Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 21 Oktober 2013

16 reacties

 1. De weerkaart voor woensdag geeft een laag bij Schotland waardoor er bij ons een krachtige tot harde ZZW staat. Vooral in de ochtend is de wind goed hard, maar nog wel zuid.

  Naar het zuiden toe ligt een kern van lagedruk vlak boven de Azoren. Deze koerst dit weekend over onze omgeving en geeft wat onzekerheid in de verwachting, maar ook de kans op een meer westelijke windrichting en dus betere golven. Zeker voor het zuiden van onze regio.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10210816.jpg[/img]

 2. Perfecte kleine lijntjes op de noord,knie tot heuphoog, met zn 5en rit na rit,waar is iedereen?zelfs offshore windje 🙂

 3. even idd wat lekkere longboard lijntjes gehad net, best relaxed.

  Heeft er iemand een paar neopreen handschoenen laten liggen aan de vloed lijn op scheef noord. Ze waren al onderweg de branding in dus heb ze maar meegenomen.

  mail even naar bourgonjesurf@hotmail.com als ze van jou zijn enneh vertel ook wel even de dikte, merk, etc zodat niet straks mn mail box overstroomt 😉

 4. Webcam Wijk vandaag iets meer richting het noorden afgesteld zodat de zuidswells wat beter in te schatten zijn:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/aloha_13-10.jpg[/img]

 5. Heerlijk surfje gedaan in Noordwijk vanmiddag, op de cam zag het er niet heel spectaculair uit maar bij twijfel…gewoon gaan leer ik nu maar weer;-) Rond 4 uur erin, op de achterste bank golven van een meter maar na 3 kwartier werd het te hoog en kwam het shorebreakje tevoorschijn….zonnetje, lekker zacht windje, ben zoooo blij dak toch gegaan ben!

 6. Vanochtend 09:00 uur erin met de SUP bij Wijk. Eerste uur mooi, rustig en aardige lijnen. Toen nam de wind langzaam toe en werd het een stukkie moeilijker. Maar het bleef bij een mager 4/5je en was dus blij dat ik toch voor mijn SUP gekozen had ipv windsurfset. Met de wind kwam er echter ook meer lijn in en af en toe echt lekker hoge bakken.

  Ik ken deze golven met deze richting al van het windsurfen, alleen bevaar ik ze dan bij de windmolens (duinpad-doorgang), maar dit was toch wel even wat anders met een 10″ SUP. Erg spannend en erg stoked!!

 7. 1800 – 1915 op LVS en was boven verwachting op de 9.2
  Prachtige sunset, offshore, kniehoog+ en zweten n de 5/3, ik heb toch nog heerlijk genoten zo na het werk! bij twijfel inderdaad altijd gaan.

  @ vraagje, ik heb in mimizan echt ontzettend lekker gesurfd op een torq 7.2 Wendbaarheid en drijfvermogen van en fish, maar dan een maatje groter. Naar mijn mening een perfecte downstep van een groter funboard.

 8. we hebben volgende week surftripje bidart geplant, gaat het toch maar effe grellig worden 🙂
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/180-crop.png[/img]

  met in de kern golven van 10 a 12 meter 🙂

  is hendaye een optie dan of is de swell te kolossaal?