakt! Daarna werd het al gauw minder. Maargoed ook want ik moet zo de kids van school halen.

  En weer twee nieuwsgierige zeehonden vlakbij gehad (10m oid).

 2. @Merijn
  A15 richting Europoort gaat naadloos over in de N15, die helemaal uitrijden dan rij je er tegen aan je ziet aan het einde ook borden Slufter, ken niet missen en P1 is meest gunstig om lijntjes te scoren.
  dus zo ver mogelijk op de kop.

 3. bij P2 word aangegeven als spot voor golfsurfen maar die spot is nog niet helemaal klaar.
  uit betroubare bronnen heb ik wel vernomen dat er een kunstmatig rif aangelegd zal worden die het theoretisch mogelijk gaan maken hele goede omstandigheden te creeren

 4. @ merijn; niet zo vlerkerig man! wees blij met wat tobias je geeft…

 5. Ik lag zowel gisteren als vandaag bij P1 (maar die ligt in werkelijkheid wat zuidelijker volgens mij… nu staat ie vol tegen de blokken en dat is niet zo).

  Het brak het mooist richting blokken. Daar ligt nog een flinke zandbank die mooi kan lopen. Vandaag kwamen ze er mooi omheen krullen.

  P2 doet het soms ook goed, is vaak cleaner (met N-swell) maar ook kleiner. P2 heeft dan echt een hele mooie naar rechts brekende golf.

  Ben benieuwd of dat artificiele rif wat gaat worden. Kunnen ze beter bij P1 in de zee plompen als je het mij vraagt: veel ‘directere’ golven!

  PS de maasvlakte is verder hartstikke ruk. Echt, niet naar toe gaan: staan nooit golven.

 6. We gaan tegenwoordig spots met foto plaatsen. Niet alleen hoe en waar, maar ook met een plaatje. Maak gelijk een tomtom favoriet aan.

  Surfen=ontdekken

 7. En daarom ben jij hier, net zoals je uren in de Lonely Planet kan zoeken om daarna te ontdekken.

 8. Inderdaad. Ik vind het werk wat je doet fantastisch. Je maakt voor velen het surfen aantrekkelijk, daarnaast verdien je er een boterham mee. Geeft boardadvies, of is dat inkomen generen?

  Nogmaals waardering is er, maar sommige spots in NL kunnen niet naam en toenaam worden geboemd en al helemaal geen foto’s. Maar de vlakte is openbaar terrein.

  Sorry voor mijn directe manier van reageren, zal wel rotterdams zijn. Ik heb er altijd van genoten om in de auto te stappen en te gaan kijken. Zal wel oud worden.

 9. Nee hoor plaatje. De jongeren worden steeds meer verwend (no disrespect voor jou Tobias want je doet het verder prima met de site) en gemakzuchtig. Binnenkort is het normaal dat ouders voor hun kids tot de 25e verj hun billetjes vegen en bammetjes smeren en natuurlijk hun kroost naar het strand rijden, wetsuit aantrekken, en ze de golven opduwen.