Nuttige surfweer info:

Het surfweer van maandag 15 juni 2015

57 reacties

 1. Iemand een idee hoe het hier zit met ’t betaald parkeren? Begreep laatst dat dit vanaf 18.00 is maar kan er online weinig over vinden.
  Vond het ook vreemd juist vanaf 18.00.

  Dat terzijde, iemand al een kijkje gaan nemen op de Zuid?

 2. Tobias,

  Zoals vorig bericht,
  Werken jullie nog met de sms service ?
  Kan hier niet onmiddellijk info over terugvinden.
  Alvast bedankt

 3. Heeft er iemand een idee of het te doen zal zijn de A58 morgen te nemen (Belgie>Domburg).
  Ik heb wegen en verkeer gechecked en er staat om de paar km vertraging van 10 min… . 10min * 12= 2uur vertraging?!
  Kan dit?

 4. Wat een praktische vragen allemaal. Ik zou het niet weten, behalve het antwoord op de sms. Die wordt nog elke dag verstuurd het hele jaar rond. Info kun je terug vinden op surfweer.nl/sms

 5. Jep betaald parkeren vanaf 1800 op de zuid. wil je weten waarom? vraag het de gemeente…

 6. 9.30 tot 12u op de noord erin gelegen. Door de noordoostelijke wind ontbrak de lijn en was het niet zo goed als gehoopt, maar evengoed wel vermakelijk. Ook eerst nog even op de zuid gekeken, daar was het wat cleaner, maar minder hoogte, ben er uiteindelijk in de Noord in gegaan in de hoop dat de wind rond 10u helemaal weg zou vallen, dat was helaas niet het geval.

 7. Ik ging ervan uit dat het betaald parkeren (vanaf 18:00 uur inderdaad) op de Zuid te maken had met het Zuiderstrandtheather…

 8. Vanochtend met zonsopkomst vrij weinig op Scheveningen. Rommelig, stroming en nauwelijks hoogte

 9. petten 9-10 erin gelegen. Swell was aanwezig maar het brak enorm fat en amper te surfen. Door de noordoostelijke wind denk ik? Met een longboard zou het nog wel te doen zijn geweest.

 10. Maasvlakte was prima van 12:30 tot 15:00u! Niet heel hoog maar af en toe kwamen er mooie lijnen door. Het werd steeds beter vanaf 13u. Nog zelfs verstoppertje gespeeld met een zeehond 🙂

 11. Wat denk je Tobias, is het morgenochtend vroeg voor het werk de moeite waard om de wekker te zetten?

 12. sorry even offttopic maar zit met een vraag over reizen met surfboards.

  Ik vlieg as woensdag naar Afrika (Kenya Airways) en had extra bagage voor m’n surfboards aangevraagd. Ik had gebeld i.v.m. problemen met doorkomen aanvraag, maar ze vertelde aan de telefoon dat je ze per stuk moet vervoeren en dus niet 2 in 1 tas mee mag nemen.
  Had op internet gelezen dat het wel per tas gaat en niet per surfboard dus vraag me af of het dan wel klopt wat ze aan de telefoon zeiden. (scheelt me 100 euro plus aanschaf extra boardbag)

  Iemand hier ervaring mee en merken ze het eigenlijk wel als je gewoon de twee boards in een tas doet (shortboards)?

 13. Net nog naar Portugal en vorig jaar Lanzarote geweest met short en longboard in 1 tas. Geen enkel probleem. De chick bij de incheckbalie balie vouwt en label om je tas en je geeft het af bij odd luggage. Niemand vraagt er verder naar

 14. @Feli; kenya airways weet ik niet, maar verschillende airlines verschillende richtlijnen. En steeds vaker duikelt t per board betalen op. Ik zou gaan voor wat je op internet zag staan en dat als comment gebruiken indien ze commentaar leveren. Lekker 2 boards in 1 en hopen op een relaxte incheck. Er zijn airlines die je boardbag openen ter controle. In t ergste geval moet je bijbetalen..maar t scheelt je iig een boardbag extra kopen… Happy surf in Afriki!!

 15. Wijk van 11.00 tot 14.00 bij de2&3de molen was ro.melig maar af en tot en mooi setje wel lastig te surfen rond 13.30 kwam de wind erindie wat er binnenkwam kapot blies . En snap niet wat sommige bij de pier gaan want met noorde wind loopt het daar zelden goed

 16. Een kritische noot:
  De “alerts”van gister morgen en heden morgen vallen erg tegen. Ik verwacht dan wel betere condities

 17. Zelf blijf ik ook liggen 🙂 normaal kloppen alerts wel maar zit er nu toch niet in als ik kwartiertje naar tabellen en cam kijk….jammer, had wel zin, next time

 18. Gisteren viel erg tegen maar net viel enorm mee 5-7 op Scheveningen. Was goed te doen op shortboard.

 19. Twijfel ook nog of het de moeite gaat zijn om een middagje vrij te nemen en rond het middaguur naar de MV2 te rijden. Lekker offhore/sideshore windje maar is er genoeg hoogte? En komen de N-swell goed genoeg ‘de hoek om’?

 20. @ surfsaint en waterchild
  Ik stop ze dan gewoon lekker in een boardbag en duimen maar 🙂 tnx voor de info!

 21. Was er net even in op schevenoord.Het zit er nog wel in verstopt, de deining,maar dat windje verprutst het net.echter, er loopt wel een golfje.flat is het niet.

 22. Wijk 5:30-7:15 – Ik vond het de moeite (van vroeg opstaan) waard; er zat een wat minder middenstuk in wat golven betreft, maar het begin en eind van mijn sessie was heerlijk wakker worden.

 23. Half 6 tot half 7 was super voor supper
  Clean, windstil, stroming te doen, golven max 1.5mtr gehad en perfect righthander 😎

 24. @Parkeren

  Toen ik gisteravond na een heerlijke langplanksessie op de zuid in het donker bij mijn auto aankwam werd mijn stoked-roes abrupt afgebroken door een bon van boven de 60 euri.

  Eigen stomme rotschuld.

  Maar wel jammer dat je tegenwoordig overal moet dokken.

 25. Eyeball MV2: sideshore, zonnetje, clean, lijn… maar superklein. Niemand erin. Shortboard voor niks meegenomen. Eens kijken of het longboardable is.

 26. Zin in een afterworksurf. Wijk, Zandvoort/Bloemendaal of IJmuiden. Welke spot heeft de beste papieren voor over een uurtje?

 27. Wijk van 9.30 tot 13.00 bij 2de molen
  Eerst clean met af en toe een mooi setje en lijn er kwam rond 12.00 meer wind en werd het rommeligger best lekker gesurft longboard dus want op wat anders was het niet te doen

 28. Zo dat was een verrssend lekkere supsessie met opkomend tij in Noordwijk op de sup. Kwam een klein beetje windchop op maar mooie lijn en leker te surfen tot het starand! Mjammie.

 29. Klein maar leuk in BE rond 14h: zonnetje, niet teveel wind en aanvaardbare periode

 30. ouddorp ook leuk voor longboard van 13.00 – 14.30 , toen kwam er wind in

 31. @ feli,

  Wat ga je in Kenya doen met je board ? 🙂 eerste swell komt binnen in Mozambique daarna zuid Afrika.
  En als je toch naar zuid Afrika gaat kan je net zo goed een boardje daar laten schapen.

 32. Met het nodige geduld tussen de sets toch nog lekker gesurft op de MV met m’n 5’7″. Niet voor niks meegenomen dus.

 33. Gister geweest en vorige week en sindsdien 2 keer huidallergie opgelopen. 2 maatjes hadden hetzelfde.. Nog meer gevallen hier?

 34. Huidallergie?? Van het water nog nooit in mijn 52 jarige zoutwatercarriere last van gehad, wel van Bastaardsatijnrupsen. Zoals Tobias al heel vaak zegt. Zorg dat je wetsuit niet de grond raakt op parkeerterreinen nabij het strand. De brandharen van deze rakkers kunnen overal liggen en 1 of 2 zijn genoeg om je een dag of drie te irriteren. Paar jaar geleden hebben we ze in onze surfclub gehad waar ook onze pakken hangen, een aantal leden hebben daar heel veel last mee gehad.

 35. @ries heb het elk jaar rond mei: rode bultjes en enorm jeuk. Is volgens mij van brandhaartjes bastaard satijnrups, erg irritant! Nu weer helemaal onder.

 36. Best stoked vandaag. Verre van epic, maar toch een aardige zomerswell met redelijke lange periode nog, aan het begin van de avond redelijke hoogte en aardig clean. Niet altijd wilde het goed breken, maar als het wel brak dan had het wel power. Nog aan het bijkomen.

 37. Ik kwam 3 weken terug het water uit in zandvoort en zat helemaal onder de rode uitslag. Savonds jeuken als een malle.
  De zaterdag erna toch maar naar de huisartsen post gegaan daar kreeg ik 2 allergie pillen welke trouwens niet echt hielpen…
  4 dagen later was de jeuk pas weg en de bultjes/stipjes waren vorige week nog zichtbaar.
  Ik heb mn wetsuit gewassen en er geen last meer van gehad. Zou het vervuiling in het water geweest kunnen zijn?

 38. In het rijtje FAQ Veelgestelde vragen:

  Vraag: Waarom heb ik jeuk en bultjes?
  Antwoord: BASTAARDSATIJNRUPSEN

 39. Those Bastards dus! Dank voor alle reacties. Nu aan de pillen tegen overmatige jeuk en alles!

 40. Ha, gistermiddag niet verkeerd gegokt om ’t werk even vroeger af te ronden (zoiezo nooit fout..;-).
  Op WAZ bij 1e parkeerplaats liep ’t rond 16:00-17:00 heel aardig. Klein (knie tot af- en toe heuphoog), maar verbazend krachtig. Daarna ging de hoogte (eh… welke hoogte?) er echt uit.
  En toen kwam iemand die voldeed aan de beschrijving ‘Singlefin Orange’, (nl. met een oranje één fins board..) net te laat op deze spot aan.. 😉
  Donderdag weer!
  Ciao!