Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 16 December 2013

37 reacties

 1. Harde wind op zee. Vooraan valt het wel mee.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12162810.jpg[/img]

 2. Koufront wordt weggedrukt door de wind uit het zuiden. De verwachting is dat het vandaag overdag dan ook nog niet gaat regen. Vannacht trekt het front met regen over en trekt de wind er dan helemaal uit. Jammer voor morgen of zou er nog iets van Noordswell binnen komen rollen? https://surfweer.nl/spectra/

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12163948.jpg[/img]

 3. Ik ben het weekend een Xcel 5 mm Maat M handschoen (blauwe binnenkant) verloren in de buurt van surfshop Aloha, Scheveningen. Iemand deze toevallig gevonden? Thnx

 4. Bij gebrek aan golfsurf related forums die niet specifiek over het weer gaan zet ik hier toch even een off-topic bericht.

  Ik heb in mijn “webber the one SLX” een scheur rondom een deuk van ca. 15 bij 15 cm. Het complete gebied is ca. 4 mm ingedeukt en dichterbij de scheur is het lokaal wat zachter. Kan ik dit zelf fixen? Wie heeft er tips hoe dit te doen.

  Ik kan trouwens iedereen aanbevelen om vooral de webber the one slx niet te kopen!!! Surft wel lekker, maar dit wordt de 4e reparatie binnen een jaar, terwijl ik mijn vorige shortboard slechts 2 keer gefixt heb in 6 jaar tijd. Ik heb meer mensen gesproken die dit board hebben en ze hebben hetzelfde probleem, ook met de oudere modellen.

 5. @tje
  Da’s voor de meeste hollandertjes echt too much wat daar binnen gaat komen.
  Tenzij je de juiste spots weet te vinden.

 6. Hallo heb ff een offtopic vraagje, ik ga in februari een weekje naar marokko surfen en we logeren bij Dfrost, is er iemand die daar al eens een verblijf heeft geboekt ? en wat was u ervaring?

 7. dfrost is top! leuk huis vlak bij mooie golven ,maar let op de rotsen die zijn scherp en hard ,ga liever een stukje peddelen dan over de rotsen met je board te klimmen en let op wat je eet, (als je hollandsvoer bent gewent). Ik waagde me niet aan die halfgebakken eier prut bv maar je heb daar zat goeie restaurantjes .
  zucht …..krijg ook zin om te gaan have fun

 8. @Kyle, er lag een verloten handschoen op zondag in de douche cabines van het surf dorp. Misschien eff bellen…

 9. Nog een vraag betreffende zuid-frankrijk deze week. Er staat een grote swell op de planning (±4/3.5 meter). Heeft iemand ervaring met zo’n swell in de cote basque? Hoe sick is het daadwerkelijk en of het niet té sick is!? Twijfel namelijk dat het te grimmig is en dat het te wild wordt om te surfen. Als iemand zijn ervaringen/kennis zou delen, zou het erg op prijs worden gesteld!
  Tx

 10. Kijk hoe de kustlijn van South France loopt en kronkelt en inhammen en uitsteksels heeft !!! Zoek en gij zult vinden !!!! Vooraleer daar te surfen surf je maar wat los op internet en dan vind je ook al veel info waar beschut enzo enzo !!!

 11. Als het te vet is voor de bekende spots kun je altijd naar Hendaye uitwijken.
  Bij op spots als Lafitenia moet je echt goed genoeg zijn, voor dat de locals je een kans geven bij dit soort swells. Verkloot je 2 golven zul je alsnog te horen krijgen dat je naar Hendaye moet aftaaien 😉
  Hossegor zal wel té extreem worden…

 12. over frankrijk erg eenzaam in dit seizoen, niet alleen gaan. ik zou de bocht bij lafitenia nemen als basis. zeker niet naar les landes in de winter.

 13. Toevallig mensen die afzakken naar Zuid-Frankrijk dit weekend? Eventueel nog een plaatsje in de auto? Ben aan het nagaan of ik verlof kan krijgen, en dan misschien richting die megaswell?

 14. Zeg kennen al die surfertjes op deze site met vragen over de cote Basque de Storimrider Guide Europe niet? Tip voor onder de Kerstboom. Uren plezier verzekerd.

 15. Mega swell in zuidwest Frankrijk -> strand van Hendaye inderdaad.

  Maar moet echt wel mega zijn. Anders nogal soft daar.

 16. Echter dit weekend 15ft noordwest swell vol op de Cote bask
  Denk dat dat zelfs in Hendeye te dik zou kunnen zijn.
  Van een koude kermis thuiskomen zit er dik in

 17. Wel is er een spot waarvan zeker is dat die afgaat in komend weekend.
  Maar dat is een point die n groot eind noorderlijker ligt dan zuidfr

 18. Ik ben een keer in het voorjaar in France geweest, er liep toen bijna 20ft swell, behalve wat tow in hier en daar voor een select groepje pro’s viel er weinig te surfen. Hendaye was qua hoogte nog te doen voor de gevorderde surfer maar blown out met non stop double overhead close outs. We zijn toen wat gaan zoeken en hebben uiteindelijk in de haven gesurft tegenover Hendaye, niet echt vriendelijke locals (is te verwachten op een spot die maar een paar keer per jaar breekt) maar heerlijk gesurft….
  http://www.youtube.com/watch?v=UCJxMIT21m8

 19. De swell in ZW France wordt dik (W)NW dus gaat volle bak in Hendaye (baai) binnen komen. Als de swell te NW word kan je ook altijd Cote des Basques checken en zo dicht mogelijk tegen de rotsen gaan liggen, die een beetje de NW swell blokken !!! Als de swell meer naar W draait ipv NW kunnen de Spaanse Euskadi stranden meer uitweg bieden !!! Stormrider Europe en Stormrider France zeker een must voor de surfer van de Lage landen !!!
  Zeker als je zoals ik en de meeste hier minstens 3x per jaar naar het ZUiden in Europa afzakken. Mijn eerste keer is meestal met Pasen JOehoe !!! Nog paar maandjes geduld

  Verder kijk ik uit naar de rastechte ZW swell van zondag !!!

 20. @marf mooie kaart!

  Door al die berichtjes over korte tripjes begint het hier ook wel heel erg te kriebelen om over een maandje eens te kijken naar de mogelijkheden voor een weekendtrip 🙂

 21. hendaye word wel stevig, wij zijn der in oktober geweest, swell 4 meter onshore, setjes in hendaye, 2.5 meter en soms dikke bom, probleem zijn closeoutes, je kan ook de baai(haven) van st jean de luze proberen, werkt soms ook met dikke swell, wel crowded….

 22. Ook al kan je er voor Hendaye er een meter aftrekken. Swell blijft heavy ook voor Hendaye (lafi en guethary). Tip met deze swell: boek een ticket naar sagres portugal en surf de zuid kant of neem het vliegtuig naar marrokko en surf de sports rond taghazout.

 23. Deze jongens hebben geen golven nodig om bezig te blijven…. Benieuwd naar de volgende surf-forecast Tobias!

  [img]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1512791_204676433049913_1976182978_n.jpg[/img]