Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 26 Augustus 2012

114 reacties

 1. Mooi swellkaartje van de Noorse Meteo waar de offshore wind pas de golfrichting veranderd aan de Engelse (noord)oostkust en het bij ons stukje Noordzee gewoon 1 tot 1,5 meter (derde kleur blauw) noord-deining blijft. bron: http://retro.met.no/kyst_og_hav/wave_peak_anim_36.html

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm51015375.jpg[/img]

  Oh, en voor iedereen die het vandaag moet gaan missen. Aanstaande vrijdag/zaterdag is er weer een lagedrukgebied gevolgd door een hoog. Bijna exact hetzelfde, maar wel minder ruimte voor de offshore na de onshore. Timing is dan wel veel meer cruciaal.

 2. Ik hoor de zee al lekker tekeer gaan! Ik duik er na me nachtdienst meteen in 🙂

 3. ik hoop er straks nog even in te kunnen. Heb zo eerst een afspraak bij de huisarts voor mijn oor en als ik een beginnende ooronsteking blijk te hebben gaat het feest niet door vandaag. Ik stap morgen nl. in het vliegtuig (naar een golfloze bestemming helaas)

 4. Alleen Scheef Noord komen golven netjes binnen op de cam. Elders ziet het er te klein en rommelig uit. Even nog een uur op 1 oor en met inkomend tij zal het veel beter worden.

 5. Oh,oh, Ik kan niet wachten……,Zucht!

  Kijk nu Superstoked en verveeld uit mijn Taxiraam op het Frederiksplein
  in Adam, Steve Jobs Minitelevisie kijkend met de LiveShow ” Wijk gaat Los!!” en Tobias Teletekst!

  En met al die info krimpt mijn buik nu en je weet wat dat betekent…straks in den Pak?
  Ook leuk voor mijn Klanten!

  Wijki ik kom d,r aan dus Dudes, er is overstort op Wijk!! ha,ha!
  Nee, ff serieus,

  Iedereen een Topdag gewenst!

  Bertski!

 6. thx voor de update vanaf Texel, misschien dat ik zo de boot neem. Anders wordt het Petten.

  Gister nog mooie avondsessie bij Petten gehad, klaar voor de volgende!

  Sowieso zin an!

 7. krijg net een belletje van me meissie die langs het strand fietste naar scheveningen..: ” jij wil de zee nu niet zien… MOOIE LIJNTJES!! ”
  ik weet dat ik vandaag specially hiervoor eerder vrij heb genomen om voor (en na) het avondeten te water te kunnen gaan.. maar had ik nu maar heel de dag vrij genomen! ..nog maar paar uurtjes… YIPPYKAJEE MOTHERSHOCKERS! iedereen dikke surf toegewenst vandaag. superstoked!!

 8. hmpf, net bij de dokter geweest en een buitenoorontsteking. Aangezien ik ook mijn vakantie niet wil verpesten door het erger te maken blijf ik vandaag maar uit het water… bummer…
  Iedereen die wel het water in kan: ENJOY en wees zuinig op je oren!

 9. Vanochtend Wijk oudhollandse klots. Niet heel bijzonder. Met opkomend werd het wel wat beter en meer lijn, maar er waren vooral een hoop inzakkers. De langste planken hadden het meeste voordeel.

 10. Wordt weer lekker overdreven gedaan door een aantal. Het ziet er prima uit in Scheveningen maar laten we niet overdrijven. Gaat het vanavond nog wat worden, ik zit hier als corporate-slave nog wel even vast… Laag water rond 18:00 klopt dat?

 11. Haha dank.

  Zal even wat surfjargon en overdreven teksten er achteraan vlammen: STOKED! Na lange flat-spell eindelijk weer lekker rippen vanavond!

  Beter?

 12. Vanochtend van 8 tot 11 leuke lijntjes gereden op de Noord. Wel wat slapper en kleiner dan verwacht, maar met een longboard was veel mogelijk.

 13. Is mooi nu op Ouddorp. De ochtend begon wat klein maar geeft nu mooie peakjes. Er wordt lekker gesurfd. Toch vond ik het zelf eigenlijk gisteravond toffer. Veel groter en meer power!

 14. Nhn is ouderwets kuttttt! Dikke zzw 4 erover die alles naar te tering blaast. Van mij mogen ze hier ook een opspuiting doen ala zandmotor want ik ben wel toe aan offshore condities aan de noordkant van een dergelijke opspuiting.

  Deprimerend dit. Hopelijk cleaner in het zuiden.

  Cheers. Lars

 15. Domburg, stiekem toch wat meer van verwacht maar het was wel gewoon lekker

  [img]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375800_431407060245589_692013828_n.jpg[/img]

 16. Jammer van de vergaderingen vandaag, maar BLIJ met het daglicht!! 😀 Ochtendsessie gedaan, keurig om 9 uur op mn werk 🙂 Stoked voor vanmiddag/avond!! 😀

 17. Westland:
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/558811_10151048086734426_965783138_n.jpeg[/img]

 18. Vandaag op wijk van 10:30 – 13:00 prima lijntjes bij 1e en 2e windmolen! Zeehond bob was er ook. Was op me bear 9.0 helemaal top! Plek was lekker rustig bij de pier was het weer nummertje trekken…

 19. vanochtend om 7u erin, was echt top tot 9u, daarna was het zoeken.
  toch nog tot 11u gesurft totdat mijn armen er zowat af vielen. mooi spul!

 20. Hmmm volgende keer rij ik naar t zuiden daar lijkt t met lange periodes altijd een stuk beter door te komen. Castricum en omstreken was drama. Alles liep kapot op de achterstebank. En die lag te diep.

 21. @Hazard: als je snel van je buitenoorontsteking af wilt, dan raad ik je een aantal acupunctuurbehandelingen aan. Mocht je in Scheef of Den Haag wonen…check dan Acupunctuur Yao. Zit in de Weimarstraat. Doet acupunctuur en kruiden. Super gast!

 22. Hoek van Holland was nog iets wat rommelig op momenten bij begin opkomend tij, daarna steeds beter.
  Bij begin afgaand tijd begon het mooi te trekken, werden golven nog holler en liepen er mooie sets.
  Helaas vanaf 1 a 2 uur wel merkbare afnemende golfhoogte, dus er dan ook maar uit gegaan. Heerlijk dagje!!

 23. Iemand een idee of het over een uurtje of 2 nog goed is? En wat raden jullie dan aan? Scheveningen of Zandvoort?
  Tnx!

 24. vandaag heerlijk gesurfd op wijk.
  We wisten dat het druk zou worden.
  prima gedeeld met zijn allen.
  helaas niet door iedereen, want op de parkeerplaats liep een gast met honkbalknuppel naar een andere gast toe.
  die gast was over zijn board gegaan en wou geld zien.
  wat de fack maatje.
  zwaar opgefockt liep hij naar die gast toe en begon lekker ruzie te zoeken tussen de gezinnetjes.
  mensen dit gaat lekker zo!!!!!!
  SDS baby
  oftewel
  Share Die Shit

 25. Terschelling was aan!
  Dikke bakken van 1.5 meter.
  Rond een uurtje of 2/3 trokken de golven mooi hol en werd het veel cleaner.

  [img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/621921_489565981056075_1968672204_o.jpg[/img]

 26. vandaag nogal kleine maar wel zeer stijle golven op domburg.. was wel nog leuk en goed te doen met shortboard… ! toch nog 4,5 uur gesurfd

 27. Vanochtend laatste uur voor hoogwater gepakt. Ik had er meer van verwacht, maar toch lekker zo snel tussen werk door.

 28. Was weer lekker vandaag!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/scheveningen 27-8-12 banner2.jpg[/img]

 29. Vandaag 2 sessies op Terschelling gesurft.
  Tot de avond stevige deining uit de Noord !
  En af(ei)landige wind 🙂

  Een goede keus om ’s dit eiland te proberen…

 30. Wijk 1e opgang pier van 2 tot 4 was okee, beetje zoeken soms. Wel lekker rustig, 6 man. Prima te doen, vooral met lekkere weer, maar zker geen topdag helaas.

 31. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm48015397.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm24015398.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/19mm36015396.jpg[/img]

 32. Vanmorgen van 9:30 tot 13:00 op Bloemendaal gesurft. Kleiner dan verwacht (zal eens niet) en zoeken naar de juiste banken. Ik heb genoten samen met mijn broer. Nu mijn board repareren omdat mijn broer erin reed. Die gast met z’n knuppel moet ook ff leren zelf zijn board repareren, scheelt een hoop toneel op een parkeerplaats.

 33. @ Robert en Jasja

  De plank is in één keer meer in waarde gedaald dan de reparatie kost bij een professional. Ik vind een knuppel eigenlijk wel mooi gereedschap om mee te dreigen, vanaf nu neem ik er ook een mee dus pas op… Mooi meegenomen dat je gezinnen afschrikt: dan blijft er tenminste plek over op de parkeerplaats. En natuurlijk: als je niet kunt surfen moet je niet naar zo’n zwaar localized spot gaan hahah, toegang tot zo’n plek moet je verdienen!

 34. localized… in nederland? die lullige paar kilometertjes zandstrand? wat een achterlijk gedoe met een knuppel gaan staan zwaaien, triest gevalletje man

 35. ow. en best gesurft trouwens. uiteranus veels te laat erin gegaan ( 16:00 tot 18:00 en van 19:00 tot 21:00. maar toch af en toe een lekker ritje gehad) hijs fijn!

 36. @TJ ik hoop dat je een grap maakt. Je gaat toch geen ruzie maken om een boardje. Wat denk je dat een board nog waard is als ie de winkel verlaat? Als je niet tegen een gebroken board kan moet je niet gaan surfen maar je board lekker aan de muur hangen.

 37. HvH was wat mij betreft helemaal te gek. Ik geloof dat ik mn nick ook moet/ mag veranderen… ben nog steeds een beginner maar heb ondertussen heel wat golven gepakt dus ‘absolute’ beginner ben ik niet meer (don’t worry, ik haal me niets in mn hoofd: I still suck but damn did I have FUN)!

  Een ochtends sessie gedaan van 9:30 tot 13:30 (ik was kapot) en toen waren de golven krachtig. ’s Avonds de ouderavond van school overgeslagen en nog even van 19:30 tot donker. Meer aflandige wind en golven met een langere periode, ook duidelijk minder kracht. Desondanks toch een paar heerlijke golven gepakt.

  @de vriendelijke locals die me tips hebben gegeven voor ligging en peddel ‘optimalisaties’: thanks gasten!

 38. Hier alvast een preview voor de foto’s die morgen online staan met o.a Mirna en Tom Boelma.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_8276.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_8508.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_8172.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_8521.JPG[/img]

  http://www.skillshots.nl

 39. zandvoort viel helaas toch wat tegen, had het idee dat de voorspellingen niet helemaal lekker uitpakte want er lagen een heleboel mensen in en het was toch niet echt lekker. in de ochtend was het wel lekker maar toen moest er gewerkt worden… 😉 Volgende keer beter

 40. @Lars ouwe zeikerd 😉 jammer, had je mee naar ameland gemoeten, bijna overhead sets en offshore !!!

  @Robert, was het toevallig een zekere Ramon? Die kerel schijnt wel vaker dingen uit te halen in wijk.. had mij een maand geleden ook een kopstoot gegeven voor het per ongeluk indroppen op een 2ft mushy golf, hahaha. wat een grap

 41. btw, een half uur later dropte Ramon ook bij mij in, en dan niet express, nee per ongeluk…. was gewoon een shifty peak en ik backdoorde het. 😉

 42. Ja de sfeer was gisteren gespannen op wijk.

  Een paar heftige discussies een klein knokpartijtje en het nodige gescheld op elkaar…. Ja surfen is echt een gezeliigheidsding.

  Nou moet ik zeggen dat iedereen en dan met name de minder ervaren surfers goed uit de doppen moet blijven kijken, want het gaat soms nergens meer over, maar om dan meteen ruzie te gaan zoeken is natuurlijk ook overdreven…

  Heb zelf weinig last gehad. Vooral door een stukje verderop te gaan liggen. Was een lekker dagje.

 43. Eens dat ’t in principe nergens over gaat maar ’t niveau is op een hoop hotspots gewoon flink aan ’t dalen terwijl de hotspots juist een hoger niveau zouden moeten hebben daar beginners er eigenlijk niks te zoeken hebben..

  Branding van knie hoog heb je overal, waarom dan tussen de hogere golven (die ze toch niet pakken) liggen, en dan dus enkel liggen..

  Je gaat met je auto toch ook niet de weg op om vervolgens gewoon stil te staan?

  Concreet: ’t wordt er door beginners zelf naar gemaakt!

 44. De sport is volledig naar de vaantjes aan het gaan.In België ook een scheldpartij met bijna een knokpartij.Iemand die dan nog niet eens veel surft op de spot…

 45. @steve : Was dat zondagavond op Ooster? Heb ik ook gezien. Beetje onnozel toch dat fel zitten doen in het water. Veel te veel surfers nemen het surfen te au sérieux. Het is geen competitie maar een ontspanning!!

 46. Love !

  ps. voor ieder is een plek

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/thesurfer.jpg[/img]

 47. Gelukkig niet dit soort gedoe in HvH. Moet ook eerlijk bekennen dat ik het drukste deel daar (en bijv Scheef Noord) om deze redenen expres niet opzoek. Eerst maar eens leren surfen en de regels en vooral toepassing ervan wat beter leren. Als de agenda het toelaat donderdag maar eens richting [url=http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/185581_449439911762675_1747547436_n.jpg]Wijk[/url]

 48. Domburg gisterochtend was best geinig, moet wel altijd aklimatiseren na een surftvakantie in een land met oceaankracht, maar is waarschijnlijk een bekende “aandoening” onder de NL-surfers.

 49. Ja ze moeten dit, dat, maar jullie gaan zelf als zg ervaren surfers toch ook na een Topdag
  voorspelling naar de Topspot van Nederland (wordt beweerd) maar dat even terzijde,

  Surfers moeten toch weten na zo een beetje 10 jaar waar wat te halen valt!
  Dus niet zeiken over beginners, maar ze juist op dat moment even helpen met Surfinfo als je iets
  niet in de haak is en het gevaarlijk wordt voor deze persoon!

  Ik vindt wel dat er via HSA gevraagd mag worden om Kite/Wind/Surf en zwemregels op Borden bij
  Strandopgangen geplaatst kunnen worden!
  Bv om de Kite en gewone surfers te scheiden want het zit er aan te komen dat er
  een opengereten wordt.

  Het fenomeen “Spotclamen” en ” Piekclamen” Kennen we niet in dit Kikkerland!
  Er lagen de hele dag op Wijk tussen de 100 en 200 Surfers in het water op een breedte van
  700 meter met noordelijk minder en zuidelijk meer!

  Richting Noord minder hoge golven en zeer hol door afblazen Zuid/oost!
  Naarmate het 1900uur werd onstond er 50 meter van de Pier op de Achterste bank een zeer grote
  Swell in sets die vrij constistent was en zeer goed te surfen was (of dat met springtij en uitzonderlijk
  laag water te maken had weet ik niet maar deze had ik nog niet gezien daar!
  De wind had daar ook geen vat op natuurlijk!

  Al met al een leuke dag en beter als plat toch?

  Wijk was voor mij in Rating : Algemeen 2 sterren en tussen 18.30/20.00
  50 meter vanaf pier en 100 meter vanaf kant 4 Sterren!

  Greetzz©
  Bertski!

 50. Kan ook anders gekukkig. In zandvoort geen onvertogen woord, gezellig clubje surfers die elkaar allemaal om het hardst aanmoedigen, zelfs als er een keertje wordt ingedropt. Toffe sfeer wat mij betreft. Voor mij is dat net zo belangrijk als dikke cleane golven 🙂

 51. Het zijn vaak de ‘goede’ surfers die direct bij elk akkefietje een grote bek opzetten waardoor een normaal gesprek niet meer mogelijk is.

  Het ligt dus ook aan de benadering.

  Laatst zo’n kerel op een longboard: hij was aan t terugpeddelen achter de branding, ik pak een golf, moet uitwijken voor hem, spring er dus bewust af. Begint ie ‘Wat the f*&k ben jij aan het doen klootzak, over mn board varen?’, terwijl ik m niet raakte, en hij fout zat…

  Dan kan je geen gesprek meer voeren hoor, ik niet in ieder geval.

  In theorie en richting anderen zijn surfers vaak de relaxte, natuurlievende vriendelijke kampvuur gitaarjammende gasten, in de praktijk (het water) zijn het net hebberige, egoïstische, inhalige bankiers: pakken wat je pakken kan, ten koste van iedereen, als ik er maar beter van wordt.

 52. Leuk filmpje Tim! 🙂

  Op Domburg was het gisteravond ook gezellig 🙂 En eigenlijk altijd wel 🙂 superrelaxed dus 🙂

 53. Een longboarder die boos wordt is geen longboarder, maar een shortboarder op een te grote plank….

 54. Anyway gisteren 2 heerlijke sessie’s gehad op noord. Ik hou wel van een beetje slalommen enzo hoor

 55. Ik ontwijk het ooster al enige tijd omwille van de crowd. Het zijn trouwens altijd dezelfde mensen die de sfeer verzieken.
  Binnenkort weer meer plaats/spots wn de redders het afbollen.

 56. @Tim Avis: hoe heb je dat filmpje gemaakt? Go pro gemonteerd op helmet of gewoon met de head mount?

 57. In de mierenhoop called Scheveningen Noord heb ik gister als intermediate surfer (ja die heb je ook, naast de roedel beginners en het eliteclubje gevorderden) gelukkig geen scheldpartij of knuppel naar mijn kop gekregen maar een spontane tip van een surfer ‘van hoger niveau’ om meer golven met mijn longboard te kunnen pakken (verder naar voren liggen dan ik, niet geheel ten onrechte, uit angst voor nose dives deed). Niet alleen maar haat en nijd dus op de drukbezette hotspots, gelukkig.

 58. @Wieske zou het vanavond weer lopen zoals gister?

  Es kijken of ik ook met zo’n overtuiging kan paddelen 🙂

 59. Lekker filmpje weer Tim Avis. Was jij trouwens niet tot niet al te lang geleden nog een longboarder? Het surfen op een shortboard heb je dan snel onder de knie gekregen! Of is het niet zo moeilijk als het lijkt 😉

 60. Hahahaa 🙂 @ Japser: ik verwacht van niet, maar voor een goede peddelsessie is het wel geschikt denk ik 🙂 En btw, met zo’n longboard valt er altijd wel iets te pakken 🙂 (vooral als je vol overtuiging peddelt 😉 )

 61. @ MPG, Dizzy, Ik heb een helm gekocht en daarop de gopro mount geplakt (Is lastig ducken ) een headstrap verlies je.. (helmpie op wijk is ook soms wel veilig…)

  .. ik surf op een 7.7 en 9.0 maar sinds een tijdje vind ik m’n 6.6 het leukst (ik heb 16 jaar heel fanatiek geskateboard, halfpipe, street en miniramp .. dat maakt een golf (als ik goed zit) net een minramp .. of vert) vandaar .. leuk dat ’t je opvalt.
  Op naar het weekend!

 62. en jaa hoor board kapot, het was te verwachten na zondag op de noord bijna 3x een near death ervaring door iemand die het blijkbaar nog niet zo goed onder controle had.

  Als geoefende surfer ontwijk je iedereen, kijk je goed voordat je gaat, haal je drops.kijk je niet alleen als je al omgedraaid bent maar ook als er een setje aan gaat komen in de verte. Waar lig ik… waar is de rest. waar duwt die golf (en het schuim) me naar toe enz. Dat is maar goed ook want het is vaak door je eigen oplettendeheid dat ongelukken voorkomen worden. (Zo gaat het ook met autorijden)

  zondag was het niet meer te voorkomen. een goser probeert een drop van een head high golf. ik peddel het schuim in om te duckdiven weg van de, wat logisch zou zijn de ongebroken golf. Kom ik boven blijkt die gast de verkeerde kant op te zijn gesurft, met als gevolg een aanvaring. board verrot

  Reactie….tja tja tja, en wie zit er met een kapot board…. moi.
  Een stomp op zijn rotkoppie had waarschijnlijk wat voldoening gegeven ware het niet dat hij zich snel uit de voeten maakte.

  Dus:stomp er op en board laten fixen is het devies.

 63. naar het wielrennen kijken loont:Ronde van Spanje in Galicie…. weer een nieuwe spot ontdekt dankzij de heli, surfers in het water in een mooie baai, supermooie omgeving hahahaha
  volgende week asturias en cantabria

 64. Jullie moeten allemaal niet zo onaardig doen tegen elkaar.

  Scheveningen pier was gister relaxt. Goede sfeer, geen gezeur. Noord vermijd ik zowieso. Er is nog een ander alternatief guys, ZWARTE PAD. Dus einde halte tram 1,9 etc. Voor de mensen van buiten scheveningen. Dan wordt het is een keer mooi verdeeld. Voor zuiderstrand einde halte tram 12. Ook kun je als je durft, van noord naar zuid peddelen. je weet wel dat strandje voor het “hippe, hipsters”surfdorp.

  Westland kun je ook naartoe. Kijk wel uit, het is een beetje inteelt daar. Dus je moet ze maar met een korreltje zout nemen. Bij sommige surfers in het water, groeien de tomaten uit de oren. Maar van agressie in het water is geen sprake.

  Allemaal opties! En localism bestaat niet in nederland, Stelletje retards, jullie verzieken het voor de ander. Dus surf up voor iedereen in Nederland!

 65. jaa, ik zat vroeger als kind ook in de halfpipe (zo noemde ze dat toen), een golf vangen en opstaan is een ander verhaal maar als je 1maal gaat dan hebbie echt veel aan verticale skateboard ervaring.

 66. Autorijden leer je ook door het te doen. De eerste lesjes misschien nog op een verlaten bedrijventerrein, maar op een gegeven moment zul je toch echt de snelweg op en drukke binnenstad in moeten om daar tussen de meer ervaren weggebruikers de broodnodige praktijkervaring op te doen. Dan gaat er wel eens iets mis. Tijdens je rijlessen zit er dan gelukkig een instructeur naast je om in te grijpen.

  Op een surfplank heb je geen instructeur naast je zitten die je plank de goede kant op te stuurt als je een keer de controle verliest, of voor je op de rem trapt. Als het dan mis gaat heb je denk ik meer aan advies van medezeegebruikers om in het vervolg meer controle te krijgen over je board dan aan een stomp in je gezicht.

  Bovendien is na zo’n stomp de bereidheid om eventueel (mee) te betalen aan een reparatie een stuk kleiner lijkt me. Hebben we daar trouwens niet allemaal verplicht een WA verzekering voor? Of heb je daar in zulke gevallen niks aan?

  Natuurlijk moet je er iets van zeggen als iemand roekeloos gedrag in het water vertoont. Maar volgens mij is er een groot verschil tussen roekeloos gedrag en het incidenteel verliezen van controle tijdens een leerproces. Een goefende surfer wordt je pas na heel veel oefenen, in steeds uitdagendere condities die nou eenmaal niet altijd even goed in te schatten zijn als je nog aan het leren bent.

  Neemt niet weg dat het klote voor je is dat je board door toedoen van een ander gerepareerd moet worden. En nee ik was niet op de Noord afgelopen zondag.

 67. je bent of een slechte trol, of een mogol,

  want per defenitie ben jij fout als hij voor een golf gaat en jij in/tergupaddelt.

  Nou kan het voorkomen dat je niet om de peak heen terug kan, en dat je op een gegevenmoment moet kiezen links of rechts aan de hand van de aankomst van de golf en gedrag van de surfer, en als je dan niet met je ogen/gezicht kan communiceren/inschatten wie welke kant kiest dan is dat jammer, kan gebeuren.
  Is natuurlijk niet koel als er zo’n sjakie als een tank doorgaat omdat ie niet kan stoppen, maar je hebt ook je eigen verantwoordelijkheid om uit je doppen te kijken in welke positie/situatie je gaat belanden. +vooralsnog ben je gewoon de foute, hij nam de golf, jij paddelde terug dus basta.

  En om dan aggresief te doen, zeker als je “ervaren” zelf fout zit, is echt triest. Wat je hooguit kan doen is even naam uitwisselen en ff op de kant verzekeringsgegevens uitwisselen. Niet zo dom doen, en zeggen ja ik hoek hem, dat je je opwind over die rimpels hier, ga dan ergens liggen waar je alle “golven” voor jezelf hebt, als je het niet aankan, maar ga niet zo triest lopen doen om niks.

 68. @Augmented, waar haal jij je wijsheden vandaan? Locals beledigen op internet is best wel gay, blijf jij maar lekker in scheveningen aub. dan houden wij het gezellig hier in het water

 69. …werkt zga. niet, tenzij je er een mooi verhaal omheen lult. Surfen valt onder een risico sport…
  Gebroken board? Gooi ’t er dan op dat je met je auto per ongeluk over iemand z’n board reed!

 70. Golden brown afgelopen maandag!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel-2.JPG[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel3.JPG[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Knipsel2-1.JPG[/img]

 71. maar ..
  Ik heb regelmatig in wijk, dat je naar de line up onderweg bent en dat er over de gehele linie mensen liggen .. met hooguit 2/3 meter ertussen. Ik ben van mening dat dan die gene die in wil inpeddelen voor een golf, dan moet inhouden (als je al te dichtbij die persoon bent) op zo’n moment kan je geen kant op..
  Belangrijkst is dat je elkaar laat weten wat de opties zijn .. Gebaren en/of beetje roepen (met vriendelijk stem geluid) werkt denk ik het best.
  maar om de piek heen heeft de voorkeur.

 72. @westsidelocal, maakte maar een grap hoor :D. Niet zo aangesproken voelen. westland is goed surfen. vaak nog beter in scheveningen. En de westlandse surfgroep is ook relaxt. Nooit gezeik daar. alleen sommige tuinders zijn wel …apart en eigenaardig. Magoed dat is ander verhaal. En volgens mij weet jij wel waar ik het over heb. Zelfmoord is daar verschrikkelijk hoog…

 73. Dudes,as Donderdag bij de Noordpier Wijk aan Zee:

  Curcus SurfRules!

  Door Cris Way en mogelijkheden voor het testen van div Boards!

  1800uur Testen en 20.00 uur Curcus!!

  Gratiss!!

  Komt Allen!! (zonder honkbalknuppels)

 74. Freakin vet filmpje Tim Avis! Echt gaaf om “met jou mee te surfen” (being john malkovichachtig) en te zien hoe anderen aan het surfen zijn. Zo zien mijn surfsessies er ook uit.. net echt dus!

 75. ik denk dat ik als lid van de hsa automatisch verzekerd ben. maar misschien weet iemand andes er meer van?

 76. Toffe foto’s en filmpjes! @Brrr doe niet zo zielig, fix gewoon je board en stop winen, als je niet tegen drukte kan moet je met Noordswell en deze windrichting een andere spot zoeken, er is genoeg km kustlijn.

 77. Denk dat het tijd wordt om de shoutbox op surfweer af te schaffen, iedereen zit elkaar maar af te zeiken en op te jutten in plaats van te genieten wat de 451 (!) lange nederlandse kustlijn te bieden heeft…