Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 18 Juni 2012

32 reacties

 1. Een zuidwester, dat geeft meestal niet veel op Hoek van Holland vanwege de enorm lange pier die in zee steekt. De wind is echter wel hard genoeg op elders goede golven te geven.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/weerecvrijd.jpg[/img]

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/foto.png[/img]
  Voor portugal een 5.0, 4,7 en nog een paar 4 eerder vandaag.
  Die zijn in principe tsunamiwaardig.
  Toch maar weinig in het nieuws. Dikke kans op big waves vandaag daar!

  Voor la France een 2.8
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/foto-1.png[/img]

 3. ik denk het niet, tsunami’s hebben een golflengte van enkele honderden kilometers

 4. Was bij een zuidwester Wimereux niet interessant? Zou daar dit weekend wellicht wel heen willen dan?!

 5. Roel,

  Afgelopen 11 april was ik in Noord Sumatra tijdens de aardbeving van 8.6 op de richter schaal. De aarde schudde daar minuten lang. De ’tsunami’ die hieruit voor kwam was niet meer dan een plotseling Spring-tij. Gelukkig had deze beving een horizontale beweging, en geen verticale. Anders was het er waarschijnlijk anders aan toe gegaan. De dagen erna nog heel erg veel naschokken gehad tussen de 5 en 6, maar alleen vanaf de 5.5 waren voelbaar als je op een harde ondergrond stond. Vanaf een 6.5 / 7 is het pas mogelijk om een tsunami te creeren, afhankelijk van de diepte en waar het voorval plaats vind. Op open oceaan zal dit niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Er is simpelweg niet genoeg kracht en massa verplaatsing om het water voldoende te doen bewegen.

  Als er echt wat gebeurd, hoop ik dat de mensen aan de kust van frankrijk maken dat ze wegkomen !! Maar daar zijn voldoende toeters en bellen om iedereen te waarschuwen als het wel het geval is.

 6. De kanaalkust bij Frankrijk kan vrijdag en zaterdag wat swell verwachten (max 8sec ZW). De wind zit er ook behoorlijk in (ook ZW). Heeft iemand ervaring met deze condities daar? De vorige keer dat ik er wat (yport en nooderlijker) luisterde het vrij nauw. Is het de moeite waar om er heen te rijden of is het met swell en wind uit zuid-west een no-go? Reacties welkom! THNX

 7. Stelletje gekke Heemies. Ik wist trouwens niet dat er ooit nog geskated werd in de pool in m’n ouwe achtertuin…

 8. kheb trek in een whopper in eens:) Dik filmpje !

  wordt het morgen echt zo bar en boos met die wind?, want verschillende sites zeggen verschillende dingen:) ga er denk ik toch maar in morgen!… maar nu eerst een whopper:)

 9. Zaterdag ben ik toevallig in Zoutelande.
  Domburg is dan om de hoek. Waar kan ik dan het beste het water in plonsen? iemand sugesties?

 10. Aan de goede kant van de duinen…
  Tussen westkapelle en oostkappelle kun je naast bijna elk paalhoofd surfen. Let wel ff op aan welke kant je het water ingaat i.v.m. stromming

 11. Zoutelande ftw 🙂
  Je zal denk ik niet alleen erin liggen Whaut. Een week zonder golven, iedereen wil weer lijkt me 🙂
  En let op die palen he, vooral icm stroming.

  Parkeren kan bij Noordduine en nog iets dichter bij Westkapelle zowat op het strand. Vanaf Zoutelande ongeveer 15 min rijden. De andere spots (richting Oostkapelle) zijn verder rijden.

 12. platterdeplat ik ben het zat het is kommer en kwel zonder swell mijn humeur is is niet te pruimen laat die golven schuimen

 13. ajoh mark niet zo zitten treuren morgen gaat het waaien en is het weer heerlijk golfjes rijden bij de pier in velsen zuid ik ben in ieder geval van de partij want een dag niet gewaveskied is immers een dag niet geleefd ja toch ik zie je bij de pier surfsup allemaal doei

 14. waarom naar frankrijk rijden als er hier ook golven staan? Het kanaal staat bekend om de stroming, lijkt mij een no go. Ik windsurf weleens met zw7 op wissant.. prachtige golven, maar hoog water is tot de kade en de stroming naar nederland toe echt niet normaal hard….
  siouville op 8 uur rijden is voor wind en golf surfen met dit weer heel erg mooi…