Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 22 Juli 2013

37 reacties

 1. De F16 boei, die zo’n 100 mijl uit de kust van Texel richting het noorden ligt, heeft deze morgen een lichte stijging van de golfhoogtes in het spectrum hieronder laten zien. Deze kleine stijging kunnen we ook verwachten later op de middag langs alle kusten van noord naar zuid.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm34022767.jpg[/img]

 2. De swell voor eind deze week meepikken in frankrijk of tog nog afwachten? Heb tot 11 augustus. Meeeerci!

 3. Deze kleine swell is wel erg lekker met dit weer. Gisteren ook erg gezellig in het water.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-75.jpg[/img]

 4. Dudes, iemand een Peddelhoes( eigelijnlijk een Ski-tas) gevonden met een oude Peddel erin?
  Of weet iemand waar hij is?

  Heb hem vorige week in het Omkleedhok bij Timboektoe op het bovenrek gelegd en hij is helaas weg?

  Was oude troep en niks waard maar voor mij dierbaar!

  Iemand?

 5. mv was gewoon leuk voor dit beginnende oude lijk. van 700 tot 1600. nu goed verbrand

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_1821-1.jpg[/img]

 6. Voor zonsondergang nog wel redelijk gesurft in scheveningen doordat het vrij clean was. Eindelijk weer!!

 7. Hoewel het steeds minder surf(les)baar lijkt te worden, laten de boeien toch weer een klein piekje zien. Wie weet is het vanavond dan toch niet overal helemaal flat.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/spec_j61fast.jpg[/img]

 8. Gisteravond nog even een sessie met kids op MV2 gedaan.

  Super klein, super clean, net longboardable voor korte ritjes het strand op. Althans, bij de strandopgang van P1. Tegen de blokken liep het onverwacht mooi.

  Boardshort
  Zeehond
  Spiegeltje
  Ondergaande zon
  Genieten

  (Lijkt er toch op dat het daar vooral aardig loopt onder kleine condities)

 9. @bertski heb je al aan chris van ozline gevraagd ik heb wel iets van een hoes zien liggen maar hij hij haald regelmatig dat hok leeg anders groeit het dicht van alle zooi die iedereen laat liggen

 10. Vanuit Zarautz, Spanje, vanmorgen 8:00 btje hollandse klotsgolfjes maar dan toch beter, meter hoog, vanavond 21:00 tot 22:00, heuphoog, ook wat klotserig maar wel heel lekker, morgen schijnt t nog beter te worden, ik ben iig al blij met deze sessies voor vamdaag:) ojah, water is 21 graden, net badwater
  Adios!

 11. Hoi Tobias heb je enig idee als er dit weekend mini swell aankomt in de buurt van Siouville, Dieppe, Le rozel. Zit op MSW te kijken geven 1.8ft aan met swell uit W. Maar kan moeilijk inschatten als het de moeite is om te rijden wat toch zo’n 7 tal uren zijn!!!!!

 12. 1.8ft is nog geen 60cm…
  (misschien ten overvloede maar ik kan me niet voorstellen dat je obv die info 7uur wilt rijden)

 13. Ik weet het maar als in ‘ t weekend nergens swell binnenkomt begin ik altijd te kijken van Siouville tot de wadden om toch maar een sessie’tje te doen maar dit weekend zal het kin kloppen worden ipv de plank te waxen !!!!

 14. Eind Augustus verblijf ik in Morro Jable op Fuerteventura. Volgens mij is er aan die kant van het eiland weinig te surfen (voor een gevorderde surfer). Als er nog een keer iets doorkomt denk ik een dagje naar La Pared te gaan. Weet iemand hoe ik daar kan komen? Kan ik bijvoorbeeld een scootertje huren? Kan ik ook ergens boards huren? Tot nu toe krijg ik alleen te horen dat huren niet mag, omdat het gevaarlijk is… Ik geloof niet dat het de moeite is om mijn eigen board mee te nemen gezien de golfcondities in de zomer.

  Wie heeft er tips?

 15. @hans ik zou een auto huren of met de bus, La Pared is nog wel een redelijk stukje.
  In Coasta Calma zit een surfbarretje deze geven ook lessen in la Pared. je kan hier ook met een surfgids het eiland/golven verkennen echter toen ik er was hadden ze geen boarden meer dus misschien van te voren even per mail contacten.
  Anders in El Cotillo andere kant van het eiland zit ook een surfshop ik vond de golven daar wat mooier breken toen ik er was.

 16. Hey Hans,

  Ik ben in oktober 2011 in La Pared geweest. Toen ik bij ons hotel informeerde kreeg ik ook te horen dat het gevaarlijk was op dat punt van het eiland. Ik heb contact opgenomen met een surfschool van Duitsers http://www.waveguru.de
  Zij haalden me op bij het hotel en brachten me uiteraard ook weer terug. Ik betaalde E 49,- voor 1 dag les, een board, wetsuit en transfer. Aangezien ik de nodige ervaring had, heb ik niet echt veel van de les gevolgd, maar ben lekker mijn eigen gang gegaan. Later die week ben ik nog een dagje gegaan. De huur van een board en wetsuit, inclusief transfer, (dus zonder les) kost €25,-. Zeker een aanrader! (er waren op dat moment overigens echt geen golven die gevaarlijk waren).
  Die week heb ik bij Playa del Matoral (Morro Jable) ook hele goede golven zien lopen, maar heb daar helaas niet gesurft.
  Have fun!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_0747.JPG[/img]

 17. @Hans
  Board huren kon toen ik er woonde in La Pared zelf, de surfschool heette toen Cowabunga(dat was 2004/2005, misschien is dat Waveguru geworden). Ik heb er zelf heel veel gesurft en geleerd, zelden dat er niks te doen was. Je kon toen overal auto’s en scooters huren aan de boulevard.
  Als je echt gevorderd bent is Punta de Jandia een mooie spot(rif), wel veel respect tonen voor de locals. Met veel geluk staan bij de vuurtoren in Morra Jable zelf golven, check even als je er bent, zeker de moeite waard!

  Plezier!

 18. De voorspelling voor het afgelopen weekend was weer memorabel en 1 voor in het boekje. Bedankt Tobias.

  “Tobias for President/Weatherman !”

  Ps. Als ik het goed begrijp, kunnen zowel hoge als lage drukgebieden aanjagers zijn van golven, en het meest gunstig voor ons is als die ruwweg tussen Groot-Brittanië en Noorwegen liggen, klopt dat?

 19. als je toch 7 uur wil rije ken je net zo goed 3 uurtjes langer rije en een daggie langer blijfe…

 20. Ramsey Boukham Nederlandse vader Marokkaanse moeder, geboren in Nederland surft nu US open Huntington beach. Iemand ooit van hem gehoord?

 21. die ramzi heeft wel eens wedstrijd in de hoek meegedaan, onze wsl booi kaspar werd toen door hem verslagen dus beter kickt ie ass daar in california!