Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 20 Januari 2014

57 reacties

 1. De eerste kleine lijntjes zonder wind zijn zichtbaar op bijna alle webcams in Z-H en N-H.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm47024477.jpg[/img]

 2. Windgolven die vanuit het oosten omdraaien en zich tot een noordwest swell vormen.
  Dat komt niet vaak voor, maar toch hebben we dat al eerder gezien.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm25024469.jpg[/img]

 3. Die kans is er in Belgie en Zeeland inderdaad. Richting het noorden geen zuchtje wind:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm16024490.jpg[/img]

 4. Texel nu. Komt al iets meer hoogte in lijkt het. Nog wel steeds minimaal voor de minimal.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm46024497.jpg[/img]

 5. Tijdelijke pier in Katwijk lijkt heel goed te werken (Zondag 19 Jan 17:00). Helaas verboden gebied… Iemand al geprobeerd te surfen?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/P1196441.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/P1196442.jpg[/img]

 6. Je kunt best een golfje longboarden op de noord..
  Ik had het verkeerde pak aan en had het koud,anders lach ik er nog in…
  haha

 7. @ sjonnie ik weet niet waar jij kijkt maar windguru geeft voor zondag 26/01 NW deining met 1.7 – 1.4 m, windstoten 7 – 13, NO naar O wind en een periode van 7 sec. Dit vink ik al serieus goe!!! Maar als het zo nog 6 dagen blijft is natuurlijk moeilijk te zeggen > NOG WA VROEG HE

 8. Vanmiddag uit school Bergen aan Zee gepakt. Er zaten er hier en daar een paar mooie golfjes (kniehoog) tussen. Met een longboard redelijk te doen, gewoon lekker surfen.

 9. Cleanimini super longboardsurf op de Noord in Scheef van 2 tot 4 Waar was iedereen. Samen met nog een gast waren we de enige…..:)

 10. Ik surf zelf altijd bij Katwijk, ben er nu al 2 keer uit gefloren door een mannetje met zo’n gekleurd hesje aan. Naam mijn id geen gevaar met drijfzand zoals aangegeven staat. Wel gevaar voor oom agent die met een dikke prent klaar staat voor je.

 11. Gister paar barrels gescoord at secret spot scheefie.. Stoked!! yoooooooooooooooooooooo

 12. zoo katwijk, lijkt voor de 1e keer gelukt om een golfmaker/kunstamtige bank / reef in zee te maken, nu alleen per ongeluk misschien wel gelukt. ben benieuwd als er hogere cleane swell binnenkomt daarro

 13. Als ze dat nou eens bij ons in Bergen zouden aanleggen, is hoognodig als je de stormriderguide gelooft: ‘Typical Dutch beachbreak at both Bergen and Egmond aan Zee. Featureless, open beachbreak lacking shape and power’. Word je niet heel blij van als local, toch heeft Bergen ook ‘haar’ mooie dagen.

 14. Jongens in principe verdient elke matige surfspot in Nederland verbetering, dat zit er helaas niet in (dan moet je de golven ergens anders zoeken).

 15. Eigenlijk is het vandaag ook weer mogelijk om een klein lijntje te scoren als je daar behoefte aan hebt. Ik heb gisteren rond 16u een nat pak gehaald en de golfjes waren toch wel erg lekker met een dikke fish.

  De wind zal vandaag geen roet in het eten gooien in ieder geval.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01214847.jpg[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01215026.jpg[/img]

 16. Als ik de 3D spectra raadpleeg (Van 600 km noord (Anasuria) naar zuid (Europlatform), alle 3D Spectra van Rijkswaterstaat op een rij), dan mis ik een totaal overzicht op een kaartje. Is dat ergens zichtbaar?

 17. Die foto Texel minimaal heuphoog op de face als je die persoon op het strand als referentie neemt

  Lijkt trouwens of dat standbeeld bij Hondsbosse zeewering hang tent

 18. Ik vroeg me af of jij weet of er ook mensen bij Kustwerk Katwijk (vooral de uitwatering) ook bezig zijn met nadenken over hoe het een betere surfspot kan worden? Of denk je dat het allemaal tijdelijk is?

 19. http://www.kustwerkkatwijk.nl/public/index.php?id=1

  Gaat hier niet om het verbeteren van de surfspot, maar het versterken van de waterkering. Katwijk is hierin een van de zwakste plekken van NL. De mooie reefbreak die nu ontstaan is blijft ook niet zo. Ze zijn hier begonnen met het verbreden van het strand maar dit zal over de totale lengte van het strand gebeuren. Hierdoor zal die mooie zandpier verdwijnen. De situatie met die reefbreak gaat verdwijnen. Zou wel de moeite nemen om even te checken hoe de spot uitpakt als al het werk klaar is deze zomer. Zal vast wel het een en ander met de banken doen, wie weet!!

 20. Eindelijk breekt het een beetje open. Terug naar zomer! (alleen dan zonder de crowds..)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/01213544.jpg[/img]

 21. Dat begrijp ik, alleen vind ik dat ze kansen laten schieten als ze niet óók aan alternatieve gebruiken en mogelijkheden denken die ‘added value’ aan Katwijk als recreatie locatie zouden kunnen geven. Maargoed als die uitwaterings-strekdammen zowiezo niet permanent zijn dan heeft het inderdaad weinig zin om hier over na te denken. Het lijkt mij gewoon een tóp idee :)!

 22. Krijg je overigens bij Katwijk gelijk een boete als je daar gaat surfen? Of is het eerst een waarschuwing?

 23. ja zonder pardon een prent! terwijl er duidelijk op het bord staat “verboden het STRAND te betreden” er staats niets over de zee maar daar had oom agent niets mee te maken in al zijn arrogantie

 24. @ @katwijk
  Hier is helaas te weinig draagvlak voor. Je moet nu geluk hebben dat je een van de werknemers van kustwerk katwijk treft. Deze fluiten je uit het water en geven je een waarschuwing. Als je oom agent treft kun je meteen lappen. Met een verhaaltje over ik ging er bij de zuidkant in en ben helaas heel snel afgedreven zonder dat ik het door heb kom je misschien nog wel een keertje weg. Boete was dacht ik 280 euro dus denk maar 3 keer na voordat je daar langs het hek klimt

 25. Van 16.00 tot 18.00 was Wijk best leuk ..
  Hele kleine cleane lijntjes met zn vieren.. nu wachten …